HABERLER>GÜNCEL
17 Ağustos 2011 Çarşamba - 12:23

Töreye yardım edene de müebbet istemi

Gaziemir’de yasak ilişki yaşadığı iddiasıyla ağabeyinin eşi Tuğba Birlik'i öldüren Muhammet Ali Birlik, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Savcılık, olayda sanık Birlik'e yardım ettikleri gerekçesiyle 4 kişi hakkında, 'töre saiki ile kasten insan öldürme suçuna katılmak'tan müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı.

Töreye yardım edene de müebbet istemi

İZMİR - Gaziemir İlçesi'nde, 4 Temmuz 2009'da, görümcesinin eşi H.K. ile yasak aşk yaşadığı ileri sürülen 3 çocuk annesi Tuğba Birlik (21), cezaevindeki eşi Ersin Birlik'in kardeşi Muhammet Ali Birlik (22) tarafından başına av tüfeğiyle iki el ateş edilerek öldürüldü. Olay yerinden kaçan Birlik, polis ekiplerince yakalandı. İzmir 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuklu yargılanan Muhammet Ali Birlik, olayı, yakınlarının konuşmalarından tesadüfen öğrendiğini öne sürerek, "Amacım onu korkutmaktı. 'Ağabeyim cezaevinde. Dışarıya çıksın, boşan, daha sonra ne yaparsanız yapın' dedim. Bana hakaret etti. Pişmanım" dedi. Yargılama sonunda mahkeme heyeti, cinayetin, töre saikiyle işlendiği kanaatine vararak sanığa önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Sanığın duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezası, daha sonra müebbet hapse çevrildi.
 
Mahkeme heyeti, ayrıca, olaya iştirak ettikleri gerekçesiyle de, aralarında sanığın annesi P.B., kız kardeşleri S.K., Z.B. ve Ş.B. hakkında, 'Töre saiki ile insan öldürmek suçuna' iştirak ettikleri gerekçesiyle, dava açılması için savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yargıtay Birinci Ceza Dairesi, sanık Muhammet Ali Birlik'e yerel mahkemenin verdiği kararı aynen onadı.
 
ATIŞ İZİ ÇIKTI
Yargıtay'ın kararı onamasıyla, aradan geçen iki yılın ardından harekete geçen Cumhuriyet Savcılığı, dört sanık hakkında, 'töre saiki ile kasten insan öldürmek suçuna katılmak' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle ağır ceza mahkemesinde dava açtı. Sanıklar hakkında hazırlanan iddianamede, "Eşi, üç yıldır cezaevinde bulunan maktül Tuğba Birlik'in, 1 Haziran 2009'da, görümcesi S.K.'nin eşi H.K. tarafından kaçırılıp Turgutlu İlçesi'ne götürülmesi üzerine, aile içerisinde bir huzursuzluk doğmuştur. Tuğba Birlik'in evine geri dönmesine rağmen huzursuzluğun devam ettiği, maktülün, zaman zaman evinden ayrılarak geçici bir süre ayrı yaşayan annesi ve babasının evinde kaldığı anlaşılmıştır. Tuğba Birlik'in görümcesi S.K'nin eşi H.K. tarafından kaçırılmasıyla, olay bir namus meselesi haline dönüşüp, aile içerisinde oluşturulan havanın etkisi, şüpheliler P.B., Z.B., S.K. ve Ş.B.'nin baskıları ve katılımı ile sanık tarafından öldürülmüştür. Olay sonrası el svapları alınan tüm süphelilerin ellerinde atış artıkları tespit edilmiştir. Bu nedenle şüphelilerin üzerlerine atılı suçu işledikleri, toplanan delil, alınan ifadeler ve delillere göre sabittir" denildi. Dava, önümüzdeki günlerde Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanacak.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yedi gün dayanabildi
Tire’de, arkadaşı 21 yaşındaki M.A. tarafından başka bir erkekle arkadaşlık ...
17 Ağustos 12. yılında ama hala dün gibi
17 Ağustos’un 12.Yılında depremde yakınlarını, arkadaşlarını, sevdiklerini ...
Çukurca'da hain pusu: 10 şehit, 11 yaralı
Hakkari-Çukurca karayolunun 12’nci kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz ...
 
İlk yerli uydumuz uzayda
Türkiye'de tasarlanan ve üretilen ilk yer gözlem uydusu RASAT uzaya başarıyla fırlatıldı.
Atı yorulmasın diye minibüsle taşıyor
Ödemişli Abdullah Çerçi’nin atını yorulmasın diye minibüsüne koyup taşıması ...
Avusturya Beyza'ya mezar oldu
Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü ...
 
Aradığınız 'Hizbullahçı şu an Hollanda'da
Hakkında 'yakalama kararı' bulunan Hizbullah sanığı Ekinci, İstanbul'dan ...
İzmir’de devlet okulları sınıfta kaldı
Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, 696 okul arasında Ortaöğretim Yerleştirme ...
Ciple kafa kafaya çarpıştı
Kemalpaşa’daa karşı yönden gelen ciple kafa kafaya çarpışan motosikletin ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva