HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Mayıs 2011 Çarşamba - 16:31

Karşıyaka naylon poşete karşı!

Avrupa Sağlıklı Kentler Birliği üyesi Karşıyaka Belediyesi, ilçede büyük bir çevre atağı başlattı. Belediye, doğaya büyük zarar veren naylon poşetler yerine doğa dostu ambalaj malzemelerine geçilmesi ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Karşıyaka naylon poşete karşı!

İZMİR - Karşıyaka Belediyesi, ilçede büyük bir çevre atağı başlattı. Avrupa Sağlıklı Kentler Birliği üyesi Karşıyaka Belediyesi, gelecekteki sağlıklı kentlerin oluşmasında, Avrupa Birliği’nin koyduğu ve halen üzerinde çalıştığı kriterlerin, eş zamanlı olarak Karşıyaka’da da hayata geçirilmesi için bu doğrultuda uygulamaya sokmaya hazırlandığı doğaya büyük zararlar veren naylon poşet kullanımından, doğa dostu ambalaj malzemelerine geçilmesi ile ilgili bir basın toplantısı düzenlendi.
 
Basın toplantısında Belediye Başkanı Cevat Durak konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken Akademisyenler Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof Dr Tülay Canda, İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Başkanı Yrd. Doç Dr Can Özcan, Ege Üniversitesi Atık Komisyonları Başkanı Çevre Yüksek Mühendisi Nuri Azbar, Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof Dr Ümit Erdem ile Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Vildan Gündoğdu da projeye destek veren isimler olarak katıldı. Akademisyenler proje için Başkan Cevat Durak’a teşekkür ederken projenin önemine dikkat çeken konuşmalar yaptı.
 
Belediye Başkanı Durak konuşmasına Karşıyaka ve İzmir’e nefes aldıracak projelere destek olan akademisyenler ile sponsorlar MİGROS A.Ş, SOYAK, PARK YAŞAM MAVİŞEHİR-KAMİAD ve MOR ELMA şirketlerine teşekkür ederek başladı. Bu desteğin sürmesini isteyen Durak, “Kampanyamız amacına ulaştıkça keyif alacağız. Kampanya başlangıcında 35 bin adet bez torba, 30 bin adet doğada çözünür okso-bio torba, 3 bin adet file torba, 30 bin adet kese kağıdı 5 bin adet kağıt torba yaptırılarak halka dağıtılacak. Ayrıca vatandaşlarımızı bilgilendirebilmek için 40 bin adet el broşürü hazırlandı, Karşıyaka’da tüm esnafımıza da yazı göndereceğiz. Kampanya yıl içerisinde farklı uygulamalarla geliştirilerek sürecek” dedi.

Akademisyenlerden Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof Dr Tülay Canda, kampanyanın sadece bugünü değil geleceği ilgilendirdiğinin altını çizdi. Belediye ve üniversite işbirliğinin önemine değinerek, “Projeye sahip çıkacağız. Bu görev bizim de görevimizdir” dedi. Ege Üniversitesi Atık Komisyonları Başkanı Nuri Azbar ise plastik atıkların zararına dikkat çekti. Alternatif bir dünya olmadığını bu projeye mutlaka sahip çıkılması gerektiğini anlattı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Başkanı Yrd. Doç Dr Can Özcan da Öğrencileri doğru yetiştirdikleri takdirde amaca ulaşmanın kolay olacağını söyledi. Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof Dr Ümit Erdem ise günümüzde kullan at dönemi başlatılması ile bir yaşam şekli oluşturulduğunu bu sebeple de plastik ve naylon poşet gibi atıkların doğayı kirlettiğini hatırlattı.
 
Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Vildan Gündoğdu da konuşmasında zamanında Çevre İl Müdürü iken böyle bir çalışma yapmak istediklerini ancak alt yapının hazır olmaması nedeni ile gerçekleştiremediklerini söyledi, bu projenin özellikle çok gelişmiş ülkeler ile bazı az gelişmiş ülkelerde uygulandığını hatırlattı.
 
Migros adına konuşan İzmir Şube Müdürü Muzaffer Tuğsavul Migros olarak çevre dostu bu projelere her zaman öncü olduklarını söylerken Park Yaşam Mavişehir Yönetim Kurulu Üyesi Azat Yeşil, Soyak Genel Müdür Yardımcısı Nezih Altın ve Mor Elma Şirketinden de Ersin Koçyiğit bu tür projelere her zaman destek olacaklarını ve Başkan Durak’a teşekkür ettiklerini söylediler.
 
Başkan Durak daha sonra file ve bez torbaları tanıttı. Ayrıca akademisyenlere ve sponsorlara birer teşekkür plaketi verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küçük Sındır da kaşif oldu
Bornova Belediyesi Genç Kaşifler Bilim Merkezi’nde üç aylık eğitimlerini ...
Alsancak 10'uncu kez şenleniyor
Konak Belediyesi ile Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin birlikte ...
Başkan Karabağ 'Kulalılar' pikniğinde
Hasan Karabağ, Bayraklı Kulalılar Derneği’nin geleneksel piknik şölenine ...
 
Gaziemir'in en güzel balkonu seçildi
Gaziemir’de balkon yarışması sonuçlandı. Balkonu birinci seçilen Emel ...
Karşıyaka'da çalışmayan kadın kalmayacak
Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı hizmet veren ...
DİSK başkanları 'destek' için geldi
Başkan Kocaoğlu’na bir destek ziyaretinde DİSK’ten geldi. DİSK’e bağlı ...
 
Güzelbahçe’de semt evi ve sosyal market açıldı
Güzelbahçe Belediyesi ilçedeki kadınları üretime katmak için projelendirilen ...
Kürüm 60 çiftin nikahını kıydı
Karabağlar Belediyesi, İzmir Engelsiz Sanat Derneği’nin katkılarıyla ilçede ...
İzmir’de elektrik kesintisi
Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. İzmir`in bazı bölgelerinde elektrik kesintisi uygulanacağını açıkladı.
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva