HABERLER>GÜNCEL
5 Nisan 2023 Çarşamba - 17:56

Tüm Bel Sen İzmir’den TİS açıklaması: Zengin olmayacağız!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde devam eden TİS görüşmesi ile ilgili yazılı açıklama yayımlayan Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube “İzmir’in metropol ilçelerinde çalışan memur arkadaşlarımız ortalama 9.500 TL sosyal denge tazminatı aldığı bir durumda ve belediye emekçilerinin her gün gelen zamlarla alım gücünün düştüğü, enflasyonun aylık değil günlük arttığı  bu koşullarda toplu sözleşme taslağımızda talep ettiğimiz 8.500 TL emekçileri zengin etmeyecek ancak soluk almasını sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Tüm Bel Sen İzmir’den TİS açıklaması: Zengin olmayacağız!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU Genel Müdürlüklerinde görevli kamu emekçileri ile bu işyerlerinde örgütlü Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir 1 Nolu Şubesi arasındaki yaklaşık 7 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri start almıştı.

Hazırlanan toplu iş sözleşmesi taslağına göre hali hazırda 4 bin 560 TL olan Sosyal Denge Tazminatı’nın 8 bin 500 TL’ye çıkarılması, yılda 5 defa ödenen bin 500 TL’lik ikramiyenin sayısının 6’ya tutarının ise 3 bin TL’ye yükseltilmesi de talep edilmişti.

Yarın Tüm Bel Sen İzmir 1 Nolu Şube, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le masaya oturacak. Görüşme öncesi açıklama yapan Tüm Bel İzmir 1 Nolu Şube, İzmir’in ilçe belediyelerindeki kamu emekçilerinin 9 bin 500 TL sosyal denge tazminatı aldıklarını hatırlatarak “Belediye emekçilerinin her gün gelen zamlarla alım gücünün düştüğü, enflasyonun aylık değil günlük arttığı  bu koşullarda toplu sözleşme taslağımızda talep ettiğimiz 8.500 TL emekçileri zengin etmeyecek ancak soluk almasını sağlayacaktır.” dedi. 
Açıklamanın tamamı şu şekilde:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile sendikamız Tüm Ben Sen İzmir 1 Nolu  Şube arasında gerçekleşen toplu sözleşme görüşmeleri 26 Ocak 2023 tarihinde, belediye emekçilerinin katılımıyla hazırladığımız toplu sözleşme taslağı üzerinden başlatılmıştır. İlk görüşmemizde mevcut 4.560 TL olan sosyal denge tazminatı ve ikramiyelere %30 zam teklifi yapılmış ayrıca 2023 yılının temmuz ayında memur maaşlarına yansıyacak katsayı artışı oranında bir zam daha yapılması önerilmiştir. Sendikamızın, emekçilerinin işyerlerinde yaşadığı bir çok soruna çözüm olması amacıyla toplu sözleşme taslağında yer verdiği hiçbir madde kabul edilmemiştir. 
Sendikamız, Belediye yönetimi tarafından önerilen %30 zammın belediye emekçilerinin beklentisine karşılık gelmediğini, ülkede yaşanan 2022 yılı enflasyon oranlarının TÜİK in sahte verilerine göre dahi  %64.27 olduğu, gerçek enflasyonun ise ENAG’ ın açıkladığı %137,55 olduğu ortada iken Önerilen %30 zammı kabul etmediğimizi açıkladık.

İkinci toplu sözleşme görüşmemiz 1 Mart 2023 tarihinde gerçekleştirilmiş olup belediye yönetiminin önerdiği %35 lik zam teklifi sendikamız tarafından kabul edilmemiştir. Üçüncü görüşmemizde önerilen zam %40 olarak teklif edilmiş ancak yaşadığımız yüksek enflasyonist ortamda bu öneriyi kabul edemeyeceğimiz sendikamız tarafında ifade edilmiştir.

İNSANCA YAŞAYACAK ÜCRET İSTİYORUZ.
Sendikamız, artan hayat pahalılığı karşısında her geçen gün yoksullaşan belediye emekçilerinin biraz olsun rahatlaması için mevcut sosyal denge tazminatı olan 4.560 TL’ nin  %86 zam yapılarak 8.500 TL’ ye çıkarılması, her biri 1.500 TL olan 5 adet ikramiyenin 6 ya çıkartılarak 3.000 TL olması talep edilmiş ayrıca iş yerlerinde yaşanan sorunların çözülmesi için, koku pirimi, kasa tazminatı, itfaiye, zabıta ve sağlık hizmetlerinde çalışan emekçilere teşvik pirimi, şoförlere kaza risk pirimi gibi çalışma yaşamındaki risklerin giderilmesine yönelik taleplerimiz olmuştur.

İNSANCA YAŞAM DEMOKRATİK BİR ÜLKE İSTİYORUZ.
Sendikamız İzmir Büyükşehir Belediyesi ile 2019 yılından bu güne kadar emekçileri hem ekonomik hem de demokratik olarak ileri seviyelere getiren, toplumsal cinsiyet eşitliğinin içselleştirilmesine yönelik eğitim çalışmalarının yapılmasını içeren konuları toplu sözleşme maddeleri olarak imza altına almış ve hayata geçirmiştir. 

İzmir Büyükşehir Belediyesinin 16-21 Mart 2023 tarihleri arasında gerçekleştirdiği ‘’İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’’ önümüzdeki sürece yönelik iyi bir yol haritası sunmuştur. Bu kongrede toplumun demokratikleşmesine yönelik birçok madde kabul edilmiştir.  Yine, sendikaların önündeki anti demokratik engellerin kaldırılması, kamu çalışanların grevli ve toplu sözleşmeli sendika hakkı önündeki yasakların ve kısıtlamaların kaldırılmasını içeren maddeler kabul edilmiştir. İşte tam bu noktada sendika olarak diyoruz ki, hem şimdiye kadar imzaladığımız toplu sözleşme pratiklerinden hem de İzmir İktisat Kongresinin önümüze koyduğu yol haritasından yola çıkarak insanca yaşayacak bir ücret ve demokratik çalışma koşullarına yönelik önerilerimizin hayat bulması tarihe not düşmek açısından oldukça anlamlı olduğunu düşünüyoruz. 

TALEPLERİMİZİN ARKASINDAYIZ
Toplu sözleşme komisyonu ile uzlaşamadığımız maddeleri 06.04.2023 Perşembe günü saat 9.30 da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç SOYER ile görüşeceğiz. İzmir’in metropol ilçelerinde çalışan memur arkadaşlarımız ortalama 9.500 TL sosyal denge tazminatı aldığı bir durumda ve belediye emekçilerinin her gün gelen zamlarla alım gücünün düştüğü, enflasyonun aylık değil günlük arttığı  bu koşullarda toplu sözleşme taslağımızda talep ettiğimiz 8.500 TL emekçileri zengin etmeyecek ancak soluk almasını sağlayacaktır. Hem çalışma yaşamına yönelik taleplerimizin hem de ekonomik taleplerimizin arkasında olduğumuzu insanca yaşayacak bir ücret ve iş barışının tesis edildiği çalışma ortamın sağlanması için mücadele ettiğimizi bir kez daha ifade etmek istiyoruz.

 
'Kiralamalar yüksek' eleştirisine Kılıç'tan net yanıt: Bankaların önerisi kabul edilebilir değil
 
CHP’li Arslan meclis kürsüsünden seslendi: 59 gün sonra dahi cansız bedenler çıkıyor!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
6 Nisan 2023 Perşembe 09:55

20 Bin lira maaş alıp hâlâ 8500 TL sosyal denge tazminatı istiyorsunuz. Doymadınız.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu Mustafa Sarıgül ile görüşecek
Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kılıçdaroğlu, cuma günü Türkiye Değişim ...
İzmir Barosu 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla tören düzenledi
İzmir Barosu, "5 Nisan Avukatlar Günü" dolayısıyla tören düzenledi.
TBMM Başkanı Şentop'tan Akşener'e tepki
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, İyi Parti Genel Başkanı ...
 
Tıbbi amaçlı kenevir üretimi yapılacak
Resmi Gazete'de yayımlanan kanunla Tarım ve Orman Bakanlığı'nın iznine ...
Diploma denkliklerine yeni düzenleme
Uzaktan öğretim yoluyla alınmış mezuniyet belgeleri ve diplomalara denklik işlemi yapılmayacak.
Çeşme'de hortum paniği!
İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında hortum oluştu; o anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
 
Korkunç ölüm... Üst geçitten atladı: TIR'ın altında kaldı!
Antalya'nın Serik ilçesinde, yüzde 70 zihinsel ve bedensel engelli olduğu ...
Türkiye o bölgeye hava sahasını kapattı!
Türkiye, hava sahasını 3 Nisan'da kapattı. Irak Süleymaniye'ye giden uçaklar Türkiye'den geçemeyecek
Korkunç kaza... TIR sürücüsü sıkışarak can verdi!
İzmir'in Menemen ilçesinde, kamyonla çarpışan tırın sürücüsü hayatını kaybetti.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva