HABERLER>POLİTİKA
4 Ocak 2012 Çarşamba - 08:30

Türeli'den Bornova CHP'ye ziyaret

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın Türeli, CHP Bornova İlçe Başkanı Enver Dündar ile yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Türeli den Bornova CHP ye ziyaret

İZMİR - Türeli ziyaretinde TBMM’de yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi ve bütçeye ilişkin olarak CHP’nin hazırladığı 170 sayfalık muhalefet şerhini kitap olarak bastırıp tüm Türkiye’ye dağıtacaklarını söyledi. Kendisinin Plan ve Bütçe Komisyonunda olduğunu hatırlatan ve bütçe sürecinde CHP olarak ortaya konulan performansın önemine dikkat çeken Türeli, AKP’nin birçok konudaki dayatmacı tavrına karşı CHP’nin önemli bir duruş sergilediğini ve etkin bir muhalefet yürüttüğünü ifade etti.
 
Hükümeti eleştirmeyi sürdüren Türeli hükümetin tam seçim zamanı kanun hükmünde kararname çıkarma kararı aldığını ve 6 aylık süreyi kapsayan kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisinin son güne kadar kullanıldığını, bunun TBMM’nin kanun çıkarma yetkisinin gaspı anlamına geldiğini söyledi. Türeli, “Kanun hükmündeki kararnamelerle Türk kamu bürokratik sistemini alt üst ettiler.” dedi.
 
Ziyarette, parti içi eğitimin önemine de değinen Rahmi Aşkın Türeli, CHP’nin Ankara’da açtığı siyaset okulunun tüm Türkiye’ye yayılması gerektiğini belirterek, tüm parti örgütlerinin de partililerin eğitilmesine ilişkin çeşitli programlara ağırlık vermesi gerektiğini söyledi.
 
 
Kocaoğlu örnek bir belediye başkanıdır
CHP Bornova İlçe Başkanı Enver Dündar’ın son günlerde İzmir’de siyasi baskıların arttığını hatırlatması ve “Ne yapmalıyız?” şeklindeki sorusu üzerine Türeli, “Yerelde iktidar olduğumuz yerlerde müfettiş ve denetçi baskısı yüzünden belediyelerimiz iş yapamaz hale geldi. Müthiş bir baskı var. Özellikle İzmir üzerindeki saldırıyı uzun zamandır ve çok yoğun olarak yürütüyorlar. Hükümetin İzmir’e yönelik baskıları seçim döneminde artarak devam etti. Amacı İzmir Büyükşehir Belediyesini ve onun yoluyla da Cumhuriyet Halk Partisini yıpratmaktı. Bununla birlikte, bu senaryo tutmadı ve İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi seçimlerden 1’inci parti olarak çıktı. Bugün ise bu senaryonun değişik bir safhasının gündeme sokulduğunu görmekteyiz. Ancak bu senaryo da tutmayacaktır. İzmir Büyükşehir Belediyemiz tüm Türkiye’ye örnek bir belediyedir. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu olmak üzere belediye yöneticilerimiz, sendikacılarımız dürüstlükleri ve ahlaklarıyla bütün İzmir kamuoyu tarafından yakından bilinmekte ve tanınmaktadırlar. Bu kapsamda, sadece Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy veren seçmenleri değil, tüm İzmirlileri belediyelerine sahip çıkmaya davet ediyoruz. Bizler de milletvekilleri olarak İzmir Büyükşehir Belediyemizin kararlarının ve uygulamalarının sonuna kadar arkasındayız. TBMM’de bu konuyu devamlı gündemde tuttuk. Bundan sonra da tutmaya devam edeceğiz.” dedi.
 
Bu dönem vekiller daha çok halkın içinde
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İlçe Başkanı Enver Dündar ise bu dönem milletvekillerinin gösterdiği performanstan memnun olduklarını söyledi. Dündar yaptığı değerlendirmede, “Milletvekillerinin her süreçte halkın yanında olması çok zor. Ancak belli dönemlerde gelebiliyorlar. Komisyonlarda yoğun bir program yürüttüklerini biliyoruz. Bununla birlikte, ben bu dönemki milletvekillerimizi biraz daha farklı görüyorum. Gerçekten daha çok halkın içindeler. Genel Başkanımızın halkla bütünleşmesi doğal olarak milletvekillerimize de yansıdı. Geçmiş dönemde bu yoktu, halka inmek yoktu. Bu yüzden memnunuz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Buca'da 9 meclis üyesinin ihracı istendi
Buca Belediye Meclisi’nde, Tatı muhalifi CHP’li meclis üyelerinin, Denetim ...
CHP Konak'taki ‘hülle’ operasyonu mahkemelik oldu!
CHP Konak İlçe Yönetimi’nde, Ankara destekli operasyonla görevden düşürülen ...
Meclis ilk kez PKK’lı yakınını dinleyecek
Meclis İnsan Hakları Komisyonu, ilk kez bir PKK’lı yakınının şikayetlerini ...
 
'Sur' zirvesinde Uludere görüşmesi
Cumhurbaşkanı Gül’le görüşen Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, ...
AK Parti Bornova için tek yürek
Kongre sonrasında Çeşme’de gerçekleştirilen kampa katılan İlçe Teşkilatı ...
CHP İzmir’de delege listeleri askıda
Delege sayılarını gösteren listeleri CHP İzmir il başkanı Tacettin Bayır ...
 
AK Gençlik kongreye hazır
AK Parti İzmir İlçe Gençlik Kolları Başkanları kongre öncesi biraraya ...
Kılıçdaroğlu: Sen gidemiyorsun ben gidiyorum
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.
MHP Genel Başkanı: Devlet her zaman gereğini yapar
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Yüzde bir bile ihtimal olsa sınırlarımızdan ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva