HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
16 Temmuz 2023 Pazar - 16:17

Usta oyuncuya veda... Son yolculuğuna uğurlandı!

83 yaşında hayata veda eden Türk sinemasının emektar isimlerinden Tanju Tuncel, İstanbul Erenköy Galip Paşa Camii'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından defnedildi. Cenazede Ayşe Kökçü'nün paylaşımına tepki gösterildi

Usta oyuncuya veda... Son yolculuğuna uğurlandı!

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Tanju Tuncel, 83 yaşında hayatını kaybetti. Huzurevinde kaldığı bilinen usta oyuncunun vefat haberi sanat dünyasını yasa boğdu. Tanju Tuncel, İstanbul Erenköy Galip Paşa Camii'nde düzenlenen cenaze törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Usta oyuncunun cenazesine kızı Banu Sezgin, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, tiyatro oyuncuları ve sevenleri katıldı.

"ÇOK SEVDİĞİM BİRİYDİ"

Tiyatro ve sinema sanatçısı Nedim Saban, “Gerçekten çok acı çünkü ben son 2 yıldır kendisini ziyaret etmiştim ve çok yakından çok çok sevdiğim biriydi. 1978'de izlemiştim, o dönemden beri sıkı hayranıyım. Aynı zamanda bir dizide beraber oynamıştık. Son 2 yılda ne kadar şanslıyım, sevgili öğrencilerimle beraber onu ziyarete gitmiştik. Türkiye tiyatrosu için büyük kayıp" dedi.

"BÖYLE BİR ÖLÜMÜ HAK ETMEDİ"

Oyuncu Feriha Eyüboğlu, “Ben 16 yaşındaydım kendisi 25 yaşındaydı çocukluk arkadaşı sayılırız. Böyle bir ölümü hak etmedi, hak etmediği bir yaşantısı oldu son günlerinde. Dünyanın en iyi insanıydı. Zarif, naif ve iyi bir oyuncu. Hayatı çalışmakla geçti. Bakımevinde yalnız kalınıyor ama arayanı soranı vardı. Sezon olduğundan dolayı çoğu kişi yok” şeklinde konuştu.

"AİLENİN ELİ SÜREKLİ KENDİSİNİN ÜZERİNDEYDİ"
Tanju Tuncel’in ailesinin kendisine bakmadığı iddialarına cevap veren aile dostu Oğuz Çineri, “Uzaktan bakınca her şey farklı görünüyor ama öyle değil. Aile, elinden gelen her şeyi yaptı. Daha önceden kendi evinde yaşıyordu, orada mental ve fiziksel sıkıntıları oldu. Bu sebepten dolayı tek başına yürütememeye başladı. Yaşı da ileriydi, bunun akabinde en iyi huzurevinin en iyi odasına yerleştirildi. Ailenin eli sürekli kendisinin üzerindeydi. Bunu bilmeyenler, bazı hoş olmayan söylemlerde bulunması hoş olmadı. Aile, bu konuda üzülüyor, Tanju Hanım duysa o da üzülür” şeklinde ifade etti.

Ayşe Kökçü, sosyal medya hesabından çocuğu olmadığı bilinen Tanju Tuncel hakkında dikkat çeken bir mesaj yayımlamıştı. Kökçü, paylaşımında şu ifadelere yer vermişti: Sevgili Tanju, huzur içinde uyu. Seni bu şekilde yalnız bırakanlar rahat uyuyorlar mı acaba? Anne ahı almak çok kötüdür. Böyle biline...

Oyuncular Sendikası'ndan yapılan açıklamada ise, "Meslektaşımız Tanju Tuncel hayatını kaybetti. Tüm sevenlerine sabır diliyoruz. Çok üzgünüz. Başımız sağ olsun" ifadelerine yer verilmişti.

Ata Demirer, filmlerinde birlikte rol aldığı Tanju Tuncel'in vefat haberinin ardından sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: Hayatımda tanıdığım en naif, en kendine has insanlardan... Hani kimisi 'ben buradayım!' der, 'bana bakın!' der, 'ben!' der... o hiç öyle değildi. Nur içinde yat Tanju Abla. Filmlerimiz, hatıralarımız baki...

 
Müzekart ücretleri açıklandı!
 
Geri dönüşüm tesisi alev alev yandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Müzekart ücretleri açıklandı!
Müze ve ören yerlerine sınırsız ziyaret imkanı sağlayan Müzekart fiyatının ...
'Kuru Otlar Üstüne'nin vizyon tarihi belli oldu
Nuri Bilge Ceylan’ın, başrollerini Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar ve Musab ...
Altın Portakal'ın jüri başkanı belli oldu
Bu yıl 60'ıncısı düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ...
 
Müzisyen Hüsnü Arkan'dan işkence açıklaması
Ünlü müzisyen Hüsnü Arkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ...
Göksel konserinde talihsiz kaza!
Göksel, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne aldı. Konser ...
Efes'te opera ve bale günleri başladı!
Devlet Opera ve Balesinin (DOB) seçkin eserlerinin sanatseverlerin beğenisine ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Yaşasaydı şu halimizle bile hepimizi güldürürdü!
Mehmet KARABEL yazdı... Yaşasaydı şu halimizle bile hepimizi güldürürdü!
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in aylık kültür-sanat rehberi
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in aylık kültür-sanat rehberi
Restoran zanneden de var görünce ağlayan da… BKM Mutfak İzmir’de açıldı!
Türkiye’de tiyatro alanında göz önünde olan ve ekol haline gelmiş Yılmaz ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva