HABERLER>GÜNCEL
5 Ekim 2011 Çarşamba - 19:14

Tezkere 1 yıl uzatıldı!

TBMM Genel Kurulunda, Irak'ın kuzeyine sınır ötesi operasyonlar için Hükümete verilen yetkiyi bir yıl uzatan Başbakanlık tezkeresi kabul edildi.

Tezkere 1 yıl uzatıldı!

ANKARA - Genel Kurulda kabul edilen tezkerede, Irak'ın Kuzey bölgesinde yuvalanan PKK terör unsurlarından kaynaklanan ve Türk halkının huzur ve güvenliği ile ülkesinin milli birliğine, güvenliğine ve toprak bütünlüğüne yöneltilen terörist saldırılar ve açık tehdidin devam ettiği kaydedildi.
 
Tezkerede, şöyle denildi:
 
''Dost ve kardeş Irak'ın toprak bütünlüğünün, milli birliğinin ve istikrarının korunmasına büyük önem atfeden Türkiye, PKK teröristlerinin Irak'ın kuzeyindeki mevcudiyetine ve terörist saldırılarına son verilmesini sağlamak amacıyla askeri faaliyetlerini başarıyla yürütmekte, siyasi ve diplomatik girişimleri ile uyarılarını sürdürmektedir.
 
Türkiye'ye yönelik olarak devam eden terörist saldırılar ve tehdide karşı, terörizmle mücadelenin bir parçası olarak uluslararası hukuk çerçevesinde gerekli tedbirleri almak üzere, hudut, şümul, miktar ve zamanı Hükümetçe belirlenecek şekilde, TSK unsurlarının, Irak'ın kuzeyinden ülkemize yönelik terör tehdidinin ve saldırılarının bertaraf edilmesi amacıyla sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere, Irak'ın PKK teröristlerinin yuvalandıkları kuzey bölgesi ile mücavir alanlara gönderilmesi ve görevlendirilmesi için TBMM'nin 17 Ekim 2007 tarihli ve 903 sayılı kararıyla Hükümete verilen ve son olarak 12 Ekim 2010 tarihli ve 975 sayılı kararıyla bir yıl uzatılan izin süresinin 17 Ekim 2011 tarihinden itibaren bir yıl daha uzatılmasını Anayasanın 92. maddesi uyarınca arz ederim.''
 
İKTİDARIN TERÖRLE MÜCADELE POLİTİKASI TARTIŞILDI
 
Tezkere görüşmeleri sırasında iktidarın terörle mücadele politikası tartışıldı.
 
CHP Grubu adına söz alan Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2010 yılında Kayseri ve Sivas'ta yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarının hiçbir terör örgütüyle masaya oturmayacağını, pazarlık yapmayacağını söylediğini, ancak şimdi, ''Özel temsilcimi ben gönderdim'' dediğini belirtti. İktidarı, ''terör örgütüyle kırmızı hat'' kurmakla suçlayan İnce, ''Başbakan muhalefete küfrediyor, PKK ile müzakere ediyor'' dedi.
 
İktidarın, terörle mücadele eden insanları ''zindanlara attığını'' iddia eden İnce, silahlı terör örgütü üyesi olmak ve bu terör örgütünü kurmakla suçlanan bir teğmenin 33 ay tutuklu kaldığını, serbest kaldıktan sonra da terörle mücadele etmesi için Güneydoğu'ya gönderildiğini söyledi. İnce bunun adalete, vicdana sığmayacağını ifade etti.
 
Bunun üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, iktidarın terörle mücadele ettiğini, bu nedenle terör örgütünün kendisi ve bütün yandaşlarının ayakta olduğunu söyledi. Bunun, alınan tedbirlerin ne kadar etkili olduğunu gösterdiğini belirten Canikli, ''Onlar bağırıyor, siz neden bağırıyorsunuz? Sizin tebrik etmeniz gerekmez mi?'' dedi.
 
Canikli ayrıca, ''Almanya'da terör örgütü üyelerini arabasına kim aldı? Şehitlerimiz ile terör örgütünün cesetlerini aynı kefeye koyan kimdir? Bunu araştıralım'' dedi. Nurettin Canikli, terör örgütünün tasfiye edilmesi amacıyla görüşme yapılabileceğini, kendilerinden önce de bu görüşmelerin yapıldığını dile getirdi.
 
Bu arada CHP ve MHP'li milletvekilleri, Canikli'nin, ''Almanya'da terör örgütü üyelerini arabasına kim aldı?'' sorusuna açıklık getirmesini, aksi halde Genel Kuruldaki bütün milletvekillerini töhmet altında kalacağını söyleyerek tepki gösterdi.
 
BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, AK Parti iktidarından önce de bu görüşmelerin yapıldığının doğru olduğunu, barışın sağlanması için gerekirse söz konusu görüşmelerin yapılmasının yanlış olmayacağını ifade etti.
 

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise 2002 yılına kadar devletin hiçbir zaman terör örgütünü muhatap almadığını ve müzakere etmediğini söyledi. Vural, ''MHP döneminde siyasal iradeyle böyle bir görüşmenin yapıldığını iddia edenler, iddialarını ispatlamadıkları takdirde şerefsizliktir, alçaklıktır'' dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DELEGE 6 Ekim 2011 Perşembe 09:58

Sezgın TANRIKULU neden ıstanbuldan aday gosterıldı sorusuna halen CHP yetkılılerı cevap veremedı... ıkıncı soruda sımdı gelıyor... sezgın tanrıkulu neden tezkerede oy kullanmadı... CHP GENEL BASKANI UYUYUR MU... SEZGIN TANRIKULU BDP LI HALEN NEDEN BU OYUNUNA ALET OLUYORSUNUZ...

Yorumu oyla      12      6  
SEZGIN TANRIKULU OYU NEREDE 6 Ekim 2011 Perşembe 01:40

CHP GENEL BASKANI KEMAL KILINCDAROGLU YANI SAYIN GANDI KEMAL... SIZCE SEZGIN TANRIKULU NEDEN TEZKEREYE OY KULLANMADI... BDP LI OLMASINDAN DOLAYI OLMASIN... ATATURK BU PARTIYE KIMLERE BIRAKMIŞ...

Yorumu oyla      12      6  
Işık Dikicigil 5 Ekim 2011 Çarşamba 23:57

MUHALEFET DESTEK VERİYOR GİRİN KANDİLE ELİNİZİ TUTAN MI VAR. VAR VAR BİLİYORUM ELİNİZİ AYAĞINIZI BAĞLAYAN ABD VAR , 2 SAYFA 9 MADDELİK COLİN POWEL i ABDULLAH GÜL ANLAŞMASI VAR . BİR KERE YALANLASA YA CUMHURBAŞKANI YOK BÖYLE BİR ŞEY DESE , KAÇ PARA KAÇ VATAN EVLADININ KANI , KAÇ MEHMETÇİKİN KANINDAN SORUMLUSUNUZ . GİRİN HABERSİZ GİRİN KANDİLE GİRİN BİTİRİN ELİNİZDEN ÖPELİM . BİZMİYİZ VATAN HAİNİ . YOKSA PARAYA ENDEKSLİ, KOLTUK MAKAMA ENDEKSLİ OLANLAR MI ?? YOKSA WİKİLEAKS BELGELERİNE Mİ GEBELER

Yorumu oyla      12      6  
ANKARA 5 Ekim 2011 Çarşamba 23:18

Sezgın TANRIKULU neden ıstanbuldan aday gosterıldı sorusuna halen CHP yetkılılerı cevap veremedı... ıkıncı soruda sımdı gelıyor... sezgın tanrıkulu neden tezkerede oy kullanmadı... CHP GENEL BASKANI UYUYUR MU... SEZGIN TANRIKULU BDP LI HALEN NEDEN BU OYUNUNA ALET OLUYORSUNUZ...

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cemevleri için bir karar daha
İzmir İl Genel Meclisi, cemevlerinin ibadethane sayılması için gerekli ...
O hakim emekliliğini istedi
Ergenekon ve Balyoz davalarının muhalif başkanı Şeref Akçay emeklilik talebinde bulundu.
Kahraman şöför asli kusurluymuş!
İzmir'de, akaryakıt istasyonunda yakıt boşaltırken alev alan tankeri uzaklaştırdığı ...
 
Muzaffer Tema son yolcuğuna uğurlandı
Türk sinemasının unutulmaz aktörlerinden Muzaffer Tema'nın cenazesi, İzmir'in ...
Kahraman şoför yargılanıyor
Çınarlı’da bir akaryakıt istasyonunda yakıt boşaltırken alev alan tankeri, ...
Ece Toprak'a uyuşturucudan denetim ve tedavi
İzmir'de kullandığı otomobilde yapılan aramada, uyuşturucu madde ele geçirilen ...
 
İşte O kadının yaşadığı dehşet anları!
İzmir'in merkezindeki beş yıldızlı otelin otoparkında, kimliği belirsiz ...
E.Ü. 57. akademik yıla merhaba dedi
Türkiye’nin en köklü ve seçkin eğitim kurumlarından biri olan Ege Üniversitesi(EÜ) ...
Yüksel Çakmur ağabeyini son yolculuğuna uğurladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur’un hayatını kaybeden ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva