HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Ocak 2012 Cuma - 09:21

ABD’li yatırımcılar 'Manhattan' için İzmir'de

Chicago, Katar ve Abu Dabi’de 1.5 milyar dolarlık yatırım yapan ABD’li inşaat firması Magellan, şimdi gözünü İzmir’e dikti. Yeni Kent Merkezi’ndeki potansiyeli araştırmak üzere İzmir’e gelen konuk yatırımcıları Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ağırladı.

ABD’li yatırımcılar  Manhattan  için İzmir de

İZMİR - Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyet gösteren, ülkenin önde gelen inşaat firmalarından olan Magellan Gayrimenkul Geliştirme Yatırım Grubu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Kentteki yatırım olanaklarını değerlendirmek için İzmir’e gelen firma yetkilileri David Jay Carlins, Rebecca Carlins ve Brain David Gordon’a Kavuklar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Bornova Belediyesi Meclis Üyesi Abdullah Kavuk ile Çağrı Kanver Kavuk eşlik etti.
 
Magellan Gayrimenkul Geliştirme Yatırım Grubu yetkililerini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “ABD’li heyet, İzmir’de özellikle liman arkası bölgesi ile ilgileniyor. Alsancak Limanı ile Karşıyaka Turan arasında kalan 470 hektarlık bölgede kurulacak olan Yeni Kent Merkezi’nde yatırım düşünen konuklarımıza, İzmir’i ve kentin giderek gelişen yatırım fırsatlarını anlattık. İzmir’i özellikle hizmet ve turizm sektörlerinde geliştirmek istiyoruz. Yerel yönetim olarak kenti geleceğe taşımaya yönelik çabalarımız özel sektörü de tetikliyor. Kentin cazibesini arttırdığımız için mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.
Son yıllarda İzmir’in hızla kabuk değiştirdiğine işaret eden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Kentin gelişimine katkı koyacak projelere destek olmayı sürdüreceğiz. İzmir yükselen bir değer. Kentimize olan ilginin giderek katlanması bizi mutlu ediyor” dedi.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, konuklarına Yeni Kent Merkezi’nin yanısıra, planlamaları devam eden İnciraltı’nın sağlık, turizm, günübirlik tesisler, geriatri ve jeotermal turizm merkezleri olarak yeniden tasarlanmasına ilişkin proje ile Güzelbahçe, Urla, Seferihisar, Karaburun ve Çeşme ilçeleri ile yakın çevresini kalkındırmak amacıyla başlattıkları Yarımada çalışmaları hakkında da bilgiler verdi.
 
Bol ödüllü grup
Magellan Gayrimenkul Geliştirme Yatırım Grubu Başkanı David Jay Carlins ise Chicago merkezli firmanın Yeni Kent Merkezi’nde yüksek kaliteli, çevre dostu kentsel mekanlar yapmayı arzuladığını ve İzmir’de bu amaçla incelemeler yaptıklarını anlattı.
Magellan Grubu, Chicago, Katar ve Abu Dabi’de bugüne kadar toplam 1.5 milyar dolarlık yatırım yaptı. Türkiye’de 400-500 milyon dolarlık yatırım yapmayı hedefleyen grup, Chicago Aqua’ adlı projeyle, Chicago Mimarlık ve Tasarım Müzesi 2008 Amerikan Mimarlık Ödülü ve Uluslararası Gayrimenkul Ödülü gibi bir çok prestijli ödül kazandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mert 20 Ocak 2012 Cuma 10:23

Tüm uluslararası yatırımcılar biliyorki, Dünya'daki denize kıyısı olan büyükşehirler arasında İzmir'deki kadar boş ve düz arazi yok.İklim ve genç çalışabilir nüfus süper. Para 2012 yılından itibaren İzmir'e kayacak.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sevenleri Dinçer Sezgin’i unutmadı
Hayata 71 yaşında veda eden öykü yazarı, şair ve gazeteci Dinçer Sezgin’i ...
İddianamede Ferda Eser bilmecesi
Kocaoğlu’nun eski Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser hakkında iddianamede ...
Kocaoğlu lider, örgüt 3 parça
İddianamede, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, örgütün ...
 
Çınartepe Rekreasyon Projesi’nin temeli atıldı
Kançeşme’de 80 bin metrekare alana sahip mesire yeri haziran ayı sonunda ...
Büyükşehir 'örgüt' şüphelilerine yöneltilen suçlamalar
Mahkeme tarafından kabul edilerek resmen alenileşen Büyükşehir Belediyesi ...
Her şey atılan işçinin sandviç iddiasıyla başlamış!
Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonların ardından oluşturulan ve ...
 
Büyükşehir iddianamesinde öne çıkan başlıca konular
İzmir’de özel yetkili savcılığının talimatı ile 2 Mayıs 2011’de başlayan ...
İşte Kocaoğlu’nun 1 numara olduğu 130 üyeli ‘örgüt’ listesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne düzenlenen operasyon sonrası Özel Yetkili ...
Bakan Yılmaz: Aziz Başkana güveniyoruz
Büyükşehir iddianamesinin kabul edildiği ve Kocaoğlu’nun 397 yıl hapsi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva