HABERLER>EKONOMİ
3 Haziran 2024 Pazartesi - 11:30

Tire Süt’ten bakanlığa ‘bayram’ çağrısı: Süt tozu için alım yapılsın

Son iki yıldaki dini bayramlarında süt tozu için devletin süt alımı yapmamasından yakınan Tire Süt Kooperatifi Başkanı Osman Öztürk, “Günde 170 ton süt işliyoruz. Bayramda süt fazlamız olur. Bakanlıktan, bizim ve bizim gibi kooperatiflerin sütlerinin süt tozu yapımı için alınması yönünde beklentimiz var. Bayramda sütümüz ortada kalmasın, süt tozu için alım yapılsın” dedi.

Tire Süt’ten bakanlığa ‘bayram’ çağrısı: Süt tozu için alım yapılsın

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Tire Süt Kooperatifi Başkanı Osman Öztürk, iki hafta sonra başlayacak Kurban Bayramı tatilinde devletin süt tozu üretimi için süt alımına dair bir adım atmasını beklediklerini söyledi. Son iki yıldır dini bayramlarda süt fazlalığı oluştuğu halde o sütlerin süt tozu üretimi için toplanmasına yönelik bir hamlede bulunmadığına dikkat çeken Başkan Öztürk, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, “Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, süt tozu üretimi için süt alması yönünde firmalara talimat verirse, firmalar elimizdeki sütü alırsa, biz de bayram yaparız” dedi.

DEVLET, SÜT FAZLALIĞINI TESPİT EDER, ONA GÖRE HAKERET EDERDİ
Sanayicinin böyle durumlarda süte uzak durduğunu, geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda Tire Süt Kooperatifi’nin sütünü almadığını öne süren Başkan Osman Öztürk, “Geçtiğimiz bayramlarda böyle büyük bir sorun yaşadık. Geçmişte olduğu gibi firmaların, bayramın birinci ve ikinci günü süt almaya devam etmesini istiyoruz” dedi. Eskiden, şirket veya kooperatiflerin, bayram günlerinde sıkıştığında devletin, süt tozu için süt alımı yaptırdığını hatırlatan Başkan Öztürk, şu değerlendirmelerde bulundu:

“İki yıldır süt tozu yapmıyorlar. Dolayısıyla süt alımı da olmuyor. Geçtiğimiz bayramda da süt tozuna ihtiyaç olmasına rağmen yine süt tozu yapılmadı. Bu bayramda süt tozu için süt alımının yapılması lazım. Süt tozu için devletin bir adım atmasını bekliyoruz. Bayramdan 10-15 gün önce firmalarla, kooperatiflerle görüşüp, ne kadar süt fazlası var diye soruyorlardı. Süt tozu yapmak için anlaşılan firmalara bizleri yönlendirirlerdi. İki yıldır süt miktarı az geliyordu, o yüzden alım yapıyorlardı. Fakat şimdi süt bolluğu var ve firmalar süt tozu için uzak durmaya başladılar. Bu sıkıntının aşılacağını ümit ediyorum.”

GÜNDE 300 TON SÜT TOPLUYORUZ, 170 TONUNU İŞLİYORUZ
Tire Süt Kooperatifi olarak günlük 170 ton dolayında süt işlediğini, bununla yoğurt, peynir gibi ürünleri ürettiklerini, kalanını da firmalara ve mandıralara dağıttıklarını anlatan Başkan Osman Öztürk, şu açıklamalarda bulundu:

“Büyükşehirler dahil günde 170 ton süt işliyoruz. Eğer devlet süt tozu için süt alımı yapılması yönünde adım atmazsa, süt fazlası olan kooperatifler için bu kötü olur. Geçen yıl günde 245 ton süt toplarken, bu yıl 300 tona ulaştık. Bu zorlu süreçte çalışanlarımızın iki gün tatil yapabilmesini istiyoruz. Firmaların bayramda süt almaması durumunda oluşacak süt fazlalığının süt tozu yapılarak değerlendirilmesi konusunda devletin beklentilerimiz yönünde bir karar almasını bekliyoruz. Özellikle bu bayramda iki günlük tatile çok ihtiyacımız var.”

ESKİDEN SÜT TOZU İHRAÇ EDİYORDUK
Türkiye’nin geçmişte süt tozu ihraç eden bir ülke olduğunu hatırlatan Başkan Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Süt tozunun karlı bir iş olmadığını biliyoruz. Eskiden sütümüz ucuzdu ve süt tozu yaparak karlı bir şekilde ihracat yapıyorduk. Bazı tanınmış firmaların süt tozu tesisi var. Ülkemizde süt, Avrupa’ya göre bugün itibariyle daha pahalı. Haliyle ihracat söz konusu değil. Firmaların depoları süt tozuyla dolu. Ancak devlet, böyle zor zamanlarda üreticiye destek olması anlamında süt tozu üretimi için süt alımı yapılması yönünde genelge çıkarırdı. Yine üreticiyi ve çalışanları sevindirecek bir karar almasını bekliyoruz.”

 
İzmirliler Kiraz Festivali'nde buluştu!
 
Karabağlar’dan İZSU’ya ret!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
baran 3 Haziran 2024 Pazartesi 12:58

Bu firma güzel bir firma! Süt tozu konusunda da çok haklı! Kahve kreması ya da beyazlatıcı olarak satılan şeyleri almak istemiyorum. Türk firmaları eskiden olduğu gibi süt tozu üretsinler bu beyazlatıcılardan daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Dezenflasyon sürecine giriyoruz
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mayıs ayı enflasyonuyla ilgili, ...
TÜİK Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı
Tüketici Fiyat Endeksi mayısta yüzde 3,37 artarken, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu.
ENAG Mayıs ayı enflasyonunu açıkladı
Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) mayıs ayına ilişkin enflasyon verilerini ...
 
Merkez Bankası başkanı TBMM'de sunum yapacak
TBMM Genel Kurulunda, TSK personeline ilişkin kanun teklifinin görüşmelerine ...
Hazine yarın iki ihale düzenleyecek
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yarın iki devlet tahvili ihalesi düzenlenecek.
Memur ve emeklinin gözü enflasyon rakamlarında
Memur ve memur emeklilerinin maaş zam oranlarını belirleyecek mayıs ayı ...
 
Merkez Bankası'ndan kredi kartı uyarısı
Yüksek kredi kartı limitlerinin harcamaları artıracağını ve ödeme noktasında ...
Kasapların başkanı bakkalları, nalbantları, berberleri uyardı: 59 bin TL cezası var!
Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla beraber kasapların dışında kıyma çekenlere ...
1 yılda 400 bin kişi işsiz kaldı: Tekstil çöktü!
Tekstil İşçileri Sendikası (TEKSİF) İzmir Şube Başkanı Faruk Aksoy, “Ülkemizde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva