HABERLER>SAĞLIK
29 Mart 2016 Salı - 12:27

Arda Efe sağlığına İzmir’de kavuşacak!

Marmaris’te kalbinde delikle dünyaya gelen 5 yaşındaki Arda Efe, ameliyat olacağı günü beklerken, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahi Servisi yetkilileri, ailesinin ameliyat için para istendiği açıklamalarının doğru olmadığını açıkladı.

Arda Efe sağlığına İzmir’de kavuşacak!

Marmaris'in Beldibi Mahallesi'nde bir apartmanın bodrum katında, bir oda bir salon dairede yaşayan anasınıfı öğrencisi Arda Efe'nin doğumundan 10 gün sonra kalbindeki delik fark edildi. Evlerde temizlik yapan 46 yaşındaki Yeter Soğanlılı ve bir su firmasında çalışan boşandığı eşi 48 yaşındaki Bülent Efe, tüm olanaklarını oğullarını yaşatmak için seferber etti. Marmaris, Aydın ve İzmir'de birçok sağlık kuruluşunda kontrol edilen Arda, 3 anjiyo ve 2 kalp ameliyatı geçirdi.

Geçen hafta İzmir'deki Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan tetiklerde doktorlar, Arda Efe'nin kalp kapakçıklarının değişmesi için acil ameliyat olması gerektiğini bildirdi. Çocuğunun tedavisi sırasında işsiz kalan baba Bülent Efe ve evlere temizliğe giden anne Yeter Soğanlı, ellerinde kalan bir miktar paranın da bitmesiyle, imkanları yetersiz olduğu için çocuklarının ameliyatını yaptıramadı.

Arda ile anne ve babasının, ameliyatın yapılabilmesi için gerekli olduğu belirtilen 30 bin liranın sadece yarısını Sosyal Güvenlik Kurumu'nun karşıladığını söyleyip, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım elini uzatmasını istemeleri, ulusal ve yerel basında haber olarak yer aldı. Haberin yayımlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arda'ya hediye olarak uzaktan kumandalı oyuncak otomobil gönderip, ameliyatının yapılıp, tüm sağlık masralarının karşılanması için talimat verdi. Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü'nden doktor ve yetkililerle, geçen 27 Mart'ta aileyi evinde ziyaret edip, müjdeli haberi verip, Cumhurbaşkanı'nın hediyesi olan oyuncağı Arda'ya teslim etti.

'HİÇBİR HASTADAN PARA İSTENMEMEKTEDİR'
Arda ameliyat olmayı beklerken, ailenin ameliyat için para istendiği açıklamalarına Ege Ajans aracılığıyla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahi Servisi'nden yanıt geldi. Ameliyat için para istendiğinin doğru olmadığı belirtilen açıklamada, "Ameliyatlarda kullanılacak malzemeler de dahil hiçbir hastadan yasalar ve Ege Üniversitesi'nin kurumsal değerleri doğrultusunda para istenmektedir. Arda Efe'nin kontrollerinin önceden yapılıp, Ocak ayında randevu verildi. Para istendiği açıklamalarının basına yansımasının ardından görüşülen Arda Efe'nin babası Bülent Efe, ameliyat için 30 bin lira parayı üniversitenin değil, boşandığı eşi Yeter Soğanlılı'nın istediğini belirtti" denildi.

'KALPTEKİ DÖRT BOZUKLUKTAN ÜÇÜ GİDERİLDİ'
Ameliyatı gerçekleştirecek Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Yüksel Atay da dört yıl önce ilk ameliyatını yaptığı Arda'nın sağlık durumuyla ilgili şu bilgileri verdi: "Doğuştan Arda Efe'nin Fallot Tetralojisi ile yani kalpte dört bozukluk bulunarak dünyaya gelmiş. Bu dört bozukluğu, 'kalpte delik bulunması, kalpten çıkıp akciğerlere kirli kanı götüren ana damar ve kapağın dar olması, kalpten çıkıp vücuda temiz kan götüren aorta temiz kan basan pompanın üzerine kaymış durumda olması ve doğuştan arızalı bir kirli kan pompası bulunması' olarak sayabiliriz. Bu dört bozukluğun üçü Arda'nın 2012 yılında geçirdiği ilk operasyonda düzeltildi. Ancak, Arda'nın kalp kapağındaki darlık nedeniyle ömür boyu takip edilmesi gerekir. Arda'nın gelişmiş hasta takip sistemi sayesinde Ege Üniversitesi'nde periyodik randevular verilerek gerekli kontrollerin yapılmasını sağlıyor. Arda gibi kapak nakli gerektiren durumlarda, hastaya uygun kapağın bulunmasının ardından bu kapağın ve ameliyatın tüm masrafları devlet tarafından karşılanıyor." (dha)

 
Baykal’a kaset iddiası soruşturmasında flaş gelişme
 
İzmir’de üreticiler sütü bedava dağıttı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlaçta büyük krize 3 gün kala kritik açıklama
Eczaneler ve SGK arasındaki protokol tartışması büyüyor... Konuyla ilgili ...
Tepecik Hastanesi’nde yas var!
İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Tepecik ...
Şifa Hastanesi’ne SGK darbesine Danıştay freni!
Hastanenin Ocak ayında paralel örgüte yardım iddiasıyla SGK’yla ilişiğinin ...
 
Darp mağduru Suriyeli Hasan’a hediye yağmuru
İzmir Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği öncülüğündeki ...
Türkiye’nin ilk biyoteknolojik ilacında önemli gelişme
İlk kez Türkiye'de geliştirilmeye başlanan biyolojik ilaç, hayvanlar üzerinde ...
Burçlara göre zayıflama önerileri
Uzmanlar her burcun farklı özellikler taşıdığını bu nedenle zayıflamak ...
 
Güzellik için bıçak altına yatanlar dikkat
Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi Estetik Plastik ...
Yaz öncesi iyi haber: Yağınızı yağla yakın!
Besleme ve diyet uzmanı Gamze Gültekin, vücuttaki yağları yakmanın en ...
Her 4 kişiden biri ruhsal hastalık geçiriyor
Bornova’daki Depresyon konulu söyleşi büyük ilgi gördü. Ege Üniversitesi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yıldırım hızıyla idam sehpasına!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva