HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Ocak 2012 Cuma - 09:32

Artık sıcak bir yuvaları var

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Müyesser Turfan Güçsüzler Evi, sokakta yaşayanlara hem sıcak bir yuva oluyor hem de kimsesizler için yeni dostluklara zemin hazırlıyor.

Artık sıcak bir yuvaları var

İZMİR - Kış mevsiminin soğuk yüzünü iyice hissettirdiği son günlerde, İzmir Büyükşehir Belediyesi Müyesser Turfan Güçsüzler Evi yine kimsesizlere kucak açıyor. Çeşitli nedenlerle sokakta yaşayan, barınacak bir yeri ve çoğu zaman karnını doyuracak bir lokma yemeği bulamayan ‘evsizler’, Müyesser Turfan Güçsüzler Evi’nde gerçek bir evin sıcaklığını yaşıyorlar.
Havanın giderek soğumasıyla, sokakta yaşamaları giderek zorlaşan evsizlerin bir kısmı daha önceki yıllarda konakladıkları Güçsüzler Evi’ne kendileri gidiyor. Devriye gezen emniyet ve zabıta ekiplerinin yanısıra vatandaşlardan gelen ihbarları da değerlendiklerini belirten Büyükşehir yetkilileri, bu özel evde halen 35 kişiyi barındırdıklarını belirtti. Yetkililer, “Son günlerde sosyal paylaşım sitelerindeki telefonlarımızı görerek ihbar yapanların sayısı çoğaldı. Kendilerine köprü altları, kaldırımlar, parklar ve bankamatikleri mesken tutan evsizleri tespit eden duyarlı vatandaşlarımız 24 saat boyunca 361 00 82 ve mesai saatlerinde de 361 71 51 numaralı telefonlarımızı arayabilirler” bilgisini verdi.


 
“Başımı temiz bir yastığa koyuyorum”
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Müyesser Turfan Güçsüzler Evi’ne birkaç gün önce geldiğini söyleyen Recep Yıldız, aslen Eskişehirli olduğunu ama hayatını sürdürdüğü İzmir’de ekonomik koşullar yüzünden sokakta yaşamaya başladığını anlattı. Yıldız “Burada olmaktan çok mutluyum. Sağlığımı, sıhhatimi buraya borçluyum. Havalar soğuyunca her sene geliyorum. Yetkililer bizimle çok ilgileniyorlar, sağ olsunlar” diye konuştu.
Birkaç yıl önce de Müyesser Turfan Güçsüzler Evi’nde kaldığını bildiren Bekir Taşdelen ise, sıcak bir yuvaya kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Taşdelen, “Annemi ve babamı kaybettim, yalnızım. Burada, benim gibi evi barkı olmayan insanlarla arkadaş olduk. Çok memnunum ama en büyük sıkıntım bir işimin olmaması. Burada başımı temiz ve güvenli bir yastığa, yatağa koyuyorum. Karnım tok, sağlık muayenesi bile yaptılar. Ah bir de işim olsa..” dedi.
 
Barınma, yemek ve sağlık hizmetleri veriliyor
Müyesser Turfan Güçsüzler Evi’nden 18-60 yaş arası, gelir getirici bir işi olmayan, sokakta yaşamaya mahkum olan vatandaşlar yararlanabiliyor. Kendi bakımını yapabilen, psikiyatri hastası olmayan, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı bulunmayan, doğal afetlere maruz kalanlar da burada konaklayabiliyor. Gerekli muayenelerden sonra güçsüzler evine kabul edilen evsizler, barınma ve yemek gibi temel ihtiyaçlarının yanısıra sağlık hizmetinden de yararlanıyor. Kadın ve 60 yaş üzeri evsizler ile ruh sağlığı bozuk, alkol ve madde kullanım alışkanlığı ve bulaşıcı hastalığı olan vatandaşlar ise İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bildiriliyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD’li yatırımcılar 'Manhattan' için İzmir'de
Chicago, Katar ve Abu Dabi’de 1.5 milyar dolarlık yatırım yapan ABD’li ...
Sevenleri Dinçer Sezgin’i unutmadı
Hayata 71 yaşında veda eden öykü yazarı, şair ve gazeteci Dinçer Sezgin’i ...
İddianamede Ferda Eser bilmecesi
Kocaoğlu’nun eski Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser hakkında iddianamede ...
 
Kocaoğlu lider, örgüt 3 parça
İddianamede, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, örgütün ...
Çınartepe Rekreasyon Projesi’nin temeli atıldı
Kançeşme’de 80 bin metrekare alana sahip mesire yeri haziran ayı sonunda ...
Büyükşehir 'örgüt' şüphelilerine yöneltilen suçlamalar
Mahkeme tarafından kabul edilerek resmen alenileşen Büyükşehir Belediyesi ...
 
Her şey atılan işçinin sandviç iddiasıyla başlamış!
Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonların ardından oluşturulan ve ...
Büyükşehir iddianamesinde öne çıkan başlıca konular
İzmir’de özel yetkili savcılığının talimatı ile 2 Mayıs 2011’de başlayan ...
İşte Kocaoğlu’nun 1 numara olduğu 130 üyeli ‘örgüt’ listesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyon sonrası Özel Yetkili ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva