HABERLER>POLİTİKA
4 Ocak 2012 Çarşamba - 09:19

CHP Buca'da 9 meclis üyesinin ihracı istendi

Buca Belediye Meclisi’nde, Tatı muhalifi CHP’li meclis üyelerinin, Denetim Komisyonu seçiminde grup kararına aykırı hareket etmesi partiyi karıştırdı. CHP Buca İlçe Yönetimi, 9 meclis üyesi için kesin ihraç istedi.

CHP Buca da 9 meclis üyesinin ihracı istendi

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- Buca Belediyesi Ocak ayı ilk meclis toplantısında yapılan Denetim Komisyonu seçimleri tartışma yaratmış, belediye Başkanı Ercan Tatı’ya muhalefet eden 9 partili meclis üyesi, Ak Partililer ile otak hareket ederek komisyona kendi isimlerini yazdırmıştı. Parti içinde sıkıntı yaratan bu tutum, işçe yönetim kurulu toplantısında öncelikli olarak masaya yatırıldı
 
CHP ÜSTÜNLÜĞÜ KAYBEDEBİLİR!
İlçe Yönetim Kurulu, parti grubunun adaylarına karşılık, komisyon üyeliğine aday olan CHP’li meclis üyeleri Sevilay Dursun, Osman Ergündoğar Erkut Tamay, Levent Köstem, Adnan Öztekin, Emre Aykut, Lokman Fazla, Muzaffer Kater ve Güngör Kaya’nın grup kararına aykırı hareket ettikleri kararına vardı. İlçe yönetimi, kararı, 9 olumlu, 2 olumsuz, 3 de çekimser oy ile alırken; partili 9 meclis üyesinin dosyası da kesin ihraç istemi ile İl Disiplin Kurulu’na sevk edilmek üzere İl Yönetimine gönderildi. Buca Belediye Meclisi’nde 25 koltuğu bulunan CHP, disipline gönderilen üyelerin partiden ihraç edilmeleri halinde meclisteki çoğunluğunu kaybedecek. Disiplin kararı, 9 meclis üyesinin aleyhinde alınırsa; 12 Ak Partili, 9 bağımsız üyeden oluşan muhalefet grubu karşısında, CHP 16 meclis üyesi ile mücadele edecek.  
 
BOZDAĞ “HERKES TÜZÜĞE UYACAK”
CHP Buca İlçe Başkanı Selim Bozdağ “Parti tüzüğümüz açık. Herkes grup kararına uymak zorunda. Disiplin kuralları çerçevesinde negerekiyorsa yapılır. Bu tür sorunları parti içinde, kendi aramızda halletme düşünde oldum her zaman. Bundan sonraki süreçte, kararı, partinin disiplininden yetkili organları verecektir. Tartışmaların Bucamıza faydası yoktur. Arkadaşlarımız grup kararına uymadılar. Grup toplantısına katılmamış olmaları, grup kararına uymayacakları anlamına gelmez. Meclise girmemiş olasalardı bu karardan muaf olabilirlerdi. Tüzük gayet açık” dedi.
 
FAZLA “GRUP KARARI YASALARA AYKIRI”
İl Disiplin Kurulu’na gönderilmesi istemi ile İl Yönetimi’ne dosyası gönderilen CHP’li Lokman Fazla ise parti üst kurullarının verecekleri kararlara saygılı olduklarını ancak ortada bir disiplin suçu olmadığını söyledi. Fazla “Alınan kararı saygı ile karşılıyoruz ancak ortada büyük bir yanlış var. Yasaya göre, meclis toplantısı, ilan edilen 17.00 saatinde başlatılmalıydı. Grup kararı 17.05’te alındı. Meclise gelen iki üyeye daha sonradan imza attırılarak grup kararı aldırdılar. Bu yasalara aykırıdır. Bizler partisini seven ve partili belediyenin başarılı bir yönetim göstermesini isteyen kişileriz. Atığımız her adım, Buca’da CHP’yi biraz da ileriye taşımak amacıyladır” dedi.
 
MECLİSTE NE YAŞANDI?
Önceki gün yapılan meclis toplantısınad, Denetim Komisyonu üyelerinin seçimi sırasında kısa süreli gerginlik yaşanmıştı. Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya muhalefet eden CHP’li meclis üyeleri, komisyon üyelerinin belirlenmesi sırasında AK Parti grubu ile ortak hareket etmiş, CHP Grup toplantısında belirlenen isimler yerine muhalif kanadın önerdiği CHP’li meclis üyeleri, Ak Partililerin oyları ile komisyona seçilmişti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 54 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Halil 6 Ocak 2012 Cuma 23:34

Sayın demokrat gördüğüm kadarıyla siz sadece internete sanal siyaset yapıyorsnuz bır yerdede burnunuzu sokmayın heralde kabılıyetınız bu kadar ve boşsunuz her sözcüğünüzün altında bağırıyorsunuz.siz sadece sanal alemde varsız.işiniz gücünüzde yok sanırsam ee vasıf meselesi .neyse cevap beklemeyın tekrar dönmüycem siz sanal siyasette başarılar dilerim laf dalaşına devam:)

Yorumu oyla      13      8  
FIRAT ÖZCÜ 6 Ocak 2012 Cuma 23:25

SAYIN doğrc arkadaş tespitlerinde ulaşamadıklarını bekirtmişsın eminimki şu mualifler başkanın yanında olamk için neler yapardı ama yanına bıle yaklaşamıyorlar.onlara bır yardımcılık verilsin yeter.işi gücü olanlar hakkındada yalan yere konuşma.kedi uzanamadığı ciğere ne der bilirsin yalancı doğrucu.

Yorumu oyla      13      9  
İZMİRLİ - 35 5 Ocak 2012 Perşembe 19:41

BU 9 KİŞİNİN TEZ KELLESİ VURULA..

Yorumu oyla      17      17  
isimsiz 46 5 Ocak 2012 Perşembe 17:49

doğrucu yorumcu , yazdıkların çok doğru da bu adamlar buraya ışınlandı mı ? Oraya onları kim getirdi ? Hadi bir yerlere gelmesi için onlara ihtiyacı vardı diyelim..Aradan geçen zamanda neden bu kişileri uzaklaştırmadı , neden hala yanında tutuyor dersin ? Bence , eskiden bir reklam vardı hatırlarsanız , yok birbirimizden farkımız ama biz ...bankasıyız diye..Herkesin herkesten haberi var , hiç merak etmeyin..

Yorumu oyla      16      6  
DOGRUCU 5 Ocak 2012 Perşembe 16:56

BASKAN YANINDAKI MECLIS UYELERINI TANIYORMUSUN 01 h kaya senle yola cıkıp sıvaslı hemserılerıne yardımcı olan 02 h saglam sınsıdır hersey beklenır 03 e gecgel a k p lı olup cıkarına kosan 04 suat ve aydogan gocmencılık yapıyor 05 a rıza kaya ıyı kıvırır 06 g corak lokmanın hımayesınde 07 r zayıfoglu yazmama gerek yok 08 h kurt cıkarı olmayan safın bırı 09 velı murat cıkarına kosar 10 K EROZAN kukla 11 BEKTASyasına uymayan bırı 12s sonmez ılertı olmayan bırı ısıne nasıl gelırse SANA KOLAY GELSI

Yorumu oyla      22      14  
dogruları goren 5 Ocak 2012 Perşembe 16:39

BASKAN ERCAN TATI once muhallefle ugrasma en azın dan aslan lar gıbı bız muhalefettız dıyorlar ya yanındakı olan meclıs uyelerı bak mesala eskı deneymlı olan ALI RIZA KAYA ısıne gelırse yanındayım dıyor eger onun dedıklerını yapmasan senı kongre secımlerın de ve meclıs de sana yapmadıgı kalmaz ona gore ona ıyı bak yakın olan arkadası LEVENT HOCA bıle meclıs de her yere adaysın dıyor onurlu bırı olsa dık durur kıvırmaz hep artıkcı olmustur onun ıcın ona sahıp cık CABUK KIVIRIR soyleyeyım BASKA

Yorumu oyla      21      9  
isimsiz 46 5 Ocak 2012 Perşembe 11:02

yorumculardan biri ,chp li olmayı gerektiren şartları yazmış ;1- buca 'da ikamet edeceksin 2- mobilyacı veya kitapçıda çalışmayacaksın 3-urla 'da ikamet etmeyeceksin 4- başka partiden asla chp 'ye geçmeyecek ,doğuştan chp li olacaksın.En azından eleştirilen meclis üyelerinin bir işleri var ,belediyeden çıkar beklentileri yok.Ben ,meclis üyesi olduğu güne dek bir tek çivi çakmamış ,Buca 'ya dışarıdan göç etmiş ,başkanın yüzüne küfredip şu an kuzu sarması olanları da biliyorum.Kriterler yanlış..

Yorumu oyla      19      12  
partili 5 Ocak 2012 Perşembe 02:19

bu kavgalarda üzüntü duyduğumuz nokta partinin yıpranması ve yaşın yanında kurununda yanması insanlara iftira atmak kolay ama lütfen biraz vicdanlı olun muhalif olmadı diye bazı temiz meclis üyelerine çamur atmakta insafsızlık özellikle dertli rumuzlu arkadaş seni tanıyoruz ve iftiralarınla birlikte allaha havale ediyoruz sonuçta sende bir annesin

Yorumu oyla      28      10  
TAŞ 5 Ocak 2012 Perşembe 01:51

46 lı kardeş senin gercek chp lileri sana anlatayım köstem aday yapıldığı gün partiye üye oldu o güne kadar kimse görmedi urlada oturur öztekin 2004 shp adayı seçimlerde chp ye az küfretmedi akademisyenim der kitapcıda çalışır dünkü partili osman efendi dün dsp meclis için chp bucada oturmaz kendine iş adamı der desen mobilya çalışanı dır ğüngör bucaya istanbuldan geldi 3 ay sonra meclis müdürlük yaptığda yalan erkut dünkü partili emeği yok bucada oturmaz merak ediyorsan diğerlerinide anlatırım

Yorumu oyla      22      13  
1974 BUCA LİSELİLER 4 Ocak 2012 Çarşamba 23:16

BU GAZETEDE/BU SİTEDE YORUM YAZANLARIN ÇOĞU YAZDIKLARIYLA CHP İÇİ SİYASETİ BURAYA TAŞIDILAR.GERÇEKTE OLMASI GEREKEN BUCA BELEDİYESİNDE BUCA İÇİN ÖNEMLİ BİR KARARIN TARTIŞILMASIYDI.CHP'NİN İÇ SİYASETİ DEĞİL.BUCADA CHP İÇİN ARTIK KONUŞULACAK BİRŞEY DE YOK ZATEN.İP KOPMUŞ.ÜÇ YILDIR BUCALI BEZDİREN/BIKTIRAN CHP BELEDİYE YÖNETİMİ 2014 SEÇİMİ YAKLAŞTIKÇA ALTLARINDAN KAYAN KOLTUĞUN DERDİNE DÜŞTÜLER.BUCALI BU YETKİYİ BİR DAHA CHP'YE VERMEZ.VERİRSE (%0 İHTİMAL)BUCALI OLMAZ.BUCALI AKILLIDIR..

Yorumu oyla      20      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Konak'taki ‘hülle’ operasyonu mahkemelik oldu!
CHP Konak İlçe Yönetimi’nde, Ankara destekli operasyonla görevden düşürülen ...
Meclis ilk kez PKK’lı yakınını dinleyecek
Meclis İnsan Hakları Komisyonu, ilk kez bir PKK’lı yakınının şikayetlerini ...
'Sur' zirvesinde Uludere görüşmesi
Cumhurbaşkanı Gül’le görüşen Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, ...
 
AK Parti Bornova için tek yürek
Kongre sonrasında Çeşme’de gerçekleştirilen kampa katılan İlçe Teşkilatı ...
CHP İzmir’de delege listeleri askıda
Delege sayılarını gösteren listeleri CHP İzmir il başkanı Tacettin Bayır ...
AK Gençlik kongreye hazır
AK Parti İzmir İlçe Gençlik Kolları Başkanları kongre öncesi biraraya ...
 
Kılıçdaroğlu: Sen gidemiyorsun ben gidiyorum
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.
MHP Genel Başkanı: Devlet her zaman gereğini yapar
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Yüzde bir bile ihtimal olsa sınırlarımızdan ...
Erdoğan: İpi gevşetilmezse tuvalete gidemezler
Grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, sınırda ölen 35 kişi için ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva