HABERLER>POLİTİKA
8 Mart 2012 Perşembe - 10:37

CHP İzmir’de rüzgar sert esiyor: İlçelerde son durum ne?

CHP İzmir’de kongre heyecanı başladı. Mart ayının son haftasında start alacak olan ilçe kongreleri öncesi adaylık kulisleri de iyice hareketlendi. Yarışa iki ya da üç aday ile girecek olan metropoldeki birçok ilçede, kongrelerin kıran kırana geçmesi bekleniyor.

CHP İzmir’de rüzgar sert esiyor: İlçelerde son durum ne?

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ- CHP İzmir’de delege seçimleri tamamlandı ve gözler ilçe kongrelerine çevrildi. Takvimin bir hafta öne çekilmesi için genel merkez üzerinde yürütülen çalışmalar sürerken, aday belirleme yarışları da hız kazandı. CHP İl Başkanlığı tarafından hazırlanan taslak kongre takviminde ilk sırayı Narlıdere aldı. 24 Mart’ta kongresini gerçekleştirecek olan ilçenin ardından, 25 Mart’ta Pazar günü Konak ve Güzelbahçe delegeleri sahneye çıkacak. Nisan ayının ilk haftası ise Karşıyaka ve Karabağlar’da adaylar başkanlık için yarışacak. Belirlenen takvime göre; 8 Nisan’da Bayraklı, 6 Mayıs’ta da Bornova ve Çiğli ilçe kongreleri gerçekleştirilecek. Metropol ilçelerin kongreleri hafta sonuna denk getirilmeye çalışılırken, çevre ilçelerde ise ağırlıklı olarak hafta içi sandık başına gidilecek. Bazı ilçelerde tek aday ile yarışa girilmesi düşünülürken, Konak, Karabağlar, Çiğli, Bornova gibi ilçelerde ise iki hatta üç isim başkanlık için ter dökebilecek. Takvimin netlik kazanması ile metropoldeki bazı ilçeler de lobi çalışmaların hız verdi. CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu’nun da hafta sonunu İzmir’de geçirerek, bazı gruplar ile bir araya geleceği, tartışmalı ve belirsizlik yaşanan örgütlerde uzlaşı arayacağı da belirtildi.
 
KONAK’TA TUNUS’A RAKİP ARANIYOR!
Konak: Delege seçimlerini en tartışmalı ilçeleri arasında yer alan Konak’ta, kongre süreci de sancılı başladı. İlçe Başkanı Aytekin Tunus’un, kongre tarihini 25 Mart olarak açıklaması ile ters köşeye yatan muhalifler çalışmalarını hızlandırdı. İl Başkanı Bayır, tarih konusunda Tunus’u yalanlasa da ok yaydan çıktı! Mahalle seçimlerinde üç parçaya bölünen Konak delegasyonunda, muhaliflere zaman tanımak istemeyen Tunus elini çabuk tutarak adaylığını ilk açıklayan isim oldu. Eski milletvekili Sedat Uzunbay ve eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’nun desteğini alan Tunus yarışa bir adım önde başladı. 300’e yakın delegeden imza aldığını ifade eden Tunus’un, İl Başkanı Bayır ile yaptığı görüşmede 115 civarında imza topladığını söylediği iddiası da kafaları karıştırdı. Tunus’un ‘bitirici’ hamlesi muhaliflerin üzerindeki ölü toprağını da kaldırdı. Birçok mahallede Tunus’un listelerine karşı üstünlük kuran muhalif yapı, geniş katılımlı delege toplantısı yapma kararı aldı. Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan toplantıda, Tunus’un rakibi belirlenecek. Konak’ta ikinci aday olarak ismi geçen Ali Yılmaz ve Murat Erginci’nin yanı sıra, iki kez seçimi kaybeden İl Başkan Yardımcısı Zeki Gönen’in de aday olabileceği konuşuluyor.
 
ÇİĞLİ’DE KOÇER VE GÜLTEKİN YARIŞACAK
Çiğli: İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer ile Belediye Başkanı Metin Solak’ın delege seçimlerindeki rekabetine sahne olan CHP Çiğli’de saflar netleşti. Önceki yıllara oranla ‘meydan boş değil’ mesajı veren Başkan Solak, kendi desteklediği adayı erken açıklayarak delegeler üzerindeki tereddütleri de ortadan kaldırdı. Eski ilçe başkanlarından Nihat Gültekin’in kongrede aday olacağını açıklayan Solak, olası farklı isimlerin de önüne geçmiş oldu. CHP Çiğli İlçe Kongresi’nde mevcut İlçe Başkanı Ali Rıza Koçer ile Nihat Gültekin ikilisinin yarışacağı neredeyse kesinleşti. Mahalle toplantılarına hız veren Gültekin de bir zamanlar atanarak geldiği koltuğa, bu kez seçimle oturmakta kararlı gibi gözüküyor. Koçer cephesinde ise kavga yaşanan- iptal edilen mahalle seçimlerinin genel merkez düzeyinde yarattığı sancı can sıkıyor. Bu süreçte yıpranan ve delegasyondan da beklediği desteği görmediği iddia edilen Koçer’in yerine, akrabası ve Makine Mühendisi Barış Ballıkaya’nın aday olabileceği de konuşuluyor. Ballkıya’nın Aydınlıkevler’den delege seçilememesi ise önündeki en büyük engel olarak gösteriliyor.
 
BORNOVA’DA ÜÇÜNCÜ ADAY HEYECANI
Bornova: Başkanlar kenti Bornova’da, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’ın tarafsız kalacaklarını açıklaması, ilçe kongresini daha keyifli hale getirdi. Mevcut İlçe Başkanı Enver Dündar, seçimlerde yeniden aday olacağını açıkladı. Mahalle çalışmalarına tam gaz devam eden Dündar, son olarak Altındağ bölgesinde delegelerin nabzını yokladı. Dündar’a muhalif kanatta yer alan ilçe yöneticisi Okan Karlıdağ da adaylık yolunda net adımlar atmaya başladı. Dündar ve Karlıdağ isminin ön planda yer alması Bornova’daki çoklu yapıyı da iki cepheye indirdi. Adaylık için isimleri geçen Münip Altop, Osman Koçanalı gibi isimler de Karlıdağ lehine destek verme kararı aldı. Karlıdağ ve ekibinin ‘Genişletilmiş delegasyon toplantısı yapalım. Adaylar kendilerini direk tanıtsın’ önerisi ise ilçe yönetim kurulundan kabul görmedi. Karlıdağ, mahalleleri tek tek gezecek ve adaylığını da Nisan ayı ortasında ilan edecek. Öte yandan; iki aday üzerinde yoğunlaşan Bornova’da üçüncü bir aday çıkma ihtimali kulislere heyecan getirdi. Genel Merkeze yakınlığı ile bilinen Bahar Gürsu’nun da sürpriz bir şekilde adaylığını açıklayabileceği konuşulmaya başlandı. İlçe yöneticisi Hüseyin Polat’ın yeğeni olan Gürsu’nun kadın ve genç olmanın avantajını kullanarak adaylığa soyunmasına kesin gözü ile bakılıyor. Eski İlçe Başkan Ertürk Çapın’a yakın delegeler ve Genel Başkan Kılçdaroğlu’nun kuzeni Ali Karabulut’un da destek vermesi beklenen Gürsu’nun, Tuncelili olması da avantaj olarak gösteriliyor.
 
BUCA’DA KAFALAR KARIŞIK
Buca: Tartışmalı ilçeler arasında yer alan CHP Buca’da, ilçe kongre öncesi kafalar karışık. Birleştirici listeler yaratması beklenen delege seçimlerinin daha da parçalı bir yapıya neden olması aday belirleme sıkıntısı doğurdu. Belediye ve kanaat önderlerinden beklediği desteği göremeyen mevcut ilçe yönetimi Selim Bozdağ yeniden aday ancak koltuğu Bozdağ’a bırakmak istemeyen delegeler de boş durmuyor! Bozdağ muhalifleri; Bahri Dal, Grup Başkanvekili Hasan Sağlam, meclis üyesi Bektaş Gül ve İl Genel Meclis Üyesi Umut Orkun Uğraş ve Oktay Gökdemir’in desteğini alan Doğan Kavurmacı üzerinden adaylık çalışması yürütüyor. Meclis üyesi Erkut Tamay’ın da ismi potansiyel adaylar arasında geçiyor ancak Tamay’ın adaylığa sıcak bakmadığı biliniyor. İl Sekreteri Sevda Kılıç’ın girişimleri ile genç, dinamik, belediye ile iyi geçinen bir isim arayışını sürdüren Buca’da, mahalle seçimleri öncesi ittifak kuran Mehmet Süne, Lokman Fazla ve Hüseyin Yüzer de beklemede kaldı. Bu ekip, şimdilik aday çıkartmayacak ancak çıkacak adaylar üzerinde tavır sergileyecek.
 
BAYRAKLI’DA SON AŞAMAYA GELİNDİ
Bayraklı: CHP Bayraklı’da belediye ve ilçe yönetimine muhalif olan siyasi yapının oluşturduğu ve dört farklı mahalleden 14 kişinin yer aldığı Dayanışma Platformu Salı akşamı bir kez daha toplandı. Kongrelere gidilirken tek aday belirleme noktasında uzlaşan ancak henüz bir isim üzerinde karar kılmayan platform üyeleri, adaylık çalışmalarında sona geldi. Adaylık yarışında isimleri ön plana çıkan Bahattin Özdemir, Ali Sami Doğrukul, Hamza Işık, Pınar Susmuş, Mehmet Yıldırım, İbrahim Alan ve Yusuf Metin’in yanı sıra sürpriz bir aday üzerinde uzlaşılabileceği de belirtildi. Muhalif kanat kararını en geç cumartesi günü verecek ve adayını açıklayacak. Belediye Başkanı Hasan Karabağ ise yine Levent Ölçer’i destekleyecek. Serdar Sandal ve Bahriye Kalay Boduroğlu’nun isimleri de adaylık kulislerinde dillendirilirken, en şanslı ismin yine Ölçer olduğu konuşuluyor. Bayraklı’da sürpriz arayışında olan muhalif grupların, Mehmet Coşkuner ismini öne çıkartması heyecan yarattı. Coşkuner’in muhaliflerin üzerinde uzlaşabilecekleri isim olabileceği kulislerde dillendiriliyor. Öte yandan; genel başkanla arası iyi olan Sandal’ın da ‘ortak’ aday olarak son anda birleştirici ve bütünleştirici bir çalışmanın altına imza atabileceği de bir başka sürpriz gelişme olarak değerlendiriliyor. Asıl sürpriz gelişme ise İl Başkan Yardımcısı Metin Güler ismi üzerinde yaşandı. Güler'in, muhalif kanadın belirlediği 'çok gizli aday' olabileceği de konuşulmaya başlandı. Güler iddiaları yalanladı.
 
KARŞIYAKA’DA ARAYIŞ SÜRÜYOR
Karşıyaka: Delege seçimlerinde renkli yarışlara sahne olan CHP Karşıyaka’da da ikinci aday arayışı sürüyor. Belediye Başkanı Cevat Durak’ın da desteğini alarak birçok mahallede üstünlük kuran mevcut İlçe Başkanı Adnan Alabay’ın kongredeki şansı yüksek ancak Mavişehir, Bahçelievler, Bahriye Üçok gibi mahallelerdeki yenilgiler de kafa karıştırıyor. Bu üç mahallenin yanı sıra, Bostanlı listesinde yer alan bazı isimlerin de katılım gösterdiği muhalif çalışma grubu, ikinci bir aday üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Başını Cevdet Tümtürk, Cihan Türsen ve Mehmet Kuzer gibi emektar partililer ile mahalle temsilcilerinin çektiği çalışma grubu Alabay’a rakip çıkartmaya hazırlanırken, adayın kim olacağı da merak konusu oldu. Oluşturulan yürütme kurulu, aday profili çizen bir bildiri bile hazırladı. İlçeyi kucaklayacak ve partiyi bütünleştirecek isim olarak ise Rıfat Özer’in ismi ön plana çıktı. Muhalif kanadın adayı olarak lanse edilmek istemeyen Özer’in, birleştirici, bütünleştirici bir aday olabileceği de ifade edildi. Özer’in, adaylık konusuna –şimdilik- sıcak bakmadığı da konuşuluyor. Alabay’a rakip olması ısrarla istenen İl Başkan Yardımcıları Barış Erel ve Abdullah Engin ise zamanlamanın yanlış olduğuna dikkat çekerek tekliflere sıcak bakmıyor.
 
KARABAĞLAR’DA SÜRPRİZ OLMAZ!
Karabağlar: Delege seçimlerinde parçalı bir yapı halini alan CHP Karabağlar delegasyonu da kongreye iki adayla gitmeye hazırlanıyor. Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün desteğini alarak yeniden aday olmaya hazırlanan Birol Ağırbaş’ın karşısında, başını Polat Manduz ve Çağdaş- Katılımcı- Halkçı grubun çektiği iki farklı yapı bulunuyor. Manduz’un adaylık için bastırdığı ancak son virajda Kürüm yapısına destek verebileceği konuşuluyor. Çağdaş- Katılımcı- Halkçı grup ise aday çıkartmakta ısrarlı. Erkan Büyükkaya’nın ismi bu noktada adaylar arasında geçerken, Başkan Kürüm’ün sürpriz yaparak yıpranan Ağırbaş’ın yerine yeni bir ismi destekleyebileceği de ihtimaller arasında bulunuyor. Bu ismin Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Kadir Sinan olabileceği de kulislerde dillendiriliyor. Karabağlar’da şartlar ne olursa olsun, belirleyici rol üstlenecek olan Başkan Kürüm’ün elini zayıflatan tek nokta ise tüzük kurultayında genel merkeze karşı cephede yer alması. Muhaliflerin, bu kozu kullanarak Kürüm yapısını yıpratma girişimleri de kongre sürecine renk katacak.
 
GÜZELBAHÇE VE BALÇOVA’DA SORUN YOK!
Yarımada: Delege seçimlerinde renkli yarışlara sahne olan Güzelbahçe’de, sandıktan çıkamayan Avkıran ve ekibinin yeni bir aday girişimleri de şimdilik sonuçsuz kaldı ancak muhalefet pes etme niyetinde değil! Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin de desteğini alarak yeniden adaylığa hazırlanan Ednan Aslan’ın seçimi kazanması yüksek ihtimal gibi görülüyor. Aslan’ın yeniden başkan olmasına karşı çıkan ekip ise Hüsnü Cengiz, eski ilçe başkanlarından İhsan Seyhan isimlerini gündemde tutuyor. Eski meclis üyesi Nazmi İletmiş ismi de adaylık için ön planda yer alıyor. İlçe ve Belediye yapısında ise bazı delege gruplarının, mahalle seçimlerinde Başkan İnce ile birlikte çalışan Kazım Çam’ın ismini ortaya atması kafaları karıştırdı ancak Aslan’ın, Başkan İnce’den de destek alarak yeniden aday olması neredeyse kesin! Birçok delege yarışına tek liste ile gidilen Balçova’da ise mevcut İlçe Başkanı Murat Cihan favori olarak gözüküyor. Seçilerek yeniden başkanlık koltuğuna oturması beklenen Cihan’ın karşısına rakip arayan bazı gruplar İsmail Yıldız ismini kulislerde dillendiriyor. Başkan Cihan’ın amcasının damadı olan Yıldız’ın alevi ve Tunceli kökenli olması adaylık şansını artırsa da Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın, tavrını Cihan’dan yana kullanacağı tahmin ediliyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 41 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
14 Mart 2012 Çarşamba 21:53

her kafadan bir ses çıkmaya devam ediyor daha 40 gün var buca seçimlerine kim öle kim kala.mahmut kaleyede helal olsun eger böyle bir haber doğruysa neden bayan bir ilçe başkanı olmasın.şu an aday adaylarının tamamı erkek.

Yorumu oyla      13      6  
By_I_S_Y_A_N 13 Mart 2012 Salı 22:56

ben konaklıyım bucadan bilgiler daha cabuk geliyor konak sessiz sakin az önce filiz meraklı ismini duydum mahmut kalenin yoğun ısrarını kıramamış aday olacağını bi kaç kişiyle paylaşmış destek istemiş bayan olması çalışkan bilgili siayseti yalansız yaptığını biliyorum ama kurtlar sofrasında nasıl olur bilmem ama başkan olmasıyla bucada cok güzel işler yapacağından eminim...

Yorumu oyla      15      6  
temizlikçi 12 Mart 2012 Pazartesi 22:56

Sevda ERDAN KILIÇ gibi temiz siyaseTci buLun ondan sonra geLin yorum yapın..daha adı geÇen adayLarın kimLerLe ne şekiL oturduğu kaLktığı orTada.bunu cümLe aLem biLiyor.umut ORKUN UĞRAŞ kimLerin adayı açıkLarmıSınız umutÇuLar?

Yorumu oyla      13      6  
BUCA - KONAK By_I_S_Y_A_N 12 Mart 2012 Pazartesi 22:03

buca - konak ile ilgili düşüncelerimi paylaşmak isterim benim düşüncem buca da ORHAN KARAOĞLU ve BAYRAM KURT ikilisinin beraber ittifakı ile (hangisi olursa olsun partimize seçimlerde oy oranımızda büyük katkı sağlarlar ve seçimlerde de başarıyı getirirler) ERKUT TAMAY ıda bu ikiliye yönetimde vereceği destekle seçimlerde galip ayrılacağını düşünüyorum KONAK içinse aytekin bey ne yaparsa yapsın yanındakiler yanlış yapmasına müsade etmeden konak seçiminde galip geleceğini düşünüyorum --

Yorumu oyla      14      7  
mahmut 9 Mart 2012 Cuma 21:18

START alacak değil, BAŞLAYACAK,

Yorumu oyla      12      6  
Vatandaş 9 Mart 2012 Cuma 18:32

Yine birbirlerini yerler yine Başbakanın ağzına sakız olur çıkarlar. Ben bir partili olarak partimin ülke siyasetinde söz sahibi olabileceği kanaatimi yitirdim, partim bir şeylerden bir şey kapma yarışında insanlar ile doldu taştı. Sn. Başbakan boşuna demiyor CHP muhalefette olduğu sürece bize bir şey olmaz diye ve Sn. Başbakana bir CHP li olarak hak veriyorum. Benim Partimin içinde devamlı bir iç kavga var ve hiç bitmeyecek.

Yorumu oyla      12      7  
DELEGE 9 Mart 2012 Cuma 14:38

HERKESİN İÇİ RAHAT OLSUN ÇOK YAKINDAN DA TANIYORUM POLAT MANDUZU ŞUANDA KARABAGLARA YAKIŞACAK TEK POLAT MANDUZDUR.KESİNLİKLE SITKI KÜRÜMLE İTTİFAKA GİTMEZ GİTMYECEK YOLLARI ARTIK AYNI DEGİL AYRI ! POLAT MANDUZ TEMİZ SİYASETİNDE YENİ BİR SAYFA ACMIŞTIR VE KENDİ YOLUNU EKİP ARKADASLARIYLA BELİRLEMİŞ VE ÇİZMİŞTİR.AYRICA ADAY ADAYI İSİMLERDEN İSMİNİ VERMİYECEGİM ŞŞUANDA FAİZLİCİLİK DİGER BİR ADIYLA TEFECİLİK İŞİYLE UGRASAN ARKDASLAR KESİNLİKLE DÜŞÜNMESİNLER İLÇEYİ

Yorumu oyla      13      7  
9 Mart 2012 Cuma 11:34

delegeyi kendisine tabi emir eri olarak görüp arkamda önümde yanımda şu kadar delegem veye delegesi var ifadelerini kullanmak utanç verici bir durumdur. ilçe başkan adayı belirlerken yapılması gereken ve yapabilme kabiliyetine bakmak gerekmez mi? delegeye saygı gösterip dayatma değil seçenek sunmak gerekmez mi?

Yorumu oyla      13      6  
buca için 9 Mart 2012 Cuma 11:23

Daha Önce denenmişler buca ya verecek bir şeyleri varsa verdiler ve hepsi bu kadar. Aynı anda iki göreve birden talip olmak doğru bir bakış açısı değildir, iyi bir ruh hali değildir, paylaşımdan yoksulluktur.devrimci bir partinin emekten yana bir partinin, çağdaş bir partinin yenileşmeye ve gençleşmeye bu kadar katı direnç göstermesi de bir komedidir.

Yorumu oyla      15      6  
DELEGE'YE 9 Mart 2012 Cuma 11:11

Arkadaşlar mahallesinde her dönem delege olup diğer mahallerde de akrabalarını delege yapıp ama ülkesine,halkına,partisine zerre faydası olmadığı gibi kendisine bile faydası olmayanlar var. Bırakalım boş lafları olacağa bakalım.

Yorumu oyla      14      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Yıldırım: “İzmirli e-devlet’e alıştı”
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’in e-devlet ...
Tarhan: Türkiye'yi yönetenler kadını sevmiyor
CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Türkiye'yi ...
CHP’li Yüksel’den Denizli’ye sert cevap
CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, AK Parti İzmir Milletvekili İlknur ...
 
"Türkiye'yi yönetenler kadını sevmiyor"
CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Türkiye'yi ...
Aşlık'a, AK Parti Genel Merkezi'nden önemli görev
AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, Genel Merkez Seçim İşlerinden Sorumlu ...
Meclis'te kadınlar için tarihi gün
Kadının korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair kanun tasarısı ...
 
Vekil Dağ’dan Menderes'e müjde
AK Parti İzmir Milletvekili Avukat Hamza Dağ ilçe ziyaretlerini sürdürdü. ...
Türker dosyası Yüksek Disiplin’de
Bayraklı Belediyesi’nin hizmetlerini eleştirdiği için kınama cezası alan ...
Cumhurbaşkanı Pozantı'yla ilgili ilk kez konuştu
Cumhurbaşkanı Gül, Pozantı cezaeviyle ilgili olarak “Türkiye’nin hukuki ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva