HABERLER>SAĞLIK
30 Mart 2016 Çarşamba - 14:26

Tabip Odası açıkladı: Vali o doktorun görevden alınmasıyla ilgili ne dedi?

TTB Merkez Konseyi ve İzmir Tabip Odası üyesi Dr. Sürenkök’ün katıldığı eylem nedeniyle görevden alınmasının ardından Vali Toprak’tan ilk açıklama geldi.

Tabip Odası açıkladı: Vali o doktorun görevden alınmasıyla ilgili ne dedi?

EGEDESONSÖZ – İzmir Valiliği Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Dr. Fatih Sürenkök’ü katıldığı eylem nedeniyle görevden alınmasının yankıları sürüyor.

İzmir Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri’nin 15 Aralık 2015 tarihinde Alsancak’ta Doğu ve Güneydoğu’da yapılan operasyonlarına tepki ve barış çağrısı için yaptığı eylem ve basın açıklamasına katılan, aynı zamanda Türk Tabibler Birliği Merkez Konseyi ve İzmir Tabip Odası Eski Başkanı ve mevcut üyesi olan Dr. Sürenkök’ün Valilikçe görevden alındığı duyuruldu.

İzmir Tabip Odası yazılı bir açıklama yaparak kararın fikir özgürlüğü ve hukuka aykırı olduğunu belirtip acilen geri adım atılması çağrısında bulundu.

Oda gelişmelerin ardından Vali Mustafa Toprak’la yapılan görüşmeler hakkında bilgilendirmede bulundu. Açıklamada Tabip Odası Başkanı Dr. Suat Kaptaner’in Vali Toprak’la görüşme yaparak Sürenkök’ün göreve iadesini talep ettiğini belirtildi. Vali Toprak’ın görüşme sonrası yaptığı araştırmanın ardından Oda’ya yaptığı bilgilendirme de kamuoyuyla paylaşıldı.

İŞTE O AÇIKLAMA
29.03.2016 tarihinde İzmir Valisi Mustafa Toprak ile bir görüşme gerçekleştirmişti. Görüşmede, Oda Başkanımız Dr. Suat Kaptaner, meslektaşımızın görevine iade edilmesini talep etmiştir. İzmir Valisi, konuyla ilgili gerekli araştırmayı yapıp Odamızı bilgilendireceğini ifade etmiştir.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, bugün, saat 14.00 civarında Oda Başkanımız Dr. Suat Kaptaner’i bilgilendirmek için aramıştır. Görüşmede, Dr. Fatih Sürenkök hakkında, 2015 Ekim ayından bu yana değişik yerlerde ve değişik zamanlarda, farklı örgütlerle birlikte yapılan eylemler ve açıklamalarla ilgili soruşturma açıldığını, bu eylem ve açıklamaların terör eylemleri kapsamında soruşturulduğunu, görevden alma kararının soruşturma bitene kadar 3 ay süreyle geçerli olduğunu ifade etmiştir. Soruşturma bitiminde kararın tekrar değerlendirileceğini açıklamıştır.

Oda Başkanımız, bir meslek örgütü yöneticisi olan meslektaşımızın görevine iade edilerek hem kendisinin hem de hastalarının mağduriyetinin önlenmesi  talebini tekrar iletmiştir.

Girişimlerimiz hakkında meslektaşlarımız bilgilendirilecektir.

ÇAĞDAŞ GRUPTAN DA AÇIKLAMA GELDİ
Öte yandan İzmir Barosu Çağdaş Avukatlar Grubu da yazılı bir açıklama yaparak Sürenkök’ün görevden alınma kararını eleştirdi. Açıklamada, “Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi ve İzmir Odası üyesi Dr.Fatih Sürenkök hakkında; 15.Aralık.2015 tarihinde yapılan Basın Toplantısında söylediği sözler nedeniyle hakkında soruşturma açılmış ve soruşturma sonucu beklenmeden görevden alınmıştır. Öncelikle, kişi ve kurumların, yürütmenin eylem ve işlemlerine karşı söz söyleme özgürlüğü, “düşünceyi açıklama özgürlüğü” kapsamında tartışmasız ve vazgeçilemez anayasal bir haktır.

Sayın Sürenkök, basın toplantısında “memur “ sıfatıyla değil TBB Merkez Konseyi üyesi sıfatıyla bulunmuş olmakla, sözleri; memurlar için konulan yasaklı davranışlar içinde değerlendirilemez. Açılan soruşturmayı bu nedenle de hukuka uygun görmemekle birlikte, soruşturma sonuçlanmadan Sayın Sürenkök’ün görevden alınmasının hiçbir haklı gerekçesi bulunmamaktadır. İdarenin hukuka uygun olmayan bu kararından acilen dönmesi ve Sayın Sürenkök’ü görevine iade etmesi beklentimizdir” ifadelerine yer verildi.

 
Böke'den Bakan'a: Bir kere istifadan bir şey olmaz
 
Süte müdahale etkisini hızlı gösterdi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
murat 30 Mart 2016 Çarşamba 14:54

ülkemizde özgürlük var ya...

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Güneşlenmek ömrü yaklaşık 2 yıl uzatabilir'
Güneş ışınlarına fazla maruziyetin bazı sağlık sorunlarına yol açtığı ...
Valilikten 'eylem' cezası: Tanınmış doktor görevden alındı!
TTB Merkez Konseyi ve İzmir Tabip Odası üyesi Dr. Sürenkök 2015 yılının ...
Arda Efe sağlığına İzmir’de kavuşacak!
Marmaris’te kalbinde delikle dünyaya gelen 5 yaşındaki Arda Efe, ameliyat ...
 
İlaçta büyük krize 3 gün kala kritik açıklama
Eczaneler ve SGK arasındaki protokol tartışması büyüyor... Konuyla ilgili ...
Tepecik Hastanesi’nde yas var!
İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Tepecik ...
Şifa Hastanesi’ne SGK darbesine Danıştay freni!
Hastanenin Ocak ayında paralel örgüte yardım iddiasıyla SGK’yla ilişiğinin ...
 
Darp mağduru Suriyeli Hasan’a hediye yağmuru
İzmir Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği öncülüğündeki ...
Türkiye’nin ilk biyoteknolojik ilacında önemli gelişme
İlk kez Türkiye'de geliştirilmeye başlanan biyolojik ilaç, hayvanlar üzerinde ...
Burçlara göre zayıflama önerileri
Uzmanlar her burcun farklı özellikler taşıdığını bu nedenle zayıflamak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yıldırım hızıyla idam sehpasına!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva