HABERLER>GÜNCEL
27 Kasım 2011 Pazar - 15:34

Vali Kıraç'tan, Kocaoğlu'na EXPO yanıtı

Aziz Kocaoğlu’nun ben Paris’te kalsaydım beni orada konuşturmayacaklarda açıklamalarının ardından açıklama yapan İzmir Valisi Cahit Kıraç: ''Programı hep beraber yaptık, kimseyi dışlama gibi bir düşüncemiz gayretimiz yoktur'' dedi.

Vali Kıraç tan, Kocaoğlu na EXPO yanıtı

İZMİR - İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir'in EXPO 2020 adaylığı kapsamında Paris'teki Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Kurulunda yapılan sunumda kimin konuşma yapacağına Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da dahil olduğu yönlendirme kurulu tarafından karar verildiğini belirterek, ''Programı hep beraber yaptık, kimseyi dışlama gibi bir düşüncemiz gayretimiz yoktur'' dedi.

Kocaoğlu: Beni Paris'te konuşturmayacaklardı haberi için tıklayın
    
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) tarafından Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye düzenlenen iş gezisine katılan Kıraç, uçakta gazetecilerin, bugün bazı gazetelerde yer alan ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, ''Paris'te yapılan sunumda kendisinin konuşturulmayacağını'' iddia ettiği belirtilen haberlere ilişkin sorusuna yanıt verdi.
    
Vali Kıraç, sunumda 20 dakikalık süre verildiğini, 16 dakikalık bir film gösterimi ve 4 dakikalık konuşma planlandığını belirterek, sunum programının, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kocaoğlu'nun da bulunduğu EXPO Yönlendirme Kurulu üyeleri tarafından yapıldığını belirtti.
    
Kocaoğlu'nun basında yer alan sözleri ile ''daha önce söz verilip de konuşturulmadı'' demek istiyorsa bunun doğru olmadığını savunan Kıraç, ''Programı beraber yaptık. En iyi sunumu nasıl yaparız diye konuştuk. Bu programı uyguladık. 4 dakikalık konuşmayı kim yapsın denildi, Sayın Bakan'da (Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım) karar kılındı'' dedi.
    
Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan son operasyonun, EXPO sürecine zarar verip vermeyeceği sorusuna ise ''Ben kaygılı değilim. Biz Başkan Kocaoğlu ile sürekli görüşüyoruz. Bu konuyu konuşuruz. Bizim kimseyi dışlama gibi bir düşüncemiz, gayretimiz yoktur. İzmir bir bütün halinde orada olacaktır. Farklı bir işlem yapmayız'' ifadelerini kullandı.(AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Araştırmacı Yazar İsmail Yaman 28 Kasım 2011 Pazartesi 13:25

Bence İzmir'i değil AKP'yi temsil ediyor. Valiyi EXPO 2020 Heyet Başkanı kim yaptı AKP neden seçilmiş siyasi partisinin Belediye Başkanı Heyet Başkanı olmadı Vali dediğin siyasi olmaz sanki AKP'nin il Başkanı gibi bence AKP'nin 2 il Başkanı var artık İzmir'de.:)) sayın Vali, expo yu boşverin,siz İzmir'in sorunlarına bakınız bunlar boş işler halkım açlıktan ekmek bulamıyor

Yorumu oyla      15      6  
İzmirli 28 Kasım 2011 Pazartesi 11:28

Sn. Vali malesef Devletimizi değil AKP zihniyetini temsil ediyor. Türkiyede kendi öz iradesi ile Vali'lik yapan insan sayısı bir elin parmaklarını geçmez. 81 il valisinden de en az 75.i AKP yi temsil edip parti il başkanı gibi çalışır. Hatta İl başkanından gelen talepleri emir telaki edip yerine getiren vali malesef vali olamaz. Bu nedenledirki sn. vali martaval okumakta ve iktidar ağzı ile açıklama yapmaktadır.

Yorumu oyla      13      7  
28 Kasım 2011 Pazartesi 11:01

BUNDAN ÖNCEKİ VALİDEN NE HAYIR GELDİKİ OĞUZ KAAN KÖKSAL İZMİR VALİLİĞİNDEN NEREYE GİTTİ EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE ŞİMDİ NERDE AKP MİLLETVEKİLİ ŞİMDİKİ SAYIN VALİMİZ İZMİRDE OLDUĞU SÜRECE DEVRİM ŞEHİDİMİZ KUBİLAY ANMA TÖRENLERİNE KATILMADI ZİHNİYET AYNI ONUN İÇİN VALİ BEYDEN DEVLETİN VALİSİ OLMASINI BEKLEYEMEYİZ ÇÜNKÜ ODA AKPNİN VALİSİ İZMİR ÖZGÜRDÜR SIKINTIYA GELMEZ SIKMAYIN BİZİ NEYİN DOĞRU NEYİN YANLIŞ OLDUĞUNU BİLİRİZ BİZ

Yorumu oyla      13      8  
sak 28 Kasım 2011 Pazartesi 10:42

Sayın vali, karara gerek yok sunumu BELRDİYE BAŞKANI yapar.Kurul diğer konuları karara bağlar.Boş konuşmalar bunlar Bu hükümet ve tabiki hükümetin bakanı Binali Yıldırım ın zihniyeti hak ,hukuk falan yok ben bilirim,ben yaparım.Herşey benim hakkım .İleri demokrasi .

Yorumu oyla      15      9  
süleyman 28 Kasım 2011 Pazartesi 10:30

Rumuz AZİZ TEKİN valiyi,hükümeti övmek için cesur olmaya gerek yok .Yürekli insanlar 4 duvarın arasında iddaname bekliyor hemde 3 - 5 gündür değil 3 - 5 ,yıldır.

Yorumu oyla      14      9  
Doğrucu Osman 28 Kasım 2011 Pazartesi 09:53

Aziz Kocaoğlu'nun çok haklı bir şekilde söylediği üzere, kenti seçilmiş sivillerin yönetmesi gerektiği gerçeğine rağmen, İl Genel meclisi Başkanı Serdar Değirmenci'nin Vali'nin EXPO'yu yönetmesi ve başkanlık etmesi durumuna Yeniasır gazetesine verdiği demeçte methiyeler yağdırmasını yağcılık, statükoculuk ve küçük hesapçılık olarak değerlendiriyorum.

Yorumu oyla      17      8  
Feramuz Karcı 28 Kasım 2011 Pazartesi 09:21

Günümüz Türkiye'sinde maalesef devletin değil,hükümetin valileri görev başında olduğundan Kıraç'ın yaklaşımlarını normal buluyorum.Kocaoğlu'nu dışlamazsa o koltuktan gideceğini ve kızağa çekileceğini biliyor.Ama;özgür ve laik İzmir halkı;2014'te AKP ve yandaşlarına yine geçit vermeyecektir.Hiçbir operasyon,engelleme ve baskı Büyük Başkan KOCAOĞLU'nun önünü kesemez.İzmir için hiç ümitlenmeyin AKP yandaşları,havanızı alacaksınız.

Yorumu oyla      18      8  
HASAN TUFAN 28 Kasım 2011 Pazartesi 08:37

NAMUSLU BİR BELEDİYE BAŞKANIYLA BÖYLE OYNANMAZ, SİZİN BELEDİYELERİNİZİN,HÜKÜMETİN HIRSIZLIKLARINIZI 8 ADET GİZLİ HESABINIZI TÜM DÜNYA DUYDU,SİZİ İŞTE BÖYLE KULLANIYORLAR.

Yorumu oyla      18      7  
HASAN TUFAN 28 Kasım 2011 Pazartesi 08:31

200 EXPO ADAY ŞEHİRLERİN TÜM SUNUM KONUŞMASINI BUGÜNE KADAR BELEDİYE BAŞKANLARI YAPMIŞTIR,SADECE İLK OLARAK BÖYLE BİR DURUM YAŞANIYOR.BİNALİ YILDIRIM KİMDİR, SUNUM KONUŞMASINI YAPICAK.

Yorumu oyla      18      9  
aziz tekin 27 Kasım 2011 Pazar 22:47

yorum yapanlar biraz cesaret edip benim gibi adını soyadını yazsalar daha şık olucak. kim nderse desin izmir valisi bana göre vizyonuyla herşeyiyle on numara adam görevini en iyi şekilde yapıyor.

Yorumu oyla      15      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Katil babanın ailesinden, kızına tehdit!
Menderes İlçesi'ne bağlı Gümüldür'de, 14 yaşında evlendiği beş çocuk annesi ...
Polis telsizinde ‘Vuruldum’ anonsu ortalığı karıştırdı
İzmir'de, polis telsiz kanalından geçen 'Vuruldum, acil yardım' anonsu ...
Motorsiklet tutkusu canından etti
Karşıyaka 20 yaşındaki Yıldıray Gögerçin, 25 gün önce aldığı motosikletle, ...
 
'Olay intihar süsü verilmiş bir cinayet'
ASELSAN Mühendisi Hüseyin Başbilen'in ölümünü inceleyen bilirkişi savcılığa ...
Urla eski Kaymakamı'na 2 yıl hapsi istendi
Hatay Vali Yardımcısı Şahin Bayhan hakkında, 2009- 2010 yıllarında İzmir'in ...
Öldürülen Rus kadın için 8 yıl sonra 9 yıl hapis
Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde 8 yıl önce Çerkez asıllı Rus 32 yaşındaki ...
 
Çeşme'de 11 kilo esrar yakalandı
Çeşme’de ihbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, bir otomobilde 11 ...
En 'Huzurlu' disiplin cezası
İzmir Fatma Saygın Anadolu Lisesi Disiplin Kurulu, devamsızlık ve derste ...
'Elektrik faturanızı her ay şikayet edin'
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubesi Başkanı Sedat Gülşen, elektrik ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva