HABERLER>POLİTİKA
8 Mart 2012 Perşembe - 15:43

Ömer Cihat Akay'dan Emine Ülker Tarhan'a sert yanıt!

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Ankara dönüşü sert konuştu.

Ömer Cihat Akay dan Emine Ülker Tarhan a sert yanıt!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ -  İl kongresi öncesinde İl Yönetim Kurulu Üyeleri Mahmut Badem, Aziz Demir, Atilla Kaya ve Ahmet Kurtuluş’u yanına alarak Ankara’ya giden ve temaslarda bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay önemli açıklamalar yaptı. Akay, “İzmir gavur kalacak” diyen CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan’ın açıklamalarına, “Bunlar ağır sözler. İzmir Yunan adası mı?” dedi.

Tarhan: 'Gavur' İzmir yine 'Gavur' kalacak haberi için tıklayın
 
Genel seçimler öncesinde CHP İl Başkanı Tacettin Bayır’ın milletvekili sayısı olarak 20, MHP İl eski Başkanı Hasan Ali Türkaslan’ın da 14 rakamını telaffuz ettiğini anlatan Başkan Akay, “O zaman ‘İzmir’de bize bir şey kalmadı’ diye düşündüm. Sonra da seçim sonuçları zaten ne olduğunu gösterdi. Gerçekçi olmak lazım. Biz, gittiğimiz her yerde çalışmaları anlatıyoruz. Vatandaşa hizmet etmek için çabalıyoruz. Herkesin hedefi var. İzmir artık tek kale değil. İzmir çift kale. İşimizin çok zor olduğunu biliyoruz. Üç dönem üst üste belediyeyi kazanan ve yerelde iktidar olan bir CHP var. Bizim daha fazla gayret göstermemiz gerekiyor. İzmir için ‘Ben alacağım, sen alacaksın’ söylemlerini doğru bulmuyorum. İzmir Yunan adası mı? Kimi kimden alacaksınız” diye konuştu.
 
AĞIR SÖZLER
Konak Selahattin Akçiçek Kongre Merkezi’ndeki panele katılmak için kente gelen CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan’ın “Gâvur’ İzmir’in gâvurluk konusundaki kararlılığını sürdüreceğini inanıyorum” sözlerini değerlendiren İl Başkanı Akay, “ Bu sözler gerçekten çok ağır. İzmir bunları hak etmiyor. CHP’ye oy veren insan gavur mu olur?. Benim de yakınımda bulunan, tanıdığım birçok insan CHP’ye destek veriyor. Ama bu onların gavur olduğu anlamına gelmez. Siyaset seviye işidir. Olayları ve bakış açısını bu kadar basite indirgemek doğru değil. İzmirliler artık ideolojik bakmıyor. Vatandaşlar projelere ve yatırımlara bakıyor. Gelecek hizmete kulak veriyor” dedi.
 
TOKİ HEYETİ İZMİR’E GELİYOR
Ankara’da Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ile yaptıkları görüşmeyi anlatan Başkan Akay, Torbalı, Ödemiş ve Bornova devlet hastaneleri için yapılacak çalışmaların en kısa zamanda başlayacağını söyledi. Hastanelerin fiziki şartlarının iyileştirileceğini, yeni binalar yapılacağını dile getiren Akay, “ İzmir için önemli olan Ödemiş ve Bornova Devlet Hastaneleri için 4 Nisan ve 11 Nisan tarihlerinde ihale olacak. Torbalı hastanesi düzenleme çalışmaları sürüyor. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile yaptığımız görüşmede Küçük Menderes’te bulunan hayvanlarda görülen şap hastalığı için yardım istedik. Ayrıca Menderes-Urla’da seralarda çiçekçilik yapan vatandaşlarımızın borçlarının ertelenmesi için girişimde bulunduk” dedi. Başkan Akay, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ile görüşme yaptıklarını söyleyerek yeni gelişmeyi duyurdu. Akay, TOKİ’den bir heyetin İzmir’e gelerek 30 ilçeyi gezeceğini buralarda toplantılar yapıp, temaslarda bulunarak ihtiyaçları belirleyeceklerini söyledi. Akay, “Biz, TOKİ’yi İzmir’e sokmak istiyoruz. Türkiye genelinde başarılı işler yapan kuruluşun İzmir’de de çalışma yapması gerek. Özellikle yarımada, Dikili, Kiraz, Foça gibi yerlerden ciddi talepler geliyor. İzmir genelinde ağırlıklı olarak alt gelir grubunun faydalanacağı konutlar yapmak istiyoruz” dedi.
 
İSPATA DAVET EDİYORUM
CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu eleştirmemekle suçlanan İl Başkanı Akay, son günlerde parti kulislerinde konuşulan ve ortaya atılan ‘ticari bağlantı’ konusunda sert konuştu. Akay, “ Siyasette ‘ticari ilişkisi var’ söylemi çok basit bir söylem. Aziz Kocaoğlu ile iktidar partisinin il başkanı olmaktan başka bir ilişkim ve bağlantım yok. Kocaoğlu bu kentin belediye başkanı. Ben de iktidar olan bir partinin il başkanıyım. Onun benden istekleri ve İzmir için hükümet nezdinde çözülmesini istediği şeyler olabilir. Biz de İzmir için elimizden geleni yaparız. Aziz Kocaoğlu ve Büyükşehir Belediyesi ile ticari bir bağlantım kesinlikle yok. Ben kendisini il başkanı olduktan sonra tanıdım. Bu yapılan yorumların ve konuşulanların abesle iştigal olduğunu söylüyorum. Kim bunu söylüyorsa ispata davet ediyorum. Bunu ifade edenler ile mahkeme karşısında hesaplaşır hakkımı ararım. Bizim alnımız açık ve veremeyecek bir hesabımız yok. Nasıl geldiysek şimdi de aynı yerdeyiz” ifadelerini kullandı.
 
BAŞBAKAN İZMİR’E GELECEK
İl Başkanı Akay, daha önce 17 Mart’ta yapılacağı açıklanan İl Kadın Kolları Kongresi’nin Nisan Ayı’na ertelendiğini söyledi. İki kez üst üste gelen ertelemenin nedenini açıklayan Akay, “Başbakanımız İl Kadın Kolları Kongresi için İzmir’e gelmek istediğini söyledi. Biz de tarihi ileri attık. Nisan ayı içinde hangi gün uygunsa bize bildirecekler ve kadın kolları kongresini yapacağız” dedi. Akay, İl Kongresi için daha önce tahmin edilen Nisan ortalarındaki bir tarihin de Mayıs Ayı’na ertelendiğini söyledi. Başbakan Erdoğan’ın ilk kongresi için tahmin edilen Nisan sonundaki bir tarihte İran ve Kore’de olacağını söyleyen Akay, “Başbakanımız İzmir’i çok önemsiyor” dedi. CHP’de kurultayta belirlenen kadın kotası ile ilgili de Akay, “CHP Amerika’yı yeni keşfetti. Biz il yönetimlerimizde bile yüzde 30 kotasını daha önceden getirmiştik. Milletvekili dağılımlarına baktığınızda ve çıkan kanunları incelediğinizde kadınlara verilen önemi görürsünüz” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şakir Turan 9 Mart 2012 Cuma 18:35

İzmiri Gavurluktan kurtarmaya geliyoruz.

Yorumu oyla      14      6  
duyuran alıyor 9 Mart 2012 Cuma 11:50

İzmir halkı temiz, yaşanılır, güvenli bir kent istiyor. Kim bunları gerçekleştirir ise İzmirli onunla olacaktır. İdeoloji dönemi bence geride kaldı, şimdi hizmet dönemi, yapılanlar doğru biçimde halka duyurulur ise hizmet yapan karşılığını mutlaka halktan alacaktır. Bazıları küçük hizmetleri abartarak, katlayarak halka ulaştırıyor. Bazıları hizmetleri duyurmada yeterliz kalıyor. Herkes yapılan hizmeti o an kullanmayabiliyor, haberi olmuyor, bilgisi olmuyor. Duyuran alıyor karşılığını...

Yorumu oyla      13      7  
Ak Delege 9 Mart 2012 Cuma 11:25

Ak Parti 10 yıldır bir tarafını yırtıyor %40ı bulamadı. Başkan hangi cin aklıyla kocaoğluna %40 verdi açıklasın yoksa kongrede bizm açıklamamız acı olacak.

Yorumu oyla      13      7  
Hayrı Y. 9 Mart 2012 Cuma 10:51

Cihat başkan kafadan kocaoğluna %40'ı vermiş. Bizde kalkmış izmir gavurmu değilmi onun gevezeliğini yapıyoruz. Önce izmire ve ak partiye sahip çıkacak bir başkan bulun.

Yorumu oyla      15      8  
ertuğrul 9 Mart 2012 Cuma 10:22

gavur izmir ifadesi osmanlı devleti zamanında söylenmiştir. sebebi ise izmirde rum ve levantenler gibi gayrimüslim tebadan insanın bol olmasıdır.

Yorumu oyla      15      8  
yorumcu 9 Mart 2012 Cuma 09:59

"Kale" kelimesine futboldaki anlamını yükleyerek itibarsızlaştırma çalışmalarınız, İzmir için o kelimenin gerçek anlamını kaybettirmez bilhassa güçlendirir. "Gavur" benzetmeniz için ise arkadaşlar zaten yorumlarda gerekli cevabı vermişler. Siz çarpıtmalara ve benzetmelere devam ediniz. İzmir anlayacağını anlıyor.

Yorumu oyla      15      7  
rıxa 9 Mart 2012 Cuma 09:09

yorumlara bakıyorum da sanki bu ifadeyi ilk çıkaran başbakan mış gibi söyleniyor. yahu bu ifade başbakandan öncede söylenen bir laftır. daha çak gayri müslimler, izmirde ikamet ettikleri için halk arasında söylenen bir söz.

Yorumu oyla      16      7  
HÜSEYİN AHMETOĞLU 9 Mart 2012 Cuma 08:46

yorumcu arkadaşlar chp mantığı işte böyle bir laf at artlık karışsın dursun.izmir niye gavur kalsın ben yunanıstandan öz vatanıma türkiye yegeldim ben neden gavur olayım yahu.bunlar icraatları anlatacakları yerde malesef işleri karıştırıyorlar ve üstelik genel merkezden gelen yönetici söylüyor.çünki izmir ile ilgili anlatacakları masaldan başka hiç bir şeyleri yok.yazık izmirlileremalaesef bunlar la insanları polemikle becereksizliklerini örtmeye çalışıyorlar sıkılmadan.sn il bşk.da AK PARTİNİN

Yorumu oyla      13      8  
İZMİR GAVURDUR GAVUR KALACAK DİYENLER İZMİR HAİNİDİRLER. 8 Mart 2012 Perşembe 23:40

Gaziantep nasıl GAZİ ise , Urfa nasıl ŞANLI ise , Maraş nasıl KAHRAMANSA Namertler Bizim İzmirimiz de GÜZEL İZMİR diye GÖNÜLLERDE TAHT KURMUŞTUR. DİLLERE DESTAN Olmuştur. İZMİR EZELDEN BERİ HÜRDÜR,BİZ HÜR YAŞARIZ. Hangi Alçak düşünce İzmiri Gavur Yapacakmış Şaşarız. KÜKREMİŞ EFELER GİBİYİZ BENDİMİZE SIGMAZ TA ŞARIZ. Hangi aşagılık , soysuz düşünce İzmir Gavur Ka lacakmış der Şaşarız. Şairin dedigi gibi sıksan topra gı ŞÜHEDA FIŞKIRACAK ŞÜHEDA.Şehitlerimizd,İzmirimiz de bizim, Kemal ÖZEN...

Yorumu oyla      17      7  
Kerim Altıntaş 8 Mart 2012 Perşembe 19:15

Arkadaşlar Akay'ın Milliyet Gazetesine verdiği demece bakın "Kocaoğlu, bugün hiç miting yapmadan seçimlere girsin yüzde 40 oy alır mı? Bence alır." diyor. Yanında da akil adamları. Sonuç ekibiyle beraber CHP'ye hizmet. Cihat başkan kaşıkla toplanan oyları kepçeyle CHP'ye aktarmış. Sonra da teşkilatlara talimat verdim çalışacaklar diyor. Bu iş dalga geçmenin sınırını aştı işin içinde başka bir iş var.

Yorumu oyla      16      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderesli kadınlar 8 Mart'a Meryem Ana'daydılar
Menderes ilçesindeki bayanlar Dünya Kadınlar Günü’nü İzmir’in Selçuk İlçesinde kutladı.
Başbakan’dan çocuğu dağda olan annelere çağrı
Başbakan Erdoğan, Mardin'de Artuklu Üniversitesi'nde düzenlenen toplantıda ...
Gül'den Suriye'ye müdahale açıklaması
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'de yapılacak olan Suriye'nin Dostları ...
 
Şükür'ün danışmanından CHP'li vekile yumruk!
4+4+4 teklifini görüşen Milli Eğitim Komisyonu'nda kavga çıktı. Hakan ...
Bakan Dinçer’den CHP’nin 4+4+4 eline rest!
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, kesintisiz 8 yıllık eğitim yerine partisinin ...
Çiçek: Tutuklu vekiller için gelişmeler var
Anayasa Komisyonu’nda TBMM Başkanı Cemil Çiçek, tutuklu vekillerin durumunu ...
 
CHP İzmir’de rüzgar sert esiyor: İlçelerde son durum ne?
CHP İzmir’de kongre heyecanı başladı. Mart ayının son haftasında start ...
Bakan Yıldırım: “İzmirli e-devlet’e alıştı”
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’in e-devlet ...
Tarhan: Türkiye'yi yönetenler kadını sevmiyor
CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Türkiye'yi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Titre oligarşi, sosyalizm geliyor!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir acayip zor yarış!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva