HABERLER>GÜNCEL
24 Ekim 2011 Pazartesi - 10:41

Türkiye bu spikerin gafını ve 'oh olsuncuları' konuşuyor!

Van'da meydana gelen deprem ülkenin dört bir yanını sarsmışken, Habertürk spikerinin canlı yayındaki deprem gafı izleyenleri şok etti.

Türkiye bu spikerin gafını ve  oh olsuncuları  konuşuyor!

İSTANBUL - Van'da meydana gelen 7.2'lik depremin ardından tüm Türkiye yasa boğulmuş ve tek vücut olmuşken, haber kanalları da deprem bölgesinden canlı yayınlar yaparak tüm Türkiyeyi ekranlara kitledi. Ancak izleyenler Habertürk'teki canlı yayını izlerken sunucu Duygu Canbaş'ın gafı ile adeta şok oldu. Konuyla ilgili ekşisözlük Sitesi'nde de tepki yağdı. Sosyal medyada pek çok kullanıcının 'van'daki Depreme' oh olsun şeklinde yaklaşması da tartışmaları alevlendiriyor. Sosyal medyadaki bu durum Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan'ın gündemindeydi. Hakan, 'oh olsuncuları' sert bir dille eleştirdi.
 
Spiker Duygu Canbaş, canlı yayında depremle ilgili bilgileri paylaşırken "Deprem her ne kadar doğusundan Van'da da olsa hepimiz üzüldük" dedi.
 


Habertürk spikerinin canlı yayında sarf ettiği bu sözler sosyal medyaya bomba gibi düşerken, programın ilerleyen dakikalarında rejinin uyarısı üzerine olmalı ki Duygu Canbaş'tan açıklama geldi.
 
Deprem gafıyla izleyenleri şoke eden Canbaş, "Sözlerim yanlış anlaşıldıysa tüm izleyicilerden özür dilerim" şeklinde açıklama yapmak zorunda kaldı.
 
BU İLK GAFI DEĞİL
Duygu Canbaş daha önce de NTV'de spiker olduğu dönemde Ergenekon soruşturması kapsamında Org. Şener Eruygur ve Org. Hurşit Tolon'un gözaltına alındığı sabah, telefonla canlı yayına katılan Muharrem Sarıkaya'nın "Günaydın" sözüne, komutanların gözaltına alınmasından dolayı "Pek de günaydın değil" diyerek karşılık vermişti...

İşte ekşisözlük’ten konuyla ilgili tepkiler…
 
-gaf değildir, aksine korkunç bir bilinçsizliktir.
bilinçsizlik diyorum çünkü ne desem gg olur.
 
-habertürk spikeri duygu canbaş'ın, bilinçaltının anlık dışa vurumu sebebiyle imza attığı gerçek niyeti gösteren istem dışı spontan ifadelere enfes bir örnek. timsah gözyaşı dedikleri böyle bir şey olsa gerek.
 
-her ne sebepten olursa olsun ölüm acısını siparişle yaşayan, insanlığına şerh düşmüş demektir.
 
-zira kadın orada , "bunlar kürt o yüzden normalde üzülmemem gerekir ama yine de üzülüyorum" demiyor. "deprem bulunduğum yerde olmasa bile yine de üzüldük" anlamında konuşuyor.. bundan bile etnik siyaset yapan kürt hevallerin varlığını görünce şaşırmamak elde değil.
                                              
-tamam yaptığı gaf ama nasıl bir gaf bu yahu? insan doluya koysa olmuyor, boşa koysa olmuyor. zorlasan böyle cümleyi kurmayı başaramazsın.
 
-özür dilemesi mantıklı olanıdır.
(juvee, 24.10.2011 00:21)
                                              
-düşünmeden konuşan spikerdir.
videoda görünce tanıdım, diyalogda geçen şahıs ta kendisidir;
                                              
-kadın "bize uzak olsa da bizi derinden yaraladı" gibi bir şey söylemek istemiş bariz şekilde. bundan nasıl faşist bir söylem çıkarılabilmiş hayret, hatta böyle bir hayal gücüne tebrikler..
(ulatwilight, 24.10.2011 00:24)
                                              
 
-tamam bu sözden ben de rahatsız oldum ancak bunda art niyet aramak saçmalamanın ötesinde bir şey... spikerin yerine kendinizi koyun... hepimiz insanız ve hayatımız boyunca belki binlerce kez, düşündüğümüz bir şeyi tam olarak yansıtamadığımız ve anlatamadığımız an olmuştur...
 
-nihayetinde ben bu söylenenleri de, istem dışı yapılmış bir hata olarak algılıyorum...

Oh olsun diyenlere bir tepki de Ahmet Hakan’dan
Ahmet Hakan, vicdan körelmesi, merhamet yoksunluğu ve akıl tutulması olarak gördüğü yazılardan bazılarına bugünkü köşesinde yer verdi.
 
"AĞLAMA SIRASI ONLARDA"
"(...)Bazıları yürek soğutuyordu.
Bazıları bilgiç bir edayla "Teröre destek verirlerse böyle olur" diyordu.
Bazıları acı olaydan hükümete çakacak malzemeler devşirmeye çalışıyorlardı.
Bazıları Deniz Feneri olayını gündeme getiriyorlardı.
Bazıları "Ağlama sırası onlarda" diyorlardı.
Bazıları sözde biraz daha insaflı bir tavır takınıp "Türk'ün nasıl bir millet olduğunu gösterelim, Van'a yardım edelim" diyorlardı.
Bazıları "Hükümetin yapamadığını Allah yapıyor" diye yazıyorlardı."
 
DAHA ÖNEMLİ BİR SORUN BİZİ BEKLİYOR
Yazar ardından önümüzdeki günlerde bizleri bekleyen asıl tehlikeye işte bu sözlerle dikkat çekiyor.
 
"(...)Size bir şey söyleyeyim mi?
Ne sınır ötesi ya da sınır içi operasyonlar, ne PKK'nın yeni saldırıları, ne ölümler / kalımlar, ne terörün önlenmesi, ne dağdakilerin indirilmesi, ne kan, ne gözyaşı, ne ağlayan analar...
Önümüzdeki süreçte...
Bunları bile geride bırakacak çok daha önemli bir sorun bizi bekliyor.
Eğer önlem alınmaz ve tedavi edilmezse...
Bu akıl tutulması, bu vicdan körelmesi, bu merhamet yoksunluğu, bu cehalet histerisi bayrağını burcun en tepesine dikmeyi başaracak.
Hiçbir şeyden korkmayalım, bundan korktuğumuz kadar."
 
CÜPPELİ AHMET ELEŞTİRİSİ
Cüppeli Ahmet'i 99 depremi sonrası yaptığı yorum sonrası küçümseyenlerin Van depremi sonrası benzer duruma düştüğünün altını çizen Hakan, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"(...)Cüppeli Ahmet" denilen adam, 1999 depreminden sonra "Depremin vurduğu yerler fuhuş, zina ve faiz merkezi haline gelmişti. İlahi adalet tecelli etti" türü yorumlar yaptığında "bu çağda bu kafa" falan diye yorumlar yapanlar...
Yani "Cüppeli Ahmet"i küçümseyenler...
Van depreminin ardından...
İçlerindeki "Cüppeli Ahmet"i ortay çıkarıverdiler.
"Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı" türü laflar ediyorlar."

Yazının tamamı için tıklayın

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bu nasıl ınsanlık 25 Ekim 2011 Salı 11:29

yahu vanda herkez pkk lımı ımzırde pkknın yandası yokmu o zaman alsancakda guzelyalıda hatayda deprem olsun bırılerı oh olsun desın kalede ballıkuyuda heyelan olsun oh olsun desın varmı boyle bır mantık arkadaşlar uyanın ya ınsanlığınız nerde kaldı bırde evde aynı anadan babadan olan kardesın bıle bırısı ıyı bırsı kotu olablıyor.vanın tum halkına pkklı demek ınsanlığa yakışmazzzzzz

Yorumu oyla      12      6  
ege 24 Ekim 2011 Pazartesi 21:58

ne ekersen onu biçersin 20 yılda ülede 20000 kişiyi alçakca katledeceksin bu ülkeye 500 milyar dolara malolan ihanet içinde olacaksın sonrada üzüntü bekleyeceksin hoş ilk ihanetleride değil tarih biliyor

Yorumu oyla      14      9  
Hazar Karabay 24 Ekim 2011 Pazartesi 21:46

editör ve yorumculardan özür diliyorum.Uzun olduğu ve hatalı giriş yaptığım için.Az önceyazdığım yorumda ihtiyacımız olan beyne değinmiştim.İşte bu bayan spiker bozuk düzenin ekranlara taşıdığı beyinsiz ve duygusuzlardan biri.Dil sürçme filan kabul etmiyorum.Güner Ümit,M Ali Erbil gibi bastırılmış gerçek duygu ve düşüncelerin dışa vurmuş kırıntıları....

Yorumu oyla      15      8  
Hazar Karabay 24 Ekim 2011 Pazartesi 21:39

beyinler ihtiyacımız var.Hem de çooookk....

Yorumu oyla      13      7  
Hazar Karabay 24 Ekim 2011 Pazartesi 21:38

Hani derler ya "dünyanın çivisi çıkmış" tam da o noktadayız.Hemde iki yönlü:1-Yerküredeki hareketler ve doğal afetten kendi kendine sonuç çıkarıp,gerçeklerle alakası olmayan bu sonuçta kendi isteğine göre yorum yapma ,yönlendirme heveslileri; 2-İnsanlık ölmüş mü dedirtecek şekilde hele anne duygusu taşıyan bayanlardan doğal afetide siyasette kullanma çılgınlığı kabul edilecek gibi değil.Dünyanın öbür ucunda da olsa bu duruma düşmşü insanlara üzülecek yürek vesapla mazanı ayıracak beyinlere

Yorumu oyla      14      7  
Farkında mısınız 24 Ekim 2011 Pazartesi 15:54

Bu ülkeyi bölmek isteyenler yorumlara bakıldığında İzmir de bölünmeyi başarmıştır bana göre, ne yazık ki çağdaş, aydın, demokrat İzmir bu oyuna gelmiş gibi görünüyor.

Yorumu oyla      20      10  
erkan tek 24 Ekim 2011 Pazartesi 15:43

insanlara yardım etmek sevaptır hele kendi insanına böyle acılı günde yardım edilir ancak şuda var haburu açılımı eleştirenlerin içindeki chpliler sezgin tanrıkulunu size tayyip erdoğanmı seçtirdi hükümet kadar kendinizide yoklayın ölçün. sezgin tanrıkulu başkan yardımcısı oldukçada siz susun konuşmayın kılıçdaroğlu ile ulusalcılık bitti ve hızla uçuruma gidiyorsunuz ben kılıçdaroğlu ve sezgin tanrıkulunun olduğu yerde chp nin teror konuşmasını doğru bulmuyorum.

Yorumu oyla      17      13  
BUCALI 24 Ekim 2011 Pazartesi 13:26

PKK YARDIM ELİNİ UZATSIN ŞİMDİ ASKERLERİMİZE POLİSLERİMİZE TAŞ ATANLARA.

Yorumu oyla      25      11  
kalubeladan beri 24 Ekim 2011 Pazartesi 12:48

YÜCE TÜRK MİLLETİ kalu beladan beri vardır ve ilânihaye varolacaktır. bu YÜCE MİLLETİ yıkmaya ne bizans hasıl olmuştur ne de arap-pers kökene sahip ırklaştırılmaya çalışılan bir güruh olabilecektir. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!.. allahuteala'nın selameti YÜCE TÜRK MİLLETİNİN üstüne olsun.

Yorumu oyla      19      11  
kod adı LEYLA 24 Ekim 2011 Pazartesi 12:42

allah-u-teala'nın yüce türk milletine karşı yardım ederek adaletinin sopasını gösterdiği düşüncesindeyim. bir batılı olarak, bir batılı olan duygu canbaş (eski soy ismi dijazi) hanfendilerin gerçek düşüncesini yanlışlıkla da olsa yansıttığı görüşündeyim.depremi ilk duyduğumda benimde dilimden ilk dökülen söz "allahın adaleti" oldu. doğruya doğru şimdi demokrasi şakşak çılığı mı yapıcam yalandan.şimdi PKK yardım etsin onlara.. (eski bir TÜRK atasözü der ki -kurunun yanında yaşta yanar :) )

Yorumu oyla      19      16  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Böyle yüzsüzlük görülmedi
Kaçak otogaz istasyonunu kapatan Büyükşehir Belediyesi’ne sinirlenen arsa ...
Hem tarlada hem makamda şalvarlı
Selçuk'un Belevi Beldesi Belediye Başkan Vekili Fatma Topaklı, hem tarlada ...
PKK'nın kaos planı deşifre oldu
İstihbarat birimlerinin ortaya çıkardığı üç maddelik sinsi plana göre ...
 
Çeşme Otobanı'nda tartışmalı kaza!
Çeşme otobanında meydana gelen kazada kuaför genç öldü. Şimdi yakınları ...
Bergama'da feci kaza: 1 ölü 2 yaralı
Bergama’da lastiği patlayınca kontrolden çıkarak şarampole devrilen otomobilde ...
366 kişi enkaz altından kurtarılmayı bekliyor
200'ü aşkın kişinin hayatını kaybettiği Van'da enkaz altında 366 kişi bulunuyor.
 
İzmir ve Manisa'dan 134 kişi Van'a gitti!
Büyükşehir Belediyesi’nin 35 kişilik ekibinden sonda İzmir ve Manisa'dan ...
Erçişte gün ışığıyla gelen sekiz mucize
00.00 ile 02.00 arasında arama kurtarma çalışmalarında 24 kişi yaralı ...
Google'dan Van depremi için 'kişi bulucu'
Google arama motoru, daha önce Haiti ve Japonya depreminde yaptığı bir ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva