HABERLER>GÜNCEL
24 Ekim 2011 Pazartesi - 09:58

Hem tarlada hem makamda şalvarlı

Selçuk'un Belevi Beldesi Belediye Başkan Vekili Fatma Topaklı, hem tarlada hem de makamda yöresel kıyafet giyiyor. Belediyenin "Fatma Ana"sı olarak tanınan Topaklı, "Başkan ilk siyaset teklif ettiğinde, 'Etek, pantolon giy, başını aç diyeceksen, ben bu işte yokum' dedim. O da kabul etti" dedi.

Hem tarlada hem makamda şalvarlı

İZMİR - Selçuk’a bağlı Belevi Belde Belediye'sinin ilk kadın meclis üyesi ve Başkanvekili Fatma Topaklı'yı (61) görenler şaşkına uğruyor. Çünkü Topaklı, vatandaşların karşısına herkesin görmeye alışık olduğu gibi etek ya da pantolonla çıkmıyor. Başında yemenisi, ayağında şalvarıyla tarladan makam odasına koşan Topaklı, belediyenin "Fatma Ana"sı olarak tanınıyor. Göreve geldiği ilk günlerde halktan tepkiler aldığını ancak şimdi herkesin desteğiyle birçok başarılı işe imza attığını belirten Topaklı, "Ben kapıyı açtım, sayemde birçok kadın burada söz sahibi oldu" diyor.
 
Aslen Konyalı olan Fatma Topaklı, küçük yaşta ailesiyle birlikte Selçuk'un Belevi beldesine göç etti. İlkokulu bitirdikten sonra eğitimini yarıda bırakan Topaklı, ailesiyle birlikte tarlada çalışmaya başladı. 20'li yaşlarına geldiğinde evlendi ve 2 çocuk sahibi oldu. Hayatını tarla ile evi arasında geçiren Topaklı, akciğer kanseri eşini 3 yıl önce kaybetti. 2009 yerel seçimleri öncesi CHP'den başkan adayı olan Özcan Işık, komşusu Fatma Topaklı'ya meclis üyeliği teklif etti. Eşini yeni kaybettiği için komşularının kötü söz söylemesinden çekinen Topaklı, ilk başta teklife sıcak bakmadı. Ancak 2 oğlu da siyasete girmesi için kendisine destek verince, Işık'la beraber girdiği seçim sürecinden zaferle çıktı. Belevi'nin ilk kadın meclis üyesi ünvanına sahip olan Topaklı, aynı zamanda Başkanvekili olarak görevlendirildi. Başında yemenisi, ayağında şalvarıyla haftada en az 2 gün Ankara'da olan Başkan Işık'ın yerine belediyeyi yöneten Topaklı, siyasette iddialı konuşuyor. Göreve geldiklerinden beri geçen süre içinde beldedeki altyapı sorununu çözdüklerini, vatandaşlara sosyal alanlar yarattıklarını belirten Topaklı, önümüzdeki günlerde bir vakıf kurarak hayırsever desteğiyle yoksul ailelerin çocuklarının eğitimi ile kimsesiz hastaların bakımını üstleneceklerini söyledi.
 
HERYERE ŞALVARLA GİDİYOR
Ödemeler dışındaki bütün konularda imza yetkisi olduğunu belirten Topaklı, "Başkanımızın ailesi Ankara'da olduğu için sıkça şehir dışına çıkıyor. Makamını bana bırakıyor. Haftada en az 2 gün kendisine vekalet ediyorum. İlk başta çok baskılar aldık, söz duyduk. Ancak hepsiyle başa çıktık, yolumuza devam ediyoruz. Bana Başkan gelip ilk siyaset teklif ettiğinde 'bana etek, pantolon giy, başını aç diyeceksen ben bu işe giremem' dedim. Ben namazında niyazında olan bir insanım. Aksini yapamam dedim. O da kabul etti. Nereye gitsem bu kıyafetle gidiyorum. Beni halk kendine yakın buluyor. Belediye çalışanları da beni anneleri olarak görüyor. Belediyeden boş kalan zamanlarımda ise ev ya da tarla işleriyle uğraşıyorum. Bir de engelli bir görümceme bakmakla yükümlüyüm" dedi.
 
KILIÇDAROĞLU VE KOCAOĞLU TAKDİR ETTİ
Bütün kadınların siyasette söz sahibi olması gerektiğini kaydeden Topaklı, "Siyaset çok güzel birşey. Önce çok sıkılmıştım seçildiğimde. İlk bayan olduğum için etrafımda laf ediliyordu. Çocuklarım çok arka çıktı bana. Şimdi başkanımla heryere gidiyoruz. Tereddütüm kalmadı. Biz kapıyı açtık, sıkıntıyı attık. Birçok kadın şu an siyasete ilgi gösteriyor. Ben bütün kadınlarımızı siyasete davet ediyorum. 2.5 yıllık görev süremiz boyunca köyümüzün herşeyini düzene koyduk. Bütün yolları döşedik. Meydanı, parkı, düğün salonunu, Atatürk büstünü yaptık. Açılışlarda bu kıyafetimle kurdele kestim. Bir açılışımızı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile yaptık. Genel seçimler öncesinde ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüm. Beni takdir etti, 'Başımın tacısın, bir annemsin' dedi. Onur duydum" diye konuştu. Önümüzdeki günlerde bir vakıf projeleri olduğunu ifade eden Fatma Topaklı, hayırseverlerin desteğiyle ayakta durmasını planladıkları vakıf aracılığıyla yöredeki ekonomik durumu yetersiz çocukların eğitimini, kimsesiz hastaların bakımını üstleneceklerini, kamulaştırdıkları bir binada ise yoksulların yiyecek ve barınma ihtiyaçlarını karşılayacaklarını söyledi.
 
Türkiye'deki genel durum hakkında ise endişeli olduğunu kaydeden Fatma Topaklı, "Öncelikle şehit ailelerine başsağlığı diliyorum. Terör olayları içimizi yakıyor. Bu gidişe bir son verilmesini istiyorum" diye konuştu.
 
DAHA ÇOK FATMA ANA LAZIM
Belevi Belediye Başkanı Özcan Işık ise birkaç tane daha "Fatma Ana" çıkarsa, Belevi'ni Türkiye'de tanınır bir belde haline getirmenin mümkün olduğunu söyledi. Bir işin başarılı olması için kadın eli değmesinin şart olduğunu ifade eden Işık, "Biz seçimleri Fatma Ana sayesinde, kadınlarımızın desteğini alarak kazandık. Daha önce parka gitmeyen, kahve önünden geçmeyen kadınlarımız şimdi daha sosyal yaşıyor. Biz Fatma Ana'nın şalvarla gelmesi çok doğal. Bizim yönetim şeklimiz çok doğal. İzmir'e bu şekilde gidiyoruz. Ankara'ya da dünyanın bir ucuna da olsa gideriz. Benim anam beni heryerde şalvarla temsil etmiş, Türk'ün geleneğinde şalvar varsa neden şalvarla temsil etmesin diyoruz. Fatma Ana'ya sonuna kadar güveniyorum. Sporu sorun sporu, ekonomiyi sorun ekonomiyi bilir. Beraber çok güzel projeler hayata geçirdik. O halkla bizi yakınlaştırdı. Sayesinde bizimle hareket eden kadınlarımız ortaya çıktı. Şu an yörede en başarılı belediye biziz. Daha da başarılı olmak için önümüzdeki seçimlerde birkaç tane Fatma Ana'yı daha ekibimize katacağız" dedi. (Sezen Özsavrangil/Fotoğraf: Ünal Gümüştekin/Egeli Sabah)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PKK'nın kaos planı deşifre oldu
İstihbarat birimlerinin ortaya çıkardığı üç maddelik sinsi plana göre ...
Çeşme Otobanı'nda tartışmalı kaza!
Çeşme otobanında meydana gelen kazada kuaför genç öldü. Şimdi yakınları ...
Bergama'da feci kaza: 1 ölü 2 yaralı
Bergama’da lastiği patlayınca kontrolden çıkarak şarampole devrilen otomobilde ...
 
366 kişi enkaz altından kurtarılmayı bekliyor
200'ü aşkın kişinin hayatını kaybettiği Van'da enkaz altında 366 kişi bulunuyor.
İzmir ve Manisa'dan 134 kişi Van'a gitti!
Büyükşehir Belediyesi’nin 35 kişilik ekibinden sonda İzmir ve Manisa'dan ...
Erçişte gün ışığıyla gelen sekiz mucize
00.00 ile 02.00 arasında arama kurtarma çalışmalarında 24 kişi yaralı ...
 
Google'dan Van depremi için 'kişi bulucu'
Google arama motoru, daha önce Haiti ve Japonya depreminde yaptığı bir ...
İsrail'in yardım talebi geri çevrildi
İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Van'da yaşanan 7.2 şiddetindeki deprem ...
Erdoğan: 138 ölü 350 yaralı var
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Van'daki depremle ilgili açıklamalarda bulundu. ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva