HABERLER>POLİTİKA
16 Ağustos 2011 Salı - 09:23

Teröre karşı 'süper vali'

Başbakan Erdoğan'ın, "Ramazan diye sabrediyoruz, artık bıçak kemiğe dayandı" uyarısının ardından, terörle daha farklı mücadelenin düğmesine bastı.

Teröre karşı  süper vali

ANKARA - Başbakan Erdoğan, Perşembe günü yapılacak Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı öncesinde MGK üyesi bakanlarla ve parti kurmaylarıyla muhtemel sınırötesi harekâtı da kapsayan çok yönlü askeri harekâtı görüştü.

Terör örgütünü önceki gün sert bir şekilde eleştirerek “Bıçak kemiğe dayandı” diye konuşan Erdoğan, dün önce Milli Güvenlik Kurulu üyesi bakanlarıyla ayrı ayrı görüşerek, bölücü terör örgütünün son dönemde artan saldırılarına karşı, kapsamlı askeri harekâtı konuştu. Ardından partisinin Merkez Yürütme Kurulu’nu (MYK) toplayan Başbakan Erdoğan, konuyu parti kurmaylarıyla damasaya yatırdı.

Habertürk'ün haberine göre, toplantıda sınırötesi harekâtın tek başına çözüm olmadığı; yurt içinde de arazi arama-tarama faaliyetlerine ağırlık verilmesi gerektiği üzerinde duruldu. Ayrıca, kırsalın yanı sıra Hakkâri merkez ve ilçeleri başta olmak bölgedeki birçok yerleşim merkezinde de bölücü örgüt unsurlarına yönelik operasyonlar yapılması gerektiği kaydedildi.

VALİLERE GENİŞ YETKİ
Bu çerçevede, şehir merkezlerindeki terörist unsurlara karşı alınabilecek önlemler de konuşulurken, illerde valilerin jandarma ve polis birliklerine birlikte komuta etmesi ve istihbaratgörev paylaşımının hızlı ve etkin yapılması gerektiği üzerinde görüş birliğine varıldı. Operasyonlarda görev alan jandarma birliklerinin sevk ve idaresinde, valilerin daha etkin rol üstlenmesi tartışılırken, konunun perşembe günü yapılacak MGK toplantısına taşınması kararlaştırıldı.

MUHALEFETTEN MEKTUPLA RANDEVU İSTEYECEK
Yeni Anayasa için kolları sıvayan Başbakan Erdoğan ilk adım olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle görüşme kararı aldı. Erdoğan bu amaçla iki lidere mektup yazarak randevu isteyecek. MYK’da alınan karara göre, Meclis’e gelip yemin etmeyen BDP ile görüşme yapılıp yapılmayacağına BDP yönetiminin tutumuna göre karar verilecek. Erdoğan, 2010’da referanduma kabul edilen Anayasa değişikliği paketinin hazırlanış sürecinde de CHP ve MHP liderlerinden mektupla randevu istemişti. Bahçeli olumlu yanıt vermezken, CHP’nin o dönemdeki Lideri Deniz Baykal, “kameralar önünde görüşme olursa kabul ederim” şartı koşmuş bu nedenle görüşme gerçekleşmemişti.

STK’LARLA GÖRÜŞECEK
Başbakan Erdoğan, Ramazan’dan sonra hızlandıracağı yeni Anayasa çalışmaları kapsamında “Dolmabahçe Buluşmaları” isimli yemekli toplantılarını yeniden başlatarak sivil toplum kuruluşlarıyla biraraya gelecek. Görüş alışverişi yılbaşına kadar sürecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Korkmaz Biçen 16 Ağustos 2011 Salı 14:52

Sayın Işık Dikicigi konuya biraz heyecanlı yaklaşıyor ama çekincelerinde haklılık payı var.Önemli bir tehlikeye işaret ediyor.Alınan karar zevahiri kurtarmak.Kolluğun sevk ve idaresine katma değer kazandıracağını zanetmiyorum süper vali uygulamasının.Orduya TBMM' nden emir verirsin kandili haritadan silerler.Bu iş biter.

Yorumu oyla      16      7  
Işık Dikicigil 16 Ağustos 2011 Salı 13:26

NESİ YALNIŞ BENİM YAZDIKLARIMIN , BANA IŞIK HANIM DİYE HİTAP EDİP İSMİNİ YAZMAKTAN ÇEKİNİYORSUN. AÇ BİRAZ GEÇMİŞ DÖNEM TARİHİ Nİ OKU . BU KADAR FANATİK OLMA

Yorumu oyla      18      7  
16 Ağustos 2011 Salı 12:44

IŞIK HANIM ARTIK BİRAZ SUSSANIZ SEÇİMDEDE ÇOK YAZDINIZ ALDINIZ BOYUNUZUN ÖLÇÜSÜNÜ % 50 ÇATLADIN KAHRINDAN HALEN YAZIYORSUN SEN CHP DEKİ KAVGALARI YAZ BENCE BU KONULAR SENİ AŞAR :p

Yorumu oyla      14      16  
Işık Dikicigil 16 Ağustos 2011 Salı 11:56

YAKINDA İRAN A KARŞI FÜZE KALKANI YERLEŞTİRİRLER. BEN İRAN IN YERİNDE OLSAM PKK YI BESLERDİM . YILLARCA SURİYE NEDEN BESLEDİ , SENİN ABD İLE OLAN İLİŞKİNDEN VE ONLARA KARŞI ABD İLE İLE İŞBİRLİĞİ YAPTIĞINDAN. BU ÜLKEDE DEMOKRASİ KAHRAMANI MENDERES SURİYE SINIRINA TANKLARI DAYADI , ABD YE PARAYI VER GİREYİM DEDİ. ORADAN BEYİNLİLER , AÇ TÜRKİYE NİN KAYPAK DIŞ POLİTAKASINI OKU, ATATÜRK DÖNEMİNİ TENZİH EDERİM .

Yorumu oyla      22      8  
Işık Dikicigil 16 Ağustos 2011 Salı 11:34

ADAM GİBİ GİRERSİN KANDİL E , BARZANİ'YLE DE İŞ YAPMAZSIN , ONLARA UCUZ ELEKTRİK VERMEZSİN , TERÖR BİTER , VALİ YE FALAN İHTİYAÇ YOK ORADANBEYİNLİLER

Yorumu oyla      22      8  
ahmet k 16 Ağustos 2011 Salı 11:29

başbakanın bizzat ben bop başkanıyım demişliği vardır. hiç bir sorunu çözecek yetkiye sahip değil.

Yorumu oyla      19      6  
Işık Dikicigil 16 Ağustos 2011 Salı 11:09

AMERİKADAN EMİR ALANLAR TERÖRLE MÜCADELE DEĞİL , TERÖRLE MÜZAKERE EDER, SONRADA ORTAYA ÇIKIP , BEN BOP EŞBAŞKANIYIM DER

Yorumu oyla      23      8  
Işık Dikicigil 16 Ağustos 2011 Salı 11:07

ORADAN BEYİNLİLER BENDE DİYORUM Kİ .. DEVLETİN VALİSİ Mİ ?? İKTİDARIN VALİSİ Mİ OLACAK SUPER VALİ, SADECE BİR SORU , KONUYU SAPTIRMA

Yorumu oyla      23      8  
ahmet k 16 Ağustos 2011 Salı 10:58

herşeyi sahte bunların.

Yorumu oyla      19      6  
ORADANBEYİNLİLER 16 Ağustos 2011 Salı 10:37

BÖYLE BİR KONUYA BÖYLE BİR YORUMU ANCAK IŞIK DİKİCİGİL YAZABİLİR. MÜZMİN CHP'Lİ MÜZMİN LAİK, MÜZMİN DEMOKRAT, MÜZMİN BİLMİŞ..V.S...V.S...IŞIK EFENDİ GÜNDEMDE Kİ KONU VATAN BÜTÜNLÜĞÜ VE VATAN EVLATLARININ CAN GÜVENLİĞİ SİDİK DERDİ DEĞİL,...FAZLASINI BURADA YAZAMAM ANLA...

Yorumu oyla      15      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Terör profesyonel kadrolarla çözülecek’
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Türkiye'deki sorununun ‘terör’ ...
'Oy verenlerle vermeyenler bir değil'
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, partisinin 10’uncu kuruluş ...
Şafak Pavey'e 'pantolon izni'
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, protez bacak kullanan CHP İstanbul Milletvekili ...
 
'Gül ve Erdoğan ne kadar akrabamsa...'
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan ...
Türk: Tutuklu milletvekilleri serbest bırakılmalı
Eski Adalet Bakanı, hukuk profesörü Hikmet Sami Türk, seçildikleri halde ...
AK Parti İzmir'den 10. yıla özel İftarlı kutlama
AK Parti İ lteşkilatı partinin 10. yılı görkemli bir törenle kutladı. ...
 
Erdoğan terörle mücadeleye tarih verdi
Terör konusunda "bıçak kemiğe dayandı" diyen Başbakan Erdoğan, Ramazan ...
İşte tutuklu vekilleri kurtaracak öneri
Türkiye gündeminden düşmeyen tutuklu vekillerin durumuna ilişkin bir öneri ...
'Silivri'deki normal bir yargılama değil'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mehmet Haberal’ın tekrar hastaneye ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva