HABERLER>EGE
25 Haziran 2011 Cumartesi - 16:10

Tarih, doğa ve deniz burada buluşuyor

Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı antik bir liman kenti konumunda bulunan KaraBiga beldesi, yemyeşil doğası, masmavi denizi ve derin tarihiyle turizmcilerin yeni gözdesi haline geldi.

Tarih, doğa ve deniz burada buluşuyor

ÇANAKKALE - KaraBiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, yaptığı açıklamada, turizmde en önemli olan unsurların başında ulaşımın gediğini, kolay ulaşılabilir bir belde olduklarını söyledi.
 
Karataş, "Avrupa'ya, yani Tekirdağ'a şu anda iki feribotumuz çalışıyor. Bu feribotların KaraBiga, Tekirdağ, Avşa ve Marmara Adası bağlantısı da var. Ayrıca buradan İstanbul'a deniz seferlerinin yapılması için de iyi bir oluşum içindeyiz" dedi.
 
Çanakkale Valiliği ile Çanakkale Boğazı ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ'nin, konuya olumlu baktığını ifade eden Karataş, "Bu da olursa daha kolay ulaşılabilir bir belde olacağız. Havaalanımız hem yangın söndürme uçaklarının kullandığı, hem de tek motorlu uçakların inip kalktığı bir alan" diye konuştu.
 
Beldenin 3 bin olan nüfusunun yaz mevsiminde 10 binin üzerine çıktığını dile getiren Karataş, turizmin gelişmesiyle her geçen yıl nüfus artışının daha da fazlalaştığını ifade etti.
 
"TARİH DOĞA VE DENİZİN BULUŞTUĞU NOKTADAYIZ"
Belediye Başkanı Karataş, KaraBiga'nın turizmde son yıllarda daha tanınır hale geldiğini, bunda belediye olarak yaptıkları çalışmaların etkili olduğunu söyledi.
 
Sahile paralel olarak 3 kilometrelik bir yürüyüş alanı oluşturduklarını, vatandaşların yürüyüşlerini denizi izleyerek yapabildiğini dile getiren Karataş,
"Kadınlar Hamamı Plajı"nın da hizmete girdiğini bildirdi.
 
"Bu bölgede Mavi Bayrağı dalgalandıracağız" diyen Karataş, atık su arıtması işi için 2, 5 milyon liralık yatırım çalışmalarının olduğunu kaydetti.
 
Karataş, geniş bir arazi yapısına sahip olduklarını, 840 bin dönümlük alanda imar yetkilerinin bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:
 
"Bu çok geniş bir alan. Buraya çok sayıda sanayi kuruluşu yatırım amaçlı geliyor. Gelince de yatırımın kirli mi, yoksa temiz mi? olması tartışılıyor. Bu bizim yetkimizin dışında olduğu için çok fazla karar veremiyoruz. Termik santrallerden bahsediyorum. Bu konu için geniş bir müracaat var bölgemize.
 
Sanayi kuruluşları 49 yıllığına arazileri kiralayıp, bu bölgeye enerji yatırımı yapabiliyor. Yerel yönetimlere ve halka sorulmadan yapılan bu yatırımlar, bizi sıkıntıya sokuyor. Bir, 2 ya da 3 tanesi tamam da, daha fazlasına gerek yok. Bütün Türkiye'nin enerji ihtiyacını bu bölge mi karşılayacak? Şu anda faaliyette olan 6 termik santral var, 4 tane de müracaat olduğunu biliyoruz. Sayı fazla olmaya başladı. "
 
KaraBiga'da turizm süresinin kısa olduğunu, turizmin yanında temiz sanayinin beldeye gelmesini desteklediklerini anlatan Karataş, "Tarih, doğa ve denizin buluştuğu noktadayız. Bölgemiz kirlenmemiş ender yerlerden biri. Bozulmamış doğasıyla huzur veren bir yer burası. Bu yerin temiz kalarak gelişmesini istiyoruz" dedi. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuşadası'nda oteller dolmak üzere
Turizm merkezlerinden Kuşadası'nda, konaklama tesislerindeki doluluk oranının ...
Balkonda kanlı pusu
Denizli'de evinin balkonunda oturan genç, av tüfeğiyle açılan ateş sonucu öldürüldü.
2 bin yıldır şifa dağıtıyor
Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki Roma döneminden kalma "Sultaniye Kaplıcaları" ...
 
İşlediği cinayetin haberini yaptı
Çanakkale'de bir cinayete karışan muhabir, fotoğraf makinesini alarak olay yerine döndü.
Şaşırtan dostluk
Geçen yıl, annesi bir otomobilin çarpması sonucu ölen yavru yaban domuzu, ...
Dev tahıl küpü Ören Meydanı’nda
Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde, Kazdağları'ndan getirilerek özel bir ...
 
Aşkları Büyük Menderes’te son buldu
Denizli'nin Sarayköy İlçesi'nde yoldan çıkan otomobil Büyük Menderes Nehri'ne ...
Vergi rekortmenine 'örgüt'ten tutuklama
Vergi rekormeni Somalı işadamı M.O, örgüt üyesi olma suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
'Aydın Tekstil'in arazisini hibe etmeyiz'
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Aydın Tekstil arazisi için ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva