HABERLER>POLİTİKA
8 Mart 2012 Perşembe - 17:40

Tamaylıgil’i 2 bin kadın karşıladı!

Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle İzmir’e gelen CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil’i, Balçova’da iki bin kadın karşıladı. Tamaylıgil “Türkiye on yıldır kötü yönetiliyor. Bu kadere kadınlar el koyacak” dedi.

Tamaylıgil’i 2 bin kadın karşıladı!

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında İzmir’e gelen CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Balçova Belediyesi tarafından düzenlenen Günümüz Türkiye’sinde Kadın Olmak konulu panele katıldı. Balçova Termal Tesisleri Kardelen Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliği yaklaşık iki bin CHP üyesi kadın katıldı. Türkiye’de, CHP kadın üye sayısının en çok olduğu Balçova’da gerçekleştirilen panelde yazarlar İnci Aral ve Mine Kırıkkanat da konuşmacı olarak yer aldı. Etkinliğe Genel Sekreter Tamaylıgil’in yanısıra, CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, İl Başkanı Tacettin Bayır, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, parti ilçe başkanları ve çok sayıda meclis üyesi katıldı.
 
FEZLEKE ONURUMUZDUR
Panelde konuşan CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, kadın haklarının son on yılda ayaklar altına alındığını ve bunun sorumlusunun da AK Parti Hükümeti olduğunu söyledi. Salonu dolduran coşkulu kalabalığa ‘Hoşgeldiniz sevgili kız kardeşlerim’ diye seslenen Tamaylıgil “Sizler sayesinde iktidar olacağız. Türkiye on yıldır kötü yönetiliyor. Bu kadere kadınlar el koyacak. Başbakan Erdoğan ‘Doğamızda var mı? Kadınla erkek hiç eşit olur mu’ diyor. Biz de onlara diyoruz ki; Sizin artık bu ülkeyi yönetmeye takatiniz yok. Bu iktidarın ya gitme zamanıdır ya da gitme zamanıdır! Madem her platformda kadın haklarını savunacaktın, Irak’ta binlerce kadına tecavüz edilirken aklınız neredeydi? Yeni bir eğitim sistemi garabeti çıkarttılar. 4+4+4 sistemi ile kesintisiz temel eğitimin sağladığı avantajlardan rövanş almaya çalışıyorlar. Sonra da kalkıp ‘CHP’ye yüz nakli yapıldı. Doku nakli lazım’ diyorlar. Bizim yüzümüz Mustafa Kemal Atatürk’ün yüzüdür. Arkasında onlarca fezleke, yüz kızartıcı suç, sahtecilik olan bizler değiliz, sizlersiniz. Bizim liderimizin hakkında tek bir fezleke var, o da yargı bağımsızlığını savunduğumuz için. O fezlekeyle gurur duyuyoruz. Gücünüz yetiyorsa dokunulmazlıklarımızı kaldırın” dedi. Tamayligil, şiddet ve tacize; eğitim ve bilinçle karşı çıkacaklarını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne de sahip çıkan Tamaylıgil “Kendilerini korumak, muhalifleri susturmak için ortaya attıkları Özel Yetkili Mahkemeleri, İzmir’in üzerine salıyorlar ancak İzmir direnecektir.

 
BAYIR VE ÇALKAYA: “İZMİR’İ KADINLAR YÖNETSİN”
CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır da “Genel Başkanımız, özel sohbetlerde İzmir’in başarısının sırrını soruyor. Ben de kendisine kadınlarımızın başarılarını anlatıyorum. Sizler sayesinde bu kadar çağdaş ve modern bir İzmir var. İzmir’in bu eşsiz, aydınlık yüzünü bir ayna görevi görerek Anadolu’ya yansıtacağız. Tüzükte yer verilen kadın kotası erkekleri biraz ürküttü. Ben inanıyorum ki kadrolarda yüzde 50 oranında temsil gücüne ulaşacaksınız. İlkleri gerçekleştiren İzmir, kadının yüceltilmesi konusunda da tabuları yıkacaktır. Gün gelecek, partinin İzmir örgütünü de bir kadın yönetecektir” dedi. Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ise göreve geldikleri günden bu yana kadın örgütlenmesine ayrı bir önem verdiklerini ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Kadınlara verdikleri değer sayesinde yüzde 38 olan oylarını, yüzde 70’e çıkardıklarını belirten Çalkaya “CHP’nin, Türkiye genelinde en çok kadın üyesi bulunan örgütüz. Belediye meclisinde yüzde 47 oranında kadın temsiline ulaştık. İzmir, nasıl kadınların elinde yükseldiyse, Türkiye de kadınlarımızın ellerinde yükselecektir. Bu kenti, zamanı geldiğinde kadın bir başkan yönetecektir. Biz kadınlarımızı laf olsun diye yanımızda bulundurmuyoruz. Biz kadın haklarına sözde değil özde sahip çıkıyoruz. Türkiye kadınlar sayesinde refah seviyesi artan, birbirine kurşun sıkmayan, demokratik bir ülke olarak gelişim gösterecektir. Sosyal demokratlar, kadınlara verdikleri önem ile adından söz ettirirler” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan ve Bakan Dinçer'e yanıt
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eğitim sistemindeki değişikliklerle ...
Ömer Cihat Akay'dan Emine Ülker Tarhan'a sert yanıt!
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Ankara dönüşü sert konuştu.
Menderesli kadınlar 8 Mart'a Meryem Ana'daydılar
Menderes ilçesindeki bayanlar Dünya Kadınlar Günü’nü İzmir’in Selçuk İlçesinde kutladı.
 
Başbakan’dan çocuğu dağda olan annelere çağrı
Başbakan Erdoğan, Mardin'de Artuklu Üniversitesi'nde düzenlenen toplantıda ...
Gül'den Suriye'ye müdahale açıklaması
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'de yapılacak olan Suriye'nin Dostları ...
Şükür'ün danışmanından CHP'li vekile yumruk!
4+4+4 teklifini görüşen Milli Eğitim Komisyonu'nda kavga çıktı. Hakan ...
 
Bakan Dinçer’den CHP’nin 4+4+4 eline rest!
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, kesintisiz 8 yıllık eğitim yerine partisinin ...
Çiçek: Tutuklu vekiller için gelişmeler var
Anayasa Komisyonu’nda TBMM Başkanı Cemil Çiçek, tutuklu vekillerin durumunu ...
CHP İzmir’de rüzgar sert esiyor: İlçelerde son durum ne?
CHP İzmir’de kongre heyecanı başladı. Mart ayının son haftasında start ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva