HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Kasım 2011 Çarşamba - 21:29

CHP Grubu'nda sızıntıya karşı jammer önerisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Grubu’nda konuşulanlar dışarı sızınca ortalık karıştı. CHP’li bazı meclis üyeleri salona girerken telefonların toplatılmasını isterken bazıları da toplantı salonuna jammer yani sinyal kesici cihaz konulmasını istedi.

CHP Grubu nda sızıntıya karşı jammer önerisi

FATİH YAPAR/Egedesonsöz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP İl Başkanı Tacettin Bayır’ın katıldığı hafta başında belediye meclis toplantısı öncesi yapılan CHP Grup toplantısında konuşulanların yankısı devam ediyor. Kocaoğlu’nun belediyedeki müfettiş sayılarını verdiği, baskı altında olduğunu açıkladığı ve İl Başkanı Bayır’ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım hakkında ‘Cin Ali’ benzetmesi yaptığı grup toplantısında konuşulanlar İzmir gündeminde tartışma yaratmıştı. AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın yaptığı karşı açıklamalarla daha da farklı bir boyut kazanan konuşmalar bugün Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılmadığı Başkan Vekili Sırrı Aydoğan’ın başkanlığında yapılan grup toplantısının ana gündem maddesi haline geldi.  Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda yapılan konuşmaların ve açıklamaların dışarı sızdırılmasının çok yanlış olduğunu ifade eden meclis üyeleri sorumluların bulunmasını istedi. Toplantıda en ilginç öneri Balçova Belediye Meclis Üyesi Yunus Çankal’dan geldi. Çankal, salona sinyal kesici (jammer) cihazı konulmasını istedi. Çankal teknolojinin artık çok geliştiğini parti grup toplantısının belediyenin dışına yerleştirilebilecek bir araç sayesinde dinlenebileceğini ifade etti.

YATAK ODASI BENZETMESİ
Parti içinde yapılan konuşmaların anlatılmasına en sert tepki İl Disiplin Kurulu Başkanı Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Necat Yılmaz’dan geldi. Grupta yaşanılanları hayretle ve ibretle izlediğini belirten Yılmaz seçilmiş insanların dikkatli davranması gerektiği belirtti. Parti grubunda İl Başkanı Tacettin Bayır tarafından yapılan konuşmanın AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın önüne konulmasına ve Akay’ın bunu malzeme görerek açıklama yapmasına şaşırdığını belirten Yılmaz, “Burası partinin grup toplantısıdır. Anlatılanları dışarıda konuşmak ve açıklamak yatak odasının açılması anlamına gelir. İlla ki içeriye girenlerin ya da salonun aranması mı gerekiyor” dedi.

DERSİM TEPKİSİ
Yılmaz, toplantıda ayrıca CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’e de tepki gösterdi. Aygün’ün “Dersim Katliamı bir soykırımdır ve sorumlusu CHP ile devlettir. Bu soykırımdan Atatürk de haberdardır” sözlerinin çok yanlış olduğunu belirten Yılmaz, hiçbir CHP’linin aynı zamanda kurucu genel başkan olan Atatürk hakkında bu şekilde konuşamayacağını söyledi. Yılmaz, “Bu arkadaşımızın CHP’li olmasından kuşku duyuyorum” derken her önüne gelenin basına açıklama yapması ve istediğini söylemesinin doğru olmayacağının altını çizdi. Yılmaz, “Biz bir partiyiz. Bu tür açıklamalar bırakın partiyi derneklerde bile olmaz. Derneklerin başkanları ve yönetim kurulları var. Orada bile böyle açıklamalar yapılmıyor. Bu tür açıklama yapmak isteyenler partiden gitmelidir” ifadelerini kullandı.

KABUL ETMİYORUZ
Sürecin iyi yönetilmesi gerektiğini söyleyen CHP Grup Sözcüsü Murat Bakan , parti içi iktidar olmak için değil Türkiye’de iktidar olmak için yarışılması gerektiğini belirtti. Bu meselenin ciddi olarak düşünülmesi gerektiğini  Bakan, “Grubun namusu olan bilgilerin dışarı sızdırılmasını kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu sorunun yani bilginin dışarıya çıkma sorunun çözülmesi gerekir. Parti içinde yükselmenin her şekilde liyakat esasına göre yapılması gerekir. Delegeden milletvekiline kadar her derecede görevlere bu anlayış ile gelmelidir. Siyaset üretkenlik temelinde yapılmalıdır ” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

İLANLARI KESELİM
Toplantıda bir öneri de Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Hamza Işık’tan geldi. Geçtiğimiz grup toplantısında Büyükşehir Belediyesi’nin Van’da prefabrik konut yapmasını ve zor durumda kalanlara yardım etmesini isteyen Işık, bu kez basına yüklendi. Grupta söylenilenleri yazan basın yayın kuruluşlarını ‘zavallılar’ olarak nitelendiren Işık, CHP aleyhinde haber yapan kurumların reklamlarının kesilmesini istedi. İzmir’de medya kuruluşlarının özellikle CHP’li belediyelerden gelen reklam ilan gelirleriyle ayakta kaldığını belirten Işık, belediyelerin paraları kesmesini ve böylece gazetelerin kaynaklarının kurutulmasını talep etti. Işık öte yandan camilere ve kuran kurslarına yardım eden CHP’li belediyelerin yanlış içerisinde olduğunu ifade ederken devletin şeriata doğru götürüldüğünü söyledi.

BÖCEK VAR
Büyükşehir Belediyesi’nin Menemen’de yapmayı planladığı Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili önceki toplantıda konuşan ve Kocaoğlu’nun ilçeye gelmesini isteyen Menemen Belediye Meclis Üyesi Serpil Ertuğ, konuşmaları daha eve bile gitmeden meclis çıkışında yayında gördüğünü söyledi. CHP’nin içinde çürük yumurtaların olduğunu ifade eden Ertuğ, bu konuşmaları açıklamaların şerefsizlik olacağını belirtti. Partinin bir aile olduğunu, kolun kırılıp yenin içinde kalması gerektiğini söyleyen Ertuğ, “Belediye meclis salonunda böcek var. Buna eminim. Gerekirse telefonları bırakıp toplantılara öyle girelim. Burada olan hiçbir CHP’li arkadaşımızın böyle yapmayacağını tahmin ediyorum ama bu kadar da olmaz” ifadelerini kullandı. Ertuğ ayrıca, çöp ayrıştırma tesisi ile ilgili söylediklerinin çarpıtıldığını da belirtti.

PARTİNİN HALİNE ŞAŞIRMIYORUM
Toplantıda söz alan Buca Belediye Meclis Üyesi Hasan Sağlam da aynı sıkıntıyı kendi ilçelerinde yaşadıklarını söyledi. Buca’da basını karşısında görenin, mikrofonu eline alanın kendisinden geçtiğini belirten Sağlam, “ Siz gazetecilere kızmayın. Onlar işlerini yapıyorlar. Burada böcek olacağını tahmin etmiyorum. Parti içinde konuşulanların dışarıda anlatılması tabi ki utanç vericidir. Yaşadığımız her şeyden mutlu ve mesut olamayız ama bizler CHP bilinci ve sorumluluğu ile hareket etmeliyiz. Partiyi tartışmak isteyen varsa gitsin dışarıda kimliğini bırakarak, istifa ederek tartışsın” dedi. Parti içinde yaşanan sıkıntılara şaşırmadığını da söyleyen Sağlam toplantıda, bazı kişilerin günü kurtarmak için hareket ettiğini, küçük hesaplar yaptığını belirtti. Sağlam, partinin bu yüzden bu hale geldiğini ifade etti.

AYDOĞAN KABUL ETMEDİ
Gruba Aziz Kocaoğlu’nun yerine başkanlık yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan toplantıda önce bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmaya açıklık getirdi. İzmir’de CHP’nin başarısız gibi gösterilmeye çalışıldığını ifade eden Aydoğan, AK Parti’nin başarılı gibi yansıtılıp bilgi kirliliği yaratıldığı belirtti. Parti örgütlerinin birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini anlatan Aydoğan konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sınırlarının genişletileceğini yeni ilçeler ekleneceğini ve bu şekilde yerel seçimlere girecekleri için hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı. CHP’nin tüzük ve yazılı kuralları dışında sözlü ve geleneklerden gelen değerlere de sahip olduğunu söyleyen Aydoğan, parti içinde yapılan konuşmaların açıklanmasının yanlış olduğunu söyledi. Meclis üyelerinin ‘böcek olabilir. Bizi dinliyorlar’ yönündeki açıklamalarını kabul etmeyen Aydoğan, “Bizim gizli saklı bir şeyimiz yok. Burada böcek falan olamaz. Bunun olduğuna inanmıyorum. Tabi ki insanın kafası karışıyor ama bu tür yaklaşım doğru değil” dedi. CHP aleyhinde yazılan kötü sözlerin yayınlandığı yerlere verilen reklamların kesilmesi önerisine ise Aydoğan sıcak bakmadı. Aydoğan gazete, televizyon ve dergilerin reklam ilan gelirleriyle ayakta kaldığını belirtti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bir dosta bir tost 18 Kasım 2011 Cuma 11:06

hamza ışıkbey ianançlara saygılı biridir.onun kelimelerinin arkasında gerçekler saklıdır.tek derdi.her şeyi ulu orta konuşmayı sevmemesidir.böyle bir yanlışlık var diyorsa vardır.cem evinde hasan beyin yaptığı yanlışı camide yapsında göreyim boyunun ölçüsünü.

Yorumu oyla      12      6  
hüseyin ahmetoğlu 17 Kasım 2011 Perşembe 11:12

kimden ne saklıyorsunuz beyler.neden bu kadar gizlilik*izmir ile ilgili alınacak kararları sizin yerinizde olsam konak meydanında toplanırım.her gizliliğin arkasında şaibeye yol açar.izmirliden saklayacağınız neyiniz var.yoksa menfaatler ve nemalar bölünürken duyulmasını mı engelliyosunuz.yapın yapın sayılı günleriniz kaldı son demleriniz bunlar

Yorumu oyla      13      6  
Ahmet Çiğdem 17 Kasım 2011 Perşembe 09:58

Allah biz koruyor.CHP iktidar olsun Türkiye'nin tamamı izmir gibi olur.

Yorumu oyla      14      9  
faik kartal 17 Kasım 2011 Perşembe 08:22

gruptan sadece birinin izin verdiği konuşmalar servis edilmiş.

Yorumu oyla      14      7  
Aydın Postoğlu 17 Kasım 2011 Perşembe 00:40

CHP Türkiye’nin aydınlık ve çağdaş yüzüdür. Gerici yobaz çevreleri, birazcık reklam tehdidiyle yola getirmesi son derece normaldir. Karşı devrimcilere, memleketi AKP zihniyetine teslim etmeye niyetli çevrelere en iyi cevap İttihattçı gelenekten beslenen, evrensel anlayıştan esinlenen devrimci yöntemlerle cevap verilmelidir. Bu basın ilerici yurtsever çevrelerin geçmişte Arif Oruç’a yaptıklarını unutmasın. Aynısını tekrar etmememiz için hiç bir sebep yok. Yaşasın CHP.

Yorumu oyla      14      8  
Can EROL 17 Kasım 2011 Perşembe 00:12

helal san hasan sağlam abı sen neymışsın ilkokul mezun olan anavatan partısınde görev yapan şimdi kendi ailesinin yarısı akp de diğer yarısı da sağlam devrımcı ailesinden birde dörtkişi bucabelediye beclis üyesi hüsnü kaya dünür alihıdır uludağ yegen veli balyemez akraba saylam abı hayatında göremeyeceyın yere geldın kızın ve aileni iş saybı yaptın daha ne konuşuyon bu partıye yalnız sizmi oyu verdinız birazda evinde ekmegi olmayanları düşünün hindi gibi kabarmayla nerye kadar gidecen sağla

Yorumu oyla      16      7  
bir dost 16 Kasım 2011 Çarşamba 23:57

Sn Hamza IŞIK cami ve kuran kurslarını dile getirmiş. Ve bu işin öncüsü belediyede kendisinin meclis üyesi olduğu belediye,burda amaç dolaylı yoldan mensubu olduğu ilçe belediyesini köşeye sıkıştırmak. Sn Hamza IŞIK o belediyeler yanlış içerisinde diyorsunuzda hani kabe insandı orada ibadet edenler insan deilmi cem evleri ibadethane olsun diyo uğraşıyorsunuz.oralara yapılan yardımlardan bahsetmiyorsunuz. sadece cami ve kuran kursu kusura bakmayın ama bağcıyı dövmek olmuş bu sağduyu lütfen..

Yorumu oyla      13      7  
kral çıplak 16 Kasım 2011 Çarşamba 23:23

evet kesin medyaya verdginiz destegi de görelim bakalım hangisi objektif yayın anlayışına bürünecek.basın yayın organlarında belediyelerin basın bültenleryle dolu.hiç mi olumsuz giden şeyler yok ilçelerde.hangisi bunu gündeme getiriyor?kim eleştiriyor?eger maddi kayanağı keserseniz kral çıplak kimmiş görelim...

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdereli öğrencilerden 1 ton kapak
Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin koordinasyonunda engellilere ...
Buca Belediyesinden bir park daha
Buca Yenigün Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde hizmete giren parkın ardından ...
Kocaoğlu sert çıktı: “Hiç geri adım atmadık”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Menemen Katı Atık Tesisi, ...
 
Karabağlar'dan anaokulu öğretmenlerine eğitim
Karabağlar Belediyesi, İzmir Okulöncesi Eğitim Kurumları Derneği işbirliğiyle ...
CHP’den Van için taze kan
Kızılay Ege Bölge Müdürlüğü’nün, Van’daki depremzedeler için, siyasi parti ...
Hayalgücü fırtınası İzmir'de esecek
Karşıyaka Belediyesi’nin, Yaşar Üniversitesi işbirliğiyle geri dönüşümü ...
 
Bayraklı deprem testlerine devam ediyor
Türkiye’de Belediye bünyesinde bir ilk olarak hayata geçirilen Deprem ...
Geleceğin kadın siyasetçileri Bornova’da yetişiyor
Bornova Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin birincisini geçen Mart ayında açtığı ...
Tartan: Milli maç İzmir'de oynansın
Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’dan, son dönemde tüm maçlarını ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva