HABERLER>GÜNCEL
20 Ağustos 2024 Salı - 09:59

İzmir'in gözde okullarında satış şoku!

Milli Eğitim Bakanlığı ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında imzalanan protokolün ardından İzmir’in birçok ilçesinde çok sayıda okulun duvarı, açık ve kapalı spor sahaları ve otopark olarak kullanılmak üzere bahçeleri 5’er yıllık olmak üzere kiralama ihalesine çıkarıldı.

İzmir in gözde okullarında satış şoku!

erhangulenc.com'da yer alan habere göre; 26-28 Ağustos’ta yapılacak ihaleler okulların eğitime açılması öncesinde olması dikkat çekti. İhaleye çıkarılan yerler arasında Konak’ta merkezi yerlerde bulunan Atatürk Lisesi, Gazi Ortaokulu ve Nevvar Salih İşgören MTAL Okulu’nun bahçesinin olduğu da görüldü. Eğitimciler, okul yöneticileri ve veliler, okullara dışarıdan müdahalenin olumsuz sonuçları olacağı yönünde hemfikir. İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik polislerince dikkatle izlenen okulların, bu şekilde dışarıdan girişe açık hale getirilmesi, okullara kimlerin gireceğinin ve kurumların yolgeçen hanına döneceği riskini beraberinde getireceği değerlendirmeleri yapılıyor.

GELİR OKULLARA DEĞİL BAKANLIĞA AKTARILACAK
Bu okulların otoparkları daha önce aile birlikleri tarafından işletiliyor ve elde edilen kazanç okul ve öğrenciler için harcanıyordu. Ancak bu uygulama daha sonra yargı kararıyla durdurulmuştu. Şimdi bu bahçeleri bakanlık tarafından kiralanacak. Ayrıca şu anda bazı okulların aile birliklerinin tek gelir kalemi konumundaki spor sahası ve salonlarının kullanım hakkı da okulların inisiyatifinden çıkarılıyor.  Buraların kiralanmasından elde edilecek gelirler merkezi hükümete kalacak. İki bakanlık arasındaki protokole göre MEB okul kiralamalarından elde edilen kazancın yüzde 80’ini, Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı ise yüzde 20’sini alacak. Okullar, bahçe, saha, spor salonu, ATM- Büfe ve benzeri amaçlı kiralanan okul duvarı gibi alanlarından kendi bütçelerine 1 lira dahi alamayacak.
 
Milli Eğitim Bakanlığı İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden “Taşınmaz Kiralama İlanı” başlıklı duyuruyla ‘yatırımcılara’ duyurulan ihale metninde kiralanacak söz konusu taşınmazlar ve bir yıllık tahmini kira miktarları şöyle duyuruldu:

İzmir Atatürk Lisesi Okul Bahçesi 3 milyon 600 bin liraya otopark alanı; yine İzmir Atatürk Lisesi Spor Salonu 1 milyon 500 bin liraya ve Konak Atatürk Lisesi’nin 2 adet halı sahası 1 milyon 200 bin liraya; Konak Gazi Ortaokulu Bahçesi 1 milyon 920 bin liraya otopark; Konak Nevvar Salih İşgören MTAL Okul Bahçesi 960 bin liraya, Karabağlar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu 1 milyon 800 bin liraya; Bayraklı Nuri Atik MTAL Spor Salonu 1 milyon 200 bin liraya; Karabağlar Nevvar Salih İşgören Anadolu Lisesi Spor Salonu 1 milyon 500 bin liraya; Karabağlar İnönü Lisesi Spor Salonu 1 milyon 200 bin liraya; Karşıyaka Mustafa Kaya Spor Lisesi Spor Salonu 1 milyon 200 bin liraya, Karşıyaka Zeki Şairoğlu MTAL Halı Sahası 1 milyon 200 bin liraya, Karşıyaka Adnan Menderes Anadolu Lisesi Halı Sahası 500 bin liraya ve aynı okulun Basketbol Sahası 200 bin liraya, Gaziemir Remzi Doğan Ortaokulu Spor Salonu 400 bin liraya, Karabağlar Şehit Erkan Özcan Lisesi Halı Sahası 360 bin liraya, Menemen Yahşelli İlkokulu Halı Sahası 204 bin liraya, Kiraz Şemsiler Mahallesi Okul Bahçesi 180 bin liraya, Buca Ortaokulu Okul duvarı Büfe olarak kullanım amaçlı olarak 72 bin liraya 1 yıllığına kiralanacak. Karabağlar İnönü Lisesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın eğitim gördüğü okul olarak da biliniyor.

ŞEFFAFLIK KONUSUNDA KUŞKULAR VAR
Taşınmaz Kiralama ve Değerlendirme Komisyonu Başkanı ve İl Mili Eğitim Müdür Yardımcısı Halil Kiraz imzasıyla ilana çıkan yazıda, kamu ihalelerinde olmazsa olmaz OECD Şeffaflık Şartlarına yönelik özel bir atıfta bulunulmadığı görüldü. Ayrıca ihale katılımcı profiline yönelik de Kara Paranın Aklanması ve Terörizmin Finansmanı’nı Önleyici bir hüküm şartı yer almaması dikkat çekiyor.
 

 

 
Bakan duyurdu: Yurt başvuruları başladı
 
Menderes yangınında son durum!
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kazım acun 21 Ağustos 2024 Çarşamba 10:25

Paris olimpiyatlarında halimiz ders olmadı herhalde o spor salonlarında sporcu yetişmeyecek o bahçeler artık o semt çocuklarının oyun alanları mahalle çocuklarının mahalle maçı oynanan yeri olmayacak beden eğitimi dersleri sınıflarda yapılacak yada milli eğitim bakanlığı nın okullara soktuğu yobazların sohbet saati olacak. Artık bu okullar ticarethane olacak bir müddet sonrada yerlerine ATM ler yapılacak ve TURKIYE ÇAG ATLAYACAK

Yorumu oyla      1      0  
Mehmet GÜNEK 20 Ağustos 2024 Salı 22:03

Okulların öğrencileri dışında açıkalan ve kapalı yerlerini kurumlar kimseler kiralamak suretiyle kullanamaz kululandirilamaz.

Yorumu oyla      0      1  
sezarın hakkı sezara 20 Ağustos 2024 Salı 18:10

lombak gene cahilliği ile döktürmüş. tam bir troll. kardeş okulların bahçeleri zaten tatil günleri ve okullar kapandığında otopark olarak kullanılıyordu. otopark gelirleride okulların bakım ve personel giderlerinde kullanılıyordu. sonra bakanlık genelge yayınladı ve okulların bahçelerinin otopark olarak kullanılmasını yasakladı. şimdi tekrar otopark olarak kullanıp gelirleri kendileri alacaklar ve okullara aktarılmayacak kapiş?

Yorumu oyla      5      0  
Bülent Kaftancioglu 20 Ağustos 2024 Salı 17:35

Okul gelirlerini birilerine peskec çekme okulları ekonomik yönden zayıflatma kendi erkanina giderayak aktarım vs.yazik ne hallere düştü devlet idaresi

Yorumu oyla      3      0  
kartal 20 Ağustos 2024 Salı 15:31

karabaglarda ortaokul kapatildi,ortaokul ogrencileri ilkokulda ilkokul cocuklarıyla aynı binada egitim gorecek...:(

Yorumu oyla      1      0  
20 Ağustos 2024 Salı 13:02

akepenin bu ülkenin hayrına zerre kadar işi yok. kasada tamtakır boş olunca artık okulların bahçelerine dadandılar. çocuklar artık arabaların arasında spor yaparlar.

Yorumu oyla      13      3  
20 Ağustos 2024 Salı 12:58

LOMBAK DAYI OTURDUĞUN YERDEN YAZIP DURUYON KESİN SEN MEMURSUNDUR BOŞ VAKTİ ÇOK OLUR MEMURLARIN

Yorumu oyla      14      1  
RESMEN YAĞMA 20 Ağustos 2024 Salı 12:30

22 YILDIR ÜLKEYİ YAĞMA EDEN AKP YAĞMAYA BİR TÜRLÜ DOYMAK BİLMİYOR!

Yorumu oyla      15      3  
Lombak 20 Ağustos 2024 Salı 12:11

Yıllardır insanımız yazıyor çiziyor. Belediyeler şehir içinde otopark sorununu çözsün diye... Belediye'den çıt çıkmayınca bakanlık yapmış. Ne şişinip duruyorsunuz?

Yorumu oyla      5      22  
Mustafa MOROĞLU - Buca 20 Ağustos 2024 Salı 11:49

İşçiyi açlığa terket, köylünün/çifçinin ürününe gerçek değerini verme tarlada çürüt,emekliyi çocuklarına muhtaç et,şimdi de Başta İzmir'in gurur kaynağı Atatürk Lisesi başta olmak üzere Gelirlerine el koy, göz dik, ne doymak bilmeyen bir yönetim anlayışı varmış arkadaş, Bu kararınızı kınıyor ve Protesto ediyorum.

Yorumu oyla      17      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan duyurdu: Yurt başvuruları başladı
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yurt başvurularının başladığını duyurdu.
MİT'ten Hakurk'ta nokta operasyon!
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak/Hakurk’ta düzenlediği nokta operasyonla ...
Ünlü sunucu Reha Muhtar entübe edildi
Bir dönemin en çok izlenen haber programlarına imza atan ünlü spiker Reha ...
 
Üniversite kayıtları 23 Ağustos'a kadar sürecek
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla ...
Park halindeki 19 aracın lastikleri kesildi
Manisa'da park halindeki 19 aracın lastikleri kesildi. Ekipler, araçlara ...
Silah kaçakçıları 'Mercek' altında: 2 bin 439 gözaltı
81 ilde son 5 günde silah kaçakçılarına ve ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ...
 
Valiliğin A Takımı’nda görev değişikliği!
İzmir Vali Yardımcılarının görev dağılımı değişti. Valilik bünyesinde ...
Ormancılar’dan yangına müdahale uyarısı: Koordinasyon tek yerden olmalı!
Türkiye Ormancılar Derneği İzmir Şube Temsilcisi Kenan Öztan, "Sevk ve ...
Mehmet KARABEL yazdı... Gençler neden 'kaçmak' istiyor?
Mehmet KARABEL yazdı... Gençler neden 'kaçmak' istiyor?
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yıldırım hızıyla idam sehpasına!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva