HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
2 Temmuz 2023 Pazar - 08:24

Restoran zanneden de var görünce ağlayan da… BKM Mutfak İzmir’de açıldı!

Türkiye’de tiyatro alanında göz önünde olan ve ekol haline gelmiş Yılmaz Erdoğan ve Necati Akpınar’ın başını çektiği BKM’nin atölyesi İstanbul, Ankara ve Kıbrıs’ın ardından İzmir’de de açıldı. Sinema ve tiyatroya dair eğitimlerin yer aldığı atölyeye talebin yüksek olmasının yanı sıra ‘mutfak’ ismini duyunca restoran zannedenlerin de olduğunu İzmir Şube Müdürü Serbülent Şaşmaz anlattı. Şaşmaz ayrıca atölyenin içeriğine dair detayları da anlattı.

Restoran zanneden de var görünce ağlayan da… BKM Mutfak İzmir’de açıldı!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ - Necati Akpınar ve Yılmaz Erdoğan'ın girişimleri sonucunda 1994 yılında Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) kuruldu. Sahne sanatları üzerine kurulu olan BKM, daha sonraki yıllarda televizyon ve sinema üzerine de girişimler başlattı.

2006 yılında oyuncu ve yazar yetiştirmek üzere BKM Mutfak kuruldu. İstanbul, Ankara ve Kıbrıs’ın ardından BKM Mutfak atölyeleri, İzmir’de de faaliyete başladı. BKM Mutfak atölyelerinin İzmir Şubesi, 140 yıllık tarihi Alsancak Tekel Fabrikası’nın aslına uygun olarak restore edilmesiyle İzmir Kültür Sanat Fabrikası’nda yerini aldı.

Yeni ve ilk kayıt dönemine başlayan atölyede; yetişkinler için tiyatro, kamera önü oyunculuğu, doğaçlama tiyatro, senaryo yazarlığı eğitimleri yer alırken çocuklar için ise yaratıcı yazarlık eğitimleri yer alıyor. Eğitimler 15 Temmuz’da start verecek.

‘İZMİR’İN BUNA İHTİYACI VARDI’
Atölyenin İzmir Şube Müdürü Serbülent Şaşmaz, atölyeye dair ayrıntıları Egedesonsöz’e anlattı. Atölyenin yeni adresinin neden İzmir’de olduğunu anlatan Şaşmaz, “İzmir’in böyle bir şeye ihtiyacı vardı. İzmir’de bu kadar büyük bir tiyatro okulu olduğunu düşünmüyorum. Çok kapasiteli ve çok öğrencili bir okul olacak. Daha başlangıç seviyesindeyiz. Kendi akademisini oluşturacak bir kurum olacak” ifadelerini kullandı.

İZMİRLİNİN KAMERA ÖNÜ OYUNCUSU OLMAK İSTİYOR
Gelen kursiyerlerin taleplerine değinen Şaşmaz, “İzmir’de genel olarak kamera önü oyunculuğuna talep var ve yatkınlık da bu yönde ama tiyatro için de çok büyük bir ilgi var. Özellikle çevre illerden de çok büyük bir ilgiyle karşılaşıyoruz. İzmir’e bakıldığı zaman kültürlü bir şehir olarak görünüyor. Biz burada daha somut adımlarla elimizden geleni yapacağız. Her şeyin başı eğitim diye düşünerek bir adım atıyoruz. Buradan büyük oyuncuların çıkacağına inanıyoruz” dedi.

‘GELİP AĞLAYAN DA VAR, YEMEK VAR MI DİYE SORAN DA’
Gelenlerin tepkilerine değinen Şaşmaz, “Buraya BKM geldiği için çok sevinçliler. Burada duygulanıp ağlayan çok insan var. İhtiyacımız vardı diyen çok fazla insan var. Mutfak kısmını söyleyen çok kişi var. Burada yemek var mı diyenler oluyor” diyerek İzmirlinin buraya karşı bakış açısına değindi.

‘DAHA SONRASINDA BALE, DANS VE MÜZİK SINIFLARI AÇILABİLİR’
Atölyenin gelecek planlarına değinen Şaşmaz, “Şu an tiyatro, yaratıcı drama, yazarlık, yaratıcı yazarlık, doğaçlama tiyatro, kamera önü oyunculuğu bunlar var eğitim olarak verdiğimiz. Şu an için bunlar var. Daha sonrasında bale ve dans sınıfı, müzik okulu açılabilir. Bunlar öngördüğümüz şeyler. Tamamen talebe bağlı olacak” açıklamalarında bulundu.

‘VELİLER KENDİLERİNİ BURAYA GÖRE AYARLIYOR’
Atölyeye kursiyer olarak gelmek isteyenlerin günlük hayatlarını ne derece etkileyeceğine değinen Şaşmaz, “Veliler kendilerini BKM’ye göre ayarlıyorlar. Öyle istiyorlar. İnsanlar kendilerini buraya göre ayarlıyorlar. Yaş gruplarına ayırdığımız için küçük yaştakiler için akşamları ders vermemeye çalışıyoruz. Daha çok sabahları oluyor. O yüzden bir sorun olmuyor. Çalışanlar için ise daha çok hafta sonu eğitimlerimiz oluyor. İlla gelenler bütün hayatını buraya adamak zorunda değil. Haftada bir gün oluyor zaten. Ailesiyle birlikte gelenler için terasta çok güzel vakit geçirebilecek yerler var. Burada ders saatleri genel olarak iki saat oluyor” dedi.

EĞİTİM SONRASINDA NELER OLACAK?
Eğitim aşaması bittikten sonra neler olacağına değinen Şaşmaz, “Bizim eğitimimizin sonunda katılım belgesi ve sertifika alıyor. Yıl sonu gösterisi oluyor. 6 yaşındakiler ve daha küçükler için gösteri baskısı oluşturmamak adına yıl sonu gösterisi olmuyor. Buradan eğitimini alıp +1 puanına eklemiş oluyor. Yapacağı başvurularda kendisine ekstra oluyor. Eğitim sonunda direkt ne göstereceğini bilemeyiz. Kişinin tamamen potansiyeline bağlı bir şey. Eğitmenlerimiz de bu anlamda katkı verecektir” ifadelerini kullandı.

YILMAZ ERDOĞAN DA BİZİ GÖRECEK Mİ?
Kendilerine en çok sorulan sorulardan biri olan ‘Yılmaz Erdoğan’ı görebilecek miyiz?’ olduğunu ifade eden Şaşmaz, aynı zamanda buradan eğitim alan kursiyerlerin Çok Güzel Hareketler Bunlar 2’de oynama potansiyeline de değinerek “Her iki sorudan biri diyebilirim. Arada gelebilir. Tamamen kişinin kendi potansiyeline bağlı bir durum. Sizin yeteneğiniz varsa ve eğitiminizle bu bir şekilde ortaya çıkar. İlla güzel bir şey olacaktır. Eğitim olmadan çok iyi bir oyuncu olacağım diyenlere olmayacağını söylüyoruz. BKM Mutfak’ın eğitimleri sonuçta burası. Buradan çıkıp İstanbul’daki BKM’ye gidince bir ekstra olacaktır. BKM’nin kendi seçmeleri var, oraya gidebilirler” dedi.

 
İzmir’in 2022 orman yangını raporu… Bin futbol sahası büyüklüğünde!
 
Birinci etap, yıl sonuna kadar bitecek... Osmanlı’dan miras sorun çözülüyor!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Neden sadece BKM? 2 Temmuz 2023 Pazar 16:23

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ne de eğitim yeri verilmesi düşünülmüş mü acaba? Yoksa İzmir'in sahibinin olduğu bu binalarda "Gel Yılmaz sen yabancı değilsin. Al sana bina. Kira falan da istemeyiz" mi denilmiş? İzmirli olarak sormak hakkımız değil mi?

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oscar ödüllü oyuncu Alan Arkin hayatını kaybetti
'Küçük Gün Işığım' (Little Miss Sunshine) filminin yıldızı Alan Arkin, 89 yaşında hayatını kaybetti.
Grammy Ödülleri'ne yeni kategori eklendi
Müzik dünyasının "Oscar"ı olarak bilinen Grammy Ödülleri'nde 2024'ten ...
Fikret Kuşkan'a İtalya'dan 'En İyi Aktör' ödülü
İtalya’nın Puglia bölgesinde gerçekleştirilen uluslararası film festivali ...
 
Kütüphane sayısı yüzde 43,4 arttı
Türkiye'de faaliyet gösteren kütüphane sayısı geçen yıl bir önceki yıla ...
Kepçe vurdukça çıkıyor... İzmir'in göbeğinde bir kalıntı daha!
İZBETON’un Konak Kemeraltı’ndaki tarihi Roma Hamamı’nın yanı başında yaptığı ...
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in aylık kültür-sanat rehberi
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in aylık kültür-sanat rehberi
 
Yapımcılar duyurdu: John Wick 5 geliyor
Lionsgate film stüdyosu, John Wick serisinin devam edip etmeyeceğine dair ...
Caz sanatçısı İlham Gencer yaşamını yitirdi
Türk caz müzisyeni, piyanist şantör Bozkurt İlham Gencer, Bodrum'da tedavi ...
Cannes'da ayakta alkışlandı, Türkiye'ye dönüşte uçağa alınmadı
Kadrosunda yer aldığı Nuri Bilge Ceylan'ın Kuru Otlar Üstüne filminin ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva