HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
27 Ağustos 2024 Salı - 08:46

Toplu ulaşıma İEF ayarı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark’ta 30 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 93’üncü İzmir Enternasyonal Fuarı için toplu ulaşımda sefer sıklığını artıracak. Tüm ulaşım modlarında son sefer saatleri de uzatılacak.

Toplu ulaşıma İEF ayarı!

İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) 93’üncüsü, 30 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında, Kültürpark’ta, ‘teknoloji’ temasıyla düzenlenecek.  İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım kuruluşları ESHOT, Metro, Tramvay ve İZDENİZ’de, ziyaretçilerin fuara hızlı ve kolay ulaşımının yanı sıra gece saatlerinde çıkışlar için önlemler alındı. Tüm modlarda sefer sayıları artırıldı, son sefer saatleri de uzatıldı.
 
ESHOT’ta 93 hatta 452 ek sefer
ESHOT Genel Müdürlüğü, Konak Bahribaba Aktarma Merkezi ile Metro, Tramvay ve İZBAN bağlantılı aktarma merkezlerinden hareket eden 93 yoğun hattı günlük toplam 452 ek seferle güçlendirdi. Araçların son sefer saatleri, 01.00 ile 02.05 arasında değişen saatlere uzatıldı. Ayrıca 24.00-06.00 saatleri arasında çalışan Baykuş hatları da (910 Gaziemir-Konak, 920 Çiğli-Konak, 930 Bornova-Konak, 940 Buca-Konak, 950 Balçova-Konak) hizmet vermeye devam edecek. Çankaya, Montrö, Lozan ve Basmane gibi fuar çevresindeki önemli noktalarda koordinasyon için motorize ekipler görevlendirildi. Belirlenen hatlara ve sefer saatlerine ilişkin ayrıntılı bilgiye; www.eshot.gov.tr’den, ESHOT mobil uygulamasından ve kurumsal sosyal medya hesaplarından ulaşılabilir.
 
Metro ve Tramvay 7,5 dakikada bir
İzmir Metrosu ile Konak Tramvayı da İEF süresince seferlerini bir saat uzatacak. Bu hatlarda son seferler 01.20’de yapılacak. Mevcut tarifeye ek olarak yapılan düzenleme sonucunda, fuar boyunca İzmir Metrosu’nda 20.00-01.20 saatleri arasında 7,5 dakikada bir sefer yapılacak. Konak Tramvayı’nda ise hafta içi 14.00 - 01.00; hafta sonu 15.30 - 01.00 saatleri arasında 6 dakikada bir sefer gerçekleştirilecek. 01.00 - 01.20 saatleri arasında ise 10 dakika arayla günün son iki seferi yapılacak. Karşıyaka ve Çiğli tramvay hatlarında da İEF’e özel önlemler alındı. Karşıyaka Tramvayı’nda seferler, fuar boyunca 02.20’ye kadar devam edecek. Ayrıntılı bilgiye www.izmirmetro.com.tr’den ve kurumsal sosyal medya hesaplarından ulaşılabilir.
 
İZDENİZ’de son sefer 02.05’te
Deniz ulaşımında da fuar süresince ulaşımı kolaylaştıracak önlemler alındı. 30 Ağustos - 9 Eylül tarihleri arasında Karşıyaka-Alsancak-Karşıyaka hattında, hafta içi saat 21.20, hafta sonu ise 21.35’ten itibaren 8 ek sefer yapılacak. Alsancak’tan son gemi 02.05’te kalkacak. Ayrıntılı sefer tarifesine www.izdeniz.com.tr adresinden ulaşılabilir.
 
Tam giriş 20 TL, öğrenci ise 7,5 TL
93’üncü İEF 11 gün sürecek. Fuar kapıları 16.00’da açılacak. Etkinlikler 23.00’te sona erecek. Fuarın giriş ücretleri; tam 20 TL, öğrenci 7,5 TL olarak belirlendi. Organizasyonun ana sponsoru Folkart, etkinlik sponsoru Migros, teknoloji sponsoru Vestel, ulaşım sponsoru Avek Otomotiv, Avec Rent a Car ve Red Bull olacak.

 
Kazdağları’nda köylüler isyanda… ‘Git lan Cengiz’
 
Prof. Dr. Akyarlı’nın anısı bu parkta yaşayacak
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İEF’na giriş tam , 20,00.- TL. 27 Ağustos 2024 Salı 09:41

Çevre ilçe otobüslerinde bir kaç hat hariç 90 dakika aktarma hakkı yok . Aktarma hakkı olmayan yerlerden İEF’’ na git , geri dönüş ulaşım ücreti , merkez ilçelere göre çok fazla . Çevre ilçe otobüslerinde de , 136 km . lik İZBAN hattındaki tarife ve ücretlendirme ( BEDAVA DEĞİL ) uygulansın . “ İZMİRLİLER İSTEDİ 90 DAKİKA GERİ GELDİ “ Otobüs duraklarına afiş astırılmış . Bknz . ESHOT int . Sit. Tarife ve Ücretler : B-C- D - J - “ 90 dakika aktarma hakkı yoktur “ yazıyor .

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tugay'dan gazi ve şehit yakınlarına ziyaret
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Büyük Taarruz’un başlangıcı ...
Sokak basketbolunda finale geri sayım
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kentteki en büyük sokak ...
Selçuk'ta Büyük Taarruz törenle kutlandı
Selçuk’ta, Büyük Taarruz’un 102. yıl dönümü Kurtuluş Yolu Anıtı’nda düzenlenen törenle kutlandı.
 
CHP'li Bayraktutan'dan Başkan Çerçioğlu'na ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Artvin Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet ...
Geleceğin sultanları, Aydın Büyükşehir Belediyesi ile yetişiyor
Hayata getirdiği proje ve çalışmalar ile her yaştan vatandaşın yanında ...
Başkan Demir’den ‘hobi bahçesi’ uyarısı: Almayın, zararlı çıkmayın
Torbalı Belediyesi, hobi bahçeleri adı altında tarım ve zeytin alanlarının ...
 
Başkan Görkem Duman, Bucalı gençlerle Kocatepe’de
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman,  Büyük Taarruz’un 102. yılında Bucalı ...
Çiğli Arıtma'da 5’inci faz için hamle!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil, Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nin ...
Başkan Tugay: Körfezde yüzmeyi vaat edemem ama...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yüzülebilir körfez noktasında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
5 yaşında kayboldu, 18 yıldır aranıyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Aşırı uçuşlar da turizm canavarı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet, cemaat ve cinayet!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’de en yüce değer, tembelliktir
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Ne yaşıyoruz?
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Badel Harab-ül İzmir
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva