HABERLER>GÜNCEL
20 Ağustos 2024 Salı - 11:47

Vakıf Başkanı satış kararını değerlendirdi: Okullar öğrenciye ait olsun!

İzmir Atatürk Lisesi Eğitim Vakfı Başkanı İhsan Tutum, Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nün okul bahçesi, spor salonu ve halı sahalarının ihale yoluyla kiraya verilmesiyle ilgili olarak, “Gönlümüzden geçen şudur: Okullar, öğrencilere ait olsun. Umarım kararı yeniden gözden geçirirler” ifadelerini kullandı.

Vakıf Başkanı satış kararını değerlendirdi: Okullar öğrenciye ait olsun!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir’de çok sayıda okulun bahçesi, spor salonu, halı sahası, ATM, büfe gibi alanların ihaleyle 5 yıllığına kiralanması ve ihale ilanının verilmiş olması tartışmaya açıldı. Bahçesi otopark olarak ihaleye verilecek Atatürk Lisesi’nin spor salonu ve iki adet halı sahası da kiralanacak. İzmir Atatürk Lisesi Eğitim Vakfı Başkanı İhsan Tutum, yeni gelişmeyi Egedesonsöz’e değerlendirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı karara saygı duyduklarını belirtirken, “Gönlümüzden geçen, okulların, öğrencilere ait olmasıdır” dedi.

VALİ BEY KOŞULLARI BİLSE, İHALEYE İZİN VERMEYEBİLİRDİ
İzmir Valililiği’nin, Atatürk Lisesi’ne ciddi yatırımlar yaparak okulu restore ettirdiğini belirten Vakıf Başkanı İhsan Tutum, “İki hafta önce Sayın Valimizi vakıf yönetimi olarak ziyaret ettik ve teşekkürlerimizi sunduk. Vali Bey’i okulumuza davet ettik. Vali Bey okulumuza gelseydi, okulumuzda kiraya verilecek alanları görseydi, koşullarımı öğrenseydi, bu ihaleye izin vermeyebilirdi. Şimdi ne olacağını biz de bilmiyoruz. Alınan karar, sırf bizim okulumuzla ilgili değil, pek çok okulun bahçesi, spor salonu ihaleyle kiralık verilecek” ifadesini kullandı ve şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bizim de gönlümüzden geçen şudur: Okullar, öğrencilere ait olsun. O alanların da eğitime öğretime ait olmasıdır. Okullar dışarıya kapalı olmasa da yolgeçen hanına dönmemeli. Herkesin kullanabileceği bir alan yerine daha kontrollü bir şekilde öğrencinin yararlanabileceği alan olarak kalmalısını isterdik. Umarım bu olası sorunları göz önünde tutarak alınan kararı yeniden gözden geçirirler, yeni bir düzenlemeye giderler.”

EĞİTİM VARKEN, OKULUN GÖBEĞİNDEKİ SPOR SALONU NASIL KULLANILACAK?
Elde edilecek gelirin yüzde 80’inin Milli Eğitim Bakanlığı’na, yüzde 20’sinin ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği’ne verilecek olması konusuna da değinen İzmir Atatürk Lisesi Eğitim Vakfı Başkanı İhsan Tutum, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İhale ilanına göre, otopark yapılması düşünülen okul bahçesi için 3 milyon 600 bin lira, okulumuzun spor salonu 1,5 milyon, iki adet halı sahamız da 1 milyon 200 bin liraya kiralanması planlanıyor. Bu kadar gelirden okula para bırakılmıyor, neden böyle bir şey yaptılar, bilemiyorum. Okulun paraya ihtiyacı var, hem de fazlasıyla var. 1500 civarında öğrencimiz bulunuyor. 32 dönüm okul alanımız var. Okulun bakımı, onarımı büyük paralara oluyor. 50’ye yakın sınıf var. Öğrenci okuldan çıktığı zaman sınıfların temizliği için çok sayıda personele ihtiyaç duyuyoruz. Kiralama nasıl olacak bilmiyoruz. Okulun kendi işleyişi dışında o alanlar nasıl kullanılacak? Mesela spor salonu, okulumuzun tam göbeğinde. Okulda eğitim verilirken, o salonu başkalarının kullanması nasıl mümkün olabilir? Güvenlik sorunu oluşur mu? Bunları düşünmek lazım. Biz diyoruz ki, mümkünse okullar, öğrencilere bırakılsın, eğitime ayrılsın”

 
Ege'nin dağları griye boyandı!
 
Türk-İş’ten 'tasarruf' tepkisi: İşçiden fedakarlık beklenemez!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cinar Atay 25 Ağustos 2024 Pazar 22:13

Bravo, Vakıf Başkanını Düşünce ve Girişiminden ötürü kutlarim

Yorumu oyla      0      0  
Cemil Irmak 21 Ağustos 2024 Çarşamba 18:24

Bence doğru bir karar olmuş, öğrenciler çorba ve makarnaya talim ederken, bu tesisler bom boş veya çok kısıtlı çalışıyor… Hatta bu tesisler Okul aile birliği tarafından işletilmeli, zira ihaleyi alacak şahıs veya şirketler, hiç masraf etmeden kazanmaya başlayabilirler, çünkü otopark ve spor tesisleri tertemiz ve masrafsız işletmeye hazır. Çalışan çok düzgün personel dahi var. Böylece okula çok iyi bir gelir kaynağı sağlanacaktır.. Aklın yolu birdir…

Yorumu oyla      0      0  
Bülent Kaftancioglu 20 Ağustos 2024 Salı 17:53

Bunları biliyorlar ama kulp aranıyor yandaşlara gider ayak, mücadeleye devam birliktelikle gerekli yerleri bilgilendirmek Milletvekilleri ile mecliste dillendirme yapılmalı.

Yorumu oyla      1      0  
İAL 83 Mezun 20 Ağustos 2024 Salı 16:57

Olumsuz eleştiri yapan yorumcu diğerlerini bilemem ama okulumuzun vakfı ve mezunlar derneği önüne gelen birileri tarafından kurulmuş değildir.Sizin değerlendirme kapasitenizin yetmeyeceği ve anlayamayacağı donanımda insanlar burada okul ve öğrenciler için çalışmaktadır.Biraz zaman ayırıp faaliyetlerini incelersen ki incelemeden yorum yapman zaten manidar neler yapıldığını görebilirsin.Yatılı öğrencilerin ve gereken personelin masraflarının çoğu bu kurumların desteği ile çözülmektedir.Umarım bu kararı alanlar en kısa zamanda hatalarından dönerler.

Yorumu oyla      2      1  
20 Ağustos 2024 Salı 16:00

Mezunsan mezun olmuşsun kes artık sesini. kendine mezardan yer beğensen daha iyi olur.

Yorumu oyla      1      5  
İhsan 20 Ağustos 2024 Salı 15:17

Sözlerimiz yanlış anlaşılmasın,bizler konuşma meraklısı yada devletimize yön vermek durumunda değiliz.Öğrencilerimizin ihtiyaçlarını dile getirerek görüşümüzü belirttik.Ayrıca Valiliğimizin de okulumuza ve eğitimine gösterdiği ilgiyi ve 120 yıllık tarihi yapıyı restore ettirdiğini dile getirdik.Olumsuz elestiren arkadaşın okulu ziyaret etmesini tavsiye ederim.

Yorumu oyla      4      0  
Neoliberalizm böyle bir şeydir. 20 Ağustos 2024 Salı 14:50

Halkın sağlığı,eğitimi ruh sağlığı dahil herşey satılıktır.Üç kuruşa çocukların eğitimi ruh sağlığı umursanmaz.Bir Atatürk liseli olarak şiddetle kınıyorum

Yorumu oyla      6      1  
Etki ve tesir 20 Ağustos 2024 Salı 14:43

Okullar eğer birilerine ait olması gerekse öğretmenlere ait olurdu. Ancak böyle söylemler gereksiz ve saçmadır. Ne mahkeme kadıya mülk ne üniversite ya da okullarda öğretmenin öğrencinin olamaz. Herkes bu dünya da kiracıdır velhasıl kelam. Trafik sıkışıklığına park yeri sorununa çözüm olarak düşünülmüş. Verimli olur olmaz zaman gösterir. Allah aşkına bir şeye de bir dernek oda başkanı itiraz etmesin. Biraz çenesini tutsun. Sanırsın okulları bunlar yönetiyor. Bu şehirde canı sıkılan oda dernek kurmuş menfaati çerçevesinde. İşleri güçleri de devlete meydan okumak. Hadi bir de şu beled.ze bir laf edin bakayım. Yapamazsınız. Soluğunuzu kesiverirler.

Yorumu oyla      3      6  
Mehmet Sepit 20 Ağustos 2024 Salı 14:24

Ben de İzmir Atatürk Lisesi mezunu olarak, Sayın Vakıf başkanımız ile kesinlikle aynı fikirdeyim. Bu kararı protesto ediyor ve en kısa sürede bu hatadan dönülmesini talep ediyorum.

Yorumu oyla      6      1  
Mustafa MOROĞLU - Buca 20 Ağustos 2024 Salı 12:08

İzmir'li ve Atatürk Lisesi Mezunu olarak Sayın vakıf başkanımız İhsan TUTUM'un talepleri doğrultusunda bu haksız karardan vazgeçilmesini ,Okulların gelirlerine el konulması gibi çirkin ,kabul edilemez tavırlardan uzaklaşılmasını diliyor,bu kararı Protesto ediyorum.

Yorumu oyla      18      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege'nin dağları griye boyandı!
Ege'nin dağları griye boyandı!
Su kuyusu kazısında göçük: 2 kişi can verdi
Samsun'un Bafra ilçesinde su kuyusu açma çalışması sırasında toprak kayması ...
FETÖ şüphelileri Yunanistan'a kaçarken yakalandı
Edirne'de, FETÖ ile ilişkili 2 şüpheli Yunanistan'a kaçmaya çalışırken yakalandı.
 
AFAD duyurdu: Ege Denizi'nde deprem!
AFAD, Ege Denizi'nde 3.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.
Şüphe üzerine durduruldu... Zehir çıktı!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, polisin şüphe üzerine durdurduğu hafif ticari ...
İzmir’in simge binasında yangın!
Konak Pier binasında henüz belirlenmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. ...
 
İddialara yanıt verdi: Ayağının nasıl kırıldığını anlattı!
Ayağındaki kırık ile ilgili iddialara yanıt veren CHP lideri Özgür Özel, ...
Menderes yangınında son durum!
İzmir'in Menderes ilçesinde ormanlık alanda etkili olan yangını kontrol ...
İzmir'in gözde okullarında satış şoku!
Milli Eğitim Bakanlığı ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yıldırım hızıyla idam sehpasına!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva