HABERLER>GÜNCEL
17 Ağustos 2011 Çarşamba - 18:30

Tümgeneral Çubuklu da tutuklandı

İnternet Andıcı soruşturmasında hakkında yakalama kararı çıkarılan Tümgeneral Hıfzı Çubuklu dahil 3 kişi tutuklandı.

Tümgeneral Çubuklu da tutuklandı

İSTANBUL - İstanbul Merkez Komutanlığına bağlı sivil bir araçla ''Kamuoyunu yönlendirme amaçlı internet siteleri'' davası kapsamında haklarında yakalama emri çıkartılan 14 sanıktan biri olan Tümgeneral Hıfzı Çubuklu'nun da aralarında bulunduğu bir grup muvazzaf asker, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine giriş yaptı.

Aynı dava kapsamında hakkında yakalama emri bulunan Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu da, ''Balyoz Planı'' davası kapsamında tutuklu bulunduğu Hasdal Cezaevi'nden bir ring aracıyla Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirildi. Yakalama emriyle aranan sanıklardan emekli Albay Hulusi Gülbahar da adliyeye geldi. Üç isim İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti karşısına çıktı. Kimlik tespitlerinin ardından sanık komutanların kısa savunmasına geçildi.

"HÜKÜMETE DEĞİL, KÖTÜ NİYETE KARŞI"
Mahkemede savunma yapan Tümgeneral Hıfzı Çubuklu “Belge hukuka uygunsa paraflarız. Daha sonra biz üst makama göndeririz. Üst makam Genelkurmay Başkanı veya ikinci başkandır. Andıçta benim parafe ettiğim bölümde hukuka aykırı bir şey yok. Bu siteler hükümete karşı değil kötü niyetlere karşıdır" dedi.

Genelkurmay Adli Müşaviri Hıfzı Çubuklu, Genelkurmay Başkanlığı’na ve komuta kademesine hukuki hizmet verdiklerini söyledi. Soruşturma sırasında iki albayın verdiği ifadeyi hatırlatan Çubuklu, "Murat Uslukılıç ‘Biz andıcı götürdük düzeltme yapıldı hizmete sokuldu’ demiş. Adli müşavirliğin görevi hukuka uygun hale getirmektir. Tüm belgeler bize gelir zaten. Hukuka uygunsa paraflarım. Değilse nedenini izah eder düzeltilmesini isterim. Düzeltilmişse imzalarım. Düzeltilmemişse yanına bilgi notu düşerim. Bu andıçta da yapmış olduğum budur" dedi.

PARAFLAR ÜST MAKAMA GÖNDERİRİZ
Albay Ziya İlker Göktaş’ın da ‘andıcı imzaladığını, ancak kafasına takılan şeyler olduğunu, adli müşavirlik imzaladığı için sakınca olmadığını düşündüğünü’ söylediğini belirten Çubuklu, “Belge hukuka uygunsa paraflarız. Daha sonra biz üst makama göndeririz. Üst makam Genelkurmay Başkanı veya ikinci başkandır. Andıçta benim parafe ettiğim bölümde hukuka aykırı bir şey yok. Buna kimsenin itirazı da yok. Herhangi bir evrak imzalandığında evrakla ilgili yapılacak işlem hazırlayan ilgili başkanlığa aittir" diye konuştu.

Söz konusu andıç ile geçmişte işlendiği iddia edilen suçlara kılıf hazırladığı suçlamasının yapıldığını ifade eden Çubuklu, “Bu andıç geçmişteki suçları ortadan kaldıramaz, kılıf da olamaz. Bu Meclis'ten çıkan bir kanun gibidir" ifadelerini kullandı.

Sitelerin 1998 yılından itibaren kullanıldığını ve amacın TSK’ya karşı menfi yayınlara karşılık vermek olduğunu savunan Çubuklu, Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) internet sitelerinin tedariki için imzaladığı belge olduğunu söyledi. 2007 ve 2008 yıllarında da MSB’nin onay belgelerinin olduğunu kaydeden Çubuklu, “Bu siteler hükümete karşı değil kötü niyetlere karşıdır" iddiasında bulundu.

"SORUMLUSU KULLANANLARDIR"
İfadesinde MOBESE örneğini veren Çubuklu, “MOBESE kuruluyor halkın güvenliği için. Emniyetin adli müşavirliği onay veriyor. Kullanan 2-3 kişi şantaj için evleri, vatandaşları dikizliyor. Sonra yakalanıyor. ‘Kim onay verdi bu MOBESE’ye?’ deniyor. Adli müşavirlik. Böyle şey olmaz." diye konuştu. Çubuklu’nun bu ifadeleri üzerine mahkeme başkanı Hasan Hüseyin Özese, “Kimler yapmış?" diye sordu. Çubuklu, “Bilemem. Suç içerikli yayınlar varsa sorumlusu kullananlardır" karşılığını verdi.

ÜÇÜ DE TUTUKLANDI
Tümgeneral Hıfzı Çubuklu,  Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu ve emekli Albay Hulusi Gülbahar, ifadelerinin ardından tutuklandı. 
  
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 22 sanıklı davada YAŞ kararıyla Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığına atanan Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, korgeneraller Mehmet Eröz, İsmail Hakkı Pekin, tümgeneraller Hıfzı Çubuklu, Mustafa Bakıcı, Tuğamiral Alaettin Sevim, Albay Sedat Özüer, emekli albaylar Fuat Selvi ve Hulusi Gülbahar ile Cemal Gökçeoğlu, Mehmet Bülent Sarıkahya ve Ziya İlker Göktaş hakkında yakalama emri çıkartmıştı. Bu kişilerden teslim olan emekli Orgeneral Iğsız, Albay Selvi ile emekli Albay Gökçeoğlu tutuklanarak daha önce cezaevine konulmuştu. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Zıvana 17 Ağustos 2011 Çarşamba 21:15

Komutanım; sizlerden utanıyorum.. Çünkü siz hayatınızı bu mesleğe adayıp; ailenizle birlikte 24 saat namlu ucunda bir hayat sürdünüz; kendinizi bu millete adadınız. Ama biz gittik; sizleri siyasi nedenlerle içeri atması için akp partisine oy verdik.. Hakkınızı bize helal eder misiniz bilmem ama; ben hakkımı bu ampüllere helal etmeyeceğimi biliyorum...

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şehit binbaşının kimliği belli oldu
Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde hain pusuda şehit edilen biri binbaşı 9 ...
Özgür'ün tehlikeli oyunu hastanede bitti
'Büyüyünce bilim adamı olacağım' diyen 7 yaşındaki Özgürdeniz Karşit, ...
Sivil savunma çalışanlarından kefenli protesto
Sivil savunma çalışanları, 2009 yılında il özel idarelerine bağlanmalarının ...
 
Rektör Füzün'den jet soruşturma
Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü’nde ...
Sultan bebeğin kalbi artık 'yerinde' atıyor
Dünyada çok nadir rastlanan ''dışarıda kalp'' ile Gaziantep'te dünyaya ...
LİYAKAT Afrika'yı unutmadı
Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) düzenlediği iftar yemeği ...
 
Töreye yardım edene de müebbet istemi
Gaziemir’de yasak ilişki yaşadığı iddiasıyla ağabeyinin eşi Tuğba Birlik'i ...
Yedi gün dayanabildi
Tire’de, arkadaşı 21 yaşındaki M.A. tarafından başka bir erkekle arkadaşlık ...
17 Ağustos 12. yılında ama hala dün gibi
17 Ağustos’un 12.Yılında depremde yakınlarını, arkadaşlarını, sevdiklerini ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva