HABERLER>GÜNCEL
7 Ocak 2024 Pazar - 21:27

Üzerine yakıt tankı düşmüştü... MSB'nin teklifini reddetti!

Ankara'da Mehmet Burkay Ünlügiyen, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait F-4 savaş uçağının yardımcı yakıt tankının üzerine düştüğü otomobili için 441 bin TL hasar tespiti yapılmasına itiraz etti. Aracının değerinin kaza olduğunda 1 milyon TL olduğunu söyleyen Ünlügiyen, "Otoparkta aracımın üzerine yakıt tankı düşmesi benim suçum mu yoksa düşürenin suçu mu?" dedi.

Üzerine yakıt tankı düşmüştü... MSB nin teklifini reddetti!

Ankara'da Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürlüğü'nün otoparkına geçen yıl 4 Eylül'de Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait F-4 savaş uçağının yardımcı yakıt tankı düştü. Otoparktaki 3 otomobil, kullanılamaz hale geldi.

MSB 441 BİN TL KARŞILAYACAKTI

Araçlardaki hasarın Milli Savunma Bakanlığı'nca karşılanacağı belirtilirken, Sulh Hukuk Mahkemesi'nce belirlenen bilirkişi tarafından hasar tespiti yapıldı. 3 araçtan TPAO'da çalışan Mehmet Burkay Ünlügiyen'nin otomobili için 441 bin TL hasar tespiti yapıldı. Mahkeme, 441 bin lira nakit ile aracın hurdasının kendisine bırakılmasına hükmetti. Ünlügiyen, aracının değerinin kaza olduğunda 1 milyon TL olduğunu söyleyerek, karara itiraz etti. Daha sonra Milli Savunma Bakanlığı, Ünlügiyen'i tekrar görüşmeye çağırarak yeni teklifini iletti.

1 MİLYON LİRA TALEP ETTİ

Bakanlık, Ünlügiyen'e aracına karşılık 700 bin lira teklif ederken, hurda aracı da kendisine bıraktı. Ancak aradan geçen 4 ayda oluşan zararı ve avukatlık masraflarını da gerekçe göstererek kabul etmeyen Ünlügiyen, bakanlıktan 1 milyon 138 bin lira nakit ve hurda aracı talep etti. Ünlügiyen şimdi bakanlıktan gelecek yanıtı bekliyor.

"300 BİN LİRA CİVARINDA BİR KAYBIM OLUYOR"

Mehmet Burkay Ünlügiyen, süreçten dolayı 4 aydır mağdur olduğunu belirterek, "Bilirkişi bana aracımın hurdasını bırakıyor; ama aracımın hurdası o zamanın parasıyla piyasada 100-120 bin liraydı. Ancak bu meblağ hiçbir şekilde benim aracımın değerine karşılık gelmiyor. Kazanın olduğu tarihlerde benim aracımın değeri 1 milyon liraydı. Hem verilecek parayı kabul etsem hem de aracımın hurdasını satsam 600 ila 650 bin lira civarı komik bir rakama geliyor ve 300 bin lira civarında bir kaybım oluyor. Benim aracımın otoparkta üzerine yakıt tankı düşmesi benim suçum mu yoksa düşürenin suçu mu? Ayrıca 4 aydan beri aracımı kullanamıyorum. 2 ay önce benim babam vefat etti. Babamın cenazesine arabamla gidemedim. Bunlar söylenecek şeyler değil; ama bunları maalesef yaşadım. Aracımın tam değerini ve kullanamadığım günlerin günlük faizleri de hesaplanarak tarafıma ödenmesini istiyorum. Bu süreçte psikolojim çok bozuldu. Aracımı her gün faal bir şekilde kullanan, işe aracımla gidip, gelen bir insanım. Çocuğumu da okula aracımla götürüyordum. Bunları 4 ay süresince yapamadım. Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından bana gelen yazının aynısı aynı olayda araçları zarar gören diğer arkadaşlara da geldi. Onlar da zararlarından ötürü dava açacaklar" dedi.

 
İsveç: Halkımız hazır olsun, savaş olabilir
 
Yeni trafik sigortası bedelleri açıklandı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ANKARA 7 Ocak 2024 Pazar 23:08

Devletin 10 Liralik Alacagı Bin Liradır... Devletten Bin Lira Alacaginiz İse 10 Liradır... Hani Dediler Yaaa Pandemi de Duzenlenen Cezalari Odeyenlere İade Edecegiz! Odenen Bu Cezalarin 1 Lirasi Bile Kimseye İade Edilmedi! Dediler Ki İade Alacakli Olan Kisilerin Genel Saglik Sigortasina Borcu Var Bu İade Tutari Vermeyecegiz Genel Saglik Sigortasi Borcuna Mahsup Edecegiz... İste Buna Dindar Devlet Denir... Yatacak Yeriniz Yok Eyyy Devlet!

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yangın faciası: 2 çocuk can verdi!
Hatay'da prefabrik evde çıkan yangında 4 yaşındaki İsacan ve 1 yaşındaki ...
Atatürk'e hakarete 'ilaç' savunması!
Adana'da kedisini veteriner kliniğine götüren Bülent Yılmaz (53), önce ...
Tıka basa 'umut' yolculuğu: 46 göçmen durduruldu!
İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 46 düzensiz göçmen yakalandı.
 
Zincirleme kaza: 26 araç birbirine girdi!
Ankara'da yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda 26 aracın karıştığı zincirleme ...
Yılın ilk kabine toplantısı bugün!
Yılın ilk Kabine Toplantısı bugün günü gerçekleştirilecek. Peki Kabine ...
İzmir'de hortum kabusu!
İzmir'de hortum kabusu!
 
YHT'de 2 yılda seyahat rekoru!
Karaman-Konya-Ankara, Karaman-Konya-İstanbul yüksek hızlı tren (YHT) hatlarında ...
Şube müdüründen gizli kayıt skandalı!
İstanbul'da bulunan ünlü bir muhallebi zincirinde gizli kamera skandalı ...
Sahilde dehşet anları... Cansız beden bulundu!
Düzce'ye Ankara'dan gelen İlker Er'in (38), kıyıya vurmuş cesedi bulundu.
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva