HABERLER>GÜNCEL
7 Ekim 2012 Pazar - 13:53

Trafik denetiminde şehit babasını yıkan sözler!

Hakkari’de görev yaptığı sırada rahatsızlığından dolayı sadece 2 gün izni olmasına rağmen geldiği İzmir’deki babasının evinde, sokak düğününde tanıştığı Yasemin Vatanseven’le 24 saat içerisinde nişanlanan, 5 gün sonra da teröristlerin bombalı saldırısında 4 arkadaşıyla şehit olan Mehmet Çiftçi’nin ailesi, yaşadıkları vefasızlığa isyan etti. Şehit babası Satılmış Çiftçi, oğluyla aynı saldırıda şehit olan aileye ziyarete giderken trafik polislerinin kendilerine ceza yazdığını, şehit babası olduğunu ve şehit evine gittiğini söylediğinde duyduğu "Bana ne senin şehidinden" sözlerinin kendisini yıktığını dile getirdi.

Trafik denetiminde şehit babasını yıkan sözler!

İZMİR - Karabağlar İlçesi’nde oturan Döndü Çiftçi, yaşamını Satılmış Çiftçi ile birleştirdikten sonra çocuk sahibi olmak için büyük acılar çekti. Böbrek rahatsızlığından dolayı biri ikiz olmak üzere tam 15 bebeği ölü doğdu, bunlardan sadece bir kızını yaşatabilen Döndü Çiftçi, yıllar sonra da Mehmet’i dünyaya getirdi.
 
Uzman çavuş olduktan sonra Hakkari’ye atanan oğlu Mehmet Çiftçi, geçen ay Hakkari- Çukurca arasındaki Oğul Köyü yakınlarında teröristlerin, askeri konvoyun geçişi sırasında uzaktan kumandayla bombayı patlatması sonucu 4 silah arkadaşı ile birlikte şehit oldu. Patlamanın etkisiyle Zap Suyu'na düşen Mehmet Çiftçi’nin cesedi, 5 gün süren aramaların ardından patlama alanından 1 kilometre uzaklıkta bulundu. Mehmet Çiftçi, Bingöl’de askeri konvoya yapılan saldırıda şehit olan Yusuf Vural ve Şahin Oğuz Kayabaş ile aynı anda düzenlenen törenin ardından silah arkadaşlarıyla yanyana son yolculuğuna uğurlandı.
 
BABAYI YIKAN DİYALOG
Oğlu için düzenlenen tören ardından evlerinde bir başlarına kalan Döndü Çiftçi ve Satılmış Çiftçi’nin kapısı bir daha, oğlunun silah arkadaşlarından başka hiç kimse tarafından çalınmadı. Oğlu ile aynı saldırıda şehit olan askerin ailesini ziyaret etmek için yola çıkan baba Satılmış Çiftçi, Bornova çıkışında kardeşinin kullandığı otomobille hız yaptığı gerekçesiyle radara girdi. Kardeşinin hız sınırını 10 kilometre aştığını öğrenen Satılmış Çiftçi, şehit babası olduğunu ve yine şehit evini ziyarete gittiğini söylediği trafik polislerinden, beklemediği bir yanıt aldığını söyledi. Çiftçi, şöyle dedi: "Trafik polisi, 'Bana ne senin şehidinden' diye bağırdı. O an ne yapacağımı bilemedim. Sadece 'Benim oğlum şehit ve kendisi için değil bu vatan için öldü' diyebildim. O cezanın makbuzu halen elimde, parayı elbette ödeyeceğim. Ama gördüğüm o muamelenin acısını hiç unutmayacağım. Oğlum şehit olduktan sonraki 2-3 gün yanımızda olanların hepsi, hiçbir şey yaşanmamış gibi çekildi ve normal hayatlarına döndü. Peki benim yaşantım ne olacak? Ben eşimle acı içerisinde kaldım. Benim ekonomik sıkıntım yok. Kimseden para da istemiyorum. Sadece manevi destek bekliyorum. Bir şehit ailesi olarak çok mu şey istiyoruz?"
 
ANNE HEP ACI YAŞAMIŞ
Mehmet Çiftçi’yi dünyaya getirmeden önce tam 15 bebeği ölü doğan anne Döndü Çiftçi de, "Mehmetime kavuşmak; onu dünyaya getirmek için ne acılar çektim. Teröre kurban gitti. Biz evladımız için yanarken o teröristler gezmeye devam etti. Meclis'e bile girdiler. Kocamla bir başımıza kaldık. Para pul derdinde değiliz. Arayıp sorsunlar, böyle acımızla tek başımıza kalmak bizleri yıkıyor. Diğer şehit aileleri aradı, onlara da vefasızlık yapılmış. Ne başbakan, ne hükümetten birisi aradı ne de başka siyasiler? Cenazeye geldiler ben zaten kendimde değilim kim geldi, kim gitti bilmedim. Asıl önemli olan şimdi gelmek ve sormak. Benim oğlum bu vatan için şehit oldu. Yoksa dizimin dibinde oturur, tırnağı bile acımazdı" dedi.
 
 Şehit annesi Döndü Çiftçi, şehit oğulları için kendilerine verilecek olan tazminat parasını bile camiye bağışlayacaklarını, onun adına kullanılmasını isteyeceklerini, eşinin gelirinin kendilerine yeteceğini de dile getirdi.
 
İKİ GÜNLÜĞÜNE İZMİR'E GELMİŞ
Rahatsızlığından dolayı birliğinden Hakkari’deki askeri hastaneye gönderilen Mehmet Çiftçi’nin, araya hafta sonu girdiği için Van’da kaldığı, bunun üzerine komutanından izin alarak 2 günlüğüne uçakla İzmir’e geldiği ifade edildi. Daha önce başından bir evlilik de geçen Mehmet Çiftçi’nin, o gece evlerinin hemen yanındaki sokaktaki düğüne katıldığı, burada gördüğü Yasemin Vatanseven ile ilk görüşte birbirlerine aşık olduğu ifade edildi. Cumartesi tanışan pazar günü de başbaşa görüşen Mehmet Çiftçi, aynı gün akşam da Yasemin Vatanseven’le nişanlandı. Nişandan bir gün sonra ise Hakkari’ye giden Mehmet Çiftçi, 4 silah arkadaşıyla şehit olup en büyük acıyı yaşattı. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 8 Ekim 2012 Pazartesi 12:04

Bence Emniyet müdürlüğü onu diyen polisi bulması lazım.

Yorumu oyla      11      6  
private35 7 Ekim 2012 Pazar 15:22

şehit olan askerimize üç beş mehmet diyen yöneticin olursa polisin bu muamelesi de normal olur.Yazık yüreğim acıdı.

Yorumu oyla      20      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Ölen teröriste ağlamıyorsanız insan değilsiniz!'
Diyarbakır’da 90’lı yıllarda görev yapan ve bir süre önce Siirt’ten Diyarbakır’a ...
Rahatlatan açıklama: 2029'dan önce deprem olmaz!
Deprem uzmanı Ahmet Ercan olası Marmara depreminin tarihi ve büyüklüğü ...
‘Takipçilikte’ şok iddia: Hakimlere kadın servisi
İzmir’de adliyelerdeki davalarla ilgili takipçilik yaptıkları iddia edilen ...
 
Evren ve Şahinkaya'dan komisyona bir ret daha
12 Eylül darbesiyle ilgili Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu'na ikinci ...
Feci kaza: Doğum gününde öldü!
İzmir’in Bayraklı İlçesi'nde, çarpışan iki otomobilden biri savrulurken ...
Rektör Akhan’la çok özel: Katip Çelebi’de hedef önce iş!
Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, üniversitelerde ...
 
İzmir ‘O 2 bin 400 kişiden biri’ olmak istiyor!
Konak Belediyesi’nin Atatürk’ün 74’üncü ölüm yıldönümü olan 10 Kasım günü ...
‘Ergenekon’da şok detay: Yatakta köpek cinayeti!
Ergenekon davasındaki bir ifade, 13 yıl önce yanlış ev basan polisin ANAP ...
Emniyet Neşet Ertaş’ın sazlarını arıyor: Çalındı mı?
Neşet Ertaş'ın İzmir'deki evinden aralarında 3 sazının da bulunduğu özel ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva