HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
31 Temmuz 2024 Çarşamba - 08:46

Tugay'dan tarihi semt turu: Basmane'yi ayağa kaldıracağız!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir’in tarihi semti Basmane’yi gezerek bölgedeki tarihi evleri, yürütülen restorasyon projelerini inceledi, yapılacak çalışmalara ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Yaklaşık 2.5 saat süren turun ardından değerlendirme yapan Başkan Tugay, “Burada sahip çıkmamız gereken bir hazine var. Kentin kültürel ve tarihi zenginliğini oluşturan eski yapıların korunması, gelecek kuşaklara aktarılması ve bu bölgenin nitelikli bir yaşam alanına dönüştürülmesi için elimizdeki kaynakları en verimli şekilde kullanacağız” dedi.

Tugay dan tarihi semt turu: Basmane yi ayağa kaldıracağız!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, kentin önemli tarihi aksları içinde bulunan Basmane’de incelemelerde bulundu. Basmane girişinde bulunan Çorakkapı Camii’nden hareket ederek Konak –Kadifekale aksında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları, Oteller Sokağı’nı, eski İzmir evlerini, tarihe ışık tutan yapıları, İzmir’de doğup büyümüş ünlü isimlerin evlerini gezen Başkan Tugay’a, Basmane’nin tarihi üzerine çok sayıda yazısı ve kitabı bulunan araştırmacı-yazar Orhan Beşikçi eşlik etti. Basmane’de yaşayan yurttaşlar ve Tarihi Basmane Hamamı bölgesindeki esnafla da sohbet eden Başkan Tugay, yürütecekleri çalışmalarla bölgeyi ayağa kaldıracaklarını söyledi. 



Tarihi çeşmeler yeniden hizmete alınacak
Yaklaşık 2.5 saat süren turda Fettah Camii, Kumrulu Mescit, Abdullah Efendi Camii, Bayraktar Camii gibi eski yapılarla ilgili Beşikçi’den bilgi alan Tugay, eski İzmir evi olarak adlandırılan büyük bahçeli bir evi de inceledi. Basmane’deki tarihi çeşmelerin onarılarak kentlilerin hizmetine yeniden açılması hakkında Beşikçi ile görüş alışverişinde bulunan Başkan Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Carfi Konağı’nı ve Sakin Mekân Agora’yı da ziyaret ederek bilgi aldı. 



Tugay: Bölgesel restorasyonlar planlayacağız
Basmane’nin İzmir’in kültür ve tarih hazinesi olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Burada sahip çıkmamız gereken bir hazine var. Bölgesel restorasyonlar planlamamız gerekiyor. Restorasyon ve yeniden fonksiyon kazandırma konusunda çalışacak güçlü bir ekip oluşturmamız gerektiğini düşünüyorum. Kentin kültürel ve tarihi zenginliğini oluşturan eski yapıların korunması, gelecek kuşaklara aktarılması ve bu bölgenin nitelikli bir yaşam alanı haline getirilmesi için elimizdeki kaynakları en verimli şekilde kullanacağız. Sevgili Orhan Beşikçi gibi büyüklerimizin, kentimize sahip çıkan insanlarımızın da katkısını isteyeceğiz. Benim için her zaman hatırlayacağım çok özel bir gün oldu” diye konuştu. 



Beşikçi: Basmane’ye can suyu olacak projeler var
Araştırmacı-yazar Orhan Beşikçi ise“Basmane; Antik, Helenistik, Roma, Bizans, Beylik Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi eserlerine ev sahipliği yapan ve muazzam bir kültürel birikimi olan semtimiz. Çok önemli mahalleleri var, Başkanımızla dolaştık.  Daha önce başlatılmış, Basmane’ye can suyu olacak projeler var. Bıçakçı Han, Yıldız Sineması, Emniyet Oteli, Carfi Konağı karşımıza çıktı. Bunları en iyi şekilde değerlendireceğiz. İyi bir planlamayla Anafartalar Caddesi’ni eski muhteşem günlerine inşallah beraber kavuşturacağız” dedi. 

 
İzmirliler sağlığı geliştiren parklarda buluşuyor
 
Kantinciler Odası’ndan tepki: Büyükşehir ihaleye giremez!
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Osman taçkın kıbrıs gazisi 2 Ağustos 2024 Cuma 09:09

Hala akp belediyeleri savunan arkadaşların Yani hayret ediyorum belediyeleri chp niçin kazandi Demekki çalışıyorlar. Ben her zor koşulda süper çalışıyorlar. Chp olmak gurur verici Bir yozgatli akp trabzonluya reis suriyeyi aldi sıra iranida Türk iyeye Suriye gibi ilhak edecek güldüm.

Yorumu oyla      0      0  
Erdoğan YURDAGÜL 1 Ağustos 2024 Perşembe 17:15

Tugay Bey, Sizleri böyle değerlere sahip çıkacağınizi bildiğimiz için seçtik yüzümüzü kara çıkarmayın. Sevgiler

Yorumu oyla      0      0  
Karabiber 31 Temmuz 2024 Çarşamba 22:37

Siz önce belediye yi ayağa kaldırın... 5 milyonluk şehirde insan bulamadınız da emeklileri idareci diye getirdiniz. Bu nasıl bir yokluktur...

Yorumu oyla      0      0  
Hz.S 31 Temmuz 2024 Çarşamba 14:25

Orhan bey sizin Basmane için yaptığınız çalışmaları, liderliğinizde yaptığımız geziler ve toplantılardan biliyorum. Teşekkürler çok hayırlı bir iş yapmışsınız merak ediyorum sizin tekliflerinizi not alan oldu mu veya sizden bu bölgeyle ilgili bir rapor isteyecekler mi? Dileğim bir kulaklarından girip diğerinden çıkmaması ve bu bölgeye gereken önemi vermeleri... Sağlıcakla kalın.

Yorumu oyla      0      0  
Nazik ziyaretler 31 Temmuz 2024 Çarşamba 14:24

Kemeraltı da 24 saat yaşayacak mı?

Yorumu oyla      0      0  
YERSEN 31 Temmuz 2024 Çarşamba 14:09

İZMİR ÇÖP ÇUKUR ÇAMUR

Yorumu oyla      0      1  
YERSEN 31 Temmuz 2024 Çarşamba 14:08

TABİ TABİİİİ

Yorumu oyla      0      1  
Baran’a tavsiye 31 Temmuz 2024 Çarşamba 12:46

Baran efendi, o güzelim sahil şeritleri senin kafandaki siyasetçiler tarafından dolduruldu, yaşın yetmeyebilir, araştırırsan görürsün, yazdıklarınla da burada madara olmazsın, koyun gibisin ama demeye de dilim varmıyor canım kardeşim !

Yorumu oyla      0      0  
AKP'nin olmayan belediyeciliği 31 Temmuz 2024 Çarşamba 12:14

Vay garibim Baran vay! AKP'li Gökçek 25 yıl Ankara'yi yönetti, Türkiye'nin başkentinin havaalanına metrosu yok. Şehrin merkezi dolmuş otogarı gibi. Yıllar içinde abuk sabuk yerlere gökdelen dikildi. Bursa desen aynı. Konya Metrosu 9 yıldır yapılacak. İstanbul'u 35 sene yönettiler, metrolar daha yeni yapılıyor. İstanbul gibi bir şehrin otogarı yıllardır leş gibiydi.

Yorumu oyla      0      0  
Korhan 31 Temmuz 2024 Çarşamba 12:02

Yazık Orhan Beşikçi beyfendiye, yıllardır her başkanı gezdirip yapılması gerekenleri anlatıyor ama hep lafta kalıyor. Başkanlar sosyal medya, basın bülteni şovlarını yapıp sırra kadem basıyorlar. Yine yalan dolan olacak, laf salatasıyla kalacak. Orhan Bey gibiler de yaşama veda edince Basmane iyice sahipsiz kalacak. Belediye hiçbir zaman oraya sahip çıkmadı!

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirliler sağlığı geliştiren parklarda buluşuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Sağlığı Geliştiren Parklar” projesiyle ...
CHP'li belediye başkanlarından 'yasa' isyanı!
Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM'de ...
Konak Altgeçidi'nde çalışma... O yollar kapalı olacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yüksek araçların çarpması sonucu Konak Altgeçidi’nin ...
 
Büyükşehir yangınlarla mücadele ediyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ile İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ...
Hizbullah'dan İsrail savaş uçaklarına ateş!
İsrail ve Lübnan Hizbullahı arasında çatışmaların topyekun savaşa dönüşme ...
Aydın Büyükşehir'den 2024 yılında 124 adet yeni içme suyu sondaj kuyusu
Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ...
 
Aydın Büyükşehir Belediyesi Haydere yolunu yeniliyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi, kente yeni yollar kazandırmak ve mevcut yolları ...
Güçlü kadınlar sertifikalarını aldı
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP),  Sabancı Vakfı ve Anne Çocuk ...
Yenilenen Karafatma Parkı Sosyal Tesisleri kapılarını açtı
Karabağlar Belediyesi, Yeşilyurt Karafatma Parkı içinde bulunan sosyal ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kim hazırsa penaltıyı o atar!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yeni bir Susurluk mu?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva