HABERLER>GÜNCEL
27 Kasım 2011 Pazar - 10:37

En 'Huzurlu' disiplin cezası

İzmir Fatma Saygın Anadolu Lisesi Disiplin Kurulu, devamsızlık ve derste yaramazlık yapan iki öğrencisine, disiplin cezası yerine 'Huzurevinde kalan emekli öğretmenleri ziyaret ve sohbet etme' ödevi verdi.

En  Huzurlu  disiplin cezası

İZMİR - Eşit Ağırlık Bölümü son sınıf öğrencileri Ahmet Aydın (17) ve Deniz Mutan (17), Dil ve Anlatım Dersi'ne devamsızlık ve yaramazlık yaptıkları gerekçesiyle öğretmenleri Hatice Cansuoğlu tarafından, 11 Kasım'da Okul Müdürü Fehmi Yılmaz'a şikayet edildi. Disiplin kurulu, bu öğrencilerin cezalarını 3 gün okuldan uzaklaştırma olarak belirledi. Ancak, öğrencilerin disiplin suçu işlemelerinin sicillerine işleneceği için ileriki yaşamlarında önlerine olumsuz bir şekilde yansımaması için, alternatif bir ceza düşünüldü. Disiplin kurulu, iki öğrenci için, huzurevinde kalan emekli öğretmenleri ziyaret ve sohbet etme' ödevi verdi. Ahmet Aydın ve Deniz Mutan isimli öğrenciler, müdür Fehmi Yılmaz rehberliğinde, Gürçeşme Huzurevi'ni ziyaret etti. İki öğrenci, Fekamet Durmaz (77), Nebahat Çeliksoy (79), Şükran Ağcıklar (80), Sevcim Göl (75) isimli emekli öğretmenlerle görüştü. Görüşmelerinde emekli öğretmenlere, "Sizin zamanınızda öğretmen-öğrenci ilişkileri nasıldı" şeklinde sorular soran öğrencilere, öğretmenler nasihatta bulundu. Emekli öğretmenler, "Öğrencilerimiz bize çok saygı duyarlardı. Dersi derste öğrenin. Şaka yapın, ama derslerinizi ihmal etmeyin, öğretmenlerinizi incitmeyin. Empati kurun ve öğretmenlerinizin de sinirlenebileceğini düşünün" dedi.
 
"DAHA EĞİTİCİ OLDU"
Emekli öğretmenlere çiçek götürüp, ellerini öpen öğrencilerden Ahmet Aydın, "Bu ödev bize cezadan daha çok öğretici oldu. Biz ne yaptığımızın farkında değildik. Bir daha yaramazlık ve devamsızlık yok. Söz veriyoruz" dedi. Deniz Mutan ise, "Ceza almak yerine, böyle eğitici bir faaliyette bulunmak daha iyi oldu. Emekli öğretmenlerimizle tanışıp, sohbet etme imkanı bulduk" dedi.
 
"Öğrenciyi kaybetmek yerine kazanıyoruz"
Okul Müdürü Fehmi Yılmaz, "Disiplin yönetmeliğinin değişmesi gerekiyor. Okulla parelel ve alternatif disiplin cezaları verilmelidir. Bu uygulama ile öğrencilere yaşayarak öğretiyoruz. Bir çocuğu okuldan uzaklaştırmak ile istenilmeyen davraşın önüne geçemezsiniz. Ancak ne yaptığını ona yaşatarak anlatabilirsiniz, istediğiniz davranış şeklini kazandırabilirsiniz. Okulumuzda disiplin cezası yerine sosyal sorumluluk projeleri ya da ödev veriyoruz. Örneğin bir öğrencimiz okul sırasını çizdi ve zarar verdi. Bu öğrencimize okul panosunu hazırlama ödevi verdik. Okul panosuna istediği gibi hazırladı. Düşüncelerini sıraya değil, okul panosuna dökmesini sağladık" dedi.(Yeniasır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa ÖZDEMİR 27 Kasım 2011 Pazar 14:47

Huzurevi ziyaretinin bir cezanın infazına dönüştürülmesi hiç hoş değil.Huzurevi ziyareti bir ceza gibi değil,gönülden yapılan sosyal ve insani bir faaliyet olarak yerine getirilmeli ve çocuklara böyle aşılanmalıdır.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Elektrik faturanızı her ay şikayet edin'
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubesi Başkanı Sedat Gülşen, elektrik ...
Bedelliye şimdi de peşin indirimi!
Bedelli askerliğin 30 bin liralık ücretine yönelik yakınmalar, “peşin ...
'Yeni Van' için fay uyarısı
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın, 'yeni Van'ın kurulacağını ...
 
60 lira mendil cezası evlilik teklifi getirdi
İzmir'de yaşayan 73 yaşındaki İsmail Nuray, Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde ...
Büyükşehir operasyonuna TMMOB tepkisi
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu ...
5 yaşındaki kızını boğarak öldürmek istedi
Konak’ta müzikhol sahibi 32 yaşındaki Diyaddin Y. cinnet geçirince, kızı ...
 
N,Ç, için İzmir'de pembe yürüyüş
İzmirli anneler, 13 yaşında 25 erkeğin tecavüzüne uğrayan N.Ç.'ye destek ...
Ve o avukat serbest bırakıldı!
KCK soruşturmasında 43 kişi mahkemede, 3 kişi serbest. Serbest bırakılandan biri o avukat...
KCK zanlılarından avukatlara ret
Mahkemedeki işlemleri devam eden 43 kişi, İstanbul Barosunun görevlendirdiği avukatları reddetti.
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva