HABERLER>GÜNCEL
22 Haziran 2010 Salı - 00:00

Turkcell’’linin gücü ’‘gönüllünün’’ yardım gücü

Çalışanların Turkcell'den bağımsız oluşturduğu ''Turkcell Gönüllüleri'' grubu, her ay maaşlarından kesinti yaptırarak, yaklaşık 6,5 yıldır ülkenin dört bir yanındaki çocukların yüzünü güldürüyor. ’

Turkcell’’linin gücü ’‘gönüllünün’’ yardım gücü



İZMİR - Şirket çalışanlarının Turkcell'den tamamen bağımsız olarak oluşturduğu ''Turkcell Gönüllüleri'' grubu, her ay belirledikleri oranda maaşlarından kesinti yaptırarak, yaklaşık 6,5 yıldır Türkiye'nin dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi çocukların yüzünü güldürüyor.
 
Maaş kesintilerinden toplanan paralar, çocuklar için bazen bir kitap, bazen bir oyun parkı, bazen ayakkabı, bazen bir çeşme, bazen de oyuncağa dönüşürken, çalışanlar projelerin içinde bizzat yer alarak, plaza dışında var olan başka hayatları da tanıma fırsatı buluyor.
 
''Turkcell Gönüllüleri''nin yola çıkış hikayesini ve projelerini anlatan Turkcell İç İletişim Bölüm Başkanı Yusuf Özer, şirket içinde var olan gönüllülerin 2003 yılında ''Biz de bir şeyler yapalım'' düşüncesiyle internette ''Hayat Ormanı'' projesini başlattıklarını kaydetti.
 
Özer, ''Bu ormanda, ağacımızın her yaprağına bir istek koyduk. Yapraklar sarıydı. Ne zaman ki o istek gerçekleştirildi o zaman yapraklar yavaş yavaş yeşile dönüşmeye başladı. Yeşillenen ağacı ormanımıza kattık. Bu bizim hayalimizdi ve yaklaşık 6,5 yıldır peyderpey projelerimizi sürdürüyoruz.''
 
İlk projelerini Türkan Saylan'ın öncülüğünde, Diyarbakır YİBO'yu onararak gerçekleştirdiklerini belirten Özer, şu görüşleri dile getirdi: ''Eğer bu işi götüreceksek kendi orijinal projelerimizi hayata geçirmemiz gerektiğini düşündük. Çalışanlarımızdan, bayilerimizden, çağrı merkezlerimize gelen telefonlardan ihtiyaç sahibi okullarımızın başvurularını değerlendirmeye aldık. Ne kadar çok ihtiyaçları varsa, ne kadar çok çocuğa ulaşırsak bizim için o kadar iyiydi. Belirlediğimiz okullarda da projelerimizi, proje ortaklarımızın yardımıyla gerçekleştirdik.''
 
Özer, 15 kişilik bir organizasyon ekibinin, gelen mail ve başvuruları inceleyerek değerlendirdiğini, kriterlere uygun olanlara proje ürettiklerini kaydederek, ''Sadece gidelim kitap dağıtalım demiyoruz. Amacımız her yere farklı dokunmak'' diye konuştu.
 
Özer, hayata geçirilen projelerin tümünün ihtiyaç sahibi çocuklara yönelik olduğunu vurgulayarak, meraklı, sorgulayan, çevreci ve teknolojiyi seven çocuklarla dolu bir hayat istediklerini söyledi.
 
Turkcell çalışanları ve ailelerini, projenin kapsamına göre, bu çocukların yanına götürdüklerini de anlatan Özer, ''Onlara diyoruz ki; bakın böyle hayatlar da var. Hayat, sadece plazadan ibaret değil. Bir kalem için çocukların gözleri doluyor, bir tel arabayla 50 çocuk oynuyor'' diye konuştu.
 
Özer, gönüllülerin, projelere kendi imkanlarıyla katıldıklarını, işin özünün gönüllülük esasına dayandığını ifade etti.
 
Bu projeleri gerçekleştirirken çalışanlar arasındaki seviye farkının ortadan kalktığına işaret eden Özer, ''Ben bölüm başkanlığı yapıyorum. Ama inanın en çok sevdiğim şey, bu çocuklar için koli hazırlamak, onlara kıyafetlerini giydirmek. Bugüne kadar yaptığımız tüm projelerde, çocukların gözlerinde gördüğümüz ışıltı her şeye bedel'' dedi.
    
MAAŞ KESİNTİLERİ ÇOCUKLARA
Yusuf Özer, projelerin, gönüllülerin maaşlarından yapılan kesintilerle yürütüldüğünü, şirketten promosyon dışında hiçbir destek almadıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:
''Hedefimiz 500'dü ama şu an 600 gönüllümüz var. Baktığınızda bu hiç de az bir rakam değil. Bunlar düzenli bağışta bulunuyorlar. Gönüllülerin maaşlarından her ay belli bir kesinti yapılıyor. Biri diyor ki 'Benden 5 kes', diğeri diyor ki 'Benden 50 kes'. Her ay bu kesintileri topluyoruz. Ayrıca her yıl plazalarımızda kermesler düzenliyoruz. Üç saat süren kermes etkinliklerimizde para toplanıyor. 30-40 bin lira topladığımız oluyor. Bir iç müzik grubumuz var. Onlara CD çıkardık ve şirket içinde sattık. Tüm çalışanlara 'Özel bir yemek tarifiniz var mı?' diye sorduk. Gelen tariflerden oluşan bir yemek kitabı hazırladık. Onu da gönüllü bir matbaaya bastırıyoruz.''
    
ÖDÜLLÜ 'GÖNÜLLÜLER'
Şirket çalışanlarından oluşan ''Turkcell Gönüllüleri'' son 2 yıldır, başkanlığını Yusuf Özer'in yaptığı Hayat Ormanı Derneği adı altında faaliyet gösteriyor.
 
Okul onarımı, engelli çağrı merkezi, çocuklar için oyun alanı, okullarda bahçe düzenlemeleri, laboratuvar kurma, tatile götürme, karne hediyesi dağıtma gibi sosyal sorumluluk projelerine imza atan ''Turkcell Gönüllüleri'', Türkiye'nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine ihtiyacı olan her çocuğa projelerle ulaşmayı hedefliyor.
 
''Turkcell Gönüllüleri'' 2007 yılında Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği IPRA tarafından Halkla İlişkilerde Mükemmellik-Altın Dünya Ödülü'ne, 2009 yılında ABD bazlı PRNews tarafından ''Kar Amacı Gütmeyen En iyi Organizasyon'' Onur Ödülüne, 2010 yılında ise yine ABD bazlı sadece çalışan iletişimine odaklanan E2E organizasyonu tarafından ''Çalışanlara Yönelik En İyi Sosyal Sorumluluk Programı'' ödülüne layık görüldü.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte Münevver'in katledildiği oda
Kamuoyunda büyük infiale yol açan Münevver Karabulut cinayetinde vahşetin ...
Metro kazısında kepçe yanlış yere vurunca’…
İzmir'in Üçkuyular semtinde, kepçe operatörünün patlattığı ana su ...
Yolun karşısına geçerken kamyonet çarptı
İzmir'in Konak ilçesinde, yolun karşısına geçmek isteyen 37 yaşındaki ...
 
Askeri servise hain tuzak: 4 şehit ve 1 asker kızı öldü!
İstanbul Halkalı'da üç askeri servisin geçişi sırasında patlama ...
İzmir’’de 20 bin kişi şehitlerini andı...
Yıldız FM’’in 10.kuruluş yıldönümü festivali için bir araya gelen yaklaşık ...
Üniversite hazırlık ’‘ekolü’’ ESÜYEM adıyla döndü
1988'de ’“üniversite hazırlık’” yolculuğu ile ünü günümüze kadar uzanan ...
 
İzmirli taksicinin babalık davası Guinness yolunda
Türkiye'de 45 yılda sonuçlanan en uzun babalık davası, Guinness Rekorlar ...
Kahvehaneler umutlu bir sürece girdi!
Kahveciler Odası Başkanı Kırdı, Danıştay'ın, kahvehanelerdeki sigara ...
Cumhuriyet öksüz kaldı...
Türk basınının duayen isimlerinden Cumhuriyet gazetesi İmtiyaz Sahibi ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva