HABERLER>GÜNCEL
22 Mayıs 2011 Pazar - 12:18

Tüm dünya İzmir'de uçacak

Türk Hava Kuvvetleri'nin 100'üncü yıl etkinlikleri kapsamında Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda gerçekleşecek gösterileri 160 bin kişinin izlemesi bekleniyor. Oteller şimdiden dolarken, 10 bin konuk geleceği bildirildi

Tüm dünya İzmir de uçacak

İZMİR - Türk Hava Kuvvetleri'nin 100'üncü yıl etkinlikleri kapsamında 4-5 Haziran tarihlerinde Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda yapılacak "Türkiye Hava Gösterisi" ile İzmir'e para yağacak. 2 gün sürecek gösterileri 160 bin kişinin izlemesi beklenirken, İzmir'e yurtdışından ve şehir dışından 10 binden fazla kişinin geleceği belirtiliyor. Gösteriler nedeniyle İzmir'deki otellerde şimdiden yer kalmazken, mermer fuarında olduğu gibi gösterilerin olduğu günlerde şehir dışındaki otellerin de ilgi göreceği ifade ediliyor.
 
ESNAF GÜLECEK
Turizmcilerin tahminlerine göre sadece yurtdışı ve şehir dışından gelecek konukların İzmir'e 2 gün içinde en az 10 milyon lira gelir bırakması bekleniyor. 100 uçakla yapılacak gösteriler İzmir semalarında görsel bir şölen yaratırken, 2 bine yakın sportters denilen fotoğrafçı unutulmaz anları görüntüleyip ölümsüzleştirecek. 62 ülkenin hava kuvvetleri komutanının katılacağı organizasyonda gösteri uçaklarında da pilotlarla birlikte 700 kişi görev yapacak.

Solo Uçaklar, Statik Uçaklar ve Dinamik Timler olmak üzere 3 ayrı katagoride yapılacak gösteriler halka açık olacak. İzmirlilerin de büyük ilgi göstermesinin beklendiği gösterilerde, ABD ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden hava akrobasi timleri ile Türk Yıldızları ve Türk F-16 Solo Gösteri Timi göz kamaştıracak. Organizasyonda yakın bir gelecekte Türk Hava Kuvvetleri envanterinden çıkarılacak T-37 uçakları ile Avrupa'da başka bir ülkede bulunmayan T-38 uçakları da görüntülenebilecek.

Gösteriye katılan izleyicilerin hoşça vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla üs içerisinde çeşitli yiyecek, içecek, eğlence ve temel ihtiyaç alanları da oluşturulacak. Organizasyon kapsamında Hava Kuvvetleri ile ilgili hediyelik eşyalar ve kitaplar da satışa çıkarılacak. Bu şekilde de önemli bir ticari hareketlilik getirecek olan organizasyon, İzmir esnafının da yüzünü güldürecek.
 
Turizmcilerin beklentisi büyük
4-5 Haziran tarihlerinde düzenlenecek organizasyon nedeniyle İzmir şehir merkezinde önde gelen otellerin şimdiden dolduğunu dile getiren Tiamo Turizm Genel Müdürü Fatih Çelik, etkinliğin kent ekonomisine büyük bir canlılık getirdiğini söyledi. Organizasyon nedeniyle kente gelen misafirlerin 2 gün boyunca asgari olarak konaklama, restoran, ulaşım ve eğlence olmak üzere 1000 liraya yakın bir harcama yapacağını ifade eden Çelik, yurtdışı ve şehir dışından en az 10 bin kişinin geleceği ifade edildiğine göre İzmir ekonomisine 10 milyon liraya yakın bir paranın gireceğini kaydetti.

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, organizasyonun kent ekonomisine önemli katkı sağlayacağına işaret ederek, hedeflerinin bu tür organizasyonların sürekli hale gelmesi olduğunu söyledi. İzmir'in etkin tanıtımı sayesinde bu tür organizasyonları kente çekebileceğini ifade eden Ediz, "Biz sektör ile birlikte İzmir'in tanıtımı için çalışıyoruz. İzmir'e uluslararası organizasyonlar kazandırmak istiyoruz. İzmir bu tür organizasyonlar için çok uygun. Bunlar için kent içindeki yatak kapasitesinin de artırılması gerekiyor. Eğer uygun kongre merkezinin ve yatağınız yoksa organizasyonları kente çekmenize imkan yok. Planlama ile İzmir bu sorunu da aşacaktır. Önümüzdeki yıllarda daha çok organizasyonla İzmir bu alanda hak ettiği geliri kazanacaktır" diye konuştu.
 
BAYRAM GÜNLERİ
İzmir Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir'de böylesine güzel bir organizasyonun gerçekleşmesinden dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Organizasyon ile İzmir'e gelen ziyaretçilerin ayakkabı boyacısından, otele kadar İzmirli esnafa önemli katkı sağlayacağına işaret eden Mutlu, "Biz İzmir'de bu tür organizasyonların daha çok yapılmasını istiyoruz. Bu tür uluslararası aktiviteler şehrimizdeki bütün esnafların yüzünü güldürüyor. 4-5 Haziran tarihlerinde de İzmirli esnaf bayram yapacak" dedi.
 
Gökyüzünde görsel şölen
İzmir Çiğli'deki 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda icra edilecek olan gösteriyi, 62 ülkenin hava kuvvetleri komutanları da izleyecek. Dünyanın birçok ülkesinden son teknoloji ile donatılmış hava akrobasi timleri ve solo gösteri uçaklarının katılacağı organizasyon, halka açık olarak icra edilecek. ABD'den Thunderbirds, Fransa'dan Patrouille de France, İtalya'dan Frecce Tricolori, Hırvatistan'dan Krila Oluje, Avusturya'dan Jas-105, İngiltere'den Red Arrows, Pakistan'dan Sherdils, Polonya'dan Bialo Czerwone Iskry, Romanya'dan SOIM, Rusya'dan Russian Knights, Almanya, Cezayir, Ürdün, Slovakya, Sırbistan ve Belçika'dan hava akrobasi timleri ve gösteri uçaklarının renk katacağı etkinlikte, Türk Hava Kuvvetleri'nin Türk Yıldızları ve F-16 Solo Türk gösteri timleri ise nefes kesen gösterilerini icra edecekler. Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın 100. yılında kurulan F-16 Solo Türk, dünyanın en etkin ve güçlü savaş uçakları arasında yer alan F-16ın manevra kabiliyetlerini ve Türk pilotlarının eğitim seviyesini, görsel bir şölenle gözler önüne serecek.

Hangi kategoride hangi ülkeden kaç uçak gösteri yapacak?

SOLO UÇAKLAR
Türkiye 2
Belçika 1
Hollanda 1
Pakistan 2
İtalya 3
Slovakya
Avusturya
Romanya
İngiltere
 
DİNAMİK TİMLER
Türk yıldızları 8
Fransa 2 ekip 21
İngiltere 10
Polonya 10
ABD 8
Pakistan 7
Hırvatistan 6
 
STATİK UÇAKLAR
Avusturya 1
Almanya 2
Ürdün 2
Sırbistan 1
Slovakya 1
Romanya1
Polonya 1
Pakitan 1
Cezayir 1

(Murat Şahin/Yeniasır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova'da bıçaklı kavga: 1 ölü 1 yaralı
İzmir'in Balçova ilçesindeki bıçaklı kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
Düğünlerde Atatürk şıklığı
Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün davetlere katılırken giydiği ''Bonjour ...
Yarımağan: KPSS'de örgütlü hırsızlık var!
Eski ÖSYM Başkanı Yarımağan ilk kez soruşturması yürütülen KPSS skandalını yorumladı.
 
Prof. Ercan'a göre sırada İzmir var
Türkiye’nin yakından tanıdığı jeofizikçilerden Prof. Dr. Ahmet Ercan, ...
Karayılan: ABD Kürtleri kurban etti
Devlet ile İmralı arasındaki görüşmelerin sürdüğünü öne süren Karayılan, ...
‘Kart çetesi’nden 11 kişi tutuklandı
İzmir'de, tatil beldelerindeki döviz bürolarında turistlerin kredi kartlarını ...
 
'Özgürlük tutkunları' Çeşme'de
İzmir Harley Davidson Kulübü'nün davetlisi olan 60 motorcu İzmir'in Çeşme ilçesine geldi.
Karşıyaka’da trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde üç aracın karıştığı trafik kazasında 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.
Profesörlerin iftira davası
İzmir’deki Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde geçen yıl ortaya ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva