HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Mayıs 2011 Perşembe - 09:19

Uygur: Vicdanım çok rahat

Torbalı Belediye Başkanı R.İsmail Uygur, kendisi de dahil 34’ü belediye çalışanı 39 kişi hakkında İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmasının ardından, “Vicdanım çok rahat, hiçbir zaman milletin bana verdiği emanete sahip çıkmaktan gayrı bir iş yapmadım, yapmam da.” dedi.

Uygur: Vicdanım çok rahat

İZMİR - TorbalıBelediye Başkanı R.İsmail Uygur, kendisi, eski yardımcısı ve eski başkan vekillerinin de aralarında olduğu 34’ü belediye çalışanı 39 kişi hakkında ihaleye fesat karıştırmak suçundan İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmasının ardından bir açıklama yaptı. Davanın bazı ihalelerde yöntem hatası yapıldığından dolayı açıldığının altını çizen Başkan Uygur, “Göreve ilk seçildiğim günden bu zamana kadar geçen süreç içerisinde hiçbir ihalemiz hakkında herhangi bir suiistimal iddiası, bulgusu, hatta söylentisi dahi olmamıştır. Açılan bu dava da, ihalelerde bir yöntem hatası yapıldığı iddiasıyla açılmıştır. Vicdanım çok rahat, hiçbir zaman milletin bana verdiği emanete sahip çıkmaktan gayrı bir iş yapmadım, yapmam da.” dedi. 2004 yılında göreve ilk seçildiğinde belediyenin yıllık bütçesinin 2-3 katı bir borcu olan, araçlarına lastik bile alamayan bir durumda olduğunu hatırlatan Uygur, “Göreve ilk seçildiğimde oturduğum koltuğu bile hacizli bir halde bulmuştum. Batık bir durumdaki belediyeden şimdiki yatırım yapan bir belediye durumuna gelmemiz elbette kolay olmadı. İnsanımıza hizmet üretmek için çırpınırken yapılan bazı ihalelerde yöntem hatası yaptıysak ve bundan dolayı yargılanacaksak ne mutlu bize.” şeklinde konuştu.
 
İhalelerde yöntem hatası iddiası
Açılan davada bahse konu olan ihale ve işlemlerin 2004 ve 2005 yıllarına ait işlemler olduğunu hatırlatan Uygur, o dönemde belediyeye kimsenin iş yapmak istemediğini, belediyenin kendisine iş yapan kişi veya kurumlara hak edişlerini ödeyemediği için ihalelere kimsenin teklif dahi vermediğini belirtti. Başkan Uygur, böyle bir durumda kendilerine iş yapmayı kabul eden Özbek Turizm Taşımacılık Güvenlik ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nden başka hiçbir şirketin açılan ihalelere girmediği için ihaleleri tek bir firmanın aldığını kaydetti. Torbalı’da daha önce belediyeye aynı işi yapan Recep Husman’a da ihalelere girmesi için çağrıda bulunduklarını ancak Husman’ın daha önceki dönemde bir mağduriyet yaşadığı için ihalelere girmediğini açıklayan R.İsmail Uygur, “Bahsettiğim gibi belediye iş yapamaz bir durumda olduğu için herkes belediye ihalelerinden uzak duruyordu. O dönemde Özbek adlı şirket bu işe talip oldu ve ihalelere girerek bu işleri aldı. Soruyorum, daha önceden bu işleri alan Recep Husman ve sonradan bu işleri alan Özbek şirketi ihya mı oldu? İkisi de zor durumlara düştü, ikisi de bu işlerden dolayı mağdur oldu. Zaten açılan davada birileri bu işlerden büyük paralar kazandı, fahiş fiyatlarla iş aldı denilmiyor. Açılan davada ihalelerde yöntem hatası yapıldı deniliyor. Bence hem Recep Husman, hem de Özbek şirketi belediyeye iş yaptığı için mağdur olmuşlardır.” dedi.
 
‘İhalelerin hepsi Sayıştay denetiminden geçmiştir’
Kamu İhale Kanunu’nun 2004’te yürürlüğe girdiğini, bugüne kadar belki 100 defa değiştirildiğini hatırlatan Torbalı Belediye Başkanı, “Sürekli değiştirilen, hala daha bir temele oturtulamayan Kamu İhale Kanunu’nu takip etmekte zorlanırsınız. Bu kanunun uygulanması ile ilgili yöntem hataları nedeniyle belediyemize gelen müfettişin suç duyurusu üzerine bu dava açılmıştır. Mesela bu davada çok ilginç bir şey var, dava dilekçesinde ‘yapılan ihalelerde belediye işçisi gözlemci yapılmış’ deniliyor, bu kanuna aykırıymış. Ben çöp ile ilgili bir ihale yaptıysam temizlik işlerinden sorumlu arkadaşı, mezarlıkla ilgili bir ihale yaptıysam mezarlıkla sorumlu arkadaşı gözlemci yapmışım. Bunu niye yapmışım? Bu işleri pratikte daha iyi biliyorlar, yapılacak iş ile ilgili en doğru bilgi onlardan alınabilir diye yapmışım. Bunun adı ihaleye fesat karıştırmak olarak belirlenmiş. Böyle komik bir şey olabilir mi? Benim görev yaptığım dönemde belediyeye 65 müfettiş gönderildi. Torbalı Belediyesi’nin tarihinde belediyeye bu kadar müfettiş gelmemiştir. İhalelerin hepsi Sayıştay denetiminden geçiyor ve bugüne kadar tek bir ihale ile ilgili suiistimal tespit edilmemiştir. Şimdi seçim öncesinde böyle bir dava açılması, özellikle İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyonun ardından böyle bir durumun ortaya çıkması oldukça düşündürücüdür. Bunu kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.” sözlerini sarf etti.
 
Hizmet üretmenin bir bedeli varsa Ben o bedeli ödemeye hazırım
Kendisinin göreve ilk başladığı günden bugüne defalarca mahkemeye verildiğini, daha önce de Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığını ve beraat ettiğini hatırlatan R.İsmail Uygur, “Bu dava benim için ne ilk davadır, öyle tahmin ediyorum ki, ne de son dava olacaktır. 7 yılda belediyeye 65 müfettiş gönderen, sahsımın ve arkadaşlarımın sayısını benim bile unuttuğum davalarda yargılanmasını sağlayan her neyse onu Torbalı halkının vicdanına havale ediyorum. Çiğ yemedim, karnım ağrımıyor. Alnım ak, vicdanım da oldukça rahat. Torbalı Belediyesi’ni lastik bile alamayan bir halden devralıp, hizmet üreten, 7 yılda ilçeye sayısız yatırım gerçekleştiren bir kurum durumuna getirdim. Bunun bir karşılığı varsa, hizmet üretmenin bir bedeli varsa ben o bedeli de ödemeye hazırım.” dedi.(Ege Haberi)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka naylon poşete karşı!
Avrupa Sağlıklı Kentler Birliği üyesi Karşıyaka Belediyesi, ilçede büyük ...
Küçük Sındır da kaşif oldu
Bornova Belediyesi Genç Kaşifler Bilim Merkezi’nde üç aylık eğitimlerini ...
Alsancak 10'uncu kez şenleniyor
Konak Belediyesi ile Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin birlikte ...
 
Başkan Karabağ 'Kulalılar' pikniğinde
Hasan Karabağ, Bayraklı Kulalılar Derneği’nin geleneksel piknik şölenine ...
Gaziemir'in en güzel balkonu seçildi
Gaziemir’de balkon yarışması sonuçlandı. Balkonu birinci seçilen Emel ...
Karşıyaka'da çalışmayan kadın kalmayacak
Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı hizmet veren ...
 
DİSK başkanları 'destek' için geldi
Başkan Kocaoğlu’na bir destek ziyaretinde DİSK’ten geldi. DİSK’e bağlı ...
Güzelbahçe’de semt evi ve sosyal market açıldı
Güzelbahçe Belediyesi ilçedeki kadınları üretime katmak için projelendirilen ...
Kürüm 60 çiftin nikahını kıydı
Karabağlar Belediyesi, İzmir Engelsiz Sanat Derneği’nin katkılarıyla ilçede ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva