HABERLER>POLİTİKA
22 Nisan 2016 Cuma - 12:28

TMMOB’dan Kaya’ya sert yanıt: Verilecek salonumuz yok!

AK Parti Kadın Kolları etkinliği için Tepekule Kongre salonunun tahsis edilmemesiyle başlayan tartışmada odadan Milletvekili Kaya’nın ‘terör’ vurgulu çıkışına sert yanıt geldi.

TMMOB’dan Kaya’ya sert yanıt: Verilecek salonumuz yok!

EGEDESONSÖZ – AK Parti Kadın Kolları’nın bir etkinlik için talep ettiği Tepekule Kongre Merkezi’ne TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nden veto gelmesi krize neden oldu.

- GÖNÜL SOYOĞUL YAZDI: KALBE DOKUNMASINI BİLİYORLAR, AMA KIRARAK…

Karara sert tepki gösteren AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, "AK Partili kadınlara açılmayan o salonun kapıları, HDP'lilere ise ardına kadar açıldı. Selahattin Demirtaş'ın da katılacağı HDP'nin İzmir İl Kongresi, Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'ne ait olan Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde yapılacak. Ben her zaman söyledim, söylemeye de devam edeceğim. Taşıdığı tüm sorumlulukları hiçe sayıp, teröre arka çıkarak sübjektif olup, kendilerini topluma objektifmiş gibi gösteren bazı sivil toplum kuruluşu, oda ve sendika yöneticileri var. Bir siyasi partinin organizasyon yapma talebine ret verirken, bir diğerine ve özellikle terörle, teröristle arasına mesafe koyamayan bir partinin kongre etkinliğine onay veriyorsanız art niyetlisinizdir demektir. Bu yapılan açık ve net bir şekilde terörü cesaretlendirmektir" ifadelerini kullandı.

TMMOB’dan Kaya’ya yanıt gecikmedi. Odadan yapılan, “Şubemiz kapıları emek ve demokrasiden yana olan herkese açıktır” başlıklı açıklamada “Mutlak hegemonya hevesi ile hiçbir demokratik teamülü tanımayan, yandaşları haricinde gazetecileri akredite etmeyen, bununla kalmayıp aleyhlerinde haber yapan gazetecileri yargılayan, gazetecileri, sadece mesleklerini icra ettikleri için tutuklayan, barış isteyen akademisyenleri hapseden, kadına yönelik şiddeti cesaretlendiren, çocuk istismarcılarına kalkan olan, odamızın çatı örgütlülüğü olan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ni (TMMOB) yıllardan beri sergilediği çabalarla parçalamaya, yok etmeye çalışanlara tahsis edilecek salonumuz yoktur” ifadeleri kullanıldı.

İŞTE O AÇIKLAMA
Değerli basınımızın dikkatine,

Bugün, bazı basın-yayın organlarında iktidar partisi AKP’nin İzmir Milletvekili Atilla Kaya’nın Şubemize yönelik, meslek örgütümüzü “terörü cesaretlendirmek” ile suçlamaya varan açıklamaları yer almıştır. Biz de bu suçlamalara istinaden, TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu olarak görüşlerimizi kamuoyu ile paylaşmayı uygun gördük.

Sayın Kaya, Şubemizin, AKP Kadın Kolları tarafından düzenlenmek istenen etkinliğe salon tahsis etmediğini belirterek buna dair görüşlerini saldırgan bir dille ifade etmiştir. Tüm İzmir kamuoyunca bilinmektedir ki, Şubemiz tarafından işletilmekte olan MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi Salonları, başta sivil toplum/demokratik kitle örgütleri, meslek odaları, okullar, şirketler olmak üzere faaliyette olduğu süre zarfında binlerce kurum, kuruluşu ve yüz binlerce yurttaşımızı ağırlamıştır. Ancak şu bilinmelidir ki, mutlak hegemonya hevesi ile hiçbir demokratik teamülü tanımayan, yandaşları haricinde gazetecileri akredite etmeyen, bununla kalmayıp aleyhlerinde haber yapan gazetecileri yargılayan, gazetecileri, sadece mesleklerini icra ettikleri için tutuklayan, barış isteyen akademisyenleri hapseden, kadına yönelik şiddeti cesaretlendiren, çocuk istismarcılarına kalkan olan, odamızın çatı örgütlülüğü olan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ni (TMMOB) yıllardan beri sergilediği çabalarla parçalamaya, yok etmeye çalışanlara tahsis edilecek salonumuz yoktur. Daha dün, iktidar partisi AKP’nin örtülü başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TMMOB’yi, bilimden ve teknikten yana tavır aldığı, bu açıdan yanlış bulduğu projelere karşı hukuksal yola başvurduğu yani en temel haklarından birini kullandığı için “paralel ile çalışmak” ile itham etmiş ve bu açıklama kendilerince alkışlanmışken, bizim kendilerine TMMOB’yi yok etme yolunda örgütlenme imkânı tanımamızı, salonlarımızı tahsis etmemizi beklemeleri ilginçtir. İzmir kamuoyuna bir kez daha duyurmak isteriz ki, MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nin kapıları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da demokrasiden ve halkımızın çıkarlarından yana olan herkese açıktır.

 

Atilla Kaya, bizi “terörü cesaretlendirmek” ile suçlarken geçmiş nesillerin “İki düşün, bir konuş” şeklindeki tavsiyesini muhtemeldir ki aklına getirmemiştir. Mecliste grubu bulunan yasal bir partiye ücreti karşılığında salon tahsis ettiğimiz için bize bu suçlamayı yönelten Kaya’nın partisinin terör örgütlerine nasıl yaklaştığını biraz olsun görmek için, tam da bugün Silivri’deki mahkeme salonuna bakmakta fayda var. Kendisi ve tüm kamuoyu, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün bugün neden o mahkeme salonunda bulunduklarını çok iyi bilmektedir. Dündar ve Gül, iktidar tarafından Suriye’deki aşırı İslamcı terör örgütlerine gönderilen silahları taşıyan MİT TIR’larına dair haberleri nedeniyle bugün yargılanmaktadır. Yani, habercilik görevlerini yaparak, iktidarın terörü cesaretlendirmek bir yana, teröre silah desteği verdiklerini tüm dünyaya duyurdukları için iktidarın gazabına uğramışlardır. Elbette Kaya’nın mensubu olduğu iktidar partisinin icraatları bununla bitmemektedir. İktidarın, her fırsatta muhalefete yönelik sopa olarak kullandığı yargı, iktidar ile farklı fikirlerde olanları aylarca, hatta yıllarca süren tutukluluklarla yüz yüze bırakırken, terör örgütü IŞİD’in esir ettiği kadın ve çocukları köle olarak satmak üzere Gaziantep’te adeta pazar kuranları, yapılan suçüstü işlemine karşın 16 gün içinde beraat ettirmeyi uygun görmüştür. 10 Ekim’de Ankara’da barış talebi ile sokağa çıkanlara yönelik bombalı saldırıyı elindeki istihbarata rağmen her nedense önlemeyen de bu iktidarın güvenlikten sorumlu kurumları, kolluğudur. Tüm bu veriler ışığında, “terörü cesaretlendirenin” kim olduğu sorusunun yanıtını kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.

Tüm kamuoyu bilmektedir ki, Kaya’nın Şubemize yönelik bu saldırgan tutumu, iktidarın bahsi geçen politikalarından bağımsız değildir. Kendilerine, TMMOB’nin değerli başkanlarından Teoman Öztürk’ün sözlerini hatırlatmak isteriz: “Yüreğimizdeki insan sevgisini ve yurtseverliği, baskı ve zulüm yöntemlerinin söküp atamayacağının bilinci içinde, bilimi ve tekniği emperyalizmin ve sömürgenlerin değil, emekçi halkımızın hizmetine sunmak için her çabayı güçlendirerek sürdürme yolunda inançlı ve kararlıyız”. Odamız MMO ve çatı örgütümüz TMMOB, diktatörlük heveslilerine ve faşizme teslim olmamıştır, olmayacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 
2300 yıllık mozaik: Hayatını yaşa!
 
MHP’li Yalçın’dan Akşener’e ağır sözler!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Delican’dan Dündar’a jet yanıt: Buyurun er meydanına!
‘Halkın Arenası’ krizi ikili arasında tartışmaya dönerken, AK Parti İl ...
AK Partili Kaya’dan MMO’ya sert salon tepkisi!
AK Parti Kadın Kolları’nın bir etkinlik için bulunduğu talebe ret cevabı ...
Arınç’tan 'dokunulmazlık formülü' önerisi
Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Parlamento Muhabirleri Derneği’ni ziyaret ...
 
Kitap Fuarı’nda ‘gençlik ve siyaset’ paneli
Gençlik Kolları Genel Başkanımız Emre Yılmaz 21. İzmir Kitap Fuarında ...
CHP'li Sertel'den itfaiyeciler için kanun teklifi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, itfaiyeciliğin ...
Dünyanın konuştuğu listede Erdoğan da var!
ABD'nin saygın dergilerinden Time'ın geleneksel "En Etkili 100 İnsan" ...
 
Hotar’dan Kiraz çıkarması: O simülatörü test etti!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet ...
Kılıçdaroğlu’na Kemalpaşa kirazı!
İzmir Ziraat Odaları Birliği ve Selçuk Ziraat Odası Başkan İbrahim Erdallı ...
‘Halk Arenası’ krizinde Dündar’dan Delican’a sert yanıt!
Selçuk’ta yapılacak programa önce salon tahsis eden AK Partili Başkan ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva