HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Ocak 2012 Cuma - 10:06

Trenlere de ses perdesi geliyor

İzmir'de günlük 140 bin yolcunun kullandığı İZBAN banliyö trenlerinin yarattığı gürültüyü önlemek için tren hatlarının çevresine ses önleyici perdeler döşenecek.

Trenlere de ses perdesi geliyor

İZMİR - Türkiye'deki en uzun şehir içi raylı sistem olan Aliağa-Menderes Banliyö hattındaki trenlerinin gün boyu süren seferlerinin meydana getirdiği gürültünün önlenmesi adına önemli bir adım atıldı. TCDD 3. Bölge Müdürü Sabahattin Eriş, hattın mesken yoğunluğu fazla olan bölümlerinin gürültüyü önleyecek ses perdeleri ile kaplanacağını açıkladı. Yaklaşık 2 milyon lira'ya mal olması beklenen projenin Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı'na sunulduğunu belirten Eriş, sistemin hayata geçmesi halinde Türkiye'de ilk kez bir tren hattına ses perdesi kurulmuş olacağını söyledi.
 
İlk öncelik Şirinyer ve Demirköprü
Projenin yüksek maliyeti nedeniyle ilk etapta halkın yoğun ikamet ettiği Şirinyer ve Demirköprü istasyonlarının bulunduğu bölgelere uygulanacağını belirten Eriş, vatandaştan gelecek geri dönüşler doğrultusunda uygulama alanını genişletebileceklerini kaydetti. Eriş, "İzban hattının geçtiği bölgelerin bazılarında vatandaşlarımız gürültüden duydukları şikayetleri bize yazılı olarak bildirdi. Biz de bunun önlenmesi adına tıpkı otoyol kenarlarında olduğu gibi ses perdesi döşemeye karar verdik. Hazırladığımız proje şuanda Bakanlığa sunulmuş durumda. Eğer onaylanırsa ilk olarak Şirinyer ve Demirköprü gibi trenlerin evlere yakın geçtiği hatlar üzerine yapacağız. Vatandaşlarımızdan gelecek tepkiler doğrultusunda bu alanları artıracağız" dedi.
 
Gürültüyü önleyecek
İzmir'de daha önce Çevre Yolu'nun Bornova ve Balçova viyadüklerinde uygulandığını belirten Eriş, yapılacak olan ses perdelerinin Türkiye'de tren hatları üzerine kurulmuş ilk ses perdesi olacağını söyledi. Eriş; "Dünyada benzerleri var ancak. Türkiye'de ilk kez bir tren hattı üzerine ses perdesi döşenecek. Bu bakımdan bir ilki İzmir'de başaracağız. Bu ses perdeleri trenlerin geçişi sırasında yaşanan meydana gelen gürültü ve yüksek seslerin önlenmesini sağlayacak. Bu sayede vatandaşlarımızın mağduriyetini de biraz olsun gidermiş olacağız" diye konuştu.
 
İhaleyle alınacak

Bakanlık onayına sunulan projenin ilk etap bedelinin yaklaşık 2 milyon lira'ya mal olacağını belirten 3. Bölge Müdürü Sabahattin Eriş, gerekli ödeneğin çıkmasının ardından ses perdelerinin alımı için ihaleye çıkılacağını söyledi. İhale sürecinin ardından yapım çalışmalarının başlayacağını kaydeden Eriş, kısa bir süre sonra ilk ses perdelerinin döşenmeye başlayacağını belirterek, "Bu perdeler gürültüyü emecek. Özel malzemeden yapılacak bu perdeler ses geçirmezliğin yanı sıra yanmaz, kırılmaz çok sağlam bir maddeden yapılacak. Şeffaf olacak bu perdeler kent estetiğini bozmayacak şekilde tasarlanacak" dedi. (Egeli Sabah – Fırat Soylu)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
1421 sokak 25 Ocak 2012 Çarşamba 02:16

çok iyi olur,inşallah kahramanlarada yapılır.çok gürültü oluyo gerçekten sinir bozucu.en kısa zamanda yapılması dileğiyle...

Yorumu oyla      12      6  
cardino 20 Ocak 2012 Cuma 11:39

Ses perdesi kurup dünyanın parasını çöpe atana kadar rayları yada trenleri değiştirin de ileriye dönük bir yatırım olsun.İşte devletle ortak yapılan plandan çıkan sonuçta bu kadar olur.

Yorumu oyla      14      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuklu esnafı yargı yolunda
Birbiriyle çelişen yasa ve genelgeler sonucunda Belediye tarafından kira ...
Konak ve Karabağlar'a şok soruşturma!
İzmir'in CHP'li iki belediyesinin yapı ruhsatı alamayan binalara geçici ...
Başkan’dan amatörlere bir müjde daha
Demirköprü ve Fikri Altay suni çim sahalarından sonra şimdi de Şemikler ...
 
Erkin Baba’ya bu yakışırdı
Usta gazeteci, İzmirlilerin Eniştesi, Karşıyakalıların Körlisi Erkin Usman ...
Artık sıcak bir yuvaları var
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Müyesser Turfan Güçsüzler Evi, sokakta ...
ABD’li yatırımcılar 'Manhattan' için İzmir'de
Chicago, Katar ve Abu Dabi’de 1.5 milyar dolarlık yatırım yapan ABD’li ...
 
Sevenleri Dinçer Sezgin’i unutmadı
Hayata 71 yaşında veda eden öykü yazarı, şair ve gazeteci Dinçer Sezgin’i ...
İddianamede Ferda Eser bilmecesi
Kocaoğlu’nun eski Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser hakkında iddianamede ...
Kocaoğlu lider, örgüt 3 parça
İddianamede, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, örgütün ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva