HABERLER>GÜNCEL
12 Kasım 2011 Cumartesi - 20:46

Türkiye 'kahramanı' uğurladı

Van’daki depremde yaşamını yitiren Japon Atsushi Miyazaki için İstanbul’da cenaze töreni düzenlendi.

Türkiye  kahramanı  uğurladı

İSTANBUL - Van'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem sonrası yıkılan Bayram Oteli'nde yaşamını yitiren arama kurtarma organizasyonu çalışanı Atsushi Miyazaki'nin cenazesi Japonya'ya gönderilmeden önce Atatürk Havalimanı'nda resmi tören düzenlendi.
 
Devlet Konukevi'ndeki törene, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilciliği yetkilisi Büyükelçi Doğan Akdur ve Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Kiyoshi Araki ile diğer yetkililer katıldı.
 
Törende konuşan Akdur, Van'da 9 Kasım gecesi yaşanan depremde enkaz altından çıkartılan fakat yaşamını yitiren Miyazaki'nin naaşı huzurunda toplandıklarını belirterek, deprem felaketinde yardım elini uzatmak için Türkiye'ye gönüllü gelen ve insanlık uğruna canını feda eden Miyazaki'nin akıbetinin Türk milletinin kalbini derinden sızlattığını söyledi.
 
AKDUR: KAHRAMAN OLARAK HATIRLAYACAĞIZ
Miyazaki'nin fedakar ve yardımsever ruhuyla herkese unutulmaz bir insanlık dersi verdiğini ve Türk-Japon ilişkilerinde daima izi kalacak bir dostluk örneği gösterdiğini ifade eden Akdur, ''Bu duygu ve anlayışla naaşını Japonya'ya göndermeden önce burada bir tören düzenlemeyi bir vefa borcu saydık'' dedi.
 
Türk-Japon halkları arasındaki bu geleneksel dostluğun çok anlamlı insani dayanışma örnekleriyle dolu olduğunu dile getiren Akdur, geçen mart ayında Japonya'daki deprem ve tsunaminin Türkiye'de derin bir üzüntü yarattığını ve Türk halkının da imkanlarını seferber ederek Japon halkının yardımına koştuğunu vurguladı.
 
Türkiye depremle sarsıldığında Ankara'daki Japon Büyükelçiliğinin, Japonya'nın her türlü desteğe hazır olduğunu bildiren ilk yabancı temsilciliklerden biri olduğunu ifade eden Akdur, ''Bizleri çok duygulandıran bu yardımlarınız için Japon halkı ve hükümetine şükranlarımızı sunmak isteriz. Dr. Miyazaki'nin öyküsü zihnimizde her zaman ayrı sembolik bir anlam taşıyacaktır. Türk milleti onu her zaman bir insanlık kahramanı olarak anacaktır'' diye konuştu.
 
BÜYÜKELÇİ ARAKİ: BİRBİRİMİZE DAHA BAĞLADI
Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Kiyoshi Araki de Van'daki depremin acısını kalplerinde hissettiklerini belirterek, bu genç vatandaşlarının kaybının kendileri için çok üzücü olduğunu söyledi.
 
Bu olayın, iki ülkeyi birbirine daha da bağladığını dile getiren Araki, törenin düzenlenmesi konusunda yardımcı olanlara teşekkür etti.
 
VALİ MUTLU: JAPONLARIN BAŞI SAĞOLSUN
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da Türkiye ve Japonya arasında kökleri çok derin bir dostluk bulunduğuna işaret ederek, bu dostluğun acılı günlerde yoğun bir şekilde paylaşıldığını bildirdi.
 
Japonya'nın, deprem ve diğer afetlerin sık yaşandığı bir ülke olduğunu dile getiren Mutlu, ''İnsanlık duyarlılığı noktasında yardımlaşmaya değer veren bir ülke. Bu özelliği itibarıyla Van'da yaşanan depremden hemen sonra Japon Büyükelçiliği, yardıma hazır olduğunu belirten önemli dış temsilciliklerden biri olmuş ve akabinde yardımlarını sürdürmüştür. Biz de üzerimize düşen görevi yerine getirdiğimizi düşünüyoruz, Miyazaki'yi törenle ülkesine uğurluyoruz. (Japon ulusunun başı sağolsun) diyoruz'' dedi.
 
Mutlu, Japonya ve Türkiye'nin deprem hatlarında yer almasından dolayı bu tarz doğal afetlerden kaçışın mümkün olmadığını vurgulayarak, Japonya ile depreme ilişkin bilgilerin paylaşılması konusundaki işbirliğinin artmasını diledi.
 
BAYRAKLARLA UĞURLANDI
Konuşmaların ardından, Miyazaki'nin Japon bayrağına sarılı tabutu, tören mangası tarafından omuzlara alınarak cenaze aracına konuldu.
 
Miyazaki'nin cenazesinin THY'nin tarifeli uçağıyla Tokyo'ya gönderileceği bildirildi.
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da çelenk gönderdiği törende, Türk bayrağının yanına Japon bayrağının asıldığı görüldü. (ntvmsnbc.com)
 
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
7 PKK'lı eyleme giderken yakalandı
Mersin'de bir kamyonete düzenlenen operasyonda eylem hazırlığında olduğu ...
Torbalı’da büyük ihmal!
Torbalı’da görev yapan Gazeteci Cemil Zeybeker, geçirdiği trafik kazası ...
Van'dan kaçış başladı, otobüslerde yer yok
17 gün sonra meydana gelen ikinci depremin verdiği zarar, birçok Vanlı'yı ...
 
Sigara cinayeti zanlılarına müebbet istendi
Karabağlar'da yaklaşık 2 ay önce arkadaşlarıyla birlikte gezen 16 yaşındaki ...
İşte operasyonun detayları!
Kocaeli'de dün akşam kaçırılan Kartepe adlı deniz otobüsüne saat 06.00 ...
İşte iddialara göre bedelli alt sınırı
Bedelli askerlik çalışmaları sürerken ortaya atılan yeni bir iddia binlerce ...
 
Çadır kent buzdan kente dönüştü!
Van ve Erciş’te depremzedelerin yaşamını soğuk ve kar olumsuz etkiliyor. ...
Kentsel dönüşüm İzmir’i değiştirir
Kentsel dönüşüm yasası çıktığı takdirde en hızlı dönüşen ve çehresi değişen ...
Halkapınar'da üst geçit revizyonu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Halkapınar İstasyonu’nda günde 14 bin yolcunun ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva