HABERLER>POLİTİKA
1 Ekim 2011 Cumartesi - 18:20

Susam’ın açıklamaları partide yankı buldu

CHP İzmir İl Örgütü’nde yaşanan parti içi hareketlenme ve İl Başkanı Tacettin Bayır’a karşı toplanan imza çalışmaları devam ederken Milletvekili Mehmet Ali Susam’ın açıklamaları partide yankı buldu.

Susam’ın açıklamaları partide yankı buldu

Fatih Yapar/Egedesonsöz- İmza kampanyasının sorunları çözmeyeceğini ifade eden Susam, parti politikalarını daha iyi anlatacak bir il yönetimine ihtiyaç olduğunu söylemişti. Bayır ve ekibinin gitmesini isteyen Susam, belediye çalışmalarının bile gerisinde kalan yönetimin CHP siyasetini İzmir’de hissettiremediğini belirtmişti. Susam’ın il yönetimi ve Bayır hakkındaki açıklamalarını değerlendiren CHP’nin diğer milletvekilleri sorunun parti içinde çözülmesi gerektiğini söyledi.
 
ARKADAŞLARIMIZ ÜZMESİN
Parti içinde yaşananların parti içinde kalması gerektiğini ifade eden Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP’liler olarak daha ileriye bakmaları gerektiğini söyledi. Ülkenin terör gibi çok büyük bir sorunla karşı karşıya kaldığını anlatan Moroğlu, “Kiraz’daki cenaze törenine gittim. Doğuda, Güneydoğu’da insanlar hayatınız kaybediyor. Genç yaştaki askerlerimiz şehit oluyor. Ülkemizin sahip çıkılmaya ihtiyacı varken, biz bu kadar üzülürken bizi partililerimiz de üzmesin. Arkadaşlarımız bizi yıpratmasınlar” dedi. Moroğlu ayrıca, partide yaşanan sıkıntıların artık çözülmesi ve sorunun ortadan kalkması gerektiğini de sözlerine ekledi.
 
MUHATAP GENEL MERKEZ
İzmir’in yeni yapılanmada doğrudan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na bağlandığını ifade eden CHP Milletvekili Erdal Aksünger ise, kişilerden çok genel bakılması gerektiğini söyledi. Susam’ın açıklamalarının kendisinin fikri olduğunu ifade eden Aksünger, “ Yeni oluşturulan sistem ile partimizde İzmir, Ankara ve İstanbul’dan genel başkanımız sorumlu. O yüzden bu sorunun muhatabı genel merkez ve parti üst yönetimidir. Herkes istediğini demokratik yollardan yapabilir ve uygulayabilir. Zaten delege sistemi de bunun için vardır. Ama bu tür konuşmalar ve kamuoyu önünde yapılan açıklamalar partimizi yıpratmaktan öteye geçmez. Ana muhalefet partisi olarak ülkenin, kentimizin sorunlarıyla ilgilenmeliyiz. Çok çalışmaktan başka çaremiz yok. Bu kim olursa olsun bizim kavgaya, tartışmaya ayıracak zamanımız yok. Yerel seçimlerde Büyükşehir Belediyesi’ni kaybedersek neler olur. Bunları düşünerek hareket etmeliyiz” dedi.
 
MESELE PARTİNİN
Mehmet Ali Susam’ın yaptığı açıklamanın parti içi bir mesele olduğunu ifade eden CHP Milletvekili Aytun Çıray, “Bu mesele milletin meselesi değil partinin bir meselesidir. Kim olursa olsun partide görevli olan bir kişi parti sorunlarını basının, kamuoyunun önünde konuşmamalıdır. Ben de her zaman partiyle ilgili bu fikirde oldum” ifadelerini kullandı.
 
KATILMIYORUM
Milletvekili Mehmet Ali Susam’ın fikirlerine katılmadığını ifade eden CHP’nin değer milletvekili Hülya Güven bu tür çalışmaların ve önerilerin parti içinde enerji kaybına neden olacağını ifade etti. Güven, “ Zaten önümüzde bir olağan kurultay var. Tüzük ile ilgili görüşler de alınıyor. Belediye başkanlığı seçimlerine gittiğimiz şu süreçte bu tür açıklamaları doğru bulmuyorum. Bana göre il yönetiminin değiştirilmesi fikri doğru değil. Bunun bir anlamı yok. Bir şeyleri olağanın dışına çekerseniz ve erkene almaya çalışırsanız bunun faydası olmaz” dedi.
 
PARTİ ÜST YÖNETİME ANLAT
Bir Parti Meclis Üyesi ya da partinin yetkili makamlarında görev alan kişilerin sorunları medya aracılığıyla anlatmasının doğru olmadığını ifade eden Milletvekili Musa Çam, “Talepler ve istemler varsa bu yetkili organlara aktarılmalıdır. Medya ve basını kullanmak doğru değil. Sorunu parti yönetimimin dışında başka bir yöntem ile çözmeye çalışmak partiyi kamuoyu önünde yıpratır. Arkadaşlarımız partiyi korumak ve kollamak açısında bu tür açıklamalardan imtina etmelidir” dedi.
 
NE DEMİŞTİ?
Basın mensupları ile bir araya gelen Milletvekili Susam, “İmza kampanyasında 311’i yakaladığınızda geriye kalan 309 delegenin de bu çalışmalar içinde katkısını alabilecek bir yapı kurmak durumunda olmalısınız. İzmir’de, CHP’nin ciddi bir şekilde, birlikte ve beraberce bu süreci tamamlamaya ihtiyacı vardır. Oluşturulacak bir “uzlaşı listesi” ile sorun giderilebilir. İlla ‘parti içi mücadele yapmak istiyoruz’, illa ‘kongreye gitmek istiyoruz’ derlerse; ben böyle bir inatlaşmanın parti kamuoyu tarafından kabul görmeyeceğini düşünüyorum. Bu kavgaların kime yararı var? Parti içinde, bir kısmımızın iktidar olmasının her şeyi çözeceğine mi inanıyoruz? Yoksa partinin bütün güçlerini seferber edilerek bu partiyi daha ileri noktaya taşımanın doğru olacağı mı bizim iddiamız olmalı? ‘Biz olursak olur biz olmazsak olmaz’ anlayışını bu partinin kaldıracağını düşünmüyorum. Bu partinin herkese ihtiyacı var. Bu partinin her unsurundan yararlanmaya ihtiyacı var. İmzacı arkadaşlara da ihtiyacı var bu partinin. Mevcut iktidardaki insanlara da ihtiyacı var, diğer unsurlara da ihtiyacı var. İzmir’de CHP politikalarını kamuoyuna doğru anlatabilecek bir il yönetimine ihtiyaç vardır. Belediye çalışmalarının üzerine çıkmış, belediye çalışmalarından daha önde, CHP siyasetini İzmir’de hissettirebilecek bir il yönetimine ihtiyaç vardır” ifadelerini kullanmıştı. Susam ayrıca kavgaları bitirecek. İzmir’de parti içi mücadeleyi demokratik zeminde yönetebilecek ve parti içinde bırakacak bir yönetime ihtiyaç olduğunun altını çizmişti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Leyla ŞAHİN 3 Ekim 2011 Pazartesi 06:23

Bir CHP üyesi olarak çok üzülüyorum izmirde CHP nin haline,parti izmirde iyi yönetilmiyor,belediye başkanları birbirleriyle kavga ediyor,partide hergün kavga var,basında olumsuz şeyler bu il başkanı ya ayakta uyuyor yada birilerin adamı taraf oluyor sessiz kalıyor.Bencede bu il başkanı başarısız bu adam bu partinin başından gitmeli oraya partideki kavgaları bitirecek herkesi kucaklıyacak biri seçilmeli.

Yorumu oyla      13      8  
ERHAN NACAR 2 Ekim 2011 Pazar 23:27

DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ..BIRAKIN HERKEZ KONUŞSUN KONUŞANLARI ELEŞTİRİCEKSİN DOĞRU ŞEYLERDE VARSA MERTCE O KİŞİYE KARŞI OLSANIZDA HELAL DİCEKSİN..BUNU YAPMASSANIZ ÖTEKİLEŞİRSİNİZ ZATEN SİZİN BU CESARETSİZ YÜREKSİZ OLUŞUNUZDAN KAYBEDİYORUZ RUHUNUZ NERDE..

Yorumu oyla      12      6  
MEHMET KARA (URLA) 2 Ekim 2011 Pazar 12:50

SEVGİLİ TACETTİN BAYIR, biz daha önceki İl Başkanlarını, Milletvekillerini ve belediye başkanlarınıda gördük, ne kadar başarılı olduklarını biliyoruz. Eski Genel Başkanları ve eski Parti Yöneticilerine de biliyoruz. Herkes işine baksın. Sen gelmiş geçmiş en başarılı il başkanısın, bunu herkes böyle bilsin...

Yorumu oyla      18      12  
Cengiz Nuri 2 Ekim 2011 Pazar 12:21

Hadi CHP'liler "yiyin birbirinizi, ete para vermeyin"

Yorumu oyla      14      11  
Ahmet 2 Ekim 2011 Pazar 12:04

rasim kıdalın sözlerinin altına imzamı atıyorum

Yorumu oyla      15      9  
URLA'LI 2 Ekim 2011 Pazar 11:09

SEVGİLİ TACETTİN BAYIR; CHP 1950 den beri neden tek başına iktidar olamamış, bunu eski genel başkanlara, eski yöneticilere, eski milletvekillerine ve eski il başkanlarına sormak lazım. Onlar çok mu başarılıymış da seni başarısız bulmuşlar, onlar ne yapmış ki. Sen onlara bakma, biz senin başarılarını görüyoruz, biliyoruz, devam et Sana güveniyoruz...

Yorumu oyla      17      11  
RASİM KIDAL 2 Ekim 2011 Pazar 10:03

TACETTİN ABİ; 2. Adam, 2. Genel Başkanımız, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, ilk Başbakanımız İSMET İNÖNÜ ne demiş? "BİR ÜLKEDE NAMUSLULAR EN AZ NAMUSSUZLAR KADAR CESUR OLMAK ZORUNDADIR" İzmir CHP İl başkanlığı ateşten gömlek, işin zor, çünkü milletvekili ve il başkanı olmak isteyen herkesin senin yerinde gözü var. Sen "namuslusun" bu nedenle "cesur" olmak zorundasın. Zaten cesur olduğunuda biliyorum. Sen bize örnek olacaksın, biz senin yükselttiğin bayrağı senden devralacağız

Yorumu oyla      23      13  
EMİNE KIDAL 2 Ekim 2011 Pazar 09:45

TACETTİN ABİ sen bunlara bakma, bunlar seni kıskanıyor, bütün İzmir arkanda, sen doğru yoldasın, yürü, yoluna devam et. CHP ve İZMİR Seninle gurur duyuyor. Seninle çok işler yapacağız İzmir de. İZmir seni seviyor..

Yorumu oyla      22      13  
AYŞE KIDAL 2 Ekim 2011 Pazar 09:38

TACETTİN BAYIR'ı çok başarılı buluyorum, CHP ve İZMİR için yaptıklarını beğeniyorum, bence Tacettin Bayır ilk seçimlerde Milletvekili olmalı ve Türkiye'ye hizmet etmeli. Kendisini çok geliştirmiş, kutluyorum kendisini, ne mutlu CHP'ye..

Yorumu oyla      23      12  
CEMAL KIDAL 2 Ekim 2011 Pazar 09:22

TACETTİN BAYIR, CHP ve İZMİR için bir şanstır, 35 yılı aşkın bir süredir CHP ye ve İzmir'e hizmet etmektedir. Aileden CHP'lidir. Başarılı bir iş adamıdır. Alışkanlıklarımızı değiştirmeliyiz. İzmir yeni insanlar istiyor. Tacettin Bayır'ın kıymetini bilmeliyiz. İzmir'de CHP'nin oyunu yükseltti. Tacettin Bayır'a karşı başlatılan imza kampanyasını yanlış buluyorum.Bunu yapanlar Tacettin Bayır'ı kıskanan insanlar.ATATÜRK'cü, CUMHURİYET'ci, BAŞARILI, SEVİLEN insanları küstürürsek seçimleri kazanamayız

Yorumu oyla      24      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Yan gelip yatana oy verilmez
Başbakan Meclis açılışının çıkışında gazetecilere açıklama yaptı. Başbakan ...
AK Parti’de tek aday baskısı sonuç verdi
Karabağlar ve Kemalpaşa ile birlikte delege seçimlerinin startını vererek ...
Gül: Terörü kınamak bir namus borcudur
Meclis’in yeni yasama yılı bugün başlıyor. TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in ...
 
Çiçek: Özgürlük yaşayan içindir
Meclis’in yeni yasama yılı bugün başlıyor. TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in ...
Demirtaş’tan Meclis önünde ilk mesaj
BDP Lideri Demirtaş 'Meclis'in, 1922 yılındaki TBMM ruhuyla çalışmasını temenni ediyoruz' dedi.
AK Parti İzmir kırtasiye seti dağıttı
AK Parti İzmir İl Başkanlığının okulların açılması ile öğrencilere yönelik ...
 
Esad’ın Türkiye’deki malvarlığı dondurulacak
Suriye lideri Beşar Esad’ın Türkiye’de bulunan yaklaşık 500 milyon dolarlık ...
TBMM'de kritik gün: BDP'liler yemin etti
Yaklaşık 2.5 aylık tatilin ardından TBMM yeni yasama yılına başlıyor. ...
Tanrıkulu: Şimdi söz Türk milliyetçilerinin
MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, bir haftalık İzmir programını tamamladı.
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva