HABERLER>GÜNCEL
1 Ağustos 2023 Salı - 14:28

Grev dalgasına memurlar da katıldı… Tahammülümüz kalmadı!

Metro grevinin hayatı felç ettiği İzmir’de İZELMAN ve İZENERJİ işçilerinin ardından Büyükşehir’de çalışan kamu emekçileri de iş durdurdu. Tüm Bel Sen üyeleri de geriye dönük alacaklarının yatırılmasını istedi. 

Grev dalgasına memurlar da katıldı… Tahammülümüz kalmadı!

Metehan UD/EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan işçilerden sonra kamu emekçileri de geriye dönük alacaklarının yatırılması amacıyla iş bıraktı. 

Tüm Bel Sen üyeleri başta Kültürpark 1 Nolu Hol olmak üzere birçok büyükşehir belediyesi biriminde görevli binlerce kamu emekçisi öğle arasının ardından iş başı yapmadı.  

Kamu emekçilerinin ortalama olarak 6 bin 500 TL’lik bir alacağı bulunuyorken İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları bu ödemenin 31 Temmuz tarihinde yatırılacağını taahhüt etmiş ancak sonrasında bu tarihi ileriye ertelemişti. 

Şube Başkanı Buse Elbir tarafından okunan açıklama şu şekilde:

"İzmir Büyükşehir Belediyesi ile sendikamız TÜM BEL-SEN İzmir 1 Nolu Şube arasında 01.01.2023 ile 31.12.2023 tarihlerini kapsayan toplu sözleşme 27.04.2023 tarihinde imzalanmış, sosyal denge ve ikramiyelerden oluşan farkların ödenmesi ile ilgili bir takvim belirlenmişti. Bu farkların ödenmesi ile ilgili Belediye yöneticileri ile birlikte bir takvim belirledik ve siz emekçilere duyurduk. Ancak belirlenen takvime riayet edilmeyerek kalan ödemeler belirsiz bir tarihe atıldığı bir durumla karşı karşıyayız. 

Mevcut İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimiyle ile dört dönemdir toplu sözleşme imzalamaktayız ve her defasında geriye dönük alacaklar oluşmakta olup önceki yıllarda tek kalemde ödenmekte iken son yıllarda gecikmeli olarak ödenir hale gelmiştir. Üç ay önce almamız gereken geriye dönük ödemeler yapılmamaktadır. 

Belediye Emekçileri Gereken Fedakârlığı Fazlasıyla Göstermiştir
Biz belediye emekçileri olarak bu durumu elbette, ülkemizin ve belediyenin içinde bulunduğu maddi sıkıntılardan bağımsız olarak değerlendirmiyoruz. Ancak kendi bütçesini planlama imkânına sahip olan belediyemizin her seferinde aynı gerekçeyi öne sürmesini de kabul etmiyoruz. 3 ay önce imzalanan toplu sözleşme ve yılın ikinci yarısında yapılan maaş artışları belediye için sürpriz bir durum değildir. Bu konular aylardır sendikamızın ve emekçilerin gündemindedir. Yaşanan zamlarla alınan ücretler daha cebimize girmeden erirken, geciktirilerek ödenen TİS farklarının değeri de hissedilir ölçüde düşmüştür. Bizler bu noktaya kadar gösterebileceğimiz fedakârlığın fazlasını gösterdik, artık fazlasına tahammülümüz kalmadı. Krizin sorumlusu emekçiler değildir, faturasını kabul etmiyoruz.

Artık Yeter Diyoruz
Hükümet krizin faturasını emekçilere, yoksul halkımıza yüklemeye çalışmaktadır. Biz kamu emekçilerini bağıtlayan ve hükümet ile sarı sendika Memur-Sen arasında yapılan toplu sözleşme görüşmeleri, önceki yıllarda olduğu gibi bir danışıklı dövüş halinde devam etmektedir. Enflasyon oranlarının çok altında sözleşmelere imza atılan bu görüşmeleri ifşa etmek için konfederasyonumuz KESK yurt çapında eylemler düzenlemekte ve konuyu gündem etmektedir. Biz Tüm Bel Sen olarak emekçinin haklarını hem Belediyelerde hem Hükümetle yapılan satış sözleşmelerine karşı her platformda savunmaya devam edeceğiz. 

Baskılar Bizi Yıldıramaz
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşları İZSU ve ESHOT yöneticileri 28 Ağustos 2023 tarihinde 1 saatlik iş bırakma eylemimize katılan üyelerimiz ile bugün yarım gün iş bırakma eylemine katılan üyelerimizin isim listeleri oluşturarak tutanak altına alınması talimatını Daire Başkanları ve Müdürlere vermiştir. Emeğine sahip çıkan ve anayasal hakkını kullanan emekçilere yönelik bu antidemokratik uygulamadan derhal vazgeçilmesini istiyoruz.

Demokratik Mücadele Haklarımızı Sonuna Kadar Kullanacağız
Bugün yaptığımız basın açıklaması ve yarım gün iş bırakma ile birlikte eylemli mücadele sürecimizi devam ettiriyoruz. Belediye yönetiminden en kısa sürede gerçekleştirilecek şekilde bir ödeme takvimi bekliyoruz. Aksi takdirde eylemliliklerimizi sürdüreceğimizi ve konuyu sürekli gündemde tutacağımızı buradan bir kez daha ifade ediyoruz

 
Başkonsolostan Başkan Soyer'e veda ziyareti
 
Zeytinyağı ihracatı yasaklandı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Körfezi’nde korkutan kaza
İZDENİZ’e bağlı ‘Dokuzeylül’ isimli vapur henüz sebebi bilinmeyen bir ...
Menemen'de korkutan yangın
İzmir'in Menemen ilçesinde ormanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.
Kazada yaralandı, 'ben öldüm mü?' diye sordu
Sakarya'da, sürücüsünün kontrolünden çıkarak takla atan araçta bulunan ...
 
Öldüren tekmeye 4 yıl hapis istemi!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Sibel Gedik'in (45) akita cinsi 'Haki' isimli ...
Küçükçekmece'de 95 yaşındaki kadın sokakta kaldı
3 yıl önce kızı vefat eden 95 yaşındaki kadın iddiaya göre, ev sahibi ...
İzmir'de kritik operasyon... Dağıtıcı 'Rota'ya takıldı!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde polisin düzenlediği operasyonda 13,5 kilo ...
 
İzmir'deki trajik ölümde gerekçeli karar... Hülya 'asli', şoför 'tali' suçlu!
İzmir'de görevli olduğu tramvay durağında tuvalet bulunmadığı için ihtiyacı ...
İzmir'de zehir taciri avı... 1 haftada 30 gözaltı!
İzmir'in 5 ilçesinde son 1 haftada düzenlenen operasyonlarda 23 kilo 544 ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan 20 üniversiteye rektör atadı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
5 yaşında kayboldu, 18 yıldır aranıyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Aşırı uçuşlar da turizm canavarı
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet, cemaat ve cinayet!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’de en yüce değer, tembelliktir
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Ne yaşıyoruz?
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Badel Harab-ül İzmir
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva