HABERLER>POLİTİKA
5 Nisan 2023 Çarşamba - 18:51

CHP’li Arslan meclis kürsüsünden seslendi: 59 gün sonra dahi cansız bedenler çıkıyor!

CHP İzmir Milletvekili ve parti meclisi üyesi Ednan Arslan Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden konuşma yaptı. Arslan yaptığı konuşmada iktidarı hedef alırken, AFAD’a yetkisiz ve liyakatsiz kadroların atandığını savundu. Arslan, “AFAD’a atadığınız liyakatsiz ve beceriksiz yöneticiler sayesinde her geçen gün AFAD kan kaybedip itibarsızlaşıyor. Bunun sonucunda ise maalesef ki ülke olarak büyük bedeller ödüyoruz. 6 Şubat depreminin üzerinden tam 59 gün geçti hala enkazların içerisinden cansız bedenler çıkıyor” dedi. 

CHP’li Arslan meclis kürsüsünden seslendi: 59 gün sonra dahi cansız bedenler çıkıyor!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Ednan Arslan meclis kürsüsünden bir konuşma gerçekleştirdi. 
Meclis kürsüsünden AFAD’ın siyaset üstü bir kurum olması gerektiğini söyleyen Ednan Arslan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Maalesef ki bu yönetim anlayışı ile AFAD’a atadığınız liyakatsiz ve beceriksiz yöneticiler sayesinde her geçen gün AFAD kan kaybedip itibarsızlaşıyor. Bunun sonucunda ise maalesef ki ülke olarak büyük bedeller ödüyoruz. 6 Şubat depreminin üzerinden tam 59 gün geçti hala enkazların içerisinden cansız bedenler çıkıyor. Şuradaki milletvekili arkadaşlarımıza sormak istiyorum hangimizin bir yakını olsa o enkaz altında bu kadar beklerdik? Bu insanların hayatları bu kadar değersiz mi? O insanlar o kadar değersiz mi? Hani sizin liyakatli kadrolarınız o betonların üzerine iki, üç kez kontrol edildi yazmıştı? Hani o enkazların içerisi kontrol edilip cansız bedenler yoktu? Ama maalesef ki, depremin üzerinden geçen 59 gün sonrasında Malatya ve Kahramanmaraş başta olmak üzere diğer illerimizde de maalesef cansız bedenlere ulaşılıyor”

SÖYLEYECEK KELİME BULAMIYORUZ 
Türkiye’de depremlerin olmaya devam edeceğini belirten Arslan, “İşte liyakatsizliğin tap noktası burasıdır. Burada artık söyleyecek kelime bulamıyoruz. AFAD eğer siyaset üstü bir kurumsa lütfen bu kurumu hep beraber nepotizm uygulamalarından arındırarak bu yönetim anlayışından uzak tutarak hep beraber ayağa kaldırmamız gerekiyor. Depremler bitmeyecek bundan sonra da ülkemizde depremler olacak ancak bu yönetim anlayışı ile bu bakış açısı ile bu AFAD ve bu Kızılay devam ederse biz burada daha çok AFAD ve Kızılay’ı konuşuruz” dedi. 

AFAD ADIYAMAN’I UNUTTU!
Depremin ilk gününden itibaren Adıyaman’da olduğunu söyleyen Arslan, “AFAD’ın ilk yapmış olduğu bilgilendirmede Adıyaman’ı unuttuğunu söyledi. Arslan, “Adıyaman’ın adını AFAD ilk bilgilendirmeye yazmadı. Deprem olan 11 ilden birisiydi ve en büyük can kaybının olduğu illerden birisiydi Adıyaman’ın adını yazmadı. Peki, bu beceriksiz ve liyakatsiz kadrolardan, Adıyaman’ın ismini yazmayanlardan kim hesap sordu? Tek bir istifa eden tek bir vicdanı sızlayan var mı? Ondan sonrada Sayın Cumhurbaşkanı çıkıp Adıyaman’dan helallik istiyor… Hadi oradan ya, neyin helalliğini istiyorsunuz? İnsanlar orada donarak öldü. Alınamayan tedbirler yapılamayan erken müdahaleler yüzünden insanlarımız orada bağıra bağra ve can çekişe çekişe öldüler. Bu yüzden bizlerin yapması gereken bu kurumların üzerinden siyasetin etkisi azaltıp ortak akılla bu kurumları ayağa kaldırmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

NE ZAMAN BİRİLERİ İSTİFA EDECEK, MERAKLA BEKLİYORUZ
Depremden sonra yaşananlardan dolayı bir kişinin dahi istifa etmemesini eleştiren Arslan, “5 yıl boyunca gördüğümüz bir şey var ki, tek adam rejimi bu ülkede devlet kurumlarını bir bir çürütüyor, çökertiyor ve liyakatsiz kadrolar talimat alamadan hiçbir iş ve işlem yapmıyor. Bunun sonucunda ise maalesef insanlarımız ölüyor insanlarımız can ve mallarını kaybediyor. Pandemi döneminde 5 maskeyi dağıtamayanlar, selde insanları kurtaramayanlar ve yangında doğamızı korumamanlar bu depremde de vatandaşlarımızı enkaz altında kurtaramadılar… Tüm bu yaşananlardan hicap duyup ar edip ne zaman birileri istifa edecek diye merak ediyoruz. Tüm bu olumsuzluklar içerisinde AFAD’ın meclis araştırılması açılarak gerekli çalışmaların yapılması gerekmektedir. Önergeye katılıyor ve destekliyoruz” şeklinde konuştu.

 
Tüm Bel Sen İzmir’den TİS açıklaması: Zengin olmayacağız!
 
CHP’li Bayır paylaştı… Kemalpaşa köylülerini sevindiren karar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Çelik: Meclis'te kurşun sergisi tehdittir
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, açıklamalarda ...
Fahrettin Altun, İsrail'in saldırısını kınadı!
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa’ya düzenlediği ...
'Demir yolu yatırımlarına ağırlık vereceğiz'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Artan çevresel kaygılar, ...
 
Muharrem İnce'den Anıtkabir'e ziyaret
Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Anıtkabir'i ziyaret etti.
'Küresel güçler terör örgütleriyle karşımızda'
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Küresel güçler, tarihte maşa olarak ...
'Bu tür saldırılar iyice haddini aşmıştır'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İsrail'in dün Mescid-i Aksa'da yaptığı, ...
 
'Mescid-i Aksa'ya yapılan saygısızlığı kınıyoruz'
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'ya ...
AK Partili Dağ ‘üçüncü dönemim’ dedi ve ekledi: Üç dönem kuralı uygulanmalı
AK Partili Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, üçüncü ...
CHP ve İYİ Parti o illerde 'fermuar' modelinde anlaştı!
CHP ve İYİ Parti, 10 ilde aday listeleri için "fermuar" modelinde anlaştı. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva