HABERLER>GÜNCEL
12 Kasım 2011 Cumartesi - 13:21

Sigara cinayeti zanlılarına müebbet istendi

Karabağlar'da yaklaşık 2 ay önce arkadaşlarıyla birlikte gezen 16 yaşındaki Gökhan Yılmaz'ı sigara vermediği gerekçesiyle bıçaklayarak öldürmek, 14 yaşındaki Yavuz Çavuşdere'yi yaralamak suçlamasıyla tutuklanan 16 yaşındaki Hüseyin Ç. ile yanındaki arkadaşı 17 yaşındaki Burak B. hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Sigara cinayeti zanlılarına müebbet istendi

İZMİR - Gezintiye çıkan Gökhan Yılmaz 3 arkadaşıyla birlikte Polis Amca Parkı'nda otururken iddiaya göre kendilerinden sigara isteyen bıçaklı gençlerle tartıştı. Çıkan kavgada göğsünden bıçaklanan Yılmaz öldü, arkadaşı Yavuz Çavuşdere kolundan yaralandı. Babalarının polise teslim ettiği şüpheliler Hüseyin Ç. ile Burak B. tutuklandı.

Polis amca parkında sigara cinayeti haberi için tıklayın
 
Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Halil İbrahim Yüksel, iki zanlı hakkında İzmir 2'inci Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açtı. Savcı Yüksel iddianamede; olayın oluşu konusunda, yaralanan Yavuz Çavuşdere ve sanıkların ifadelerine yer verdi.
 
Yavuz Çavuşdere ifadesinde, Gökhan Yılmaz ve iki ardadaşıyla birlikte internet kafeye gittiklerini, dönüşte de kentkartını doldurmak için kuruyemişçiye uğradıklarını belirtti. Çavuşdere, "Ağaçlık alandan iki kişi çıktı. Karşımıza geçip telefonla konuşmaya başladılar. Esmer tenli olan Hüseyin Ç. telefonda konuştuğu kişiye 'Birkaç kişi getir sağlam olsun' dedi. Daha sonra telefonu 'Kayu' lakaplı Burak B.'ye verdi. Gökhan'dan sigara istediler. Hüseyin Ç.'nin kulağında sigara vardı. Gökhan da vermeyeceğini söyledi. Bunun üzerine Burak B. itekledi. Gökhan, yanına gelen Hüseyin Ç.'ye tokat attı. Hüseyin Ç. de bıçağı çıkardı. Gökhan, Hüseyin Ç.'ye "Ne o, bıçağı saplayacak mısın' diye sordu. Hüseyin Ç. de 'sokacağım ' diye cevap verip, bıçağı birden bire Gökhan'a saplamaya başladı. Gökhan, bıçak darbeleriyle yere yığıldı. Hüseyin Ç., arkadaşına "kaç bıçağı sapladım' diye bağırdı. İki kişi Hüseyin Ç.'nin peşinden koşup yakaladık. Ben de kendisine tokat attım. Bıçağı bana da salladı. Kolumdan yaralandım." dedi.
 
Hüseyin Ç., ise savunmasında Burak B. ile birlikte tekel büfesinden bira aldıklarını, ağaç altına gidip içtiklerini, bu sırada ölenin ve arkadaşlarının gelerek kendilerine dik dik baktıklarını söyledi. Hüseyin Ç., "Bizden sigara istediler, 'Sigaranız yoksa para verin' dediler ve biri gelip kafa attı, küfretti. Ben de kendimi korumak için cebimden bıçağı çıkartıp, rastgele salladım. Kime geldiğini bilmiyorum. Arkadaşım da 'kaç' deyince kaçtım. İki kişi peşimden gelip yakaladı. Biri bana tokat attı. Bıçağı rastgele yine salladım. Ellerinden kurtulup kaçtım. Eve gidip bıçağı yıkadım, banyo dolabının üzerine koyup kapattım" diyerek kendini savundu.
 
Burak B. de ifadesinde "Hüseyin Ç. ile birlikte çalıştığımız işyerinden çıkıp, büfeden bira aldık. Bira içerken dört kişi geldi. Ölen, bize dik dik bakmaya başladı. Hüseyin Ç.'den sigara istedi. Hüseyin Ç. de sigara olmadığını söyledi. İçlerinden biri 'Kulağındaki ne ?' dedi. Bunun üzerine aramızda tartışma başladı. Ölen, Hüseyin Ç.'yi eliyle ittirip yere düşürdü. Hüseyin Ç., yerden kalkıp ölene yumrukla vurdu. Hüseyin Ç.'de çakı bıçağı olduğunu biliyorum. Bana, 'Kaç Kayu' dedi. Birlikte ayrı yollardan kaçtık. Daha sonra kendisini cep telefonuyla aradım. Bana, bıçağı kavga ettiği kişiye sapladığını söyledi. Sabah işyerine gidince durum ortaya çıktı. Babalarımız bizi alıp polise teslim etti" diye konuştu.
 
İki zanlının "adam öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle önümüzdeki günlerde hakim önüne çıkarılacağı, Hüseyin Ç. için ayrıca yaralamadan dolayı 5 yıl hapis cezası istendiği belirtildi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte operasyonun detayları!
Kocaeli'de dün akşam kaçırılan Kartepe adlı deniz otobüsüne saat 06.00 ...
İşte iddialara göre bedelli alt sınırı
Bedelli askerlik çalışmaları sürerken ortaya atılan yeni bir iddia binlerce ...
Çadır kent buzdan kente dönüştü!
Van ve Erciş’te depremzedelerin yaşamını soğuk ve kar olumsuz etkiliyor. ...
 
Kentsel dönüşüm İzmir’i değiştirir
Kentsel dönüşüm yasası çıktığı takdirde en hızlı dönüşen ve çehresi değişen ...
Halkapınar'da üst geçit revizyonu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Halkapınar İstasyonu’nda günde 14 bin yolcunun ...
Kaçırılan deniz otobüsüne operasyon!
Kocaeli'de dün akşam kaçırılan Kartepe adlı deniz otobüsüne saat 06.00 ...
 
Gözyaşları görev şehitlerimiz için...
Doğan Haber Ajansı, Van depreminde enkaz altında kalan Cem Emir ve Sebahattin ...
İzmit’te deniz otobüsü kaçırıldı
İzmit- Karamürsel arasında sefer yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ...
Depremzedeler sosyal tesislere yerleştirilecek
Başbakan Yardımcısı Atalay, Van'daki depremzedelerin sosyal tesislere ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva