HABERLER>GÜNCEL
2 Temmuz 2024 Salı - 15:25

Karabulut’tan rapor yorumu: Bilirkişinin kafası karışık!

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut, İnciraltı planlarıyla ilgili bilirkişi raporundaki çelişkili ifadelere dikkat çekerek, “Raporda, planlama esaslarına, şehircilik ilkelerine, imar ve koruma mevzuatına, plan bütünlüğü ve teknikleriyle kamu yararı kararı bulunmasına rağmen, kamu yararına uygun olmadığı kanısına varılmıştır, deniyor. Buradan anlıyoruz ki, bilirkişilerin kafası karışık. Biz heyetin İnciraltı’na geldiğini düşünmüyoruz” dedi

Karabulut’tan rapor yorumu: Bilirkişinin kafası karışık!

EGEDESONSÖZ – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanan İnciraltı Planına İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan davada bilirkişi heyetinin raporuna ilk tepki, İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut’tan geldi. Karabulut, “Bilirkişilerin kafaları karışık. Bunu yazdıkları raporun son cümlesini okuyunca, çok net anlayabiliyoruz” dedi.

İNCİRALTI PLANLARINA BİLİRKİŞİ NE DEDİ?

İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahiplerinin, bu şekilde bilirkişi raporlarına hiç yabancı olmadığına vurgu yapan İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, şu değerlendirmelerde bulundu:

BİLİRKİŞİLERİN BÖLGEMİZİ ZİYARET ETTİĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM
“Daha önce de buna benzer raporlarla karşılaştık. Maalesef bizim topraklarımız üzerinde bugüne kadar çok oyunlar oynandı. Ancak şunu bir kez daha net ifade etmek istiyoruz ki artık toprağımızın kıyısından ve kenarından kemirilmesini asla müsaade etmeyeceğiz. Planla ilgili 18 uygulamasının tamamlanmasını görmeden, İzmir’e değer katacak planların kurdelesini kesmeden buralardan da gitmeyeceğiz. Bilirkişilerinin bölgemize bizzat ziyaret ettiğini düşünmüyoruz. Ettilerse de sadece ikram edilen çayı içip gittiklerini düşünüyoruz; çünkü rapor okunduğunda İnciraltı’nda zeytinlikten bahsettiklerini görürsünüz. Oysa İnciraltı’nda zeytinlik yoktur. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yaptığı planların hukuka uygun olduğunu birçok noktada atıfta bulunarak ifade etmişler. Kamusal alanların mevzuatından çok büyük olarak planlandığından bile şikayet etmişler. Mevzuat hükümlerine ve planlama esaslarına uygun hukuksal ve nesnel gerekçelerin bulunduğuna kanaat de göstermişler. Koruma amaçlı Nazım imar planı kararları ile uyumlu olduğunu tespit etmişler. Planların kademede birlikteliği ilkesine uygun olarak hazırlanmış olduğunu da görmüşler . Planların kademeli birlikteliği ilkesine uygun olduğunun görüşüne varmışlar.”

KUSUR ARAMAYA ÇALIŞMIŞLAR AMA DOĞRULARI DA GÖRMÜŞLER
“Aslında birçok kusur bulmaya çalışılmış ancak bir çok konunun doğru yapıldığı kanaatine vardıklarını, raporda ifade ediyorlar. Fakat bu noktada, ‘Yönetmeliğin 8. Maddesi hükümlerine aykırılık bulunduğu gerekçeleri ile dava konusu 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı ile öngörülen plan kararlarının, anılan yönlerden planlama esaslarına, şehircilik ilkelerine, imar ve koruma mevzuatına, plan bütünlüğü ve teknikleri ile Kamu Yararı Kararı bulunmasına karşın, kamu yararına uygun olmadığı kanısına varılmış’ ifadesi, bilirkişi heyetinin kafalarının karışık olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Burada bir çelişki vardır. Bakanlık, gerekli itirazları bu yapacaktır. Aynı zamanda İnciraltı Gelişim Derneği olarak, muhtarlarımızla, toprak sahiplerimizle birlikte bakanlık lehine davaya müdahil olma talebinde bulunduk. Hiçbir İzmirli hemşerilerimiz ve toprak sahibi endişeye kapılmasın. İzmir’in adeta çöküntü alanına dönüşmüş olan İnciraltı ve Bahçelerarası, gerçek değerini sağlık turizmi odaklı planlarıyla gökdelen imarı olmadan bulacaktır. İzmir’e nitelikli yatırımcı çekerek İzmirli gençlerimize istihdam sağlayacak, yeni yeşil alanlarıyla tüm İzmirlileri mutlu edecek. İzmir’e bunları kazandıracak planların önüne hukuki anlamda kimsenin geçmesine izin vermeyeceğiz. Bu konuda mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.”

 
Trabzonspor'da Onuachu gelişmesi!
 
Ekmek parası uğruna 18 yaşında can verdi... Ölüme düştü!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
3 Temmuz 2024 Çarşamba 13:25

Adamlar çölde tarım yapıyor, bizim vatandaş binbir bahane üretiyor.

Yorumu oyla      0      0  
Okan 2 Temmuz 2024 Salı 23:55

Bilirkişilerin(!) in hepsi 9 eylül üniversitesi akademisyenleri, Bremen mızıkıcaları gibi karşılıklı atıp tutmuşlar. Belliki belediyenin beslediği kişiler. Raporu okudum, elle tutulur hiçbir yanı yok. Çelişkilerle dolu, hukuken anlamlı bir sav yok. Bu dava Soyer''in gider ayak İzmir''e attığı bir kazıktır. Sn. Cemil Tugay da bu oyuna ortak olmuş durumdadır.

Yorumu oyla      2      2  
Uğur 2 Temmuz 2024 Salı 19:55

İlk kez şehir planlama ilkeleri olan bir plan yapılıyor, İzmir ilk kez planlı bir alana kavuşacak buna karşı çıkan bir bilirkişi raporu var inanılmaz gerçekten. Bu bilir kişi raporu siyasi ve yanlış bir rapordur. Sonucu sermayeye hizmet eder, kaybeden İzmir ve İzmir halkı olur. İnciraltı acilen planlanmalı yoksa ya çarpık yapılaşma olacak, yada yerli halk geçim sıkıntısıdan yerini sermaye gruplarına satacak o zaman da çok yüksek yoğunluklu kötü bir plan olacak kimse de karşı çıkamayacak.

Yorumu oyla      2      1  
Incir 2 Temmuz 2024 Salı 19:04

Merak etmeyin Tayfun Bey yakında Erken seçim çalışmaları başladı mı yine başlarlar çözümler üretmeye vaatler vermeye yani sizin bu emeklerinize üzülüyorum bu kadar koşturuyorsunuz vaat veriliyor ondan sonra tekrar başa dönülüyor insanların bir avuç toprağına nasıl çözüm bulalım diye düşünmüyorlar Nasıl engel olalım diye uğraşıyorlar

Yorumu oyla      1      1  
Ali 2 Temmuz 2024 Salı 18:53

Çarpık şehirleşme, yeni ulaşım yolları yapılmaması, trafik sorunları gibi Izmir''in çözüm bekleyen ve sorun üretilmesine de devam edildiğinden Bu bilir ya da bilmez veya satılmış kişilerin haberi yok mu acaba? Sadece konu inciraltı olunca mı akılları başlarına geliyor?

Yorumu oyla      1      1  
Salih Torun 2 Temmuz 2024 Salı 16:57

Allah aşkına bilirkişi- uzman kişiler " Neden konu inciraltı olunca İSTEMEZUK" çülük yapıyorlar ? kim veya kimlere hizmet ediyorlar? İnciraltı ve Bahçelerarasının ata toprak sahipleri biz 4 nesildir izmirli ailelerinin yerlerinin üzerinde yapılan planınız tutmayacak. Allah Tayfun Kardeşimden razı olsun.. Sonuna kadar hakkımızı yedirmememek için yanındayız kardeşim..mücadeleye devam edeceğiz...

Yorumu oyla      1      1  
Erol Erbasaran 2 Temmuz 2024 Salı 16:28

O bilir ama hiç bir şey bilmiyen masa başi uzman bilirkişi heyeti ziraat odası başkaninida alıp bizim arazimize gelsinler 640 mandalin ağacının nasıl kuruduhunu bizlere izah etsinler.aşagida o uzman bilmiyorda bu bey biliyor yazan zatı muhterem sizde onlara yandaş olup inciraltinda 5 milyon M2 de kaç adet zeytin ağacı var ve verimlilikleri ne kadar onuda bir gorüp bizleri aydinlatsaniz,

Yorumu oyla      1      1  
İsmail Yıldız 2 Temmuz 2024 Salı 15:49

Bu rapor açıktır ki, syaset ve inşaat lobi faaliyetlerinin işbirliği çerçevesinde ve masa başında hazırlanmıştur. Maalesef küçük balıkları hep yuttular ama birarada duran küçük balıkların yutulması zor.. Bir de "bilirkişi" raporundaki "..Üst ölçekli planda İnciraltı BÖLGE PARKI olarak belirtilmiş" deniyor. Çok tuhaf ki, kamulaştırması yapılmamış, bedeli ödenmemiş bir alana, özel mülke, kamu malıymış gibi nasıl olur da BÖLGE PARKI denebilir.?

Yorumu oyla      3      3  
2 Temmuz 2024 Salı 15:44

Evet, uzman heyet bilmiyor, bu beyefendi biliyor.

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehir hastanesi inşaatında iş kazası: 1 işçi can verdi
Mardin'in merkez Artuklu ilçesinde beton pompasının kırılan kolunun altında ...
Korkunç kaza... 2 kişi can verdi!
D-100 kara yolunun Bolu kesiminde 4 otomobilin karıştığı zincirleme trafik ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bin Selman'ı kabul etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Savunma Bakanı Halid ...
 
Çiftlikbank davasında ara karar!
Kamuoyunda "Çiftlik Bank" olarak bilinen "Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın ...
Devir teslim töreni: Özhaseki görevini Kurum'a devretti
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda devir teslim töreni ...
İstismar olayı sonrası eylemlerde 474 gözaltı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri'de yaşanan saldırılara ilişkin ...
 
Aşırı hız can aldı... Motosikletlinin acı sonu!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde yol kenarındaki istinat duvarına çarpan ...
11 aylık Pera can vermişti... Düğün konvoyu dehşetinde yeni gelişme!
Aydın'da, düğün konvoyundan ateşlenen yorgun mermi, evde annesiyle oynayan ...
Tüm Bel-Sen'den Büyükşehir'e 'sarı kart'
TÜM BEL-SEN İzmir 1 Nolu Şube, Büyükşehir ile yaşanan TİS krizi kapsamında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva