HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Mayıs 2011 Cuma - 15:08

Tütüncüoğlu: Günay'ın söyleyecek sözü yok

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, kendisine “12 Eylül artığı” diyen Bakan Ertuğrul Günay’a aynı sertlikte cevap verdi. Tütüncüoğlu, “Sayın Bakan’ın Çeşmelilere söyleyecek sözü kalmadığı için bu konuyu gündeme getiriyor” dedi.

Tütüncüoğlu: Günay ın söyleyecek sözü yok

Fırat Soylu/EgedeSonsöz-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın dün Çankaya’daki merkez seçim bürosu açılışı sırasında CHP’li Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu’na yönelik dile getirdiği sözlere yanıt gecikmedi. Çeşme Belediyesi tarafından kaçak oldukları belirtilen 14 binanın yıkılmasından ötürü Çeşme Belediyesini eleştiren ve Başkan Tütüncüoğlu’na ’12 Eylül artığı’ diyen Günay’ın sözlerine aynı sertlikte cevap veren Tütüncüoğlu, “Kanunlara uymayanların yanında yer almak Sayın bakan için ne kadar doğru” dedi.  
 
Günay’ın bakanlığı boyunca Çeşme halkına verdiği hiçbir sözü tutmadığını dile getiren Başkan Tütüncüoğlu, yıkım kararının yasa ve düzenlemeler gereği bir zorunluluk olduğunu söyledi. 20 yıldır Belediye Başkanı olarak görev yaptığını ifade eden Tütüncüoğlu, “Sayın Bakan’ın beyanına göre ruhsat almadan, planlara girmeden bina yapılabilir. Ama bugünkü yasalara göre bu söyledikleri imkansız. Bu beyanından hükümetin ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin çıkardığı yasalar bazı kişilere yok sayılabilir, onlara uygulanmayabilinir anlamı çıkıyor. Oysa anayasaya göre her vatandaş yasalara göre eşittir. Kanunlara uymayanların yanında yer almak Sayın Bakan için ne kadar doğru. Biz bunu anlayamıyoruz. Kendisi açıklasın” diye konuştu.
 
25 YIL ÖNCE YIKARDIK
Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğunu ve yasalara uymayanlar hakkında cezai yaptırımlar söz konusu olduğunun altını çizen Başkan Tütüncüoğlu, söz konusu yıkım işleminin yasa ve düzenlemeler gereği zorunlu bir işlem olduğunu savundu. Evi yıkılan vatandaşların 25 yıldır burada yaşadığını iddia ettiklerini belirtmelerine karşılık, Çeşme belediyesi ile aralarında herhangi bir konunun olmadığını dile getiren Tütüncüoğlu, “Eğer biz Sayın Bakan’ın dediği gibi düşünmüş olsaydık, bu yıkım olay 25 yıl önce olurdu. Sayın Bakan, Çeşme’ye ve Çeşme halkına vermiş olduğu hiçbir sözü yerine getirmediği için konuyu benim 30 yıl önceki görevime çevirip kendi zaafını kapatmaya çalışıyor. Bu kişilerin oylarını almaya çalışıyor. Ama biz bugünü yaşıyor ve bugünün yasalarını uyguluyoruz. Kendisi Çeşmelilere karşı görevlerini yerine getirmedi, verdiği sözlerini tutmadı. Söyleyeceği sözü de kalmadığı için artık konuyu bu tür konulara getirmeye çalışıyor” şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
irfan 14 Mayıs 2011 Cumartesi 10:38

AKP tarafından İzmir’i fethetmek üzere gönderilen Ertuğrul Günay bir şey beceremeyeceğini anlayınca belden aşağı vurmaya çalışıyor. Böylece herkes kendisinin ne olduğunu daha iyi anlıyor.

Yorumu oyla      19      6  
emin 14 Mayıs 2011 Cumartesi 10:37

Bu ne cüret. Dağdan gelen bağdakini kovuyor. İthal bir milletvekili adayı olarak gelen Bakanın yasa dışı yapılmış olan yapıların yıkılmasına karşı çıkması ve ağzından çıkanı ölçüp biçmeden söylemesi ibret verici. İzmirliler olarak daha nelere şahit olacağımızı önümüzdeki günlerde göreceğiz. İzmirlilerin bu cüretkar kişilere hak ettikleri cevabı sandıkta vereceğinden eminim.

Yorumu oyla      17      6  
hüseyin 14 Mayıs 2011 Cumartesi 09:50

daha seçilmeden bölücülüğe başladı muhteşem yüzyıl bakanı ertuğrul bey.AKp hortumcuların avanta peşinde menfaat bekleyenlerin toplandığı ve desteklediği bir parti olarak görüyorum.akp ye oy verecek kadar küçülmedim ben.

Yorumu oyla      17      6  
ERBİL1955 14 Mayıs 2011 Cumartesi 09:19

25 YILDIR ÇEŞMEDE LER DİYORSUN YAPILIRKEN NİYE YIKMADINIZ OZAMAN ONLAR SİZE OY VERDİLER OY İÇİN ONLARI ORALARA GÖÇ ETTİRDİNİZ ŞİMDİDE KOVUYORSUNUZ HERKES "ESAS" DURUŞA SAYGILARIMLA

Yorumu oyla      12      10  
Orhan Tungaç 13 Mayıs 2011 Cuma 20:34

12 Eylül 1980 darbesini iyi bilirim. Artıklarını da en az Bakan kadar bilirim. Ancak, dört dönemdir halkın oyu ile Belediye Başkanlığı yapmanın ne anlama geldiğini , CHP'sinin eski Genel Sekreteri, şimdi AKP'nin Turizm Bakan'ı demokrat Ertuğrul Günay'a bu satırlar aracılığıyla hatırlatacağımı bilemezdim.

Yorumu oyla      20      8  
kimler ''artık'' göreceğiz. 13 Mayıs 2011 Cuma 17:57

kayseriye ses çıkaramayanların izmirde konuşmaya hakları yok.önce kendi evlerinin içini temizleyecekler sonra konuşabilirler.deniz feneri kamburu hala sırtlarında.geldikleri gibi gidecekler.

Yorumu oyla      24      8  
bingöllü hakan 13 Mayıs 2011 Cuma 16:29

bakan ertuğrul günay çırpındıkça batıyor,,,

Yorumu oyla      23      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu: Hak yemedim, korkum yok!
Bademli Köyü’nde konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Onurumu, şerefimi, haysiyetimizi, ...
Çiçek Festivali’ne katılımcı rekoru
Karşıyaka Belediyesi’nin bu yıl 10.sunu düzenlediği Karşıyaka Çiçek Festivali ...
Karadeniz'in 'hırçın çocuğu' Karabağlar'da anılacak
Karabağlar Belediyesi, Karadeniz’in hırçın çocuğu Kazım Koyuncu’ya ithaf ...
 
Balkan Türkleri'ne kitap yardımı
Gaziemir’de, Balkanlar’da yaşayan Türkler için belediyenin desteğiyle ...
Bornova’dan girişimci ruhlara destek
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı ...
Engelliler gönüllerince eğlendi
Engelliler Haftası nedeniyle Çiğli Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan konserde ...
 
Kocaoğlu ve Zorlu gençlerle buluştu
Başkan Kocaoğlu ve Nazif Zorlu iktisat öğrencileri kongresinde bir araya ...
Saylan Gaziemir'de ölümsüzleşecek
Her yıl Türkan Saylan’ı anmak üzere çeşitli etkinlikler düzenleyen Gaziemir’de, ...
Bornova'da onarılmayan okul kalmayacak
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, mesaisinin bir ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva