HABERLER>DÜNYADAN
14 Nisan 2010 Çarşamba - 00:00

Unutkan Türkler ABD'de servet bıraktı

ABD’’de devletin kontrolüne geçen ’‘Sahipsiz Paralar’’ hesabında binlerce Türk’’ün parasının da olduğu ortaya çıktı. Türklerin ABD’’de unuttukları paraların miktarının ne kadar olduğu bilinmiyor.’

Unutkan Türkler ABD'de servet bıraktı



 
İSTANBUL - ABD’’de 51 eyalette unutulan ’‘Sahipsiz Paralar’’ fonunda parası olan Türkler arasında Özer Uçuran Çiller, Berk Çiller, Abdullah Unakıtan, Ahmet Özal, Efe Özal, Elvan Özal, Cem Uzan, Hakan Uzan, Melahat Uzan, Erol Sabancı, Demir Sabancı, Ali Sabancı, Fethullah Gülen, Mustafa Koç, Emrah Hattat, Şehmuz Tatlıcı, İnan Kıraç, gibi siyaset ve iş dünyasının çok sayıda ünlü isimi de bulunuyor.
 
SADECE NEW YORK’’TA 10 MİLYAR DOLAR UNUTULAN PARA VAR
ABD’’de sadece New York eyaletinde unutulan sahipsiz paralar fonunda yaklaşık 10 milyar dolar bulunuyor. Eyaletlerin özel fonlarında sahiplerine iade edilmek üzere özel fonlarda toplanan paraları, banka hesapları, hisse senetleri, tahviller, yatırım iştirak fonları, kiralık kasalarda unutulanlar, tahsil edilmeyen çekler, sigortalar, şirket temettüleri, elektrik, su, gaz, telefon gibi hizmetler için alınan depozitler, satın alınan ürünlerin bonus iadeleri, kira depozitoları oluşturuyor.
 
ABD’’de sahipsiz paralar hesabında Türklerin unuttuğu paraların en fazla New York, New Jersey, Pensilvania ve Connectticut eyaletlerinde olduğu kaydedildi.
 
UNUTULAN PARALAR TAHSİL EDİLEBİLİR
Konuyla ilgili ANKA’’nın sorularını yanıtlayan New York Barosu Göçmenlik ve Ticaret Avukatı Cahit Akbulut, ABD’’de devletin kontrolüne geçen ’‘Sahipsiz Paralar’’ hesabında unutulan paraların sadece devlet tarafından kontrolü ve para sahibi kişilere dağıtımının yapıldığını belirterek, Amerikan hükümetinin unutulan paralara el koymadığını sadece bir fonda topladığını söyledi. Akbulut, "ABD’’de parası, çeşitli eyaletlerde sahipsiz paralar fonunda toplanan Türkler, unuttukları paralarını tahsil etmek için başvuruda bulunup çok kısa bir süre içerisinde paralarını tahsil edebilirler" dedi.
 
Akbulut, ABD’’de unutulan paralara devletin asla el koymadığını belirterek, unutulan paraların sahiplerinin eline geçene kadar, banka ve benzeri hesaplardan devir alınarak, eyaletler tarafından oluşturulan özel fonlarda toplandığına dikkat çekti. Akbulut, "ABD’’de unutulan paraların yüzde 33’’ünü bankalarda zaman aşımına uğrayan çeşitli hesaplardan oluşuyor. Fonlarda toplanan bu paraların yüzde 29 şirket, yüzde 12’’si sigorta, yüzde 4’’ü eyalet mahkemeleri, yüzde 3’’ü brokerlardan, yüzde 20’’si de diğer hesaplarda unutulmuş olan paralardan geliyor" diye konuştu.
 
FONLARLARDAN MİLYONLARCA DOLAR ÖDENİYOR
Akbulut, her yıl milyonlarca doların, eyalet fonlarında biriken unutulmuş paralardan gerçek sahiplerine geri ödendiğini belirterek, bir çok kişinin unuttuğu hesaplardan yıllar sonra milyonlarca dolar para sahibi olduğunu söyledi. Akbulut, "Listede olan bir kişinin yıllar önce satın aldığı bir fon, hisse senedi veya ortak olduğu bir şirket çok kar etmiş bir durumda da olabiliyor. Bazen bu fonlarda toplanan utulmuş paralardan hak sahiplerine hatırı sayılabilir paralar da ödenebiliyor" dedi. (ANKA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hırvat kız komadan çıktı Almanca konuştu!
Hırvat genç kız komadan çıkıp akıcı bir şekilde Almanca konuşmaya başlayınca ...
Nükleer zirvede ’‘dev kapışma’’
Rusya lideri Medvedev, İran'a hemen yaptırım isteyen Fransa lideri ...
Deprem bu kez Çin'i vurdu: 400 ölü
Çin'de 7.1 şiddetinde deprem meydana gelen depremde ölü sayısı ...
 
Ege'de 4,2 büyüklüğünde deprem
Ege Denizi'nde Richter ölçeğine göre 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.’
Papandreu: Kıbrıslı Türkleri küçümsemeyin
Yunanistan Başbakanı Papandreu, "Bir yandan adanın birleşmesini söylerken ...
Su altındaki en derin volkanik çukur bulundu
Dünyanın su altındaki en derin volkanik çukuru, Cayman Adaları'nın açıklarında bulundu.’
 
Bakiyev’’in dokunulmazlığı kaldırıldı
Kırgızistan'da geçici hükümet, devrik Başkan Kurmanbek Bakiyev'in ...
Çin’’den ABD’’ye ilişkilerin gelişmesi için 5 madde
Çin Devlet Başkanı Hu Cintao, ABD Başkanı Obama’’ya iki ülkenin ilişkilerinin ...
İran’’dan nükleer silahsızlanma mesajı
İran Dışişleri Bakanı Mutteki, ''nükleer silahlara karşı olan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva