HABERLER>POLİTİKA
31 Ekim 2013 Perşembe - 17:01

Soylu’nun Çiğlisi: Marka kent, 4 bin istihdam!

Herkese Demokrasi Derneği Genel Başkanı ve CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Birol Soylu, CHP İlçe Başkanı Nihat Gültekin ve CHP Çiğli İlçe Örgütü, mahalle muhtarları ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin yoğun katılımıyla projelerini açıkladı. Soylu açıkladığı projlerle Çiğli’yi marka kent yapmayı ve en az 4 bin Çiğlili’ye istihdam imkanı sağlamayı hedefliyor.

Soylu’nun Çiğlisi: Marka kent, 4 bin istihdam!

Yusuf TOMRUK/EGEDESONSÖZ -  CHP Çiğli İlçe binasındaki proje toplantısında sözlerine” Değerli yoldaşlarım” diyerek başlayan Soylu, “Zaman bir olma zamanı” demiştik. Bunu sadece Çiğli için demedik. Gerici, yobaz AKP diktatörlüğü karşısında tüm güçler bir olmalı. Her kesimden herkes bu harekete ortak olmalı. Çiğli’de 1,5 yıldır yürüttüğüm çalışmalarda hep birlikten, beraberlikten yana tavır içerisinde oldum. Çiğli’de 18 tane aday adayı var. Hepsi de bizim yoldaşlarımız, kardeşlerimiz. Hiçbirisi ilke rekabetimiz olması mümkün değil. Bizim asıl rakibimiz faşist AKP iktidarıdır. Asıl mücadelemiz de onlarla olacaktır” dedi.
 
Soylu adaylık için çalışmaları 1,5 yıl önceden başladığını belirterek AK Parti iktidarına yüklendi. Soylu  “Minibüslere verdiğimiz reklam uluslararası anlamda yankı buldu. Kahvaltılar düzenledik, işe giden kardeşlerimizi boyozlar ile uğurladık. Halen artan bir sevgi seli var. Çalışmalarımız son hızı ile devam etmekte. Tüm aday adayları partisi için çalışıyor. Herkes daha iyisini yapacağını iddia ediyor. Ancak biz bu işi daha iyi yapacağımızı iddia ediyoruz. Bizim yapacak çok fazla işimiz var” dedi.
 
BAŞKAN GÜLTEKİN’E TEŞEKKÜR
Soylu objektif ve tarafsız tutumu için İlçe Başkanı Nihat Gültekin’e teşekkür etti ve şunları söyledi “Örgüt hepimizin örgütü. Örgütün sahibi halktır. Örgütün sahibi bireyler olamaz. Biz başkan olduğumuzda da örgütün işlerine her türlü yardım edeceğiz ama ilçe başkanlığı yapıp, onları kısıtlamayacağız” dedi.
 
“BAŞKAN OLAMASAK DA PARTİMİZE İHANET ETMEYECEĞİZ”
Sasalı’da doğduğunu belirten Soylu, “Bizim talebimiz Çiğli’ye en büyük hizmeti üretmek, pojeleri hazırlarken TMMOB’tan da destek altık.Her şey ekip çalışması. Hiçbir şey tek başına yapılamaz. İzmir’i karış karış bilen, ruhunu ve dokusunu tanıyan, SİT alanlarına ne yapılıp ne yapılamayacağını bilen arkadaşlar ile çalıştık. Kendileri ile bundan sonra çalışmaya da devam edeceğiz. İnançla mücadele ediyoruz. Ancak siyasettir, başkan olamazsak, aday gösterilen ile birlikte kendimiz aday gibi çalışacağız, onlara destek vereceğiz. Partimize ihanet etmeyeceğiz” dedi.


 
‘ÇİĞLİ BAŞKA İLÇELERİN ARKA MAHALLESİ DEĞİLDİR’
Soylu belediyecilik anlayışını açıklayarak şunları söyledi; “Kaldırım yapmak, yenilemek, park yapmak, rekreasyon alanı yapmak, otopark, meydan, yol, yapmak ile mevcutları iyileştirmek, belediyenin yapmaya mecbur olduğu şeylerdir. Bir başkan adayı kalkıp da “Ben çöp toplayacağım” dememeli. Çiğli’deki gençleri nasıl iş, aş, ekmek sahibi yapacağız onu söylemek lazım. Çiğli başka ilçelerin arka mahallesi değildir. Biz burayı üniversiteler şehri yapıyoruz. Burada insanlara iş sağlayamadıktan sonra kaç yazar? Kaynak yaratmak bir yöneticilik başarısıdır. Önce ne yapacağımıza karar vereceğiz. Sonra nereye yapacağımızı, sonra da nasıl yapacağımızı… Önemli olan Çiğli’ye bu yatırımların gelmesi. Özel sektör, belediyenin kendisi ya da Büyükşehir Belediyesi… Kim yaparsa yapsın. Önemli olan bu projelerin hayata geçmesi” diye konuştu.
 
Çiğli’deki çöp sorunu konusunda her fırsatta görüşlerini dile getirdiğini de aktaran Soylu, Balatçık’ta Dağ Mahallesi’ndeki arsa mağdurlarının sorununu biliyorum. Burada bir tane balıkçı barınağımız yok. İlçe belediyelerinin yetki ve sorumluluk alanı bir yere kadar. Bakanlıkların da öyle. Biz Çiğlinin bütün sorunlarını biliyoruz, yapabildiğimiz her şeyi yapacağız. Çiğliye katkı sağlayabilmek için diğer kurumlarla birlikte elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.
 
EN AZ 4 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM
Soylu projelerin nasıl gerçekleştirileceğini ise şöyle açıkladı: “Belediyenin işi esnaflık yapmak değil. Bu projelerin çoğu esnafa yaptırılacak. Esnaf sebeplenecek. Yap-işlet-devret ile ilçeye kazandırılacak tesislerden bahsediyoruz. İhaleler yapılana kadar, hangisinin nereye yapılacağını açıklamayacağız. Kimseye rant imkanı vermeyeceğiz. Çiğlili artık Karşıyaka’ya gitmeyecek. Sosyal imkanlar artacak. Sosyal demokrat belediyecilik başarı ve insan odaklıdır. Yeter ki vatandaşa hizmet götürün, vatandaş o hizmeti görür. Bu projeler ilçenin çeşitli noktalarına serpiştirilecek. Burada en az 4 bin kişilik istihdam var. Çiğli dışından bir tek kişiyi bile işe almayacağız. Söz veriyorum. Umarım bize başkan olma şansı ve fırsatı doğar” dedi.


 
İŞTE O PROJELER:

ÇOK AMAÇLI SPOR SALONU: 5 bin kişilik kapasiteye sahip Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu, gerektiğinde konser ve kongre salonu olarak da kullanılabilecek.
 
ÇİĞLİ ÖĞRENCİ MİSAFİRHANESİ: Üç bloktan oluşan oluşuyor. 4 yıldızlı otel standardında ve 2’si kız öğrencilere olmak üzere toplam 3 bloktan oluşuyor. Soylu, proje hakkında, “Çiğli üniversitelere gelen çocukları karanlık güçlerin eline bırakmayacağız, yobazlara teslim etmeyeceğiz” dedi.

İşe giden ailelerin çocuklarını bırakabilmeleri için İlkbahar Yaşam Merkezi (kreş) ve yaşlılar için de İkinci Bahar Yaşam Merkezi. Soylu İkinci Bahar yaşam Merkezi için, “Anne, babasını huzurevine veren evlat hayırsız evlat olarak görülüyor. Biz annelerimizi, babalarımızı evlerinden servislerle alıp, sosyal alanları, dinlenme tesisleri, rehabilitasyon merkezi olan tam donanımlı komplekse gelecekler, akşam saatlerinde de yine servisler ile evlerine bırakılacaklar. Aynı bölgede yapılacak Engelsiz Yaşam Merkezi  ile engellilere destek olmayı amaçlayan Soylu, projeye dair “Bence engelli olan arkadaşlarımız şu anda iktidardaki arkadaşlarımızdan daha da engelsiz” dedi.
 
Rüya proje olarak açıkladığı Çiğli Akvaryum ve Kar Dünyası, Açık-Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu, Kuş Cenneti Tatil Köyü, Yazlık-Kışlık Aquapark, Okupark gibi tesisler ile ilçedeki sosyal hayata renk gelecek. Soylu bu projelere dair de, “Biz çok şanslı bir ilçeyiz. Başka ilçede bunları hayal etmek zor. Biz Amerika’yı yeniden keşfetmiyoruz. Bunlar aslında İzmir projesi. Hem Çiğli, hem İzmir, hem de Ege Bölgesi için önemli projeler. İlçede büyük oranda istihdam da sağlanacak” dedi.
 
Sivil toplum örgütlerine dönük, Demokrasi Sarayı ve Kongre Merkezi, 50 sivil toplum örgütüne tahsis edilecek. Tesis, 100-250 ve bin kişilik üç ayrı kongre ve toplantı salonu da içerecek.

Çiğli Çarşısı Projesi, Balıkçılar Sokağı, Sanat Sokağı, Çiğlili kadınları kooperatifleştirmek amacı ile Emek Sokağı, kafeteryalar Sokağı, Barlar Sokağı’ndan oluşacak. Ve Soylu’nun prestij projesi olacak. Diğer yandan büyük yankı uyandıran Gezi Parkı da Çiğli’ye yapılacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sarıgöl: İzmir ve Karşıyaka AK Parti ile çağ atlayacak
Karşıyaka Belediye başkan aday adayı Ekrem Sarıgöl: İzmir, Karşıyaka Ak ...
Meclis'te tarihi gün: 'Başörtülü' oturumun tüm detayları
Siyasetin son dönemdeki en çok tartışılan konusunda sona gelindi. 4 AK ...
Bornova aday adayı Atila'dan gönüllülük vurgusu!
Yerel seçimler öncesi çalışmalarına hız veren CHP Bornova Belediyesi Başkan ...
 
Ve Terim sessizliğini bozdu: Hakkımı helal etmiyorum
Fatih Terim sessizliğini bozdu. İlk eleştirisi de Galatasaray Başkanı ...
CHP’li Vekil’den türbana tişörtlü tepki
Türbanlı dört AK Partili milletvekilinin Genel Kurula girmesine CHP'li ...
CHP’li İnce’den Meclis’te tarihi güne damga vuran konuşma
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce AK partili dört milletvekilinin türbanla ...
 
Tarihi fotoğraf: İlk başörtülü milletvekilleri Meclis'te
Siyasetin son dönemdeki en çok tartışılan konusunda sona gelindi. 3 AK ...
Kocaoğlu’ndan ‘Sait’e özel’ aday olmama sözü!
Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait’e büyükşehir adayı ...
Urla aday adayı Oğuz Çeşmealtı’nı dinledi: Doğru olan halk!
Yerel seçim çalışmaları kapsamında Urlalılarla bir araya gelen CHP Urla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva