HABERLER>GÜNCEL
1 Ağustos 2023 Salı - 15:55

Toplu sözleşme görüşmeleri başladı

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde başladı.

Toplu sözleşme görüşmeleri başladı

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmeleri başladı.

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren sözleşme süreci ağustos ayı boyunca devam edecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğindeki ilk toplantının açılışını Bakan Vedat Işıkhan yaptı.

Bakan Işıkhan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

"Türkiye'de 85 milyonun tamamı sosyal koruma kapsamı altına alınmıştır"
Ülkemizde eğitimden sağlığa, savunma sanayiinden teknolojik yatırımlara, adaletten güvenliğe, enerjiden sosyal politikalara, çalışma hayatından aile politikalarına, sosyal güvenlikten sendikal örgütlenmeye kadar her alanda çok önemli gelişmeler yaşanmıştır. Türkiye'de 85 milyonun tamamı sosyal koruma kapsamı altına alınmıştır. Bu süreç hayata geçirdiğimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, kamu yönetimi teşkilatlarımızda ve kamu personel sistemimizde çok etkin ve verimli kararlar alınmasına fırsat vermiştir.

"Toplumsal barışı ve huzuru tesis eden yönetim anlayışını benimsedik"
Bizler, aziz milletimize hizmet etmek gayesiyle yine milletimizden aldığımız yetki ve güçle, AK Parti hükümetleri olarak 21 yıldır ülkemizin yapısal sorunlarını çözerek toplumsal barışı ve huzuru tesis eden yönetim anlayışını benimsedik.

"Kısa çalışma ödeneği ile çalışanlarımızı ekonomik anlamda destekledi"
Kamu yönetim sistemimizi vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak, en kısa sürede en az maliyetle, en son teknolojilerle kamu hizmetlerini sunmak, şeffaf, hesap verilebilirlik ve katılımın olduğu yönetim anlayışıyla geliştirdik. Böylelikle Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak ülkemizin tüm il, ilçe, belde ve köylerinde, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza kamu hizmetlerimizi dünyanın birçok ülkesinden daha hızlı ve etkin şekilde sunmayı başardık.

Bildiğiniz gibi 2019 yılında başlayan COVID-19 pandemisi tüm dünya ile birlikte ülkemizi de olumsuz yönden etkilemiştir. Pandemi döneminde kamu görevlilerinin çalışma saatlerinde esneklik sağlayarak uzaktan çalışmalarına imkan sağladık. Kısa çalışma ödeneği ile çalışanlarımızı ekonomik anlamda destekledik. Sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere kamu çalışanlarının fedakar gayretleriyle yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın ülkemize ambulans uçaklarla sağ salim getirilmesi ve tek kişilik odalarda tedavi ettirilmesi, Türkiye Cumhuriyeti devletinin gücünü, etkinliğini ve vatandaşına verdiği değeri göstermektedir. Kriz olarak değerlendirilen pandemi dönemi ve sonrasında sağlık ve sosyal güvenlik altyapımızın ne kadar güçlü olduğunu gördük. Hamdolsun bu imkanlar sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde gerçekleştirildi.

"Örgütlenme oranımız, gelişmiş birçok ülkenin üzerindedir"
Türkiye'de kamu sendikacılığında yakaladığımız yüzde 75'lik örgütlenme oranımız, gelişmiş birçok ülkenin üzerindedir. Dünyada sendikalaşma oranlarının en yüksek olduğu İskandinav ülkelerinde bile yüzde 60'lar seviyesinde sendikalaşma olduğu düşünüldüğünde, ülkemizin kamu örgütlenmesinde bugün geldiği nokta büyük başarıdır. Bu seviyeye ulaşmamızda sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, örgütlenmenin önündeki engelin kaldırılması, örgütlenmeyi teşvik eden politikalarımızı uygulamaya aktarmamız, ülkemizdeki çalışma barışına ve demokrasiye verdiğimiz önemin yanı sıra, siz sendikalarımızın da çok önemli katkıları bulunmaktadır.

Önce hizmet kolları görüşülecek
Ağustos ayı boyunca sürecek görüşmelerde, memur ve memur emeklilerini yetkili konfederasyon olarak Memur-Sen temsil edecek.

Görüşmeler kapsamında, ilk olarak hizmet kollarının talepleri müzakere edilecek. Burada tarafların mutabakat sağlanmasının ardından, memur ve memur emeklilerinin genelini ilgilendiren taleplerin görüşülmesine geçilecek.

Memur-Sen üçer aylık zamlar istedi
7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi'ne dair taleplerini geçen hafta açıklayan Memur-Sen, 2024 yılı için üçer aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci üç ayda yüzde 35, ikinci üç ayda yüzde 10, üçüncü üç ayda yüzde 15, dördüncü üç ayda yüzde 10 artış istemiş, 2025 yılı için ise altışar aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci altı ayda yüzde 25 ve ikinci altı ayda yüzde 15 zam talep etmişti.(AA)

 
DEÜ yurt dışındaki öğrencilerin gözdesi oldu
 
Şahin avına 58 bin 594 lira ceza
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DEÜ yurt dışındaki öğrencilerin gözdesi oldu
Türkiye’nin köklü eğitim kurumlarından olan Dokuz Eylül Araştırma Üniversitesi, ...
Grev dalgasına memurlar da katıldı… Tahammülümüz kalmadı!
Metro grevinin hayatı felç ettiği İzmir’de İZELMAN ve İZENERJİ işçilerinin ...
İzmir Körfezi’nde korkutan kaza
İZDENİZ’e bağlı ‘Dokuzeylül’ isimli vapur henüz sebebi bilinmeyen bir ...
 
Menemen'de korkutan yangın
İzmir'in Menemen ilçesinde ormanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.
Kazada yaralandı, 'ben öldüm mü?' diye sordu
Sakarya'da, sürücüsünün kontrolünden çıkarak takla atan araçta bulunan ...
Öldüren tekmeye 4 yıl hapis istemi!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Sibel Gedik'in (45) akita cinsi 'Haki' isimli ...
 
Küçükçekmece'de 95 yaşındaki kadın sokakta kaldı
3 yıl önce kızı vefat eden 95 yaşındaki kadın iddiaya göre, ev sahibi ...
İzmir'de kritik operasyon... Dağıtıcı 'Rota'ya takıldı!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde polisin düzenlediği operasyonda 13,5 kilo ...
İzmir'deki trajik ölümde gerekçeli karar... Hülya 'asli', şoför 'tali' suçlu!
İzmir'de görevli olduğu tramvay durağında tuvalet bulunmadığı için ihtiyacı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yıldırım hızıyla idam sehpasına!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva