HABERLER>GÜNCEL
27 Kasım 2011 Pazar - 11:52

Öldürülen Rus kadın için 8 yıl sonra 9 yıl hapis

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde 8 yıl önce Çerkez asıllı Rus 32 yaşındaki Madina Machaoukova'nın ölümüne neden olacak şekilde kasten yaralama suçundan yargılanan erkek arkadaşı Zafer Altan'a 9 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Zafer Altan'nın cezasını Yargıtay da onadı.

Öldürülen Rus kadın için 8 yıl sonra 9 yıl hapis

İZMİR - Rusya'ya bağlı Özerk Kabardey Balkar Cumhuriyeti'nin Nalçik şehrinde butik işleten Madina Machaoukova, 1994 yılında iş için ülkesine gelen Nurettin Demiralp ile tanışıp evlenerek İstanbul'a geldi. Demiralp ile 4 yıl evli kalan ve şu anda 13 yaşında Melike Elen adında bir kız çocukları olan Machaoukova, boşandı. İstanbul'da bir deri firması bulunan Ahmet Gencu'nun Rus uyruklu eşi ile tanışıp burada tezgahtar olarak çalışmaya başladı. Yazın ise Gencu'nun Marmaris'te bulunan mağazasında çalışan Madina Machaoukova, aynı işyerinin personeli Zafer Altan ile tanıştı.
 
SEVGİLİSİ İLE TANIŞTI
Machaoukova, 4 yıldan bu yana yaşadığı ve evlilik hazırlığı yaptığı Altan'ın olumsuz davranışları ve kızını istememesi üzerine Madina evlenmekten vazgeçti. İşten de çıkarılan Zafer Altan iddiaya göre sık sık Madina'yı rahatsız etmeye başladı. Madina Machaoukova, 15 Temmuz 2003 tarihinde Zafer Altan tarafından koma halinde Marmaris'teki Özel Ahu Hetman Hastanesi'ne getirildi. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen Machaoukova, tedavi altına alındı. Şuuru kapalı olan ve hiçbir tepki vermeyen Machaoukova'ya beyin ameliyatı yapıldı, tedaviye alındı. Talihsiz kadın yakınlarının da isteğiyle 23 Temmuz'da İzmir'e sevkedildi.
 
KOMA HALİNDE ÜLKESİNE GÖTÜRÜLDÜ
Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği de konuyla yakından ilgilendi. Büyükelçiliğin devreye girmesi ardından Rusya'dan gelen anestezi doktorları Maktina Tokava ve Julieta Tilazam, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedavisi süren Madina Machaoukova'yı ülkelerine götürmek için harekete geçti. Madina Machaoukova, abla Marina Mashokova ve teyze Astana Dogova ile iki doktor nezaretinde, özel ambulansla karayoluyla önce İstanbul'a, ardından uçakla ülkesine götürüldü. Genç kadın ülkesindeki yaşam mücadelesini 2004 yılı başlarında kaybetti.
 
Bu arada olayla ilgili soruşturma yapan polis, Machaoukova'nın sevgilisi 38 yaşındaki Zafer Altan'ı gözaltına aldı. Daha önce evlenip boşanan Zafer Altan, ifadesinde Madina Machaoukova'yı evde kanlar içinde bulduğunu, kendisinin birşey yapmadığını, düşmüş olabileceğini önesürdü. Zafer Altan sevkedildiği adliyede nöbetçi mahkemece tutuklandı. Muğla Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Ölüme neden olacak şekilde kasten yaralama' suçundan yargılanan Zafer Altan, 2.5 yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi. Yapılan yargılama sonunda Altan, 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay, yerel mahkemenin verdiği cezayı onadı. Polis, şimdi kalan hapis cezasını çekmesi için Zafer Altan'ı yakalama çalışmasına başladı.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme'de 11 kilo esrar yakalandı
Çeşme’de ihbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, bir otomobilde 11 ...
En 'Huzurlu' disiplin cezası
İzmir Fatma Saygın Anadolu Lisesi Disiplin Kurulu, devamsızlık ve derste ...
'Elektrik faturanızı her ay şikayet edin'
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubesi Başkanı Sedat Gülşen, elektrik ...
 
Bedelliye şimdi de peşin indirimi!
Bedelli askerliğin 30 bin liralık ücretine yönelik yakınmalar, “peşin ...
'Yeni Van' için fay uyarısı
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın, 'yeni Van'ın kurulacağını ...
60 lira mendil cezası evlilik teklifi getirdi
İzmir'de yaşayan 73 yaşındaki İsmail Nuray, Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde ...
 
Büyükşehir operasyonuna TMMOB tepkisi
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu ...
5 yaşındaki kızını boğarak öldürmek istedi
Konak’ta müzikhol sahibi 32 yaşındaki Diyaddin Y. cinnet geçirince, kızı ...
N,Ç, için İzmir'de pembe yürüyüş
İzmirli anneler, 13 yaşında 25 erkeğin tecavüzüne uğrayan N.Ç.'ye destek ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva