HABERLER>GÜNCEL
21 Mayıs 2011 Cumartesi - 16:39

Düğünlerde Atatürk şıklığı

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün davetlere katılırken giydiği ''Bonjour Smokin'' bu yılki düğünlerin yeni trendi oldu.

Düğünlerde Atatürk şıklığı

İZMİR - Efsun Yılmaz - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün davetlere katılırken giydiği ''bonjour smokin'' bu yılki düğünlerin yeni trendi oldu. 

Modacı Hikmet Alcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düğünlerin yeni gözde giysisinin smokin olduğunu belirterek, smokinin Türkiye'de ilk kez Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından davetlerde giyildiğini anlattı.

Atatürk'ün tercihinin ''bonjour smokin'' olarak adlandırılan önden arkaya doğru inen cekete sahip takım elbise olduğunu dile getiren Alcan, şunları söyledi:
''Frak gece giyilir. Askeri erkanın kullandığı smokin çeşidine ceketatay denir. Bonjour smokin önden arkaya doğru iner, frak ise yanlardan aşağı iner. Dünyada askeri erkanın da kullandığı ceketatay ise kısa modeldir. Smokin kişiye özel dikilir. Düğmeler ve yaka satenden oluşur, pantolonda 1-2 santimetre genişliğinde şerit bulunur. Papyon smokinin ayrılmaz bir parçasıdır.

İngiltere'de 1800'lü yıllarda atıcılık, sohbet gibi çeşitli kulüplere katılanların puro içerken üzerine sinen koku nedeniyle 'tütün içme elbisesi' olarak kullandığı smokin, bugün artık insanların sosyal statüsünü ortaya koyan bir giysidir.''

Smokinin gelişmişlik göstergesi olarak da algılanabileceğini ifade eden Hikmet Alcan, kişinin mesleğinin, gidilen davetin smokin seçiminde etkili olduğunu dile getirdi.

Smokinin artık sadece damatlarla değil, damadın ailesi ve yakın arkadaşlarıyla da düğünlere girdiğini söyleyen Hikmet Alcan, son olarak İzmir'in tanınmış iş adamlarından Necip Kalkan'ın oğlu Olgar Kalkan'ın düğünü için smokinler hazırladığını söyledi.

Daha önce düğünlerde takım elbiselerin tercih edildiğini, bu yıl ilkbahar ve yaz aylarında evlenenlerin ise özellikle smokin istediğini vurgulayan Alcan, Olgar Kalkan'ın düğünü için aralarında 5 yaşında bir çocuğun da bulunduğu toplam 33 kişi için smokin tasarladığını anlattı.

5 yaşındaki Abidin Necimoğlu'nun Olgar Kalkan'ın yeğeni olduğunu ve düğünde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de tercih ettiği ''bonjour smokini'' taşıyacağını belirten Hikmet Alcan, ''Smokin bir kültürü temsil eder, bu konuda gelişme sağlanması çok hoşuma gidiyor'' dedi.

Alcan, düğünler için yeni smokin siparişleri aldıklarını da söyledi. Hikmet Alcan, özelliklerine göre smokin fiyatlarının değiştiğini, kişiye özel bir smokinin yıllarca kullanılabileceğini, fiyatının da 3 bin 500 liradan başladığını sözlerine ekledi.

Düğününde smokin tercih eden Olgar Kalkan'ın arkadaşı Yavuz Taşkaya da smokinin içinde kendini çok şık hissettiğini belirterek, evlenenlere kıyafet konusunda tercihlerini smokinden yana kullanmalarını önerdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sabetay Ulcin 21 Mayıs 2011 Cumartesi 19:36

Çok yerinde bir çalışma. Zaten bizim klanın geleneksel esvabıdır. Medeni olmayı bilmek gerekir. Çağdaş insanın kıyafeti de çağdaş olmalı. Amca anlatımış alt tarafı 3.500 lira ve yıllarca giyiyorsunuz. Haydi herkes simokin almaya.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yarımağan: KPSS'de örgütlü hırsızlık var!
Eski ÖSYM Başkanı Yarımağan ilk kez soruşturması yürütülen KPSS skandalını yorumladı.
Prof. Ercan'a göre sırada İzmir var
Türkiye’nin yakından tanıdığı jeofizikçilerden Prof. Dr. Ahmet Ercan, ...
Karayılan: ABD Kürtleri kurban etti
Devlet ile İmralı arasındaki görüşmelerin sürdüğünü öne süren Karayılan, ...
 
‘Kart çetesi’nden 11 kişi tutuklandı
İzmir'de, tatil beldelerindeki döviz bürolarında turistlerin kredi kartlarını ...
'Özgürlük tutkunları' Çeşme'de
İzmir Harley Davidson Kulübü'nün davetlisi olan 60 motorcu İzmir'in Çeşme ilçesine geldi.
Karşıyaka’da trafik kazası: 1 ölü, 3 yaralı
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde üç aracın karıştığı trafik kazasında 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.
 
Profesörlerin iftira davası
İzmir’deki Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde geçen yıl ortaya ...
Polis helikopteri düştü: 4 kişi hayatını kaybetti
İstanbul’un Beykoz ilçesinde bir polis helikopteri denize düştü. Kazada ...
Kütahya depremi İzmir'i etkileyecek mi?
DEÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Deniz Bilimleri Anabilimdalı ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva