HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Kasım 2011 Çarşamba - 21:34

Büyükşehir Meclisi’nde çemkirme tartışması

Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan ikinci meclis toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun mazereti nedeniyle katılmadığı toplantıyı Meclis Başkan Vekili Prof. Dr. Adnan Oğuz Akyarlı yönetti. Toplantıda AK Parti ve CHP arasında kamulaştırmasız el atma konusu nedeniyle tartışma çıktı.

Büyükşehir Meclisi’nde çemkirme tartışması

FATİH YAPAR/Egedesonsöz- AK Partili Yusuf Kenan Çakar, CHP’li Aydoğan’ın çıkışını ‘çemkirmek’ olarak nitelendirdi. Tartışmalara neden olan söz Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ın önerisiyle kayıtlardan çıkartıldı.

Konak ilçesi Güzelyalı mahallesinde kamulaştırmasız el atma konusunun görüşüldüğü gündem maddesinde söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Kerem Ali Sürekli, Büyükşehir Belediyesi'nin Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda teknik bir hata yüzünden kamulaştırmasız el attığı vatandaş arazisi için 82 milyon lira cezaya mahkum edilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını, bu nedenle kamulaştırmasız el atmayla ilgili konularda hassas davrandıklarını, bu nedenle ret oyu verdiklerini belirtti. CHP Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan ise Aşık Veysel Rekreasyon alanında bir teknik hata yapıldığını ancak bu konuyla hiçbir alakası olmadığını söyledi. Bunun üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar, bu konularda sorumluların daha hakkaniyetli davranmalarını teşvik etmeye yönelik böyle bir grup kararı aldıklarını söyledi. Çakar, “Kamulaştırmasız el atmalarda bu kadar kolay çözümler üretilecekse, bu konuda karar veren arkadaşlarımız hassasiyetle davranmaktan uzaklaşabilirler. Aynen AşıkVeysel Rekreasyon Alanı’nda 110 dönüm arazide açık hava tesisini oturtamayıp, yandaki arazide oturtmak gibi. Hangi çağda yaşıyoruz? Haritacılarımız, teknoloji oradaki 50 metreyi hesap edemeyecek ilkellikte mi? Bu işin üzerinde hassasiyetle durmazsan kaçar” diye konuştu
 
BEN MERKEZLİ
Söz alan  Hukuk Komisyonu Başkanı CHP'li Rıfat Özer ise AK Parti’li Kenan Çakar'ın ben
merkezli davrandığını söyledi. Yanında bulunan avukat Kerem Ali Sürekli’ye söz vermemesinin bunun kanıtı olduğunu anlatan Özer, konuşmanın içeriğinin hukuksal açıdan doğru olmadığını söyledi. Bunun üzerine tekrar söz alan Ak Partili Çakar, “ Bu mecliste alınan kararlar hukuka uymalı ama işleyişleri daha iyiye götürmeye, mağduriyetin giderilmesine yönelik olmalı. Bir takım insanların 5 para etmez mülklerine kamulaştırmasız el atmayla değer katma işlemlerinin önüne geçmeli" dedi. Sırrı Aydoğan'ın AK Parti sıralarına dönüp "Prensip kararı alınmaz burada" sözlerine tepki gösteren Çakar, "Bize çemkirmenize hiç gerek yok. Sizin baskılarınızla biz karar almayız"
dedi. Çakar'ın bu sözlerine sinirlenen Aydoğan ise kısa süreliğine salonu terk etti.
 
YAKLAŞIMI KABUL EDEMEYİZ
Konuşmasını sürdüren Kenan Çakar, "Bu kadar basit bir konuda meclis üyelerinin özgür iradeleriyle alacağı kararlar konusunda bile bu kadar baskıcı bir yaklaşım kabul edilir bir şey değil. Burada zaten arkadaşlarımızın çoğunluğu var ama çoğunluk dinlemeye tahammül edemez ise burada olmamızın sebebi kalmaz. Böyle düşünmemize engel bir durum yok. Kendi sinirlerini bozarak meclisi terk etmesi ona yakışır. Hukuk komisyonu başkanı da her zaman yaptığı gibi siyasette gruplar arasında bir takım çelişkiler oluşturmaya yönelik oyunlarını yapıyor. Tartışırım ama çemkirilmesine müsaade etmem” diye konuştu.
 
ÇEMKİRME SÖZÜNÜ KABUL ETMİYORUM
 CHP'li  Meclis Üyesi Necat Yılmaz ise AK Parti grubunun antidemokratik yöntemlere
başvurduğunu belirterek, “Kerem Ali Bey, komisyonda grup kararı mı? alıyor? Baskı altındasınız, özgür iradenizi kullanan. Sonra bize kalkıp insan haklarından, demokrasiden söz ediyorsunuz" dedi. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak da hukuka aykırı bir konuda grup kararı almanın bir hukukçuya uygun bir davranış olmadığını söyleyerek, "Ayrıca çemkirme sözünü de kabul etmiyorum" dedi.
 
SÖZ KAYITLARDAN ÇIKTI
Tekrar söz alan Çakar, "Bu mecliste bizim farklı görüşlerimiz karşısında aşırı heyecanlanarak tepkiler gösteren Sırrı Bey. Bize ' öyle karar alamazsınız' diyor. Ben de diyorum ki bu el hareketleri, bu ton bu tarzla çemkirme" dedi. Ancak Çakar'ın kullandığı "çemkirme" sözleri CHP'li meclis üyelerinin isteğiyle meclis kayıtlarından çıkartıldı.
 
STADA DESTEK VERDİ
 Toplantıda tartışmalara neden olan Karşıyaka Spor Kulübü’nün yeni stat projesinin ardından ortaya çıkan Örnekköy’deki stat projesi masaya yatırıldı. Uzun yıllar Karşıyaka Spor Kulübü'nde görev aldığını belirten AK Partili Sürekli, "Bu önerge (Ciğli Stadı) hem hukuki hem de teknik yönden incelendi ve reddedildi. Bu arada sevindirici bir gelişme oldu. Zaten 2009 seçimlerinde verilmiş söz var. Örnekköy’deki stadın bugüne kadar neden yapılmadığını bilmiyoruz ama bir tek isteğimiz var; kulübün 100. yılında bu stada kavuşması. Ticari seçeneği olsun gelir kazandıralım talebi oldu. Ancak Başkan Aziz Kocaoğlu, 'ticari boyuta karışmayız, stadı yaparız geçeriz' dedi. Bu yanlış. Kulüp nasıl yaşayacak? Böyle olursa Bucaspor gibi çıkarlar Süper Lig'e düşerler. Ama İzmir'in bütün kulüplerine sahip çıkılması,  kulüplere kalıcı gelir kapısı açılması lazım. Teknik imkan varsa olmalıdır” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Karşıyakalı 17 Kasım 2011 Perşembe 15:34

Kerem Ali Bey, Karşıyaka'mız adına teşekkürler. Ama iş burada bitmedi. Aziz Bey stadımızı yapana kadar takipçisi olun lütfen. Yine işi sulandırıp bahaneler üretmesin. Bu kez sonuç alalım. lütfen..

Yorumu oyla      13      7  
GERÇEK 17 Kasım 2011 Perşembe 11:44

ÇEMKİREN BAŞBAKAN VARKEN BU ÜLKEDE ÇEMKİRMEK KİSEYE KALMAZ ÇAKAR BİRADER... AKP DE ÇEMKİRMEKLE İZMİRİ TESLİM ALACAĞINI SANIYORSA İZMİRLİ AKP'YE BAŞBAKANA YERİ GELDİĞİNDE ÇEMKİRECEKTİR... SEN RAHAT OL... BU ÜLKE VAHDETTİNİ SAVDIĞI GİBİ BAŞÇEMKİRİCİ VE AVANESİNİ DE YOLCU EDECEK ALLAHIN İZNİYLE...

Yorumu oyla      13      8  
AREN 17 Kasım 2011 Perşembe 11:23

belediyede naclste bitmiş.iş degil dedikodu üretne polıtık şarlatanlık alanına dönmüş. meclis üyeligini meslek edinenlerden komple kurtulanasak izmirde hiçbirşey olmaz.

Yorumu oyla      14      7  
vatandaş 17 Kasım 2011 Perşembe 02:41

AZİZ KOCAOĞLU GURUBA GELMEZ MECLİSE GELMEZ.SIRRI AYDOĞAN MECLİSİ TERK EDER.İŞİN İYİCE SUYUNU ÇIKARDINIZ MECLİSE VE SİZDEN HİZMET BEKLEYEN İZMİR'LİLERE SAYGILI OLUN.BOŞ İŞLERLE UĞRAŞMAYI BIRAKIN ARTIK.ELLE TUTULUR GÖZLE GÖRÜLÜR İŞLER YAPIN ARTIK.İZMİRLİ SİZDEN HİZMET BEKLERKEN HAVANDA SU DÖĞÜYORSUNUZ.YETER ARTIK GEREKSİZ TARTIŞMALARI BIRAKIN VE HİZMET ÜRETİN ARTIK.İZMİR HALKI İYİCE SIKILDI ARTIK.

Yorumu oyla      22      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Grubu'nda sızıntıya karşı jammer önerisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Grubu’nda konuşulanlar dışarı sızınca ...
Narlıdereli öğrencilerden 1 ton kapak
Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin koordinasyonunda engellilere ...
Buca Belediyesinden bir park daha
Buca Yenigün Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde hizmete giren parkın ardından ...
 
Kocaoğlu sert çıktı: “Hiç geri adım atmadık”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Menemen Katı Atık Tesisi, ...
Karabağlar'dan anaokulu öğretmenlerine eğitim
Karabağlar Belediyesi, İzmir Okulöncesi Eğitim Kurumları Derneği işbirliğiyle ...
CHP’den Van için taze kan
Kızılay Ege Bölge Müdürlüğü’nün, Van’daki depremzedeler için, siyasi parti ...
 
Hayalgücü fırtınası İzmir'de esecek
Karşıyaka Belediyesi’nin, Yaşar Üniversitesi işbirliğiyle geri dönüşümü ...
Bayraklı deprem testlerine devam ediyor
Türkiye’de Belediye bünyesinde bir ilk olarak hayata geçirilen Deprem ...
Geleceğin kadın siyasetçileri Bornova’da yetişiyor
Bornova Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin birincisini geçen Mart ayında açtığı ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva