HABERLER>EGE
6 Ağustos 2024 Salı - 16:18

Turizm cennetinde su krizi!

Ege bölgesinin turizm merkezi olan Bodrum Yarımadası’na içme suyu sağlayan önemli kaynaklardan biri olan Mumcular Barajı’nın ölü hacim seviyesine düşmesi nedeniyle DSİ Genel Müdürlüğü Bodrum’a iletilen suyu kesmek zorunda kalırken ilçenin çeşitli mahallelerinde 20 saate kadar su kesintileri yaşanacak.

Turizm cennetinde su krizi!

EGEDESONSÖZ - Bodrum ve çevresinde son yıllarda artan kuraklık, yoğun su kullanımı, iklim krizi etkileri ve yağış rejimlerindeki değişiklikler, su kaynaklarında önemli kayıplara yol açtı. Özellikle Bodrum Yarımadası'nın içme suyu kaynağı olan Mumcular Barajı, bu olumsuzluklardan etkilenmiş ve ölü hacim seviyesine düşmüştür. Bu durum, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nü, Bodrum'a iletilen suyu kesmek zorunda bıraktı.

Mumcular Barajı'nın kapatılmasıyla birlikte, bölgeye içme suyu sağlama görevini üstlenen Mumcular İçme Suyu Arıtma Tesisi'nde düzenlemeler yapılıyor. Bu kapsamda, tesis Geyik Barajı'ndan su alacak şekilde yeniden yapılandırıldı. Bu düzenlemeler süresince, Bodrum'un bazı mahallelerinde belirli saat aralıklarında su kesintisi yaşanacaktır. Yokuşbaşı, Kumbahçe, Umurça ve Cevat Şakir mahallelerinde 20 saat, Çarşı, Türkkuyusu, Yeniköy, Eskiçeşme, Gümbet, Cumhuriyet ve Tepecik mahallelerinde ise 16 saat su kesintisi yapılacak.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından, Mumcular İçme Suyu Arıtma Tesisi, Geyik Barajı'ndan su almaya başlayacak ve kesinti yaşanan bölgelere yeniden su verilecektir. Bu süreçte, suyun tasarruflu kullanılması büyük önem taşımaktadır. Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, yeraltı ve yerüstü su kaynaklarının sisteme dahil edilmesi ve ek projelerle Bodrum'un su sorununu çözmek için çalışmalarını sürdürmektedir. Yakın zamanda hayata geçirilecek yeni projelerle, yarımadanın su sıkıntısının ortadan kaldırılması ve halkın rahat bir nefes alması hedeflenmektedir.

MUSKİ, halkın su kullanımında tasarruflu davranması ve süreç hakkında sabırlı olmaları çağrısında bulunuyor.

Belediye'nin açıklaması şu şekilde: 

Muğla Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nden Önemli Duyuru !

Son yıllarda yaşanan kuraklık, artan su kullanımı, iklim krizi etkileri ve yağış rejimlerindeki değişiklikleri nedeniyle kentimizdeki su kaynaklarında önemli kayıplar yaşanmıştır. Bu nedenle Bodrum başta olmak üzere birçok ilçemizin su kaynaklarında düşüşler gözlenmektedir. 

Bu kapsamda Bodrum Yarımadası’na içme suyu sağlayan önemli kaynaklardan biri olan Mumcular Barajı’nın ölü hacim seviyesine düşmesi nedeniyle DSİ Genel Müdürlüğü Bodrum’a iletilen suyu kesmek zorunda kalmıştır.

Mumcular Barajı’nın kapatılması ile birlikte Mumcular İçme Suyu Arıtma Tesisimizde Geyik Barajından su alacak şekilde düzenlemeler yapılmaktadır. Bu düzenlemeler nedeniyle Yokuşbaşı, Kumbahçe, Umurça, CevatŞakir mahallelerinde 20 saat; Çarşı, Türkkuyusu, Yeniköy, Eskiçeşme, Gümbet, Cumhuriyet, Tepecik mahallelerinde 16 saat su kesintisi yaşanacaktır. 

Yapılan çalışmaların ardından Mumcular İçme Suyu Arıtma Tesisimize Geyik Barajından su alınacak olup belirtilen bölgelere su verilmeye başlanacaktır.

Mumcular Barajının kapatıldığı bu süreçte vatandaşlarımızın suyu daha tasarruflu kullanmaları hayati önem taşımaktadır. Bizler MUSKİ Genel Müdürlüğü olarak gerek yeraltı gerek yerüstü su kaynaklarının sisteme dahil edilmesi, ilave projeler ile Bodrum’un sorunun çözülmesi adına çalışmalarımızın sürdüğünün bilinmesini isteriz. En yakın zamanda yeni projelerimizi hayata geçirerek Yarımada’nın su sıkıntısının ortadan kaldıracak vatandaşlarımızın rahat bir nefes almasını sağlayacağız.

 
CHP'li Bakan'dan İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya: Çaresiz, tutarsız, bilgisiz!
 
İsyan ve gözyaşı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muğla'da kaçak içki baskını: 26 bin 699 şişe ele geçirildi
Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir işletmede 26 bin 699 şişe kaçak içki ele geçirildi.
Gediz Ovası kırmızıya büründü
Manisa'da 26 bin dekar alanda hasat edilen domatesler, kurutulmak için ...
Muğlalı üreticilere 29 milyon lira tazminat!
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Devlet Destekli Tarım Sigortaları ...
 
Umut yolculuğu Marmaris'te son buldu!
Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında, yelkenli tekne içerisindeki İtalya'ya ...
Ekmek parası uğruna can verdi: İskeleden ölüme düştü!
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, inşaat iskelesinden düşen işçi yaşamını yitirdi.
Feci kazada yaralanmıştı... Liseli Ayyüce'den kahreden haber!
Aydın'ın Söke ilçesinde, iki otomobilin çarpıştığı kazada yaralanan lise ...
 
Muğla'da köpeğin saldırısına uğrayan çocuk yaralandı
Muğla'nın Ortaca ilçesinde, pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan çocuk yaralandı.
Ege Denizi'nde can pazarı... Sahil Güvenlik kurtardı!
Muğla'nın Datça, Bodrum ve Marmaris açıklarında 111 düzensiz göçmen kurtarıldı, 59 göçmen yakalandı.
Kanala düşen otomobil takla attı: 7 kişi yaralandı
Kütahya'da otomobil, yol kenarındaki kanala düşerek takla attı. Ters dönen ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kim hazırsa penaltıyı o atar!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yeni bir Susurluk mu?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva