HABERLER>POLİTİKA
12 Mayıs 2011 Perşembe - 21:41

Günay ağır konuştu: 12 Eylül artığı

Ak Parti İzmir 1. Bölge adayı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, geçen hafta 14 ev için yıkım kararı veren Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu’nu çok sert ifadelerle eleştirdi; Tütüncüoğlu için “12 Eylül artığı” dedi.

Günay ağır konuştu: 12 Eylül artığı

FIRAT SOYLU/EGEDESONSÖZ- Çankaya’daki merkez seçim bürosunun açılışını gerçekleştiren AK Parti’nin İzmir adayı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP’li Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu’na ağır sözlerle yüklendi.

Günay: Bırakın İzmir rahat nefes alsın...haberi için tıklayın

Tütüncüoğlu: Günay'ın söyleyecek sözü yok...haberi için tıklayın
Geçtiğimiz hafta Çeşme Belediyesi tarafından kaçak oldukları belirlenen 14 evin yıkılmasını eleştiren Günay, “Burada bir belediye yöneticisi var. Doğduğu yerde doyamayan ve bu yüzden göç etmek zorunda kalanların yaptığı evleri yıkıyor. Sonrada “Biz mi sizi davet ettik” diyor. Türkiye Cumhuriyeti toprakları hepimizindir. Kimsenin tapulu malı değildir. Özellikle 12 Eylül artıklarının hiç değildir” dedi. İzmir’den aday gösterilen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın seçim sürecinde hizmet verecek Çankaya’daki Merkez Seçim Bürosu, düzenlenen kalabalık bir törenle açıldı. Herris Tower binasının zemin katında kurulan seçim bürosuna adeta partililer akın etti. Günay’ın merkez seçim bürosunun açılışına İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın yanı sıra milletvekili adayları, belediye ve il genel meclis üyeleri katıldı. Kokteyl şeklindeki açılış; keman, gitar ve viyolonsel eşliğindeki klasik müzik dinletisi ile başladı.
TÜTÜNCÜOĞLU’NA ÇATTI
Katılımın yoğun olduğu seçim bürosu açılış konuşmasını yapan milletvekili adayı Bakan Ertuğrul Günay’ın hedefinde ise Çeşme’nin CHP’li Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu vardı. Geçtiğimiz hafta Çeşme Belediyesi tarafından Ovacık Mahallesi'nde kaçak inşa edildiği belirtilen 14 evin yıkılması olayını hatırlatan Bakan Günay, yıkım kararının arkasında siyasi nedenlerin yattığını savundu. CHP’li Başkan Faik Tütüncüoğlu’nun 12 Eylül döneminin Sıkıyönetim Komutanı olduğuna gönderme yapan Bakan Günay, “Burada bir belediye yöneticisi var. Doğduğu yerde doyamayan ve bu yüzden göç etmek zorunda kalanların yaptığı evleri yıkıyor. Sonrada “Biz mi sizi davet ettik” diyor. Türkiye Cumhuriyeti toprakları hepimizindir. Kimsenin tapulu malı değildir. Özellikle 12 Eylül artıklarının hiç değildir. İzmir statükocuların değil İzmir’in her tarafı, Türkiye’nin her tarafı bizimdir. İzmir demokrasinin kalesi olacaktır” diye konuştu.
“İZMİR’İN GERİDE KALMASINA GÖNLÜMÜZ EL VERMEZ”
Konuşmasında AK Parti’nin 9 yıllık iktidarlığı döneminde 4 seçim kazandığından da bahseden Bakan Günay, 12 Haziran seçimlerinden de zaferle çıkacaklarını söyledi. CHP’nin İzmir’de kendi saltanatlarını devam ettirmek için Atatürk’ün arkasına sığındığını öne süren Günay, “Biz İzmir’i ileri götürmeye çalışıyoruz. İzmir ilk kurşunun atıldığı, ilk iktisat kongresinin yapıldığı bir kenttir. İzmir bizim için önemlidir. İzmir’in Türkiye’nin ekonomik gelişiminden geri kalmasına gönlümüz el vermez” dedi.
İZMİR’İN GERİ KALMIŞLIĞINA İZİN VERMEYECEĞİZ
Kendisinin İzmir adayı olduğunu ancak 12 Haziran’a kadar hala İstanbul milletvekili olduğunu hatırlatan Günay, bir aydır İzmir’de vatandaştan gelen iş ve sıkıntı talep pusulalarını 4 yıllık İstanbul milletvekilliği sırasında almadığını söyledi. Günay “Bir aydır ilçeleri geziyorum. Bir ayda aldığım iş ve sıkıntı taleplerinin yer aldığı pusulaların sayısı 4 yılda İstanbul’da aldıklarımı geçti. İzmir kentsel dönüşümünü tamamlayamadı. İzmir’in bu geri kalmışlığına izin vermeyeceğiz. İzmir’i bugünkü haline gelmesine sebep olanlar mı, yoksa İzmir’i geleceğe taşımak için çalışan bizler mi daha ilerici? Biz İzmir’i ileri götürmeye çalışıyoruz. Biz kimseyi ayırmıyoruz. Kimse de bizi ayırmasın. Bizim adımız Adalet ve Kalkınma… Kalkınmayı adaletle yapıyoruz. Milletimize verdiğimiz sözleri tuttuğumuz için 9 yıldır iktidardayız. Biz milleti aldatmadık, aldatmayacağız, aldatanlara da fırsat vermeyeceğiz. Biz savaş, kavga ve çatışma yapmıyoruz biz hizmet yarışı yapıyoruz” diye konuştu.
GENÇLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Konuşmaların ardından seçim bürosunda partililerle buluşan Bakan Günay, kendisine gösterilen ilgi karşısında zaman zaman sıkıntılı anlar yaşadı. Birçok partili Günay ile fotoğraf çektirebilmek için yoğun uğraş verirken, Günay’ın seçim ofisinde ‘Hayvan Severler Derneği’ne ait bir masanın da olması dikkat çekti. Günay, hayvan severlerin kurduğu masaya giderek bir süre sohbet etti. Masanın hemen arkasındaki duvarda kendisi ve köpeği Marcus’un fotoğrafını gören Günay, açılış sonunda İzmir İl Gençlik Kolları arasında düzenlenen yarışmanın ödül törenine de katıldı. En fazla sayıda genç üye yapan ilçe teşkilatının ödüllendirildiği gecede birinciliği, Bayraklı İlçe Gençlik Kolları kazandı. Birincilik ödülü olan kupayı bizzat Bakan Günay verdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kerim 13 Mayıs 2011 Cuma 21:11

HAMİT NİŞANCIYI AK PARTİ SEÇİM BÜROSU AÇILIŞINDA BAKAN BEY İLE YANYANA GÖRMEK SEVİNDİRİCİ SEÇİMLERDE AKTİF GÖREV VERİLSEYDİ YARIMADADA +15000 YAZARDI...NEYSE YEREL SEÇİMLERE İNŞALLAH

Yorumu oyla      12      6  
özcan 13 Mayıs 2011 Cuma 13:48

Erdal Kalkan herris tower da açtırmıştır kankasına seçim bürosunu selim gökdemir abileri sağolsun

Yorumu oyla      12      6  
şakire 13 Mayıs 2011 Cuma 12:31

abi yıktın beni :)))))))))))))))))) birkaç gündür okuduğum en iyi yorum süper!

Yorumu oyla      12      6  
şakir 13 Mayıs 2011 Cuma 12:27

evinizde izmirliler..televizyonun karşısına dizlmiş oturuyorlar.karşılarında tüm türkiye ve ellerinde projeler.birbirlerini destekliyor halkı refaha götürüyorlar.birbirleriyle yarışıyor halka hizmet ediyorlar.O izmirli aklında geçiriyor benimde bir projem olsa bende bir proje yapsam.aziz başkan bana neden almıyorsunuz diyor bizde niye yok diyor..

Yorumu oyla      13      6  
Emin Baltaş 13 Mayıs 2011 Cuma 11:25

Mülkiyeti başkasıan ait olan arsa üzerine KAÇAK olarak yapılmış konutlar,Yasları uygulayarak, hem de Seçim döneminde(Oy kaybını göze alarak) yıkım kararını uygulayan bir Halkın Seçtiği Belediye Başk.nını, Yürütmenin temsilcisi bir Bakan eleştiriyor.Yasallığına bir şey diyemediği için,emekli ordu mensubu olmasını küçümsüyor.Aklı sıra,Kaçak ev yapanların oylarını kazanacak.Yazıklar olsun...İzmir size gereken cevabı verecektir..!

Yorumu oyla      15      6  
bozdağlı 13 Mayıs 2011 Cuma 11:11

O 14 evin yarısı bile adı değişmiş değişmemiş yerli sebataylara ermeni ve baektaşilere ait olsaydı yıkarmıydı sayın başkan.bu bakış Tandoğan valinin kominizm geleceksede biz getiririz asılbiziz kalan vergi versin askere gitsin bekçilik yapsın çiftilik yapsın hayvancılık yapsın anlayışına bakışına bir örnek daha

Yorumu oyla      15      7  
şakir 13 Mayıs 2011 Cuma 10:14

garibanların evini yıkan zihniyet yeni bir zihniyet değil yıllardır sosyalist geçinen chp bu konuda oldu bitti aynı.sol olduğunu iddia eder ama garibanı fakir fukarayı ezer doru söylemiş adam...

Yorumu oyla      15      10  
izzet pilgir 13 Mayıs 2011 Cuma 10:14

ali bey neden 9 yıldır bişey yapmadık demi ne kadar güzel söylüyosun 3 dönemdir büyükşehir ne yaptı söylermisin diceksiniz merkezi hükümet yardım etmedi pardon ama eskişehir belediyesinin meclisde sandelyesi olmadığı halde eskişehiri paris yaptı siz şuna açıkca biz bu işi yapamıyoz diyin onabuna çamur atmayın bitmeyen çevre yolu bitti kuzey çevre yolu bitmeyen baraj bitti yıllardır buca çocuk hastenesi atıl duruyodu biz bitirdik ünversite oyunlarını azınıza bulaştırdınız merkesi hükümet izmirin onurunu kurtardı daha sayıyımı siz ise 10 yıldrı 5 km metroyo yuzunuze bulaştırdınız utanmadan konuşuyosunz bidfe kentsel en proje yaptık bakanlık onaylamadı diyosun asıl büyükşehir belediyesi buca eski belediye bşk cemil şeboyun kentsel dönüşüm projesini büyükşehir onaylamadı iyi araştırınız

Yorumu oyla      15      9  
CEBRAİL 13 Mayıs 2011 Cuma 09:15

İZMİR BU İNSANA OY VERMEZ BAKAN DEYİL BAŞBAKAN OLSUN BİRDE HOCANIN BERBERİ VAR ADAM SEÇİM BÜROSU AÇIYO AÇILIŞA KENDİSİ GELMİYO İZMİRİ BÖYLEMİ KAZANACAK AK PARTİ...

Yorumu oyla      18      8  
bingöllü hakan 13 Mayıs 2011 Cuma 08:52

sayın bakan günay insanda biraz ar damarı olur,,,ama sizde yok sanırım...

Yorumu oyla      20      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güler hemşireleri unutmadı
Seçim çalışmalarını Aliağa'da sürdüren Birgül Ayman Güler, CHP İlçe Örgütünü ...
‘AK Parti okyanus ötesine dikkat etsin’
MHP lideri Bahçeli, AK Parti'ye seslenerek, "Adalet ve Kalkınma Partisi ...
‘AKP’ye bağlanan hortumları keseceğim’
CHP lideri Kılıçdaroğlu, projelerini "parayı nereden bulacaksın" şeklinde ...
 
Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: Akrabanı SSK'ya aldın mı?
13 yıl önceki bir belgeyi açıklayan Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kemal ...
Güçbirliği'ne 2 seçim bürosu daha
Cumhuriyet Güçbirliği İzmir 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Doğu ...
CHP adayları kadın örgütleriyle buluştu
CHP il teşkilatının düzenlediği toplantıda, kadın örgütlerine milletvekili ...
 
Hangi iki ilden sürpriz bekliyor?
Konya yolunda gazetecilere konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, kaset tartışmalarından ...
Yıldırım'ın afişi CHP ve MHP'yi kızdırdı
Karşıyaka Vapur İskelesi’nin üç tarafının Ulaştırma eski Bakanı ve Ak ...
Yazıcıoğlu: Bir bakan böyle mail atmaz
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı kendisinin ÖSYM’ye mail attığı iddialarıyla ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva